Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατσε γιατι σ εχασα λιγο. Μιλας για export wave file; Σ αυτη την περιπτωση δε νομιζω να εχασες σε ποιοτητα. Απλα bounce κανει το software που εχεις σε καποιο σημειο στο δισκο, δε νομιζω να εμπλεκεται το audio interface. Digital ειναι η ολη φαση.

Οταν σου πα οτι η καρτα παιζει ρολο εννοουσα  αν γραφεις δικια σου μουσικη και κανεις ηχογραφησεις κτλ.

Ναι, αυτες οι 2 που εχεις βαλει εχουν διαφορες, περα απ τα περισσοτερα καναλια που εχει η μια. Η profire θεωρειται καλυτερη, αλλα για ηχογραφησεις και τετοια κολπα. Με τα djλικια ομως δεν εχω επαφη και δεν ξερω τι κανετε για να σου πω τι χρειαζεται να εχεις.

Αλλα κατι fast track, fast track pro, fast track ultra ειναι περιπου στην ιδια κατηγορια (αν εξαιρεσεις τα εξτρα καναλια)

Νομιζω και οι 2 αυτες ειναι too much για να παιρνεις απλα ετοιμα audio tracks, να πετας το ενα πανω στ αλλο και να τα κανεις export, αλλα οπως σου πα, δε ξερω απο djλικια, ουτε ειμαι καταλληλος να σου πει για καρτες ηχου, οποτε μη σε παρω στο λαιμο μου.

Δεν έκανα εξαγωγή σε wav σε mp3 έκανα οπότε λογικά έχασα σε ποιότητα... Δηλαδή σ αυτήν την περίπτωση δεν επηρεάζει η παλιά κάρτα ήχου έχω?

Αργότερα σκοπεύω να πάρω και δικό μου εξοπλησμό για να γράφω δική μου μουσική... Πόσες είσοδους εξόδους χρειάζεται μέσο όρο ένα home Studiάκι?

Δημοσ.

Νομίζω θα τρελαθώ... Όλοι tech house, deep house, electro hard house, dubstep... Ρε που είναι η prog η καθαρόαιμη house, που ειναι ρεε!!??

Δημοσ.

progressive house ή house λες?

και οχι δεν ειναι dubstep αυτο που ακους, αλλα brostep.

Στο set αναφέρομαι... :P

Λέω την Progressive House αλλά και η classic house εχώ μία εντύπωση ότι είναι είδος προς εξαφάνιση...

και όταν λέω progressive εννοώ του τύπου don & palm, pryda κλπ... Οι μουσικάρες της περιόδου 2000-2008....

Δημοσ.

Theef, η μουσική κάνει κύκλους πλησιάζουμε αυτό το κομμάτι (2000-2008) που λες. Συγκεκριμένα πολλά απο τα κομμάτια του σετ έχουν pure house (303/606) αλλά και progressive house επιρροές (ούτως η άλλος το progressive σαν έννοια  αυτό καθαυτό είναι τελείως υποκειμενικό το οποίο πλέον μοιάζει αρκετά με EDM) άμα το παρατηρήσεις. Όσον αφορά την κλασική house η καλύτερη δεκαετία ήταν απο 92 εως 02. Τότε βγήκαν οι πραγματικοί ύμνοι

• Like 1
Δημοσ.

Theef, η μουσική κάνει κύκλους πλησιάζουμε αυτό το κομμάτι (2000-2008) που λες. Συγκεκριμένα πολλά απο τα κομμάτια του σετ έχουν pure house (303/606) αλλά και progressive house επιρροές (ούτως η άλλος το progressive σαν έννοια  αυτό καθαυτό είναι τελείως υποκειμενικό το οποίο πλέον μοιάζει αρκετά με EDM) άμα το παρατηρήσεις. Όσον αφορά την κλασική house η καλύτερη δεκαετία ήταν απο 92 εως 02. Τότε βγήκαν οι πραγματικοί ύμνοι

Φυσικά και βγήκαν 92 έως 2 αλλά τότε δεν πρόλαβα να τα "ζήσω"... Οπότε η μουσικάρες που πρωτοάκουσα εγώ σαν "house" και "prog" είναι εκείνης της περιόδου... Τελευταία ναι όντως η prog house μοιάζει με την EDM αλλά υπάρχουν ακόμη artists που διατήρουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν) την πραγματική Prog House και όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Μουσική > Τεχνική

Πάντα, θα είμαι υποστηριχτής της λογικής ότι: οι επιλογές των κομματιών είναι κυριότερη και πολύ πιο σημαντική δουλειά από τις τεχνικές μίξης και, ό,τι άλλο συνεπάγεται απ' αυτό.
Νομίζω ότι, τελικά, αυτό που μένει, είναι η μελωδία και αυτό το κάτι διαφορετικό στον ήχο και, όχι τα εφέ και τα τρελά κόλπα, σ' ένα dj set.

Επίσης, να προσθέσω ότι προτιμώ να παίζω με ένα turntable, με παύσεις ανάμεσα στα κομμάτια -αλλαγή δίσκου-, παρά να ακούω μία μακρόσουρτη μίξη με κομμάτια του εμπορίου.

• Like 3
Δημοσ.

theef, εισαι μπερδεμενος με τις χρονολογιες, και τα ειδη μουσικης.

edm ειναι ολη η ηλεκτρονικη μουσικη απο οτι ξερω.

Δημοσ.

Toufa, EDM (Electronic Dance Music) όντος παραπέμπει σε όλα τα μουσικά είδει παρόλα 'υτα εκπροσωπεί περισσότερο την Dutch-House, Transe και Hardstyle οπότε είναι περισσότερο κίνημα παρά είδος / γενικολογία ηλεκτρονικής μουσικής.

Δημοσ.

Toufa, EDM (Electronic Dance Music) όντος παραπέμπει σε όλα τα μουσικά είδει παρόλα 'υτα εκπροσωπεί περισσότερο την Dutch-House, Transe και Hardstyle οπότε είναι περισσότερο κίνημα παρά είδος / γενικολογία ηλεκτρονικής μουσικής.

Ναι αυτό έχω καταλάβει κ εγώ... Όλοι λένε EDM περιλαμβάνει όλα τα είδη αλλά κυρίως εννοούν την μουσική του τύπου electro-skatohouse... (Βλέπε hardrocksofa, romero, hardwell, shm, klp) Πάντα με εξαιρέσεις στα παραπάνω ονόματα που έχουν δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης ;-)

Μουσική > Τεχνική

Πάντα, θα είμαι υποστηριχτής της λογικής ότι: οι επιλογές των κομματιών είναι κυριότερη και πολύ πιο σημαντική δουλειά από τις τεχνικές μίξης και, ό,τι άλλο συνεπάγεται απ' αυτό.

Νομίζω ότι, τελικά, αυτό που μένει, είναι η μελωδία και αυτό το κάτι διαφορετικό στον ήχο και, όχι τα εφέ και τα τρελά κόλπα, σ' ένα dj set.

Επίσης, να προσθέσω ότι προτιμώ να παίζω με ένα turntable, με παύσεις ανάμεσα στα κομμάτια -αλλαγή δίσκου-, παρά να ακούω μία μακρόσουρτη μίξη με κομμάτια του εμπορίου.

Κ εγώ αυτό θα προτειμούσα... Η μελωδία είναι το κλειδί στην μουσική... Αλλά μην μου αρχίσει τις αλλαγές του τύπου "προσπαθώ/ το παλεύω/ άσε άσε το χω" γιατί εκεί ο dj χρειάζεται πυρά! Άλλο οκ δεν μ πέτυχε μία αλλαγή Γ@μ1σ3τ0 και άλλο να το κάνει συστηματκά και να πληρώνεται κ γι αυτό... Η κάνε κάτι σωστά ή μην το κάνεις...

theef, εισαι μπερδεμενος με τις χρονολογιες, και τα ειδη μουσικης.

χρονολογίες ίσως, αλλά είδη δεν νομίζω....

Δημοσ.

Όσο για τα λάθη των DJ, θα συμφωνήσω με τον φίλο theef, όμως, θέλω να προσθέσω το εξής: Όταν αναγνωρίζουμε ένα λάθος σ' ένα γνωστό DJ και του το "συγχωρούμε"-κάνουμε ότι δεν το ακούσαμε, πρέπει, τότε, να κάνουμε το ίδιο και στον local dj "της γειτονιάς".

Γι' αυτό, επιμένω στο να γυρίσουμε λίγο, όλοι μας, πίσω στα βασικά.
Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να κάνουμε beat-matching, αλλά δεν κοιτάμε το κυριότερο κομμάτι της δουλειάς, αυτής: μουσική!

• Like 2
Δημοσ.

Όσο για τα λάθη των DJ, θα συμφωνήσω με τον φίλο theef, όμως, θέλω να προσθέσω το εξής: Όταν αναγνωρίζουμε ένα λάθος σ' ένα γνωστό DJ και του το "συγχωρούμε"-κάνουμε ότι δεν το ακούσαμε, πρέπει, τότε, να κάνουμε το ίδιο και στον local dj "της γειτονιάς".

Γι' αυτό, επιμένω στο να γυρίσουμε λίγο, όλοι μας, πίσω στα βασικά.

Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να κάνουμε beat-matching, αλλά δεν κοιτάμε το κυριότερο κομμάτι της δουλειάς, αυτής: μουσική!

Δίνω περισότερη βάση στο τι θα παίξω και λιγότερο στο πως θα το παίξω, χωρίς όμως να σημαίνει ότι ναι μεν καλές μουσικές αλλά χάλια μίξεις...προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό μιξάρασμα... Δεν λέω ότι το πετυχαίνω πάντα αλλά τουλαχιστον προσπαθώ... Σε αντίθεση με κάποια ονόματα που πληρώνονται κάτι χιλιάδες ευρώ για μία βραδιά και εκεί που θα παίξουν το τελευταίο που τους ενδιφέρει η μουσική (μιλάω για Ελλάδα)... Έτσι υποβιβάζεται η ποιότητα της μουσικής στην Ελλάδα :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...