Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το Ni No kuni 2 οτι θα κυκλοφορησει φετος το μαθαμε απο την ανακοινωση οτι θα κυκλοφορησει τελικα και στο Pc.Προφανως η σχετικη playstation ανακοινωση θα ερθει απο Ε3 μερια.

Το ιδιο και για αλλα παιχνιδια οπως το Gran Tourismo Sport το οποιο το βλεπω να το πανε για Οκτωβριο μερια για να ειναι κοντα στην περιοδο των γιορτων.

Δημοσ.

Μην λέμε ό,τι θέλουμε...

Οι πωλήσεις παιχνιδιών φαίνονται ακριβώς διπλάσιες από τις πωλήσεις παιχνιδιών στο ΧΒΟΧ, όσο δηλαδή είναι και η διαφορά στις πωλήσεις κονσολών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος PS4 αγοράζει τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών (6,5 περίπου) με τον κάτοχο XBOX (αν και το PS4 έχει τόσο μεγάλη πληθώρα από exclusives (...) άρα και περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με το XBOX).

Επομένως η αξία του καταναλωτή είναι η ίδια για τις εταιρείες προκειμένου να δώσουν την ίδια προσοχή σε όλες τις εκδόσεις.

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Αν εγώ είμαι προγραμματιστης παιχνιδιών και ξέρω ότι στο ps4 θα πουλήσω 100 παιχνίδια ενώ στο xbox 50, που θα δώσω βάρος;

Δημοσ.

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Αν εγώ είμαι προγραμματιστης παιχνιδιών και ξέρω ότι στο ps4 θα πουλήσω 100 παιχνίδια ενώ στο xbox 50, που θα δώσω βάρος;

Δεν λεω οτι θελω.

Μπορει οι γενικες πωλησεις να ειναι οντως διπλασιες,αλλα σε ορισμενα Multiplatform ειναι πολυ παραπανω.Αυτο ειπα και αυτο εδειξα.

Για να σας το κάνω πιο λιανά:

http://venturebeat.com/2016/02/11/an-xbox-one-player-is-worth-more-to-ubisoft-than-a-playstation-4-owner/

Δημοσ.
Καταλαβαινω τι λες αλλα υπαρχει και ο αλλος παραγοντας.

Αν μια κονσολα εχει πουλησει 100 κομματια και η αλλη κονσολα 1000 αν το ιδιο παιχνιδι το αγορασει το 10% των κατοχων και των 2 κονσολων στην 2η θα πουλησει πολλα περισσοτερα κομματια.

Ακομα και αν στην 1η το αγορασει το 20% και στην 2η το 5% παλι στην 2η θα πουλησει περισσοτερα κομματια.

Αλλιως και το Wii U θα ηταν παραδεισος μιας και εκει υπαρχει υψηλοτατο attach rate παιχνιδιων ανα κονσολα.

Δημοσ.

Καταλαβαινω τι λες αλλα υπαρχει και ο αλλος παραγοντας.

Αν μια κονσολα εχει πουλησει 100 κομματια και η αλλη κονσολα 1000 αν το ιδιο παιχνιδι το αγορασει το 10% των κατοχων και των 2 κονσολων στην 2η θα πουλησει πολλα περισσοτερα κομματια.

Ακομα και αν στην 1η το αγορασει το 20% και στην 2η το 5% παλι στην 2η θα πουλησει περισσοτερα κομματια.

Αλλιως και το Wii U θα ηταν παραδεισος μιας και εκει υπαρχει υψηλοτατο attach rate παιχνιδιων ανα κονσολα.

Δεν διαφωνώ, αλλά δεν θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην έκδοση του ίδιου παιχνιδιού στην 2η κονσόλα σε σχέση με την 1η. Αυτό λέω. Γιατί ο χρήστης εκτιμάται ως αγοραστική ικανότητα (θα αγοράσει και DLC κλπ). Επίσης μόλις βγουν τα πολλά exclusives του PS4 θα αλλάξουν και τα ποσοστά πωλήσεων των multiplatforms.

Δημοσ.

Θέλουμε δεν θέλουμε και άσχετα τι ποσοστά δίνει στην δημοσιότητα η Ubisoft ή ο κάθε developer/Publisher, το ps4 και η Sony έχει το μαχαίρι και την πίτα στo console gaming σε αυτή την γενιά. Ότι πουλάει περισσότερα κομμάτια, με αυτό συμφέρει να ασχοληθεί περισσότερο ο καθε dev. 

Από εκεί και πέρα η ms μπορεί να κλείνει συμφωνίες όπως αυτή που είχε γίνει στην περίπτωση της Square Enix και του RotR, αλλά όταν βγήκε και στα υπόλοιπα (pc και ps4) εκεί φάνηκε λίγο πολύ το χάσμα της μιας κονσόλας έναντι στην άλλη ως προς τα sales. (μην μπλέξουμε το pc, απλώς το ανέφερα)

36Μ>19M. Είναι δύσκολο να τα βάλεις με τους αριθμούς, ασχέτως αν θέλουμε και το xbox δυνατό να κοντράρει την Sony. (για προφανείς λόγους)

• Like 1
Δημοσ.

Δε τα πας καλά με τα μαθηματικά. Αυτό που λέει είναι ότι βγάζει περισσότερο ανά χρήστη. Αλλά, αφού όμως πουλάει περισσότερο στο ps4β(περισσότεροι χρήστες) , από εκεί βγάζει περισσότερα.

Αλλά ας δούμε ακόμα και το άρθρο που δημοσίευσες.

the publisher revealed that it made 41 percent of its third quarter sales from PlayStation 4 compared to 27 percent from the Xbox One.

Δημοσ.

Δε τα πας καλά με τα μαθηματικά. Αυτό που λέει είναι ότι βγάζει περισσότερο ανά χρήστη. Αλλά, αφού όμως πουλάει περισσότερο στο ps4β(περισσότεροι χρήστες) , από εκεί βγάζει περισσότερα.

Αλλά ας δούμε ακόμα και το άρθρο που δημοσίευσες.

the publisher revealed that it made 41 percent of its third quarter sales from PlayStation 4 compared to 27 percent from the Xbox One.

Ρε παιχταρά μου, λέω ότι καταλαβαίνω ότι βγάζει περισσότερα από το PS4, αλλά επιχειρηματικά σέβεται τους χρήστες το ίδιο, γιατί έχουν παρόμοια αγοραστική δυνατότητα.Αν βγει το Scorpio και τα νούμερα στις κονσόλες γίνουν 80εκ vs 60 εκ, τι θα πει η εταιρεία; Κάτσε τώρα να προσέξω περισσότερο τις εκδόσεις μου για το XBOX;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιχταρά μου, λέω ότι καταλαβαίνω ότι βγάζει περισσότερα από το PS4, αλλά επιχειρηματικά σέβεται τους χρήστες το ίδιο, γιατί έχουν παρόμοια αγοραστική δυνατότητα.Αν βγει το Scorpio και τα νούμερα στις κονσόλες γίνουν 80εκ vs 60 εκ, τι θα πει η εταιρεία; Κάτσε τώρα να προσέξω περισσότερο τις εκδόσεις μου για το XBOX;

Έτσι κι αλλιώς και οι 2 κονσόλες Xbox One, PS 4 έχουν παρόμοια αρχιτεκτονική και επομένως για τις εταιρείες κολοσσούς είναι αναμενόμενο να υποστηρίζουν και τις 2 ανεξάρτητα από τον αριθμό πωλήσεων τους. Από κει και πέρα η Sony έχει την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις και επόμενο είναι να προσελκύει περισσότερα developer teams από την MS. Έχουμε και το PS 4 αλλά και το PS 4 Pro που είναι ανώτερα hardware μηχανήματα από το Xbox One, οπότε και τα games συμβαίνει επί το πλείστον να λαμβάνουν καλύτερης αποδοχής.

Πάντως βρε παιδιά οι Κασσάνδρες που λέγανε ότι αυτή η γενιά θα πατώσει, έκαναν υπερβολικές δηλώσεις αλλά αν το δείτε σφαιρικά αυτή η γενιά hardware/software wise έχει υποστεί αισθητή ύφεση σε σχέση με την προηγούμενη. Xbox One, PS Vita, 3DS, Wii U δεν έχουν πετύχει όπως οι προκάτοχοί τους και μόνο το PS 4 είναι αυτό που βγαίνει με θετικό πρόσημο σε αυτή τη γενιά σε σχέση με το PS 3,μέχρι στιγμής.

• Like 1
Δημοσ.

Oντως ετσι ειναι, απλα στην περιπτωση του πσ4, μιλουμε για καλπασμο. Μεσα στα επομενα 2 χρονια θα πιασει σε πωλησεις το πσ3 που ειναι στην αγορα 11 χρονια. Δυστυχως η MS παρακολουθει μαλλον διακριτικα το μπαραζ της Σονυ, τοσο απο αποψης πωλησεων, οσο και απο αποψης ανακοινωθεισων αποκλειστικοτητων

Δημοσ.

Αυτό και αν είναι εντυπωσιακό!

Το εντυπωσιακο είναι οι πωλήσεις στο pc οι οποίες δεν ξεπερνάνε τις 150.000......τι έγινε μόνο για benchmark τα έχουνε;

Αν ήταν να επικεντρώνονται περισσότερο με βάση τις πωλήσεις ,δεν έπρεπε να υπάρχει pc gaming ,μόνο sims ,dota wow κτλπ.

Δημοσ.

Το εντυπωσιακο είναι οι πωλήσεις στο pc οι οποίες δεν ξεπερνάνε τις 150.000......τι έγινε μόνο για benchmark τα έχουνε;

Ειναι οι πωλησεις απο κουτατες εκδοσεις μονο......

• Moderators
Δημοσ.

Αν ήταν να επικεντρώνονται περισσότερο με βάση τις πωλήσεις ,δεν έπρεπε να υπάρχει pc gaming ,μόνο sims ,dota wow κτλπ.

Μην κοιτάς το vgchartz για πωλήσεις σε PC. To vgchartz αναφέρει μόνο τις physical εκδόσεις. Για Steam κοιτάμε εδώ. Γύρω στους 1,3m owners έχει το RotTR στο Steam.

Δημοσ.

Στο επομενο firmware update υποστηριξη εξωτερικων usb hdds,custom wallpapers και υπαρχει μια φημη, μπορει να ειναι και μουφα δηλαδη, για boost mode στο PS4 Pro ετσι ωστε να τρεχουν τα unpatched παιχνιδια σε υψηλοτερα framerates.

Αν αληθευει το τελευταιο κολαση! Οχι οτι η υποστηριξη εξωτερικου σκληρου χαλαει κανενα βεβαια.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...