Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν το έψαχνα είχα καταλήξει ότι το καλώδιο δεν άλλαξε ποτέ, αν υπάρχει κάπου κάποια διαφορετική ενδείξη πείτε μου

Ειναι σα τα sata καλώδια, μπορεί κάποια να τα βαφτίζουν 3 αλλά δουλεύουν ακριβώς το ίδιο με τα παλιότερα

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν το έψαχνα είχα καταλήξει ότι το καλώδιο δεν άλλαξε ποτέ, αν υπάρχει κάπου κάποια διαφορετική ενδείξη πείτε μου

Ειναι σα τα sata καλώδια, μπορεί κάποια να τα βαφτίζουν 3 αλλά δουλεύουν ακριβώς το ίδιο με τα παλιότερα

Δηλαδή ένα καλώδιο αγορασμένο πριν 10 χρόνια υποστηρίζει κανονικά 4k; Με λίγο ψάξιμο που έκανα εγώ πάντως δεν κάνουν όλες οι εκδόσεις για 4k.

Και φυσικά αυτό για τα sata δεν ισχύει. Μια χαρά υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα μεταξύ των διαφορετικών εκδόσεων. Εάν εννοείς οτί απλά δουλεύουν και ας είναι διαφορετικές ταχύτητες οκ αλλά δεν έχει κάποιο νόημα.

Δημοσ.

Αν αγοράσεις ένα παιχνίδι σε ψηφιακό δίσκο, έχεις τη δυνατότητα να εγκατασταθεί όλο το παιχνίδι στο δίσκο και να παίζει από εκεί, ή όχι?

Update: ΟΚ το βρήκα. Όλο το παιχνίδι μπαίνει στο σκληρό δίσκο. Ο ψηφιακός δίσκος απλά αποτελεί το "κλειδί" για να παίξεις το παιχνίδι.

Δημοσ.

Δηλαδή ένα καλώδιο αγορασμένο πριν 10 χρόνια υποστηρίζει κανονικά 4k; Με λίγο ψάξιμο που έκανα εγώ πάντως δεν κάνουν όλες οι εκδόσεις για 4k.

Και φυσικά αυτό για τα sata δεν ισχύει. Μια χαρά υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα μεταξύ των διαφορετικών εκδόσεων. Εάν εννοείς οτί απλά δουλεύουν και ας είναι διαφορετικές ταχύτητες οκ αλλά δεν έχει κάποιο νόημα.

Τα "sata 2" καλώδια δίνουν φουλ ταχύτητα σε ssd sata 3 το εδώ δοκιμάσει

Για το καλώδιο που λες θα το δοκιμάσω σχετικά σύντομα έχω ένα immortal καλώδιο πάρα πολλών ετών (από το '07-'08 αλλά προς το το παρον το έχω για 1080p TV)

Δημοσ.

Τα "sata 2" καλώδια δίνουν φουλ ταχύτητα σε ssd sata 3 το εδώ δοκιμάσει

Για το καλώδιο που λες θα το δοκιμάσω σχετικά σύντομα έχω ένα immortal καλώδιο πάρα πολλών ετών (από το '07-'08 αλλά προς το το παρον το έχω για 1080p TV)

Όσον αφορά το sata δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδους δοκιμή έκανες αλλά αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και ναι πέρα από τεχνικά άρθρα το έχω διαπιστώσει και μόνος μου όταν έβαλα ssd από macbook pro 13 σε macbook pro 10 το οποίο υποστήριζε sata 2.

Σε παρακαλώ πολύ επειδή λες ότι το έψαξες με τα hdmi να μου παραθέσεις κάποιο άρθρο που να λέει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εκδόσεων και ότι μπορεί ένα καλώδιο 10ετίας να υποστηρίξει 4k που τότε δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν αγοράσεις ένα παιχνίδι σε ψηφιακό δίσκο, έχεις τη δυνατότητα να εγκατασταθεί όλο το παιχνίδι στο δίσκο και να παίζει από εκεί, ή όχι?

Update: ΟΚ το βρήκα. Όλο το παιχνίδι μπαίνει στο σκληρό δίσκο. Ο ψηφιακός δίσκος απλά αποτελεί το "κλειδί" για να παίξεις το παιχνίδι.

Πηγα να γραψω''υποθετω ναι'' μιας και γενικα στις κονσολες ειμαι λιγο παλιομοδιτικος οσον αφορα τις αγορες παιχνιδιων σε σχεση με το pc.

Δεν ειναι ρε παιδια ολα τα καλωδια hdmi ιδια μην τρελαθουμε τωρα. Κατανοητο ο περισσοτερος κοσμος να μην το γνωριζε αυτο περι αναλυσεων και hz αφου τωρα βγαινουν οι δυνατοτερες κονσολες,αλλα αυτα ειναι πραγματα που ισχυουν στον υπολογιστη εδω και χρονια.

Ειδικα σε παραπανω hz εδω και καιρο η καλυτερη προταση ηταν(και ειναι)το display port. Το hdmi βολευει στις κονσολες

1)γιατι πανω απο 60 hz/fps δεν βλεπουμε

2)Γιατι το Hdmi εχει το θετικο οτι μεταφερει και ηχο,αρα οτι πρεπει για τηλεορασεις ή tv monitor

Δημοσ.

Όσον αφορά το sata δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδους δοκιμή έκανες αλλά αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και ναι πέρα από τεχνικά άρθρα το έχω διαπιστώσει και μόνος μου όταν έβαλα ssd από macbook pro 13 σε macbook pro 10 το οποίο υποστήριζε sata 2.

Σε παρακαλώ πολύ επειδή λες ότι το έψαξες με τα hdmi να μου παραθέσεις κάποιο άρθρο που να λέει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εκδόσεων και ότι μπορεί ένα καλώδιο 10ετίας να υποστηρίξει 4k που τότε δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα.

Θα σου βρω μόλις πάω σπίτι

Όσο για το sata, αυτή η δοκιμή που μου λες ότι έκανες είναι άκυρο παράδειγμα πολύ απλά γιατί μου λες για sata 2 μητρική κι εγώ σου μιλάω για καλώδιο που είχα από εποχή sata 2 πριν καν ανακοινωθεί το sata3 και στη συνέχεια δοκιμή του και χρήση του σε sata 3 μητρική

Μιλάω για καλώδια όχι για το υπόλοιπο hardware κατάλαβε σε παρακαλώ τη διαφορά

Edit

Για δες εδώ, έχει και ένα update στο τέλος που δεν υπήρχε όταν είχα διαβάσει το άρθρο θα το μελετήσω μετά

https://www.cnet.com/news/4k-hdmi-cables-are-nonsense/

Δημοσ.

Απορία, το πακέτο Beyond two Souls/ Heavy Rain έχει παίξει και σε χαμηλότερη τιμή ή ειναι ιδέα μου;

Δεν θυμαμαι κατι τετοιο απο τις εκπτωσεις των Χριστουγεννων. Μαλλον λαθος θυμασαι.

Δημοσ.

Οχι αγαπητε μια χαρα διαφορες υπαρχουν και θα επρεπε να το γνωριζες αυτο και απο το pc που ισχυει εδω και χρονια .

Στο pc αυτο φανηκε εδω και χρονια

1)Με την αναλυση 2560x1440 και

2)Με τα monitor με τα πολλα hz που φυσικα και το display port ειναι η καλυτερη συνδεση.

https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Αν καποιος προβληματιζεται για καποιο παιχνιδι να θυμισω για αλλη μια φορα την προσφορα που τρεχει για αγορες(μια φορα ισχυει βεβαια)50ευρω και πανω που δινουν επιστροφη 10ευρω που μπορει να χρησιμοποιηθει στην επομενη αγορα.

Με λιγα λογια αν καποιος προβληματιζεται για το Infamous ή το heavy rain ή το ratchet and clank πχ μπορει με τα 10αυτα ευρω να τα αγορασει στην επομενη εκπτωση.

Δημοσ.

1)Με την αναλυση 2560x1440 και

2)Με τα monitor με τα πολλα hz που φυσικα και το display port ειναι η καλυτερη συνδεση.

μίλησα εγώ για display port? 

φυσικά και για 144hz θες display port 

Δημοσ.

Θα σου βρω μόλις πάω σπίτι

Όσο για το sata, αυτή η δοκιμή που μου λες ότι έκανες είναι άκυρο παράδειγμα πολύ απλά γιατί μου λες για sata 2 μητρική κι εγώ σου μιλάω για καλώδιο που είχα από εποχή sata 2 πριν καν ανακοινωθεί το sata3 και στη συνέχεια δοκιμή του και χρήση του σε sata 3 μητρική

Μιλάω για καλώδια όχι για το υπόλοιπο hardware κατάλαβε σε παρακαλώ τη διαφορά

Edit

Για δες εδώ, έχει και ένα update στο τέλος που δεν υπήρχε όταν είχα διαβάσει το άρθρο θα το μελετήσω μετά

https://www.cnet.com/news/4k-hdmi-cables-are-nonsense/

Έβαλα ένα δίσκο SSD πάνω σε sata 2 και αμέσως περιορίστηκε η ταχύτητα του. Ο λόγος που περιορίστηκε η ταχύτητα του ήταν λόγω του καλωδίου το οποίο δεν υποστήριζε της ταχύτητες του sata 3. Δεν είναι θέμα άποψης, ούτε marketing ούτε θεωρίες συνωμοσίας. Το sata 1, 2, 3 έχουν διαφορές μεταξύ τους όπως έχουν και οι διάφορετικές εκδόσεις των HDMI μεταξύ τους.

Κάτσε διάβασε το άρθρο που παρέθεσες. Αυτά που λέω αναφέρει και συγκεκριμένα αναφέρει για τις διαφορετικές εκδόσεις. Το μόνο που αναφέρει είναι ότι εάν ένα κάποιος έχει ήδη ένα καλώδιο που υποστηρίζει 4k δεν θα δει καλύτερο αποτέλεσμα εάν αγοράσει ένα καινούργιο καλώδιο νεότερης έκδοσης από τι στιγμή που τον ενδιαφέρει μόνο το 4k και όχι άλλα έξτρα χαρακτηριστικά. Πουθενά δεν γράφει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εκδόσεων ούτε ότι με ένα καλώδιο hdmi 10ετίας θα έχει 4k. Επίσης, δες τι γράφει και στο τέλος: 

"You probably don't need new HDMI cables. You absolutely don't need to spend a lot of money on new cables. Even if your current cables don't work for 4K, different cheap HDMI cables will work. Both Amazon and Monoprice (and others) offer inexpensive HDMI cables that are rated to work with 4K.If you're doing something like 2160p/60Hz gaming (0r beyond, with HDMI 2.1), then you might need to pay a little extra, but for most people regular cables will be fine."

Βλέπεις ότι υπάρχουν και καλώδια που δεν υποστηρίζουν 4k ή ότι υπάρχουν άλλα που υποστηρίζουν 4k αλλά όχι 60hz.; 

Πήγαινε σπίτι και κάνε πάλι έρευνα για τα sata και τα hdmi γιατί είναι αστεία να γράφονται τέτοια πράγματα σε τεχνολογικό φόρουμ. Εάν βρεις κανένα τεχνικό άρθρο να αναφέρει αυτά που ισχυρίζεσαι εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. 

Δημοσ.

μίλησα εγώ για display port? 

φυσικά και για 144hz θες display port 

Ναι αλλα τα hdmi καλωδια μπορουν να υποστηριξουν μεχρι 120hz κατι που στα παλιοτερα δεν ισχυε..... Αρα με λιγα λογια οχι δεν ειναι τα νουμερα τυχαια και μονο για φιγουρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...