Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα με αυτην την ερωτηση μου θυμισες πως την ειχα πατησει στο ps3. Καλες εποχες τοτε, ειχαμε αγορασει ps3 με far cry νομιζω, και πηραμε και τηλεοραση με hdmi για πρωτη φορα, μια samsung που εχω ακομα και βγαζει τρομερα γραφικα!. Ηταν Σαββατο, και τοτε το ps3 δεν ειχε μεσα hdmi καλωδιο, δεν ξερω γενικα, εγω παντως δεν ειχα. Μαλιστα ηταν δωρο απο τους δικους μου και εγω δεν ηξερα κατι οποτε δεν ημου μαζι τους, και ο τρομερος υπαλληλος δεν τους ειπε να παρουν hdmi, wtf δηλαδη? Ερχονται σπιτι το διαπιστωνω, και το βαζω με scart... Εκλεγα μεχρι να ερθει δευτερα, νομιζα οτι ειχα παρει το ps1 παλι και επαιζα το medal of honor.. οτι χειροτερο ειχα δει στην ζωη μου, οταν εβαλα hdmi την δευτερα δεν πιστευα την διαφορα!

Δημοσ.

Τι PS4 θα αγοράζατε με τις σημερινές τιμές την προσφορά του slim με 299€ ή το PRO με 399€ .

Προς το παρόν δεν έχω 4Κ τηλεόραση αλλά είναι στα άμεσα σχέδια...

Αν εχεις σκοπο να παιξεις μονο τα exclusives του ps4 τοτε εννοειται οτι αξιζει το slim+τα χρηματα που γλυτωνεις.

Αν ομως εχεις σκοπο να παιξεις οτι παιχνιδι κυκλοφορησει στο ps4 και ειναι στα αμεσα σχεδια σου η 4κ τηλεοραση τοτε το pro εννοειται.

Δημοσ.

Ακόμα και σε κανονική ανάλυση, το Pro δεν παίζει με καλύτερο framerate τα παιχνίδια?

Γενικα μιλώντας για ολα τα παιχνιδια οχι ,ακομα και με το boost mode με κλασσικο παραδειγμα το Bloodborne που τρεχει ακριβως το ιδιο.

Μια απο τα ιδια και για το Nier Automata που και στις δυο εκδοσεις τρεχει στα 60fps ή το last guardian επισης μια απο τα ιδια.

Δημοσ.

Τι "futureproof" διαβάζω ρε guys.lol.

Ρε παίχτη, κονσόλα είναι ότι παίξει ο ένας με το Pro θα το παίζει και ο άλλος με το slim. Γενικά η σημασία/εννοια σαν λέξη το futuproof για τεχνολογικά προϊόντα είναι λίγο άκυρη. Συνεχώς βγαίνει stuff και ότι και να έχεις αγοράσει σύντομα γίνεται outdated. Από εκεί και πέρα είναι τι ανάγκες έχει ο καθένας και πόσα θέλει να διαθέσει.

Για μένα αν δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα πας κατευθειαν στο Pro και ας μην έχεις 4Κ TV ή δεν σκοπεύεις ποτέ να αποκτήσεις.

Είναι καλύτερο σε όλα σαν κονσόλα, θα έχεις και κάποια bonus σε κάποια games είτε στο framerate είτε σε παραπάνω graphic options πέρα της μεγαλύτερης ανάλυσης.Σε αυτό συμβάλει άμεσα ο developer με ανάλογα patch για το Pro.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η κυρία πλατφόρμα στην οποία γίνεται όλο το χτίσιμο είναι το "απλο" ps4. Αυτό βρίσκεται σε κάθε σπίτι όχι το Pro. Όλη η πίτα είναι εκεί. Από εκεί και πέρα το Pro τώρα αρχίζει και ανεβάζει ποσοστά και σίγουρα αν το εκμεταλλευτουν οι Devs μόνο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στο μέλλον.

• Like 3
Δημοσ.

Τι "futureproof" διαβάζω ρε guys.lol.

Futureproof=αυτο που εγραψες και εσυ

Είναι καλύτερο σε όλα σαν κονσόλα, θα έχεις και κάποια bonus σε κάποια games είτε στο framerate είτε σε παραπάνω graphic options πέρα της μεγαλύτερης ανάλυσης.Σε αυτό συμβάλει άμεσα ο developer με ανάλογα patch για το Pro.

Οχι οτι στο ps4 pro θα παιζει παιχνιδια που δεν παιζει στο απλο ps4.Απλα χρησιμοποιηθηκε λαθος λεξη για να το περιγραψουν αυτο.

Δημοσ.

4κ τηλεοραση με οτι αυτο συνεπαγεται, 4k netflix κ δυστυχως οχι 4κ bluray προφανως για πιο ανταγωνιστικη τιμη. Αυτο εννοουσα και θεωρω οτι ειναι αρκετα προφανές. Μια χαρα αξια απολαμβανει κανεις και με το βασικο μοντελο παρεμπιπτόντως.

Δημοσ.

Καλα "futureproof" με αυτη την ενοια δεν υπαρχει, απλα πχ οταν στο nioh μου τρεχει σε 1080p@60fps stable αντι για 720p με λιγα stuttering και τερμα θολουρα στο απλο σε 4k tv η εχω 60fps και hdr στο ff xv εγω το θεωρω πολυ καλο upgrade για οποιον εχει η θελει να παρει 4k.

Δημοσ.

Yπάρχει παιχνίδι που παίζει στα 30 στο απλό και 60 στο pro? γιατί όσο κοίταξα μόνο στη σταθερότητα των frames είναι όλη η ιστορία και φυσικά στην ανάλυση (που η ανάλυση είναι σημαντική βεβαίως) 

επίσης άλλη ερώτηση, βλέπω ότι η κονσόλα δε διαβάζει ntfs.. μόνο exfat ή fat 32? 

Δημοσ.

Yπάρχει παιχνίδι που παίζει στα 30 στο απλό και 60 στο pro? γιατί όσο κοίταξα μόνο στη σταθερότητα των frames είναι όλη η ιστορία και φυσικά στην ανάλυση (που η ανάλυση είναι σημαντική βεβαίως) 

επίσης άλλη ερώτηση, βλέπω ότι η κονσόλα δε διαβάζει ntfs.. μόνο exfat ή fat 32? 

Η sony μέχρι πρότινος διατυμπάνιζε μέχρι και λίγο πριν το launch του ps4 pro ότι ειδικά για τους multiplayer τίτλους του και οι 2 κονσόλες θα παίζουν στα ίδια fps (ή πιο σωστά στο ίδιο fps cap). Πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς τον παράγοντα unfair advantage όταν κάποιος έχει τα διπλά frames περιθώριο από εσένα.

Βέβαια σήμερα βλέπουμε ανακοινώσεις όπως αυτές:

http://steamcommunity.com/games/374320/announcements/detail/261612552478282575

Θα μου πει κάποιος ότι τα souls δεν είναι καθαρόαιμα pvp games ¨η ότι έχουν μια niche playerbase, αλλά δε παύει να αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα κάποιου pvper (όσοι υπάρχουν ακόμα στο Ds3 :-D ) με το original hardware. Επίσης προβλέπω και twitch drama από τους speedrunners που ακόμα τρέχουν στο απλό - popcorn.gif.

Όπως αναφέρθηκε και πάλι το απλό ps4 ΗΔΗ ζορίζεται με πολλούς από τους τίτλους που βγήκαν μετά το λανσάρισμα του pro. Τρανταχτό παράδειγμα το Nioh που τρέχει στα 60 fps και τα frame drops βγάζουν μάτι (ακόμα και unplayable σε μερικές περιπτώσεις). Δε περνάνε τόσο στο ντούκου όπως πχ θα πέρναγαν στο bloodborne των 30 fps. Κάποιος με το απλό τα επόμενα χρόνια θα αρχίσει να νιώθει λίγο πολύ πολίτης Β κατηγορίας δηλαδή. Κάτι σαν να είσαι ακόμα με κανέναν core 2 duo/8800gt και να γίνεσαι γραφικός στα φόρουμ για lazy devs κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Ένα παιχνίδι που έχει στο PS4 σκαμπανεβάσματα στο framerate, αν αγοράσω το PS4 Pro και παίζω 1080p, το framerate θα είναι καλύτερο?

Κανονικά δεν έπρεπε εφόσον το PS4 Pro είναι δυνατότερο, το framerate να είναι καλύτερο ή πιό σταθερό?

Δεν μιλάω για games που είναι κλειδωμένα στα 30, ή αυτά που παίζουν καρφωτά 60 καί στις 2 κονσόλες. Αναφέρομαι στα games που δεν έχουν σταθερό framerate.

Διαβάζω κάποια άρθρα Νοέμβριου 2016, που λένε ότι το Pro παίζει ορισμένα παιχνίδια σε 1080p χειρότερα από το παλιό μοντέλο. Ισχύει?

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-why-are-some-ps4-pro-titles-running-slower-than-base-hardware

Δημοσ.

Για τα games χωρίς ps4 pro patch με το boost mode σίγουρα πάνθηρα (αν δε δημιουργεί βέβαια άλλα προβλήματα ασυμβατότητας). Θα έχεις πολύ λιγότερα frame drops και καλύτερη εμπειρία γενικότερα. Btw σε θυμάμαι από το ds flashcard thread πριν κάμποσα χρόνια που σε ρώταγα για μια g6 lite που είχα πάρει πανάκριβα από την Σουηδία τότε και σου είχε φύγει το καπέλο xD.

Επίσης όλα τα games στο ps4 έχουν cap ή 30 ή 60 από όσο γνωρίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα παιχνίδι που έχει στο PS4 σκαμπανεβάσματα στο framerate, αν αγοράσω το PS4 Pro και παίζω 1080p, το framerate θα είναι καλύτερο?

Κανονικά δεν έπρεπε εφόσον το PS4 Pro είναι δυνατότερο, το framerate να είναι καλύτερο ή πιό σταθερό?

Δεν μιλάω για games που είναι κλειδωμένα στα 30, ή αυτά που παίζουν καρφωτά 60 καί στις 2 κονσόλες. 

Για το πρωτο που αναφερεις ναι ισχυει το περι frame rate.

Για το δευτερο δεν υπαρχουν πολλα παιχνιδια που να παιζουν καρφωτα στα 60fps και στις 2 κονσολες.

Δημοσ.

Για τα games χωρίς ps4 pro patch με το boost mode σίγουρα πάνθηρα (αν δε δημιουργεί βέβαια άλλα προβλήματα ασυμβατότητας). Θα έχεις πολύ λιγότερα frame drops και καλύτερη εμπειρία γενικότερα. Btw σε θυμάμαι από το ds flashcard thread πριν κάμποσα χρόνια που σε ρώταγα για μια g6 lite που είχα πάρει πανάκριβα από την Σουηδία τότε και σου είχε φύγει το καπέλο xD.

Αύγουστος 2006.... :-)

Εν πάση περιπτώση, στο Digital Foundry έχουν κάνει κάποια ανάλυση, και λένε ότι το PS4 Pro σε ορισμένα παιχνίδια έχει χειρότερο performance από το κανονικό PS4.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που έχουν χειρότερο performance: το Last of Us, Skyrim, Watchdogs 2, Deus Ex MD.

Το link το έβαλα στο προηγούμενο πόστ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...