Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

aslanG7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μονο το Uncharted εχω απο τα υποστηριζομενα και αν και εξακολουθει να δειχνει πανεμορφο να πω την αληθεια δεν μου φανηκε οτι έχει καποια διαφορα με το απλο PS4 στα 1080.

Μου φανηκε ομως σαν να βαρυνε λιγο ο χειρισμος. Μια αισθηση οτι υπάρχει μια μικρη καθυστερηση στην ανταποκριση. Μπορει ομως και να μην το θυμαμαι καλα στο original ps που το ειχα παιξει και να ηταν το ιδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ζήλια που δεν θα το αποκτήσουν γράφει ο άλλος όταν τις απόψεις αυτές τις εκφράζουν αυτοί που έχουν ήδη πάρει το Pro. Ότι του φανεί του καθένα...

• Like 3

2 μέρες κυκλοφορεί το μηχάνημα οπότε χαλαρώστε και από τις δύο πλευρές... Όσοι το αγόρασαν περιμένοντας να δουν σε παλιά παιχνίδια γραφικά νέας γενιάς με ένα patch έπρεπε να το ψάξουν παραπάνω γιατί ούτε η ίδια η sony είχε υποσχεθεί κάτι τέτοιο. Περιμένετε να βγουν νέα παιχνίδια όπως το final fantasy και το horizon zero dawn και βλέπουμε.

Προς το παρών το μόνο σπαστικό είναι η βαρεμάρα κάποιων developers να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να δίνουν unoptimized παιχνίδια τα οποία ναι μεν τρέχουν σε υψηλότερη ανάλυση αλλά κάνουν βουτιές στα 20fps. 

Link.png Site:

• Like 1

Aπό ότι έχω καταλάβει, ουσιαστικά η Sony έχει υποχρεώσει τον κάθε ένα από τους developers να δώσουν το ps4 pro patch στο game τους. Προφανώς με ένα dead line στο μέχρι πότε θα πρέπει να το έχουν δώσει, και αυτό λογικά δεν τους χαροποιεί και τόσο. Μιλάμε για δωρεάν ουσιαστικά περιεχόμενο για το εκάστοτε game και τσάμπα δουλειά για αυτούς φαντάζομαι. 

Ζήλια που δεν θα το αποκτήσουν γράφει ο άλλος όταν τις απόψεις αυτές τις εκφράζουν αυτοί που έχουν ήδη πάρει το Pro. Ότι του φανεί του καθένα...

Μιλησα γενικα οχι για καποιον συγκεκριμενα για αυτο κ εφερα 3 παραδειγματα..Αλλα για να μην παρεξηγουμαι γιατι γινεται συχνα εδω μεσα να τα κανω bold τα λεγομενα μου.

"2 Υπαρχει κοσμος που οντως δεν του καιγεται καρφι και αυτες τις διαφορες τις περναει στο ντουκου γιατι απλα *** και δεν τους νοιαζουν οι λεπτομεριες." Πιθανολογω οτι ο redfox ανηκει σε αυτην την κατηγορια.

Aπό ότι έχω καταλάβει, ουσιαστικά η Sony έχει υποχρεώσει τον κάθε ένα από τους developers να δώσουν το ps4 pro patch στο game τους. Προφανώς με ένα dead line στο μέχρι πότε θα πρέπει να το έχουν δώσει, και αυτό λογικά δεν τους χαροποιεί και τόσο. Μιλάμε για δωρεάν ουσιαστικά περιεχόμενο για το εκάστοτε game και τσάμπα δουλειά για αυτούς φαντάζομαι. 

Εάν δεν κάνω λάθος για τα παιχνίδια που έχουν βγει πριν την κυκλοφορία του Pro δεν υποχρεώνει τους developer να βγει patch. Για τα παιχνίδια που βγαίνουν από τώρα και μέχρι το τέλος του 2016 υποχρεώνει κάποια στιγμή να βγει patch ενώ για τα παιχνίδια από το 2017 και μετά απαιτεί να βγαίνουν κατευθείαν με το patch.

Δεν ξέρω εάν προσέξατε τα teardown videos αλλά μπορείς να αφαιρέσεις το πάνω καπάκι και να αποκτήσεις πρόσβαση στον ανεμιστήρα για καθαρισμό και στο τροφοδοτικό χωρίς να χρειάζεται να ξεβιδώσεις κάτι ή να βγάλεις το αυτοκόλλητο εγγύησης! Προσωπικά αυτό το βρίσκω πολύ σημαντικό για την συντήρηση της κονσόλας!

Δεν ξέρω εάν προσέξατε τα teardown videos αλλά μπορείς να αφαιρέσεις το πάνω καπάκι και να αποκτήσεις πρόσβαση στον ανεμιστήρα για καθαρισμό και στο τροφοδοτικό χωρίς να χρειάζεται να ξεβιδώσεις κάτι ή να βγάλεις το αυτοκόλλητο εγγύησης! Προσωπικά αυτό το βρίσκω πολύ σημαντικό για την συντήρηση της κονσόλας!

Δεν το ειχα προσεξει αυτο.

Χθες το μεσημερι παρελαβα αλλα λογω τρεξίματος εκανα unbox αργα το βραδι..

Η κονσολα συγκριτικά με το απλό ps4 του κολλητού μου και του ps3 ενος αλλου γνωστου, μου φαινεται πολυ πιο ωραια σαν κατασκευη.. Πιο minimal σχεδιαστικά, και προσωπικα ολο αυτό το ματ καλλυμα σε αντιθεση με το glossy mirror logo του PS4 μου δινει μια πολυ premium οπως αναφερθηκε αισθηση..

Απο θεμα θορυβου παντως δεν ειναι παντα αθορυβη η κονσολα.. Στο idle δεν ακουγεται κιχ.. αλλα οταν βαζεις καποιο cd, ή παει να φορτωσει updates ακουγεται σαν cd-drive σε υπολογιστη.. Οχι κανενας θορυβος ενοχλητικος.. ενας ηχος που με πολυ χαμηλη ενταση στην TV τον ακους στα 2 μετρα.. Αλλιως δεν σου κανει αισθηση καν..

Απλα για να μην νομιζουν καποιοι οτι ειναι τελειως αθορυβη συσκευη, γιατι δεν παιζει κατι τετοιο..

Εκκινηση, μεταβαση στα menu settings, φορτωμα στα παιχνιδια ολα αψογα.

Ο μοχλος οπως ο παλιος γνωριμος μοχλος, με τις καινουργιες πινελιες να δειχνουν πολυ ομορφες.. Το lightbar δινει παρα πολυ ωραια αισθηση.. το ματ φινιρισμα επισης.. Τα κουμπια ειναι λιγο πιο γκρι απο τις προηγουμενες εκδοσεις αλλα δεν σου κανει αισθηση καθολου εν ωρα gaming καθως δεν τα κοιτας καν.. (ενω το lightbar σου τραβαει λιγο το βλεμα με την ακρη του ματιου).

Δυστυχως δεν καταφερα να παιξω χθες γιατι εκανε update το Mortal Kombat 2,7gb, και ειχα ηδη αρχισει να σβηνω απο την κουραση.. Σημερα θα τιμηθει δεόντως μολις ξεμπερδεψω..

Σε γενικες γραμμες? Πολυ ευχαριστημενος με την αγορα μιας και δεν ειχα αλλη κονσολα..

• Like 3

Σε συνέχεια του post εδώ http://www.insomnia.gr/topic/432456-the-official-playstation-4-topic-ps4/?p=55258110

μιας και κατέβηκαν τα updates προσπάθησα να δω ότι μπορούσα.

Βασική σημείωση ότι οι δοκιμές έγινα σε αποκλειστικά digital τίτλους. (χωρίς δισκάκι) και σε 42ρα 1080p.

ΒΟ3, BF4, COD Ghosts, η κονσόλα παρέμεινε τελείως αθόρυβη (!!!). Βελτιωμένα frame rates παντού (όσο μπορούσα να αντιληφθώ τουλάχιστον) ενώ κάτι κολλήματα που έκανε το Ghosts στο multiplayer, στο PRO δεν εμφανίστηκαν καν.

Δοκίμασα και το Uncharted 4. H διαφορά εδώ είναι ακόμα ποιο εμφανής (ναι, στα 1080). Το supersamplng που κάνει από τα 4Κ στα 1080 δίνει κορυφαία και ότι καλύτερο έχω δει σε γραφικά (μέχρι σήμερα τουλάχιστον).

Εκεί ήταν που ανεμιστήρας "ξεκόλλησε" λίγο από το idle αλλά και πάλι η κονσόλα ήταν ποιο ήσυχη απο το xbox ONE S (δεν πίστευα ότι θα το έγραφα αυτό).

Το χειριστήριο μου φάνηκε στη χρήση ποιο "σφιχτό" από το DS4 v1. (προτιμώ το V1).

• Like 1

Δεν το ειχα προσεξει αυτο.

Χθες το μεσημερι παρελαβα αλλα λογω τρεξίματος εκανα unbox αργα το βραδι..

Η κονσολα συγκριτικά με το απλό ps4 του κολλητού μου και του ps3 ενος αλλου γνωστου, μου φαινεται πολυ πιο ωραια σαν κατασκευη.. Πιο minimal σχεδιαστικά, και προσωπικα ολο αυτό το ματ καλλυμα σε αντιθεση με το glossy mirror logo του PS4 μου δινει μια πολυ premium οπως αναφερθηκε αισθηση..

Απο θεμα θορυβου παντως δεν ειναι παντα αθορυβη η κονσολα.. Στο idle δεν ακουγεται κιχ.. αλλα οταν βαζεις καποιο cd, ή παει να φορτωσει updates ακουγεται σαν cd-drive σε υπολογιστη.. Οχι κανενας θορυβος ενοχλητικος.. ενας ηχος που με πολυ χαμηλη ενταση στην TV τον ακους στα 2 μετρα.. Αλλιως δεν σου κανει αισθηση καν..
Απλα για να μην νομιζουν καποιοι οτι ειναι τελειως αθορυβη συσκευη, γιατι δεν παιζει κατι τετοιο..

Εκκινηση, μεταβαση στα menu settings, φορτωμα στα παιχνιδια ολα αψογα.

Ο μοχλος οπως ο παλιος γνωριμος μοχλος, με τις καινουργιες πινελιες να δειχνουν πολυ ομορφες.. Το lightbar δινει παρα πολυ ωραια αισθηση.. το ματ φινιρισμα επισης.. Τα κουμπια ειναι λιγο πιο γκρι απο τις προηγουμενες εκδοσεις αλλα δεν σου κανει αισθηση καθολου εν ωρα gaming καθως δεν τα κοιτας καν.. (ενω το lightbar σου τραβαει λιγο το βλεμα με την ακρη του ματιου).

Σε συνέχεια του post εδώ http://www.insomnia.gr/topic/432456-the-official-playstation-4-topic-ps4/?p=55258110

μιας και κατέβηκαν τα updates προσπάθησα να δω ότι μπορούσα.

Βασική σημείωση ότι οι δοκιμές έγινα σε αποκλειστικά digital τίτλους. (χωρίς δισκάκι) και σε 42ρα 1080p.

ΒΟ3, BF4, COD Ghosts, η κονσόλα παρέμεινε τελείως αθόρυβη (!!!). Βελτιωμένα frame rates παντού (όσο μπορούσα να αντιληφθώ τουλάχιστον) ενώ κάτι κολλήματα που έκανε το Ghosts στο multiplayer, στο PRO δεν εμφανίστηκαν καν.

Δοκίμασα και το Uncharted 4. H διαφορά εδώ είναι ακόμα ποιο εμφανής (ναι, στα 1080). Το supersamplng που κάνει από τα 4Κ στα 1080 δίνει κορυφαία και ότι καλύτερο έχω δει σε γραφικά (μέχρι σήμερα τουλάχιστον).

Εκεί ήταν που ανεμιστήρας "ξεκόλλησε" λίγο από το idle αλλά και πάλι η κονσόλα ήταν ποιο ήσυχη απο το xbox ONE S (δεν πίστευα ότι θα το έγραφα αυτό).

Το χειριστήριο μου φάνηκε στη χρήση ποιο "σφιχτό" από το DS4 v1. (προτιμώ το V1).

Διαβάζοντας κυρίως το gaf για εντυπώσεις σε 1080p διάβασα κι εγώ ότι σαν κατασκευή είναι πολύ καλή. Όσον αφορά το θόρυβο..όταν τρέχει παιχνίδια που δεν έχουν πάρει patch τότε είναι αθόρυβη και δεν ζεσταίνεται γιατί λειτουργεί με την μισή gpu και τον επεξεργαστή underclocked. Όταν τρέχει παιχνίδια που έχουν πάρει patch τότε κάνει θόρυβο και ανάλογα το παιχνίδι φτάνει τα επίπεδα του OG PS4. Για παράδειγμα παιχνίδια που το ζορίζουν, σύμφωνα με πολλούς χρήστες, είναι το skyrim και το online του COD: Infinite war. 

Επίσης, σύμφωνα με τα teardown videos η σονυ χρησιμοποιεί ανεμιστήρες από δύο διαφορετικές εταιρίες(nidec και delta) και ίσως εκεί οφείλεται και το γεγονός ότι κάποιοι λένε ότι ο θόρυβος είναι μια χαρά ενώ άλλοι λένε ότι είναι θορυβώδες και βγάζει κάτι σαν σφύριγμα.

Επίσης, για όσους είναι ήδη κάτοχοι του Pro θα πρότεινα να δοκιμάσετε το Ratchet and Clank ακόμα και εάν έχετε 1080p τηλεόραση γιατί διαβάζω ότι το αποτέλεσμα είναι φοβερό! Άντε περιμένουμε κι άλλες εντυπώσεις!  :-D

Πάντως στο multiplayer του Black Ops 3 πού έχει πάρει patch και έπαιξα κάποια ματσάκια η κονσόλα ήταν τελείως αθόρυβη.

Και στο uncharted 4 η αύξηση του θορύβου ήταν τελείως minimal. Επίσης έχει αλλάξει και η χροιά του ανεμιστήρα που όταν ξεκολλάει από το idle καταλαβαίνεις την στιβαρότητα του συστήματος ψύξης.

Πολύ πολύ ευχαριστημένος.

Εγω πιστευω οτι το PS4 PRO φτιάχτηκε για 4Κ τπτ αλλο, απλα βγηκαν καποια κανάλια και λεγανε για εμφανεστατες διαφορες στα 1080p στα γραφικα... το μονο που κανει στα 1080 ειναι πιο πολλα frames, αυτη ειναι η αληθεια και αυτη θα ειναι παντα μην περίμενε οτι θα βγουν παιχνίδια στο μελλον που στο PRO θα ριχνουν σαγόνια και στο απλο θα ειναι μάπα, αν δεν εχεις 4Κ τν διαφορα δεν θα δεις !

Κανείς λάθος, διότι στην περίπτωση ακόμα και 1080p υπάρχει το downsampling όπου αν τα βάλεις δίπλα δίπλα υπάρχει εμφανής διαφορά ως προς την ποιότητα της εικόνας. Πάει ανά developer το τι μπορείς να πάρεις στο κάθε game. Πχ στο Infamous έχει πιο πολλά particle effects με το update patch. Σε άλλα games υπάρχει εμφανής διαφορά σε textures και καθαρότητα εικόνας και ας είναι σε 1080p.

ΥΓ. Το HDR είναι όλη η ιστορια. Οποιοι έχουν TV που το υποστηρίζει, την καταλαβαίνουν την δουλειά.

• Like 1

Κανείς λάθος, διότι στην περίπτωση ακόμα και 1080p υπάρχει το downsampling όπου αν τα βάλεις δίπλα δίπλα υπάρχει εμφανής διαφορά ως προς την ποιότητα της εικόνας. Πάει ανά developer το τι μπορείς να πάρεις στο κάθε game. Πχ στο Infamous έχει πιο πολλά particle effects με το update patch.

Εμφανής διαφορας λέγοντας το δεντρο πισω πισω με ζουμ στη οθονη φενετε πιο ομαλό χωρις γωνίες? ?? Παιδια μην κρυβόμαστε πισω απο το δαχτυλο μας αυτα δεν ειναι διάφορες για διπλασια ΔΥΝΑΜΗ που έχει το προ απο το κανονικο, και ο λογος ειναι οτι το hardware που εχει ειναι για να αξιοποιήτε μονο σε 4Κ,

Και μην μου πειτε ειναι αρχη ακομα γιατι μην νομίζετε οτι τα patch για τα games που βγηκαν τα φτιαξανε πριν 2 μερες αυτα τα σχεδιαζανε μηνες πριν ...

Μεσα σε όλα πολυ σημαντικό ρόλο παιζει και η τηλεόραση που έχει ο καθένας. Κατι που λίγοι λαμβάνουν υπόψιν. Από όσα έχω διαβάσει και δει ως τωρα όσοι ειναι τυχεροί και έχουν καλα και ακριβά μοντέλα τηλεοράσεων 4Κ UHDR ειναι σε θέση να απολαμβάνουν πολυ μεγαλύτερες διάφορες σε σχέση με έναν που έχει ακομα και μια απλή 4Κ των 600-700 ευρώ. Για αυτο και Δεν ειναι καθόλου τυχαίο οτι υπάρχει πχ 55αρα 4Κ των 600 ευρώ και 55αρα των 2.500 ευρώ... στην τελική οτι πληρώνεις περνεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...