TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 [*]για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. έχω δοκιμάσει τα diagnostics της wd. δεν προχωράνε καν. Δεν σημαίνει αυτό ότι αναγκαστικά θα τον πάρουν;;;Τον δίσκο, και χωρίς να κάνει τίποτα; Υ.Γ. Τι ψύξη έχεις στο Η/Υ 13°C ο σκληρός;;
grouspen Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Έγραφα και σε εσένα και στον theELF για ότι με ρωτάγατε αναλυτικά αλλά πάτησα f5 καταλάθος και σβήστηκαν. συνοπτικά τώρα. είναι άδειος και είναι στην εγγύηση (συμφωνα με serial number στο site της wd) μέχρι ιούνιο. απο 100% της ζωής έπεσε στο 70 και σιγά σιγά πέφτει μέχρι που έφτασα στο prtScreen το τελευταίο εξάμηνο. λόγο άσχημης εμπειριας (έχασα όλα τα αρχεία μου) με έναν seagate 500gb 7200.11 θα προτιμούσα καινούριο και όχι επιδιόρθωση. thanks για τις συμβουλές .αλλά επειδή θα προτιμούσα καινούριο και όχι "επιδιόρθωση" αυριο θα βγάλω το αγχος της εξεταστικής πάνω στον σκληρό... μουαχουαχουαχουαχουα Δεν σημαίνει αυτό ότι αναγκαστικά θα τον πάρουν;;;Τον δίσκο, και χωρίς να κάνει τίποτα; Υ.Γ. Τι ψύξη έχεις στο Η/Υ 13°C ο σκληρός;; μακάρι... υγ. μην ψαρώνεις . ο wd 500γβ(προβληματικος) και ο samsung 1τβ είναι σε εξωτερική θήκη raidsonic icybox (2 συρτάρια και ανεμιστηράκι) και τους χρησιμοποιώ σαν εξωτερικούς για back up (φωτο αρχεία ταινιες μουσική κτλ)
washcloud Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 ...μια υποσημείωση μόνο - αν ο 7200.11 ψόφησε από το γνωστό bug του firmware του, δε μετράει ως εμπειρία "ζημιάς δίσκου" : ήταν καταδικασμένος εξ' αρχής. Το λέω επειδή το ανέφερες για να εξηγήσεις "γιατί δεν εμπιστεύεσαι δίσκο πια". Παρ' ολ' αυτά, και μιας και η εγγύηση του παρόντος είναι μέχρι Ιούνη, το να τον αυτοκτονήσεις, έχει νόημα (αφού άρχισε να κάνει και κόλπα-έστω κι αν αυτά τα κόλπα δε φαίνεται να είναι τόσο σοβαρά). Λάβε όμως υπ' όψιν ότι ίσως χρειαστεί να τον στείλεις στη μαμά ΓουΝτου, που σημαίνει κα'να δεκαρο-εικοσάρι (ΕΛΤΑ συστημένο εξωτερικού, με προσεγμένη συσκευασία που θα σου ζητήσει "η μαμά"). Εκτός κι αν σε καλύπτει η εγγύηση του μαγαζιού που τον πήρες, και θα κάνουν αυτοί τη διαδικασία.
grouspen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 ...μια υποσημείωση μόνο - αν ο 7200.11 ψόφησε από το γνωστό bug του firmware του, δε μετράει ως εμπειρία "ζημιάς δίσκου" : ήταν καταδικασμένος εξ' αρχής. Το λέω επειδή το ανέφερες για να εξηγήσεις "γιατί δεν εμπιστεύεσαι δίσκο πια". Παρ' ολ' αυτά, και μιας και η εγγύηση του παρόντος είναι μέχρι Ιούνη, το να τον αυτοκτονήσεις, έχει νόημα (αφού άρχισε να κάνει και κόλπα-έστω κι αν αυτά τα κόλπα δε φαίνεται να είναι τόσο σοβαρά). Λάβε όμως υπ' όψιν ότι ίσως χρειαστεί να τον στείλεις στη μαμά ΓουΝτου, που σημαίνει κα'να δεκαρο-εικοσάρι (ΕΛΤΑ συστημένο εξωτερικού, με προσεγμένη συσκευασία που θα σου ζητήσει "η μαμά"). Εκτός κι αν σε καλύπτει η εγγύηση του μαγαζιού που τον πήρες, και θα κάνουν αυτοί τη διαδικασία. ξερω ξερω . εχεις δικιο αλλά προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός πλέον. θα τον ψοφήσω και μιλαω με eshop. αν κάνουν νερά στη wd μετά
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. έχω δοκιμάσει τα diagnostics της wd. δεν προχωράνε καν. και στο hd sentinel η υγεία του σκληρού πέφτει συνέχεια. όσα αρχεία μπόρεσα τα εβγαλα . θα μου τον αντικαταστήσουν από το e-shop? για επισκευή δεν θέλω γιατί δεν πρόκειται να τον εμπιστευτώ ξανά τον ίδιο σκληρό. αν τα diagnostics της wd κολλανε θα στον αλλαξουν.κανε surface test απο τα diagnostic η zero fill αν κανει κατι απο τα διο γιανα δουμε . ναι γιατι να μην στον αλλαξουν?ειναι λιγο μην πω τι στο eshop αλλα οκ.δεν γινεται ποτε επισκευη σε δισκο.μονο αντικατασταση. Δεν σημαίνει αυτό ότι αναγκαστικά θα τον πάρουν;;;Τον δίσκο, και χωρίς να κάνει τίποτα; Υ.Γ. Τι ψύξη έχεις στο Η/Υ 13°C ο σκληρός;; μαλλον αναφερεται λαθος.δεν γινεται να εχει πιο χαμηλη Temp αποτο περιβαλλον εκτος αν τον εχει εξω στο κρυο.αν δεν τρεχουν τα diagnostics η αργουν πολυ και βγαζουν λαθη ναι πρεπει να τον αλλαξουν.συνηθως αυτοι δεν θα τρεξουν sentinel και τετοια αλλα θα τρεξουν τα offficial tools και αμα αυτα βγαλουν λαθος τον αλλαζουν.εχει ενα quick test και ενα full scan.ακομα και το quick να βγαλει errors στον αλλαζουν. Έγραφα και σε εσένα και στον theELF για ότι με ρωτάγατε αναλυτικά αλλά πάτησα f5 καταλάθος και σβήστηκαν. συνοπτικά τώρα. είναι άδειος και είναι στην εγγύηση (συμφωνα με serial number στο site της wd) μέχρι ιούνιο. απο 100% της ζωής έπεσε στο 70 και σιγά σιγά πέφτει μέχρι που έφτασα στο prtScreen το τελευταίο εξάμηνο. λόγο άσχημης εμπειριας (έχασα όλα τα αρχεία μου) με έναν seagate 500gb 7200.11 θα προτιμούσα καινούριο και όχι επιδιόρθωση. thanks για τις συμβουλές .αλλά επειδή θα προτιμούσα καινούριο και όχι "επιδιόρθωση" αυριο θα βγάλω το αγχος της εξεταστικής πάνω στον σκληρό... μουαχουαχουαχουαχουα μακάρι... υγ. μην ψαρώνεις . ο wd 500γβ(προβληματικος) και ο samsung 1τβ είναι σε εξωτερική θήκη raidsonic icybox (2 συρτάρια και ανεμιστηράκι) και τους χρησιμοποιώ σαν εξωτερικούς για back up (φωτο αρχεία ταινιες μουσική κτλ) και σαν backup να ειναι παλι δυσκολο πιο χαμηλα απο 13.β.εκτος κουτι τους δοκιμασες για τα diagnostics???b.οτι και δισκος να ειναι ειτε καινουριος ειτε δεν ξερω τι πρεπει να εχεις backup.και new μπορει να ειναι και να χτυπησει next day η να χαλασει απο ρευμα.οποτε παντα backup>μπορει να σου πεσει κατω πχ η να κανεις καταλαθως delete η δεν ξερω τι(format) επειδη τον μπερδεψες με αλλο δισκο.αν δεν ετρεχαν τα diagnostics εδω και καιρο επρεπε να τον αλλαξεις απο τοτε.αν πεφτει ετσι ο δισκος τοτε δεν εχει νοημα να περιμενεις.στην χειροτερη τον βαζεις για ελευθερη πτωση. ...μια υποσημείωση μόνο - αν ο 7200.11 ψόφησε από το γνωστό bug του firmware του, δε μετράει ως εμπειρία "ζημιάς δίσκου" : ήταν καταδικασμένος εξ' αρχής. Το λέω επειδή το ανέφερες για να εξηγήσεις "γιατί δεν εμπιστεύεσαι δίσκο πια". Παρ' ολ' αυτά, και μιας και η εγγύηση του παρόντος είναι μέχρι Ιούνη, το να τον αυτοκτονήσεις, έχει νόημα (αφού άρχισε να κάνει και κόλπα-έστω κι αν αυτά τα κόλπα δε φαίνεται να είναι τόσο σοβαρά). Λάβε όμως υπ' όψιν ότι ίσως χρειαστεί να τον στείλεις στη μαμά ΓουΝτου, που σημαίνει κα'να δεκαρο-εικοσάρι (ΕΛΤΑ συστημένο εξωτερικού, με προσεγμένη συσκευασία που θα σου ζητήσει "η μαμά"). Εκτός κι αν σε καλύπτει η εγγύηση του μαγαζιού που τον πήρες, και θα κάνουν αυτοί τη διαδικασία. μπορει και χωρις συστημενο αλλα παιρνεις το ρισκο.?τα ειχαμε πει και σε αλλο τοπικ. ξερω ξερω . εχεις δικιο αλλά προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός πλέον. θα τον ψοφήσω και μιλαω με eshop. αν κάνουν νερά στη wd μετά δεν νομιζω να σου κανουν νερα.οταν τον πας θα τον κοιτανε στα ματια να δουν αν εχει πεσει κατω και κλασσικες βλακειες το eshop.Μονο ακτινες χ δεν εχουν βαλει στα ματια.ειναι τοσο ......ελεος.λες καιαμα τον εχω καψει θα τον παρει χαμπαρι βλεποντας τον.ειναι να του πεις?τι βλεπεις?εχει καρκινο??
washcloud Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Βρε κόλλημα που έχεις φάει με το συστημένο...2 Ευρά είναι βρε. Όσο περί νερών, εννοούσα την περίπτωση να δίνει 5χρονη εγγύηση η μαμά και η κόρη 3χρονη, ή 3χρονη και αντίστοιχα 2χρονη κλπ.
grouspen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 αν τα diagnostics της wd κολλανε θα στον αλλαξουν.κανε surface test απο τα diagnostic η zero fill αν κανει κατι απο τα διο γιανα δουμε . ναι γιατι να μην στον αλλαξουν?ειναι λιγο μην πω τι στο eshop αλλα οκ.δεν γινεται ποτε επισκευη σε δισκο.μονο αντικατασταση. το απογευμα που θα εχω χρόνο θα τα ξαναπροσπαθησω. ολα κ θα ανεβάσω printscreen να μου πειτε γνώμες. μαλλον αναφερεται λαθος.δεν γινεται να εχει πιο χαμηλη Temp αποτο περιβαλλον εκτος αν τον εχει εξω στο κρυο.αν δεν τρεχουν τα diagnostics η αργουν πολυ και βγαζουν λαθη ναι πρεπει να τον αλλαξουν.συνηθως αυτοι δεν θα τρεξουν sentinel και τετοια αλλα θα τρεξουν τα offficial tools και αμα αυτα βγαλουν λαθος τον αλλαζουν.εχει ενα quick test και ενα full scan.ακομα και το quick να βγαλει errors στον αλλαζουν. καθάριζα και είχα τα πάντα ανοιχτά. είχε γίνει ψυγείο το σπιτι. γ αυτό είναι τόσο κρύος ο σκληρός και σαν backup να ειναι παλι δυσκολο πιο χαμηλα απο 13.β.εκτος κουτι τους δοκιμασες για τα diagnostics???b.οτι και δισκος να ειναι ειτε καινουριος ειτε δεν ξερω τι πρεπει να εχεις backup.και new μπορει να ειναι και να χτυπησει next day η να χαλασει απο ρευμα.οποτε παντα backup>μπορει να σου πεσει κατω πχ η να κανεις καταλαθως delete η δεν ξερω τι(format) επειδη τον μπερδεψες με αλλο δισκο.αν δεν ετρεχαν τα diagnostics εδω και καιρο επρεπε να τον αλλαξεις απο τοτε.αν πεφτει ετσι ο δισκος τοτε δεν εχει νοημα να περιμενεις.στην χειροτερη τον βαζεις για ελευθερη πτωση. μπορει και χωρις συστημενο αλλα παιρνεις το ρισκο.?τα ειχαμε πει και σε αλλο τοπικ. είμαι με λαπτοπ μόνο για λίγο καρό ακόμα. δεν μπορώ να τον βάλω μέσα σε pc να τον "δοκιμάσω" κανονικά. κ όλα γίνονται από εξωτερική θήκη και usb.
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Βρε κόλλημα που έχεις φάει με το συστημένο...2 Ευρά είναι βρε. Όσο περί νερών, εννοούσα την περίπτωση να δίνει 5χρονη εγγύηση η μαμά και η κόρη 3χρονη, ή 3χρονη και αντίστοιχα 2χρονη κλπ. το ξερω οτι ειναι 2 ευρω αλλα εγω οφειλω να το πω γιατι για καποιους τα 2 ευρω ειναι 2 ευρω. αν η wd δινει 5 και το καταστημα σου πει 3 τοτε του λες να παρει τα τρια και του σπας τον δισκο στο κεφαλι.ειδικα για σκληρο δισκο το απογευμα που θα εχω χρόνο θα τα ξαναπροσπαθησω. ολα κ θα ανεβάσω printscreen να μου πειτε γνώμες. καθάριζα και είχα τα πάντα ανοιχτά. είχε γίνει ψυγείο το σπιτι. γ αυτό είναι τόσο κρύος ο σκληρός είμαι με λαπτοπ μόνο για λίγο καρό ακόμα. δεν μπορώ να τον βάλω μέσα σε pc να τον "δοκιμάσω" κανονικά. κ όλα γίνονται από εξωτερική θήκη και usb. οκ για το α. β.παει το σπιτι.παγος εγινε.για να εχει ο δισκος 13 το σπιτι θα ειχε 4:P απλα το ελεγα μηπως και το κουτακι κανει νερα.δυσκολο απλα το λεω.τα diagnostics Λογικα θα τρεξουν και απο κουτακι.και μπορεις να δεις και το smart status απο τα diagnostics.
gtsamour Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά μια γενική ερώτηση για το testing με το HD Sentinel... Αν πχ σου βγάλει ότι ένας δίσκος είναι 100% στην υγεία του (perfect όπως λέει), ειναι σίγουρα εντάξει ή μπορεί και να έχει πρόβλημα που δε φαίνεται? Επίσης.... ανιχνεύει το ίδιο καλά την υγεία των δίσκων όταν αυτοι είναι συνδεμένοι εξωτερικά με USB? Πχ σύνδεσα στο PC έναν δίσκο ΧΒΟΧ360 (fat) με το κατάλληλο καλώδιο USB της MS (για μεταφορά δεδομένων απο xbox σε xbox), για να τσεκάρω αν είναι καθόλα ΟΚ. Το HD Sentinel μου τον ανίχνευσε σαν Hitachi disk και με 100% υγεία. Το έκανα αυτό επειδή αραιά και που ενώ παίζω, το xbox (jasper με RGH) τρώει freeze σε ασχετα σημεία (όχι στο dashboard) και ήθελα να τσεκάρω αν φταίει ο δίσκος. Επειδή μου έβγαλε 100% υγεία μπορώ με ασφάλεια να αποκλείσω το ενδεχόμενο να φταίει ο δίσκος? Format στην xbox και clear cache έχω κάνει ήδη.
TheELF Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αν πχ σου βγάλει ότι ένας δίσκος είναι 100% στην υγεία του (perfect όπως λέει), ειναι σίγουρα εντάξει ή μπορεί και να έχει πρόβλημα που δε φαίνεται? Τα πρώτα δεδομένα που σου βγάζει είναι πληροφορίες που παίρνει από το smart(κάτι σαν Bios) του δίσκου,κατά κανόνα είναι έμπιστα. Ενδέχεται όμως να υπάρχουν προβλήματα και για τον οποιωνδήποτε λόγο να μην τα είδε το smart,μπορείς σαν δεύτερο βήμα ελέγχου να κάνεις ένα από τα surface test που έχει το sentinel για αν ελεγκτή και η επιφάνεια του δίσκου. Επίσης.... ανιχνεύει το ίδιο καλά την υγεία των δίσκων όταν αυτοι είναι συνδεμένοι εξωτερικά με USB? Αν βλέπει έναν δίσκο τον βλέπει,δεν υπάρχει διαφορά. Όταν λες freez είναι στιγμιαία;;Αν ναι τότε δες αν του κάνεις defraggler στρώνει;;
washcloud Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 ^ Eπιβεβαιώνω τα όσα είπε ο αποπάνω ξωτικός.
gtsamour Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Όχι δεν εννοώ στιγμιαία freeze. Παγώνει η εικόνα σε ένα καρέ και μένει να ακουγεται η τελευταία νότα χωρίς να ανταποκρίνεται σε τίποτα. Το κλείνεις και το ανοίγεις.... Δεν το κάνει συχνά, πολύ αραιά και που. ΠΧ τερμάτιζα το castlevania lords of shadow και ενώ σε όλο το παιχνίδι δεν το έκανε καθόλου, προς το τέλος πήγαινα να φορτώσω και κόλαγε πρίν ακομα μπέι σε γραφικά 3D. Καθάρισα την cache και εστρωσε. Αλλά το κάνει (σπάνια) και σε άλλα παιχνίδια (και απο τον εσωτερικό και απο τον εξωτερικό δίσκο, δε χρησιμοποιώ dvds). Αλλά επειδή στον εσωτερικό είναι η cache είναι λογικό αν υπάρχει θέμα να το κάνει και και στις δύο περιπτώσεις. Το κουλό της υπόθεσης είναι πως έχω παρατηρήσει πως πιο πιθανό είναι να το κάνει όσο η κονσόλα είναι κρύα παρά μόλις ζεσταθεί, μπορεί όμως να είναι και συμπτωση. To surface test δεν θα κάνει τίποτα στο δίσκο να μην τον βλέπει η 360 μετά ε?
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 οχι δεν θα κανει κατι το surface test εκτος αν βρει bad sectors.κατα τα αλλα οχι δεν σου σβηνει αρχεια ασχετα που λεει καλο ειναι να εχεις παρει backup πιο πριν.αυτο το λεει για αλλο λογο επειδη ο δισκος θα δουλευεi full για καμια ωρα οποτε αμα εχει προβλημα μπορει να στο βγαλει.οπως επισης και για την περιπτωση που βρει bad sectors.
gtsamour Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ρωτάω επειδή ο δίσκος της 360 είναι σε περίεργο φορμάτ και το PC τον βλέπει σαν unallocated space...
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 ta diagnostics δεν τα νοιαζει τι Filesystem ειναι.δεν βλεπουν fs>απλα βλεπουν ενα δισκο σαν sectors και σαν hardware.ειτε Usb ειτε δεν ξερω πως ειτε Ntfs ειτε raw ειτε τιποτα τον βλεπουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα