spacecowboy Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 γιατι τι εχει?για οποιον ασχολειται με button mashing δεν φαινεται ασχημο αναλογος και τι τιμη εχει ομος 1
Greek souvlaki Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 http://m.youtube.com/watch?v=LR24CvE-O78 Sent from my iPad using Insomnia
theef Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Παιδιά έχω φτιάξει μερικά mashups αλλά τα φωνητικά δεν ακούγονται καλά και αν τα ανεβάσω στην ένταση το cubase clipάρει ανελέητα! Και η ποιότητα του instrumental mix σαν να χάνει κάπου σε σχέση με το αρχικό... Τι κάνω λάθος? Offtopic enough αλλά είναι προ πολλού το τοπικ Έχω δοκιμασει effects (limiter, maximazer k compressor) αλλά τπτ! Και αναγκάζομαι να χαμηλώνω την ένταση του master τελικά για να μην κλιπάρει...
Dharmakaya Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Το master δε θα το χαμηλωνεις ποτε. Ξαναβαλτο στα 0db και χαμηλωσε ολα τ αλλα. Πρωτα θα φτιαξεις τις εντασεις στα καναλια, ν ακουγονται ολα εκει που θες μεταξυ τους, χωρις να κλιπαρεις. Αν δεις οτι κλιπαρει θα χαμηλωνεις τα καναλια και θα δυναμωνεις τα ηχεια σου. Μολις τελειωσεις με τις εντασεις, ειναι ολα ωραια μεταξυ τους, αλλα θες το ολο κολπο πιο δυνατα, βαλε εναν brickwall limiter στο master. Στον limiter βαζεις το output στα -0.3db και ανεβαζεις το input. Με μετρο...
theef Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Πρωτα θα φτιαξεις τις εντασεις στα καναλια, ν ακουγονται ολα εκει που θες μεταξυ τους, χωρις να κλιπαρεις. Αν δεις οτι κλιπαρει θα χαμηλωνεις τα καναλια και θα δυναμωνεις τα ηχεια σου. Αν τα βάλω εκεί που θέλω να ακούγονται κλιπάρει... Ποιά κανάλια να χαμηλώσω και να δυναμώσω τα ηχεία?
warlock9_0 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 όπως είσαι και τα έχεις εκεί που θες να ακούγονται μεταξύ τους θα πας το μαστερ εκεί που σου είπε θα δυναμώσεις τα ηχεία θα βάλεις όλα τα κανάλια το ίδιο πιο χαμηλά μέχρι να μην κλιπάρει
Dharmakaya Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Αν τα βάλω εκεί που θέλω να ακούγονται κλιπάρει... Ποιά κανάλια να χαμηλώσω και να δυναμώσω τα ηχεία? Το cubase για να κλιπαρει, κατι εχεις βαλει να παιζει. Οταν κατι παιζει στο cubase, εχει δικο του καναλι (ειτε midi, ειτε audio). Πατας το F3 για να εμφανισεις την κονσολα. Το input (τερμα αριστερα καναλι) και το output (τερμα δεξια, το master που λες), τ αφηνεις στα 0db. Αν εχεις, ας πουμε, ενα audio track το instrumental mix και ενα τα φωνητικα, θα δεις αλλα 2 audio καναλια ενδιαμεσα με fader για αυξομειωση της εντασης τους. Αντι να δυναμωνεις τα φωνητικα, κανεις την proggοκινηση και χαμηλωνεις το instrumental, μεχρι να σου ακουγεται οπως θες η σχεση μεταξυ τους. Αν κλιπαρει ακομα, χαμηλωνεις κι αλλο και τα 2 καναλια. Τη σχεση μεταξυ instrumental και φωνητικων θα τη φτιαξεις χωρις να κλιπαρει το master. Αν σου φαινεται χαμηλα η overall ενταση οσο το κανεις αυτο, δυναμωνεις τα ηχεια σου. To cubase οταν κλιπαρει αναβει μια κοκκινη ενδειξη. Οσο και να χαμηλωσεις, αν δεν clickαρεις την ενδειξη, για να σβησει, θα ειναι εκει αναμμενη. Οποτε clickαρεις την κοκκινη ενδειξη να σβησει, χαμηλωνεις και μετα ξαναπατας play. Αν ξαναναψει, επαναλαμβανεις, αν οχι εισαι οκ. Μολις λοιπον τελειωσεις μ αυτο και θες ν αυξησεις την overall ενταση, κανεις αυτο που σου ειπα πιο πανω με το limiter.
theef Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 @Dharmakaya Σ' ευχαριστώ πολύ, το έφτιαξα! Η κάρτα ήχου παίζει σημασία στην ποιότητα εξαγωγής ήχου? Όχι μόνο στα mashups αλλά και γενικά... Σε ένα instrumental ας πούμε... Και τι διαφορά έχει μία κάρτα των 500 ευρώ με άλλη μία των 300?
Dharmakaya Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Παιζει. Ποια καρτα των 500 και ποια των 300 ευρω; Συνηθως εχουν διαφορες, αλλα αν ειναι της ιδιας εταιρειας μπορει απλα να χρεωνουν παραπανω εισοδους.
theef Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Τα mashups τα έκανα εξαγωγή από το λάπτοπ μου (2007) με την εργοστασιακή του κάρτα Χάσανε σε ποιότητα? Ας πούμε αυτή και αυτή...
Dharmakaya Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Κατσε γιατι σ εχασα λιγο. Μιλας για export wave file; Σ αυτη την περιπτωση δε νομιζω να εχασες σε ποιοτητα. Απλα bounce κανει το software που εχεις σε καποιο σημειο στο δισκο, δε νομιζω να εμπλεκεται το audio interface. Digital ειναι η ολη φαση. Οταν σου πα οτι η καρτα παιζει ρολο εννοουσα αν γραφεις δικια σου μουσικη και κανεις ηχογραφησεις κτλ. Ναι, αυτες οι 2 που εχεις βαλει εχουν διαφορες, περα απ τα περισσοτερα καναλια που εχει η μια. Η profire θεωρειται καλυτερη, αλλα για ηχογραφησεις και τετοια κολπα. Με τα djλικια ομως δεν εχω επαφη και δεν ξερω τι κανετε για να σου πω τι χρειαζεται να εχεις. Αλλα κατι fast track, fast track pro, fast track ultra ειναι περιπου στην ιδια κατηγορια (αν εξαιρεσεις τα εξτρα καναλια) Νομιζω και οι 2 αυτες ειναι too much για να παιρνεις απλα ετοιμα audio tracks, να πετας το ενα πανω στ αλλο και να τα κανεις export, αλλα οπως σου πα, δε ξερω απο djλικια, ουτε ειμαι καταλληλος να σου πει για καρτες ηχου, οποτε μη σε παρω στο λαιμο μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα