Stefanos-Markos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 No offence εάν κάποιος παρεξηγηθεί με αυτά που θα διαβάσει παρακάτω. Παρατηρώ το συγκεκριμένο thread καιρό τώρα και η πλειοψηφία των όσον γράφονται δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον τίτλο καθώς και όσα αρχικά γράφτηκαν. Για αυτό το λόγο έχουμε και λέμε: Ασχολούμαι με το DJing τα τελευταία 12 χρόνια αρχικά σε ερασιτεχνικό και μετά σε επαγγελματικό επίπεδο. Συμφωνώ απόλυτα με έλους τους old school εδώ μεσα ότι το βινύλιο έχει τον καλύτερο ήχο καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πιο ανθεκτικό CDJ από την 100αρα pioneer. Αλλά αμφιβάλω αν κάποιοι από εσάς έχουν κουβαλήσει 4-5 crate βινύλια σε club/bar παρέα με 5-6 βαλίτσες CDs καθώς επίσης αμφιβάλω εάν γνωρίζουν ότι πλέων πολύ σπάνια σε clubs/bars θα βρεις pickups πόσο μάλλον κάποια 1000αρα με το cue σε καλή κατάσταση. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα λέγετε LAPTOP. Θες mac, mac θες widows, windows, θες linux, linux. Δεν το κάνουμε για ποζεριά ούτε για να δειχτούμε. Το κάνουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλεία μας και να περάσετε εσείς από κάτω καλύτερα. Έχουμε λαπτοπ για να μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο πως να γίνουμε ποιο δημιουργική και να μην φοβόμαστε αν θα κολλήσει το cd η θα πηδήξει η βελόνα. Έχουμε λαπτοπ γιατί γλιτώνουμε το κουβάλημα κάποιον δεκάδων κιλών βάρους σε cd και βινύλια καθώς επίσης και σε κόστος (συγκρίνεται ποσό κάνει ένα LP και πόσο το αντίστοιχο WAV). Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ προσέχετε τη γράφετε και να είστε πιο ανοιχτόμυαλοι σε νέες τεχνολογίες και τεχνικές. 1
theef Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 No offence εάν κάποιος παρεξηγηθεί με αυτά που θα διαβάσει παρακάτω. Παρατηρώ το συγκεκριμένο thread καιρό τώρα και η πλειοψηφία των όσον γράφονται δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον τίτλο καθώς και όσα αρχικά γράφτηκαν. Για αυτό το λόγο έχουμε και λέμε: Ασχολούμαι με το DJing τα τελευταία 12 χρόνια αρχικά σε ερασιτεχνικό και μετά σε επαγγελματικό επίπεδο. Συμφωνώ απόλυτα με έλους τους old school εδώ μεσα ότι το βινύλιο έχει τον καλύτερο ήχο καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πιο ανθεκτικό CDJ από την 100αρα pioneer. Αλλά αμφιβάλω αν κάποιοι από εσάς έχουν κουβαλήσει 4-5 crate βινύλια σε club/bar παρέα με 5-6 βαλίτσες CDs καθώς επίσης αμφιβάλω εάν γνωρίζουν ότι πλέων πολύ σπάνια σε clubs/bars θα βρεις pickups πόσο μάλλον κάποια 1000αρα με το cue σε καλή κατάσταση. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα λέγετε LAPTOP. Θες mac, mac θες widows, windows, θες linux, linux. Δεν το κάνουμε για ποζεριά ούτε για να δειχτούμε. Το κάνουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλεία μας και να περάσετε εσείς από κάτω καλύτερα. Έχουμε λαπτοπ για να μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο πως να γίνουμε ποιο δημιουργική και να μην φοβόμαστε αν θα κολλήσει το cd η θα πηδήξει η βελόνα. Έχουμε λαπτοπ γιατί γλιτώνουμε το κουβάλημα κάποιον δεκάδων κιλών βάρους σε cd και βινύλια καθώς επίσης και σε κόστος (συγκρίνεται ποσό κάνει ένα LP και πόσο το αντίστοιχο WAV). Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ προσέχετε τη γράφετε και να είστε πιο ανοιχτόμυαλοι σε νέες τεχνολογίες και τεχνικές. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα... Διόρθωσε 2 τραγικά ορθογραφικά που έχεις...
viper2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 εκανα μια αναλυση σε ενα φακελο και μου εβγαλε κατι κομματια που ειχαν key: C#m keycode: 12A κοιταω το camelot wheel αλλα δεν βγαζω νοημα. HALP?
Stefanos-Markos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 12A είναι το D - Flat minor δεν στέκει σαν C#m είσαι σίγουρος για την νότα??
viper2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 μανα εξ ουρανου? What’s new in TRAKTOR 2.6.1? Key detection Downbeat detection Collection metadata synchronization with TRAKTOR DJ Various fixes and improvements - See more at: http://www.djtechtools.com/2013/02/20/traktor-pro-2-6-1-update-launched-key-and-downbeat-detection-traktor-dj-hints/#sthash.oY52JU3u.dpuf
PsyGreg Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 @Stefanos-Markos το θέμα δεν είναι γιατί έχουν οι DJs Laptop, αλλά γιατί έχουν Macbook στο θέμα κολλήματος, το cd ναι μπορεί να κολλήσει, αλλά μπορεί να κολλήσει και το Laptop/VDj/mp3 οπότε πάλι μπάχαλο θα γίνει. επίσης άλλη αίσθηση το Cd/Vinyl, άλλο κάτι που δεν κρατάς (όπως και με τα βιβλία, άλλο να το κρατάς και να το διαβάζεις άλλο να το βλέπεις απλά σε μία οθόνη) είναι όλο το Concept που μετράει. και άλλο respect θα πάρει ένας που κάνει Djing με βινύλια, άλλος με cd, άλλος με vDJ ..τουλάχιστον γι αυτούς που βλέπουν και αξιολογούν 2 πράγματα παραπάνω η δουλειά να γίνεται θα μου πεις στην τελική. οκ πάσο, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι οι λίγοι που δίνουν βάση και σε αυτά.
theef Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ναι αλλά να κάποιος που κάποτε έπαιζε με βινύλια παίζει τώρα με vdj/traktor για λόγος ευκολίας και για λόγους ότι μπορεί να κάνει παπάδες...τότε είναι δικό του θέμα και οκ αφού έχει καλύτερο αποτέλεσμα ακουστικά για μένα θα έχει την ίδια για να μην πώ καλύτερη αξιολόγηση...προσωπική άποψη πάντα.... Μίας και το ανέφερες, πάντα είχα μία απορία πως πιάνεται η λούπα στο βινύλιο...ή δεν πιάνεται?
PsyGreg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 εμ εκεί είναι το θέμα, ότι το δύσκολο είναι να παίζει κάποιος με βινύλιο, άααρα έχει το ανάλογο respect.. με Vdj/Traktor ο οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει, δεν είναι τυχαίο που έχουμε γεμήσει Djs.. 1
theef Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 εμ εκεί είναι το θέμα, ότι το δύσκολο είναι να παίζει κάποιος με βινύλιο, άααρα έχει το ανάλογο respect.. με Vdj/Traktor ο οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει, δεν είναι τυχαίο που έχουμε γεμήσει Djs.. Εγώ πάντως άν είχα λεφτά θα ήμουνα σε βινύλια... Κάποτε θα αποκτήσω λεφτά για τον εξοπλησμό μου άρα θά πάω και σε βινύλια... Ένας άλλος λόγος που πολλοί δεν παίζουν με βινύλια είναι επειδή δεν μπορούνε να έχουν όλοι την μουσική τους σε βινύλια γτ δεν υπάρχουν πλέον και πολλά βινύλια... 2 ερωτήσεις : αν κάποιος πάιζει με timecode βινυλίου με τι παίζει τελικά με το pc ή με βινύλιο? και δεύτερη, που μπορώ να αγοράσω βινύλια? και κάτι άλλο που ρώτησα για την λούπα πιο πάνω...
Akiss1968 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Kαλησπερα theef αν ειχες λεφτα για δισκους δεν θα ασχολιοσουνα με dj ιλικι χαχαχαχαχαχατο βινυλιο δεν βολευει για δουλεια,θελει πολυ χωρο...μονο για σταθερη δουλεια σε ενα μαγαζι...κι αν... λουπα με βινυλιο...χλωμο...εχω σε κασσετα λουπα απο φιλο μου(απο προγραμμα του το '96)...αψογη...αλλα δεν ειναι κριτηριο Εγω προτιμω τα cd...περνανε πολλα στοιχεια τεχνικα του dj Ενω με pc γινονται ολα πολυ απλα,σχεδον αυτοματοποιημενα. Το μονο καλο οτι υπαρχουν ΟΛΑ και ειναι ευκαιρα να τα χρησιμοποιησεις, περα αυτου θα πεσει ο dj στην παγιδα της αυτοματοποιησης (que ετοιμα,synch) λογο βαρεμαρας
theef Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Kαλησπερα theef αν ειχες λεφτα για δισκους δεν θα ασχολιοσουνα με dj ιλικι χαχαχαχαχαχατο βινυλιο δεν βολευει για δουλεια,θελει πολυ χωρο...μονο για σταθερη δουλεια σε ενα μαγαζι...κι αν... λουπα με βινυλιο...χλωμο...εχω σε κασσετα λουπα απο φιλο μου(απο προγραμμα του το '96)...αψογη...αλλα δεν ειναι κριτηριο Εγω προτιμω τα cd...περνανε πολλα στοιχεια τεχνικα του dj Ενω με pc γινονται ολα πολυ απλα,σχεδον αυτοματοποιημενα. Το μονο καλο οτι υπαρχουν ΟΛΑ και ειναι ευκαιρα να τα χρησιμοποιησεις, περα αυτου θα πεσει ο dj στην παγιδα της αυτοματοποιησης (que ετοιμα,synch) λογο βαρεμαρας To Cue δεν είναι αυτόματο στον VDj που δουλεύω εγώ, για traktor δεν ξερω...και προσωπικά δεν χρεισιμοποιώ ποτέ το σκατό sync γιατί πολύ απλά στις 100 φορές τις 40 θα κάνει λάθος συγχρονισμό και επείσης δεν μου αρέσει να το κάνω, και επειδή στερώ από τον εαυτό μου την μισή δουλειά του dj και επειδή είναι γενικά υποτιμιτικό, γνώμη μου πάντα... Και αν είχα λεφτά για δίσκους εννοείτε ότι θα διέθετα ένα μέρος από αυτά για κάτι που αγαπώ και μ αρέσει να το κάνω... Κάτι άλλο τώρα, ένα θέμα με τα σιντάκια είναι ότι δες μπορείς να παίξεις ένα κομμάτι από το ίδιο cd που πάιζει στον αέρα, δεν είναι? Και κάτι τελευταίο, απο που ενημερώνεστε για νέες κυκλοφορίες και για αγορές αυτών γενικά?
Stefanos-Markos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Εγώ ξεκίνησα απο CD πήγα σε vinyl και μετα σε laptop με Ableton αν και ακόμα και σήμερα αγοράζω vinyl. Απλά δεν βολεύει. Προσωπικά Ableton. Μου επιτρέπει να κάνω πράγματα που μόνο ονειρεύομουνα κάποτε. 1
theef Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Εγώ ξεκίνησα απο CD πήγα σε vinyl και μετα σε laptop με Ableton αν και ακόμα και σήμερα αγοράζω vinyl. Απλά δεν βολεύει. Προσωπικά Ableton. Μου επιτρέπει να κάνω πράγματα που μόνο ονειρεύομουνα κάποτε. Μα είναι ζόρικο το άτιμο! Εγώ πήγα να το παλέψω κανά δύο φορές αλλά δεν έβγαλα άκρη και το παράτησα... Στείλε και κανά mixtape αν σου είναι εύκολο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα