theef Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Από αγώνα, αίμα και επαναστάσεις. ssss σωπα ρε.... Χαχαχα!!!
theef Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Έχω να πω/ρωτήσω τα εξής : 1) Χρήσιμοποιώ VDJ για να μιξάρω στο pc, δεν κοιτάω bpm αλλά την κυματομορφή του τραγουδιού και ανάλογα φτιάχνω και την ταχύτητα! Εγώ κανω χειροκίνητο beatmatching ή όχι? Και αυτό επειδή δεν μπορώ να καταλάβω προς το παρών με το αυτί πιό από τα δύο κομμάτια χάνει μπροστά και πιό πίσω... 2) Αφού οι ποιότητες είναι ίδιες πάνω κάτω σε pc και cds γιατί να μην επιλέξεις pc που είναι και πιό εύκολο μεταφέρεις τα τραγούδια σου και σου δίνει και περισότερες δυνατότητες? Και να μην κάνεις χείροκίνητο beatmatchnig το θέμα είναι τι θα ακουστεί στον κόσμο και πιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα... Κανείς δεν νοιάζεται αν εσύ εκανες χειροκίνητο beatmatching ή όχι... Θέλω να πω ότι είναι χαζό κάποιοι που λένε ότι αυτοί που δεν κάνουν χειροκίνητο beatmatching δεν είναι djs... Μα αφού βγαίνει καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερο κόπο, γιατί να παιδεύεσαι άδικα? 3) Όποιος δουλεύει με timecodes ανείκει στους PC Djs ή Στους CD Djs? Επειδή μάλλον με timecodes θα συνεχίσω γιατί δεν μπορεί κάποιος να σε κατηγορίσει ότι μένεις πίσω αλλά ούτε και ότι είσαι πολύ μπροστά και όλη την δουλειά την κάνει το pc.... 4) Τι προτείνεται για online music shop? Θέλω να έχει πάνω απ όλα καλή ποιότητα και υπυρεσίες, να έχει και ελληνική μουσικη, και φυσικά καλές τιμές... Ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά αν υπαρχει κάτι, και ξέρει κάποιος θα το εκτιμούσα! Ευχαριστώ, περιμένω τις απαντήσεις σας...
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Για το 1) και το 3)... είναι απλά λαλακίες όσων δεν έχουν αξιοπρεπές τεχνικό υπόβαθρο. Αμφιβάλω εάν έστω και ένας από τους αυτο-επονομαζόμενους DJs ξέρει να πει με δικά του λόγια πως δουλεύει το beat detection τεχνικά. 2) Η ποιότητα δεν είναι θέμα του CD και του PC [sic].
Defector Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 3) Όποιος δουλεύει με timecodes ανείκει στους PC Djs ή Στους CD Djs? Επειδή μάλλον με timecodes θα συνεχίσω γιατί δεν μπορεί κάποιος να σε κατηγορίσει ότι μένεις πίσω αλλά ούτε και ότι είσαι πολύ μπροστά και όλη την δουλειά την κάνει το pc.... Δεν αξίζει να ασχοληθείς με timecode vinyls/cds, κατά τη γνώμη μου. Αν είναι να πάρεις cdj ή turntableς, αγόραζε καλύτερα πραγματικά σιντί/βινύλια μουσικής (λίγα και καλά αρκούν).
theef Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Για το 1) και το 3)... είναι απλά λαλακίες όσων δεν έχουν αξιοπρεπές τεχνικό υπόβαθρο. Αμφιβάλω εάν έστω και ένας από τους αυτο-επονομαζόμενους DJs ξέρει να πει με δικά του λόγια πως δουλεύει το beat detection τεχνικά. 2) Η ποιότητα δεν είναι θέμα του CD και του PC [sic]. Και από τι εξαρτάται η ποιότητα? Δεν αξίζει να ασχοληθείς με timecode vinyls/cds, κατά τη γνώμη μου. Αν είναι να πάρεις cdj ή turntableς, αγόραζε καλύτερα πραγματικά σιντί/βινύλια μουσικής (λίγα και καλά αρκούν). Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Που είναι οι υπόλυποι?? Toufas, Aledjo, Viper, Discoboyminimal, vasilis123, -nick-??? Tι έγινε ρε παιδιά? Που είστε όλοι?
discoboyminimal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Έχω να πω/ρωτήσω τα εξής : 1) Χρήσιμοποιώ VDJ για να μιξάρω στο pc, δεν κοιτάω bpm αλλά την κυματομορφή του τραγουδιού και ανάλογα φτιάχνω και την ταχύτητα! Εγώ κανω χειροκίνητο beatmatching ή όχι? Και αυτό επειδή δεν μπορώ να καταλάβω προς το παρών με το αυτί πιό από τα δύο κομμάτια χάνει μπροστά και πιό πίσω... 2) Αφού οι ποιότητες είναι ίδιες πάνω κάτω σε pc και cds γιατί να μην επιλέξεις pc που είναι και πιό εύκολο μεταφέρεις τα τραγούδια σου και σου δίνει και περισότερες δυνατότητες? Και να μην κάνεις χείροκίνητο beatmatchnig το θέμα είναι τι θα ακουστεί στον κόσμο και πιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα... Κανείς δεν νοιάζεται αν εσύ εκανες χειροκίνητο beatmatching ή όχι... Θέλω να πω ότι είναι χαζό κάποιοι που λένε ότι αυτοί που δεν κάνουν χειροκίνητο beatmatching δεν είναι djs... Μα αφού βγαίνει καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερο κόπο, γιατί να παιδεύεσαι άδικα? 3) Όποιος δουλεύει με timecodes ανείκει στους PC Djs ή Στους CD Djs? Επειδή μάλλον με timecodes θα συνεχίσω γιατί δεν μπορεί κάποιος να σε κατηγορίσει ότι μένεις πίσω αλλά ούτε και ότι είσαι πολύ μπροστά και όλη την δουλειά την κάνει το pc.... 4) Τι προτείνεται για online music shop? Θέλω να έχει πάνω απ όλα καλή ποιότητα και υπυρεσίες, να έχει και ελληνική μουσικη, και φυσικά καλές τιμές... Ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά αν υπαρχει κάτι, και ξέρει κάποιος θα το εκτιμούσα! Ευχαριστώ, περιμένω τις απαντήσεις σας... 1)οχι δεν κανεις χειροκινητο beatmaching..για να μαθεις παρε ενα κοματι και αστο να παιζει και προσπαθησε να φερεις στα ισια ενα δευτερο κοματι αλλα πολη φτωχο.μονο μποτα και σνειρ.ετσι ωστε να μην σε μπερδεψουν οι μελωδιες. 2)εγω γουσταρω να παιζω με τον υπολογιστη και με τα βινυλια.το beatmatching το κανω παντα με το αυτι μου.ποιοτητα cd-pc-mp3 σημερα ειναι η ιδια.βινυλιο μονο θ ακουσεις διαφορα αν εχεις πολυ καλο αφτι και πολυ καλο συστημα.τωρα για το beatmaching στο pc καλυτερο αποτελεσμα δεν βγαινει...λιγοτερος κοπος ναι( αν και δεν ειναι κοπος για οπιον το αγαπαει ).θα σου τυχει κ εσενα, ητε με traktor ητε με virtualdj να πατας το sync και να βγαινει μια αηδια.με το αφτι δεν θα σου βγει ποτε αυτη η αιδια. 3)αρχιζεις λαθος.γινεσαι dj για το τι θα πουν οι αλλοι???φιλε και με ipod να επαιζες και με κασετα στο ραδιο αν το γουσταρες και ακουγοταν ωραιο τι σε νοιαζει τι θα πουνε.ασε τα μπροστα και τα πισω.μεγαλοι dj παιζουν μονο με vinylια και cd και αλλοι μεγαλοι επισεις παιζουν μονο με υπολογιστη.κοιτα να βρεις τι σου ταιριαζει και να ψαχτεις μ εκεινο. 4)καταστημα + με ελληνικα δεν ξερω αλλα εγω αγοραζω απο beatport.com juno.co.uk compakt.fm decks.de. σε ξενα hit και μη υπαρχουν ολα εδω. itunes δεν εχω ψαξει καθολου αλλα εχει και ελληνικα για δες το λιγο. Για το 1) και το 3)... είναι απλά λαλακίες όσων δεν έχουν αξιοπρεπές τεχνικό υπόβαθρο. Αμφιβάλω εάν έστω και ένας από τους αυτο-επονομαζόμενους DJs ξέρει να πει με δικά του λόγια πως δουλεύει το beat detection τεχνικά. 2) Η ποιότητα δεν είναι θέμα του CD και του PC [sic]. ουτε εγω ξερω και επειδη δεν το εχω ψαξει για πες μου λιγο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Και από τι εξαρτάται η ποιότητα? Τίνος η ποιότητα;
theef Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 1)οχι δεν κανεις χειροκινητο beatmaching..για να μαθεις παρε ενα κοματι και αστο να παιζει και προσπαθησε να φερεις στα ισια ενα δευτερο κοματι αλλα πολη φτωχο.μονο μποτα και σνειρ.ετσι ωστε να μην σε μπερδεψουν οι μελωδιες. 2)εγω γουσταρω να παιζω με τον υπολογιστη και με τα βινυλια.το beatmatching το κανω παντα με το αυτι μου.ποιοτητα cd-pc-mp3 σημερα ειναι η ιδια.βινυλιο μονο θ ακουσεις διαφορα αν εχεις πολυ καλο αφτι και πολυ καλο συστημα.τωρα για το beatmaching στο pc καλυτερο αποτελεσμα δεν βγαινει...λιγοτερος κοπος ναι( αν και δεν ειναι κοπος για οπιον το αγαπαει ).θα σου τυχει κ εσενα, ητε με traktor ητε με virtualdj να πατας το sync και να βγαινει μια αηδια.με το αφτι δεν θα σου βγει ποτε αυτη η αιδια. 3)αρχιζεις λαθος.γινεσαι dj για το τι θα πουν οι αλλοι???φιλε και με ipod να επαιζες και με κασετα στο ραδιο αν το γουσταρες και ακουγοταν ωραιο τι σε νοιαζει τι θα πουνε.ασε τα μπροστα και τα πισω.μεγαλοι dj παιζουν μονο με vinylια και cd και αλλοι μεγαλοι επισεις παιζουν μονο με υπολογιστη.κοιτα να βρεις τι σου ταιριαζει και να ψαχτεις μ εκεινο. 4)καταστημα + με ελληνικα δεν ξερω αλλα εγω αγοραζω απο beatport.com juno.co.uk compakt.fm decks.de. σε ξενα hit και μη υπαρχουν ολα εδω. itunes δεν εχω ψαξει καθολου αλλα εχει και ελληνικα για δες το λιγο. Ευχαριστώ πολύ... Τίνος η ποιότητα; 2) Η ποιότητα δεν είναι θέμα του CD και του PC [sic]. Ωραία, από τι εξρτάται η ποιότητα? Δεν αξίζει να ασχοληθείς με timecode vinyls/cds, κατά τη γνώμη μου. Αν είναι να πάρεις cdj ή turntableς, αγόραζε καλύτερα πραγματικά σιντί/βινύλια μουσικής (λίγα και καλά αρκούν). Μα κοστίζουν παραπάνω τα κανονικά... Άσε που δεν βρίσκω όλα τα τραγούδια που θέλω στις συλλογές που βάζουν...
discoboyminimal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 επισης η ποιοτητα ειναι σε πολλα σημεια.ασ το παρω αντιστροφα.πρεπει τα ηχεια να ειναι καλα (δηλαδη οι συχνοτητες που θα βγαζουν να ειναι απο τουλαχιστον 30-18k hz.επισης οι ενισχυτες, οι compressorες/limiterς να συμβαδιζουν με το υπολιπο συστημα.ο μικτης να ειναι αξιολογος! μαρκες behringer oem κλπ βγαινουν εκτος.προσωπικα κατι σε pioneer και xone θα επελεγα για μικτη.μετα παει η καρτα ηχου στον υπολογιστη.ας πουμε η onboard δεν ειναι οτι καλυτερο.μετα ειναι οι ρυθμισεις γενικος.και τελευταιο ειναι το κοματι.τιποτα κατο απο 320 δεν ειναι ποιοτικο.το καλυτερο φυσικα θα ηταν καποιο wav , aiff , flac , mp3 με την σειρα. και μεχρι και τα καλωδια εχουν σημασια στον ηχο. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ωραία, από τι εξρτάται η ποιότητα? Και πάλι δεν με αφήνεις να σε βοηθήσω... Τίνος η ποιότητα; επισης η ποιοτητα ειναι σε πολλα σημεια.ασ το παρω αντιστροφα.πρεπει τα ηχεια να ειναι καλα (δηλαδη οι συχνοτητες που θα βγαζουν να ειναι απο τουλαχιστον 30-18k hz.επισης οι ενισχυτες, οι compressorες/limiterς να συμβαδιζουν με το υπολιπο συστημα.ο μικτης να ειναι αξιολογος! μαρκες behringer oem κλπ βγαινουν εκτος.προσωπικα κατι σε pioneer και xone θα επελεγα για μικτη.μετα παει η καρτα ηχου στον υπολογιστη.ας πουμε η onboard δεν ειναι οτι καλυτερο.μετα ειναι οι ρυθμισεις γενικος.και τελευταιο ειναι το κοματι.τιποτα κατο απο 320 δεν ειναι ποιοτικο.το καλυτερο φυσικα θα ηταν καποιο wav , aiff , flac , mp3 με την σειρα. και μεχρι και τα καλωδια εχουν σημασια στον ηχο. Γιατί θα πρέπει σε ένα ηχείο να έχεις από 30Hz έως 18kHz; Και, καταρχάς, για τι μεγέθους μεγάφωνο μιλάμε; Από πού συνάδει το συμπέρασμα ότι ένα ηχείο εάν έχει το συχνοτικό εύρος που λες θα είναι και ποιοτικό; Ακόμα, γιατί ένα wav είναι ντε και καλά "καλύτερο" από ένα aiff; Επίσης, πάνω σε τι στηρίζεις την σειρά των ειδών αρχείων που παρέθεσες; Τι εννοείς να συμβαδίζουν οι compressors/limiters; Δεν ξέρω κάποιο τεχνικό μέγεθος που "βαδίζει". Μπορείς να πεις πάνω σε τι στηρίζεις αυτή σου την άποψη; Και, τέλος, πώς προκύπτει το συμπέρασμα ότι "οτιδήποτε κάτω από 320€ δεν είναι ποιοτικό";
discoboyminimal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 ξερεις πολλα ηχεια να παιζουν ολες αυτες τις συχνοτητες?μιλαω για συστημα ηχειων που να εχουν μια φλατ ενισχυση σ αυτες τις συχνοτητες.μαζι με αλλους παραγωντες οπως db , thd μπορεις να πεισ πως ενα ηχειο ειναι καλο. το στηριζω στο οτι οταν παρεις καθενα απο τα αρχεια στην καλυτερη ποιοτητα τους τοτε οι συχνοτητες και η ομοιοτητα ως πρως το αρχικο δειγμα θα ειναι μικρες και με την σειρα που τα ανεφερα θα χανουν και θα εχουν μεγαλυτερα λαθοι. για τα limiters/compressors λεω να ειναι καλης ποιοτητας.δεν μπορεις να παρεις limiter με thd 1% ++ . τελος εννοουσα mp3 320kbps.δεν μου φαινεται καποιο απ ολα αυτα τα μηχανιματα να στοιχιζει 320ευρο
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 ξερεις πολλα ηχεια να παιζουν ολες αυτες τις συχνοτητες?μιλαω για συστημα ηχειων που να εχουν μια φλατ ενισχυση σ αυτες τις συχνοτητες.μαζι με αλλους παραγωντες οπως db , thd μπορεις να πεισ πως ενα ηχειο ειναι καλο. το στηριζω στο οτι οταν παρεις καθενα απο τα αρχεια στην καλυτερη ποιοτητα τους τοτε οι συχνοτητες και η ομοιοτητα ως πρως το αρχικο δειγμα θα ειναι μικρες και με την σειρα που τα ανεφερα θα χανουν και θα εχουν μεγαλυτερα λαθοι. για τα limiters/compressors λεω να ειναι καλης ποιοτητας.δεν μπορεις να παρεις limiter με thd 1% ++ . ελος εννοουσα mp3 320kbps.δεν μου φαινεται καποιο απ ολα αυτα τα μηχανιματα να στοιχιζει 320ευρο Εκτός του ότι δεν απαντάς στις ερωτήσεις (πόσο μάλλον δε να απαντήσεις με τεχνικά μεγέθη) αυτά που λες τεχνικά είναι αφενός εντελώς εκτός πραγματικότητας και αφετέρου λάθος. α) Το θέμα δεν είναι εάν παίζουν ή δεν παίζουν ή τι λέει ο κατασκευαστής για το συχνοτικό εύρος. Υπάρχουν πλείστα μεγέθη που δείχνουν την ποιότητα ενός ηχείου και, προφανώς, ένα από αυτά ΔΕΝ είναι το συχνοτικό εύρος. Χώρια ότι η φράση "παράγωντες [sic] όπως db [...]" είναι πέρα για πέρα για πέρα λάθος (τεχνικά μιλώντας). Άρα, το αρχικό σου claim για το συχνοτικό εύρος είναι λάθος. β) Τόσο το wav όσο και το aiff, PCM uncompressed αρχεία είναι. Οπότε, ξαναρωτάω, ΠΟΙΑ η διαφορά τους ως προς την τελική ποιότητα; γ) Σε ένα σύστημα (ή υποσύστημα, αναλόγως την θεώρηση) ήχου, το τελευταία που σε νοιάζει (εάν συνδέεις τέτοια μηχανήματα) είναι το THD. δ) Η απάντησή σου (πέρα από τελείως ανορθόγραφη) ήταν τέτοια που δεν μπορείς να στηρίξεις την άποψή σου για τα χρήματα, προφανέστατα γιατί δεν ξέρεις. Δεν είναι κακό και στο λέω φιλικά. ε) Φαντάζομαι ότι πάλι δεν θα πάρω μία τεχνική απάντηση... anyway.
discoboyminimal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 1)υπαρχουν κ αλλα , αλλα για πες μου εσυ, ειχες καποια χρηματα στην ακρη για το μαγαζι σου τι ηχεια θα εβαζες?πως θα τα διαλεγες?για ποιοτητα μιλαω 2)δεν ειμαι τελειως σιγουρος,ηξερα οτι και τα 2 ειναι uncompressed και χρησιμοποιουν pcm κωδικοποιηση αλλα ειχα την ιδεα οτι τα wav (ισως επειδη ειναι και ποιο διαδεδομενα) ηταν λιγο καλυτερα.κανω λαθος?(διαβασα οτι εχουν διαφορα μονο στην αποθηκευση στο δισκο,με το πρωτο και το τελευταιο bit να μπαινουν αντιστροφα,οποτε δεν νομιζω να εχουν και απολεια ποιοτητας.) 3) παραδειγμα εδωσα . δεν υπαρχουν πολλα που μπορεις να δεις εκτος απ αυτο , τις λειτουργειες και την μαρκα. 4)δεν καταλαβες μαλλον.απο την αρχη μιλουσα για τα kbps.απλα το ειπα με λιγη ειρωνια εκεινο για τα χρηματα στο τελος :\
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 1)υπαρχουν κ αλλα , αλλα για πες μου εσυ, ειχες καποια χρηματα στην ακρη για το μαγαζι σου τι ηχεια θα εβαζες?πως θα τα διαλεγες?για ποιοτητα μιλαω Για ένα μαγαζί περιπλέκεται η κατάσταση. Εκεί, δεν αρκούν μόνο τα μεμονωμένα tech specs κάθε ηχείου. 2)δεν ειμαι τελειως σιγουρος,ηξερα οτι και τα 2 ειναι uncompressed και χρησιμοποιουν pcm κωδικοποιηση αλλα ειχα την ιδεα οτι τα wav (ισως επειδη ειναι και ποιο διαδεδομενα) ηταν λιγο καλυτερα.κανω λαθος?(διαβασα οτι εχουν διαφορα μονο στην αποθηκευση στο δισκο,με το πρωτο και το τελευταιο bit να μπαινουν αντιστροφα,οποτε δεν νομιζω να εχουν και απολεια ποιοτητας.) Συγκεκριμένα, το aiff υποστηρίζει και κάποιες παραπάνω πληροφορίες από το wav. Επίσης, το FLAC είναι lossless format. Άρα, ποια η διαφορά στην ποιότητα των wav, aiff και flac; 3) παραδειγμα εδωσα . δεν υπαρχουν πολλα που μπορεις να δεις εκτος απ αυτο , τις λειτουργειες και την μαρκα. Δεν είναι θέμα το πόσα, αλλά το ποια και γιατί. 4)δεν καταλαβες μαλλον.απο την αρχη μιλουσα για τα kbps.απλα το ειπα με λιγη ειρωνια εκεινο για τα χρηματα στο τελος :\ Άρα το 320 δεν είναι € αλλά kbps.... Χε... και εκεί χωράει μεγάλη κουβέντα αλλά ούτε ο τόπος είναι ούτε το υπόβαθρο υπάρχει για να αρχίσω μία τέτοια κουβέντα.
theef Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Καταρχάς ευχαριστώ που συμμετέχετε στην συζήτηση και που με πληροφορείτε : @Timonkaipumpa Η ποιότητα του ήχου εννοούσα... Αλλά άστο, διάβασα τα ποστς και κατάλαβα πάνω κάτω από τι εξαρτάται... Συνοψίζοντας λοιπόν, η ποιότητα εξαρτάται : 1) Από το ηχείο που έχεις, και πιό συγκεκριμένα από τις συχότητες που υποστηρίζει, όσου μεγαλύτερο εύρως συχνότητας τόσο καλύτερη ποιότητα αποδίδει... 2) Από τον τύπο του αρχείου που θα παίξει στο pc με τα καλύτερα format ήχου να είναι τα aiff wav και flac με οποιαδήποτε κωδικοποίηση και σε οποιδήποτε kbps είναι ίδια μεταξύ τους... Ακουλουθολυν τα mp3 που και 320 kbps να είναι έχουν λιγότερη ποιότητα από τα παραπάνω filetypes... 3) Κάρτα ήχου, ότι πληρώσεις παίρνεις... 4)Ενισχυτή επίσεις... 5) Καλώδια, Μίκτης κλπ... Είναι με σωστή σείρα? Και είναι σωστά αυτά που έχω καταλάβει? Και κάτι άλλο... Κάτι limiter με thd 1% ++ και κάτι [sic] db [...] να μην τα ρωτήσω καλύτερα ε? Χρειάζεται να τα ξέρω? Αν ναι πείτε μου... Δεν έχω προβλημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα