Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω προσωπικα που εχω συνδεσει το ps4 σε 4k τηλεοραση εχω επιλεξει 12bit.

Θα μπορουμε να αλλαζουμε τον σκληρο δισκο της κονσολας ps4pro οπως κανουμε στο ps3 & ps4?

Την ίδια ρύθμιση έχει και ο driver σε AMD κάρτες - δεν παίζει το πάνελ της τηλεόρασής σου να είναι ούτε καν 10bit. Άλλωστε σιγά μη κατάλαβες διαφορά από 8bit υποθέτω. AN είναι HDR η τηλέοραση θα υποστηρίζει 10bit τουλάχιστον. Συγγνώμη αν σε απογοήτευσα.

Ναι το πορτάκι είναι όπως και στο slim πίσω κάτω αριστερά στην κονσόλα όπως την κοιτάς - και ευτυχώς η βαφή είναι ματ για κουλάδια σαν του λόγου μου χαχα 

Ρε just-gamer μιας και από ότι κατάλαβα έχεις και τις δύο κονσόλες πια θεωρείς καλύτερη σαν λειτουργικό? Browsing κτλ?

Link.png Site: Τι είναι το "checkerboard rendering"

Αυτό που κρατάω είναι ότι όπως φαίνεται από το όνομα για το valve VR - ΕΛΛΗΝΑΣ είναι από πίσω (alex.vlachos)

Α ρε ελλαδάρα είμαστε ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ανθρώπινο μάτι βλέπει 1-10 εκατομμύρια χρώματα, άρα θεωρητικά και με 8-bit θα έπρεπε να ήμασταν OK...

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/posa-chromata-vlepi-pragmatika-to-anthropino-mati/41362/

Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια:

http://nymag.com/scienceofus/2015/02/what-like-see-a-hundred-million-colors.html

http://www.iflscience.com/brain/tetrachromacy-allows-artist-see-100-million-colors/

https://theneurosphere.com/2015/12/17/the-mystery-of-tetrachromacy-if-12-of-women-have-four-cone-types-in-their-eyes-why-do-so-few-of-them-actually-see-more-colours/

Μέχρι να περάσει το mutation σε όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό, έχουμε δρόμο ακόμα! :D

Όχι γιατί στην πραγματικότητα με τον όρο χρώμα εννοούμε τον συνδυασμό απόχρωσης (hue) και κορεσμού (saturation), ενώ στα panels χρώμα ονομάζουμε τον συνδυασμό απόχρωσης, κορεσμού και φωτεινότητας (hue/ saturation/ luminosity). Αν είχαμε ξεχωριστά τα attributes τότε τα 8bit θα ήταν όντως υπεραρκετά. Δηλαδή αν αντί για (R + G + B + Alpha = 32bit) είχαμε (R + Rlum + G + Glum + B + Blum + Alpha = 56bit).

• Like 1
Δημοσ.

8bit = color banding, με 10bit είμαστε οκ αν και πάλι δεν πιάνει όλο το τρίγωνο που βλέπει το ανθρώπινο μάτι.

Επειδή το σκεφτόμουν αυτό με τις διαβαθμίσεις λόγω Xbox One, διάβασα κάπου ότι οι ταινίες και τα videogames είναι φτιαγμένα σε 8bit. Αν υπάρχουν κάμποσοι τίτλοι όπως το Alien Isolation που αναφέρθηκε θα φανεί η διαφορά σε μια συνηθισμένη Full HDTV ή αν βάλω 10, 12, 24 bit δεν θα έχει καμιά διαφορά; Επίσης διάβασα και μου φάνηκε παράξενο ότι αν βάλω παραπάνω από 8bit μπορεί να υπάρξει imput lag ή delay στις πληροφορίες που λαμβάνει το σήμα της τηλεόρασης.

Δημοσ.

Την ίδια ρύθμιση έχει και ο driver σε AMD κάρτες - δεν παίζει το πάνελ της τηλεόρασής σου να είναι ούτε καν 10bit. Άλλωστε σιγά μη κατάλαβες διαφορά από 8bit υποθέτω. AN είναι HDR η τηλέοραση θα υποστηρίζει 10bit τουλάχιστον. Συγγνώμη αν σε απογοήτευσα.

Ναι το πορτάκι είναι όπως και στο slim πίσω κάτω αριστερά στην κονσόλα όπως την κοιτάς - και ευτυχώς η βαφή είναι ματ για κουλάδια σαν του λόγου μου χαχα 

Ρε just-gamer μιας και από ότι κατάλαβα έχεις και τις δύο κονσόλες πια θεωρείς καλύτερη σαν λειτουργικό? Browsing κτλ?

Link.png Site: Τι είναι το "checkerboard rendering"

Αυτό που κρατάω είναι ότι όπως φαίνεται από το όνομα για το valve VR - ΕΛΛΗΝΑΣ είναι από πίσω (alex.vlachos)

Α ρε ελλαδάρα είμαστε ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ναι σου δινει την δυνατοτητα να αλλαξεις απο 8bit σε 10bit ή 12bit η τηλεοραση και δεν τα υποστηριζει αυτα.

Μαλλον δεν ξερεις τι λες.

Πως γινεται να σου δινει την δυνατοτητα η τηλεοραση να τα αλλαξεις αυτα απο το μενου της και να μην τα υποστηριζει

Σαν λειτουργικο & ui(User interface) για εμενα προσωπικα του ps4 ειναι πολυ ανωτερο γιατι δεν ειναι τοσο φορτωμενο οσο του xbox one με αποτελεσμα να κανει την κονσολα απο το μενου της κιολας να τρεχει πολυ ποιο ομαλα απο το xbox one που ειναι παραφορτωμενο σαν μενου.

Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ το λειτουργικο του PS4 πολύ ταχύτερο απο του xbox one με αποτέλεσμα γενικότερα η κονσολα να ειναι γρηγορότερη στα menu στο navigation σε ολα.Σαν λειτουργικό αυτό καθαυτό όμως θεωρώ ότι του xbox ειναι 5 σκάλες πάνω.Επίσης επειδή μιλάμε για ms ειναι πολύ σημαντική η συμβατότητα-διασύνδεση με οποιοδήποτε pc windows με το xbox όπως το "smartglass" των windows 10,συμβατά χειριστήρια με pc εδώ και πολλά χρόνια.Επίσης μου αρέσει περισσότερο το recording και sharing του xbox ειδικοτερα το auto recording που έχει και ο τρόπος που δουλευει.Πόλύ ανώτερη ειναι και η smartglass εφαρμογή για android απο την αντίστοιχη της sony.Γενικά και στο μάτι/εμφάνιση ειναι πολύ ομορφότερο σαν λειτουργικό.

Αναμένω να δώ πως θα αποκρίνεται το xbox one s στο λειτουργικό μιας και ειναι ελαφρώς πουσαρισμένο σε σχέση με το απλό xbox και θα σας πω εντυπώσεις.

Δημοσ.

Εγω προσωπικα που δεν με ενδιαφερει καθολου το recording μιας και το εχω απενεργοποιησει εντελως λιγο με νοιαζει αυτη η δυνατοτητα.

Ειμαι εντελως αντιθετως με αυτο που λες γιατι σε εμενα με το xbox one s μονο αυτα δεν βλεπω μιας και τα παιχνιδια απο μονα τους κανουν επανεκινησεις οταν κολλανε(Σπανια μεν αλλα γινεται) και μερικες φορες πρεπει να πατησω να τρεξει δυο φορες ενα παιχνιδι για να το τρέξει σωστα.

Με βαση λοιπον την προσωπικη μου εμπειρια το ps4 ειναι τρομερα, μα τρομερα ποιο σταθερο. Δεν λεω οτι δεν εχει προβληματα το ps4, εννοειτε οτι εχει αλλα δεν εχουν καμια σχεση με αυτα του xbox one s 2tb.

Μιλαω με βαση τη προσωπικη μου εμπειρια ετσι.

Δημοσ.

Εγω προσωπικα που δεν με ενδιαφερει καθολου το recording μιας και το εχω απενεργοποιησει εντελως λιγο με νοιαζει αυτη η δυνατοτητα.

Ειμαι εντελως αντιθετως με αυτο που λες γιατι σε εμενα με το xbox one s μονο αυτα δεν βλεπω μιας και τα παιχνιδια απο μονα τους κανουν επανεκινησεις οταν κολλανε και μερικες φορες πρεπει να πατησω να τρεξει δυο φορες ενα παιχνιδι για να το τρεξη σωστα.

Με βαση λοιπον την προσωπικη μου πειρα το ps4 ειναι τρομερα, μα τρομερα ποιο σταθερο. Δεν λεω οτι δεν εχει προβληματα το ps4, εννοειτε οτι εχει αλλα δεν εχουν καμια σχεση με αυτα του xbox one s 2tb.

Μιλαω με βαση τη προσωπικη μου εμπειρια ετσι.

Καλημέρα φίλε μου.Ναι το ξέρω για τα προβλήματα που έχεις το εχώ ξαναδιαβάσει για τα κολλήματα.Μακάρι να ειναι μεμονωμένο περιστατικό αυτο που σου κάνει και να μην ειναι γενικότερο πρόβλημα.Θα ενημερώσω κι εγώ μόλις παραλάβω το δικό μου.

Εγώ ειμαι κατοχος δύο ps4 ενα κλασσικο και ενα c chassis και ειναι μια χαρά κονσόλες απλά το λειτουργικο σε σχεση με΄το xbox ειναι πολύ απλοικό και στην τελική ίσως να είναι και καλύτερα έτσι γιατί ο περισσότερος κόσμος θέλει να παιζει όχι να κάνει περιήγηση.Εγώ που έχω πάρα πολλούς φίλους στο xbox με ενδιάφερει πάρα πολύ και το social κομμάτι της κονσόλας ,τα parties ,η χωρητικότητα τους ,να μπορώ ανα πάσα στιγμή να βλέπω απο το pc ποιος ειναι μέσα στο xbox και να του στέλνω μηνυμα,τετοια πραγματα και άλλα πολλά.

Επίσης τα κολλήματα που λες ότι έχεις στα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν θεωρώ με το αν το λειτουργικό ειναι βαρύ ή όχι ,εμένα ποτέ δεν μου έχει κολλήσει οποιοδήποτε game στο απλό xbox one και όσο και να εψαξα στο net επειδή με προβλημάτισες δεν έιδα να έχει αντίστοιχο πρόβλημα κάποιος άλλος στο xbox one s.Εγώ θα επικεντρωνόμουν περίσσότερο στή σύνδεση που εχεις στο net και μετά στην κονσόλα που στην τελική όντως μπορεί να είναι ελαττωματική.

Γενικότερα είναι θέμα γούστου και οπτικής που έχει ο καθένας.Περί ορέξεως......

Απλά βλέπω ρε παιδι μου συνέχεια την MS να προσθέτει πράγματα (μικρά μεγάλα δεν έχει σημασία) στην κονσόλα,συνεχείς αναβαθμίσεις του λειτουργικού και άλλα πολλά.Ακόμη και αυτό με τα custom χρώματα στα χειριστήρια είναι γαμάτο ,ακριβό αλλά γαμάτο.

Επίσης το elite χειρίστήριο (το οποίο δεν έχω) έχω ακόύσει απο φίλους ότι ειναι απλά υπέροχο.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι η MS είναι συνεχώς πίσω απο την κονσόλα και προσπαθεί ,το άλλο μου φαίνεται πιο "παρατημένο".

Τέλος θα ηθελα να μιλήσω για το service.Εκεί πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια και οι συγκρίσεις νομίζω είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα.Ειχα τα ασύρματα ακουστικά για το ps4 τα gold και μου εσπασε η στεφάνη (ειναι κοινό προβλημα) στα καλά του καθουμένου .οταν πηρα τηλέφωνο με ενημέρωσαν πως δεν καλύπτεται απο την εγγυηση.

Σε αντιστοιχο σπασιμο της στεφάνης στα ακουστικά του χβοχ μου εστειλαν καινουργια σε 5 μέρες απο γερμανία.Ειχα φτάσει στο σημείο να στέλνω χειριστήρια που δουλευαν μια χαρά ανα 3 μήνες και μου επεστρεφαν καινουργια.Δεν υπάρχει σύγκριση για μενα.

Αυτά ...Κάθε αντίλογος δεκτός.

Δημοσ.

Η συνδεση μου μια χαρα ειναι γιατι ολα τα αλλα(Netbook, ps4, desktop) δουλευουν μια χαρα και μονο το xbox one s 2tb εχει σκαλωματα?

Λογικο ειναι αφου ειναι πολυ, μα παρα πολυ πισω σε πωλησεις προσπαθει να κανει κατι για να μειώσει τη διαφορα ενω η sony απο την αλλη δεν εχει αυτη την αναγκη μιας και ειναι πρωτη και δεν βλεπω να αλλαζει συντομα αυτο.

Κατι που δουλευει & εχει επιτυχια δεν το αλλαζεις ξερεις.

Να σου πω επειδη ειμαστε εκτος τοπικ οτιδηποτε αλλο θελεις στειλε μου προσωπικο μυνημα να μιλησουμε οι δυο μας.

• Like 1
Δημοσ.

Εχει DTS και Dolby digital το PS4? Πραγματικα?

Αυτοκολλητα το ξερω οτι εχει.

Με το Ps3 ακουω την ορχηστρα της Βιεννης. Υπαρχει τεραστια διαφορα, ιδιαιτερα στα πριμα. Κι εχω την super slim.

Θελουνε κραξιμο, ή ειναι δικο μου προβλημα?

Δημοσ.

Καλησπερα!

Σκεφτομαι να παρω ενα παιχνιδακι τωρα που χειμωνιαζει λιγο . Σκεφτμουν το "The Last of Us" , τι λετε ?

Παιζω απο ολα τα games ...

Επισης ,αν το παρω απο που να το τσιμπησω ? Απο εδω αγγελιες , ή ... ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...