Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δίσκοι, παίδες.

Σε όποιον τον ενδιαφέρει η ποιότητα και η όλη "μαγεία" του δίσκου, το βινύλιο είναι ο μοναδικός δρόμος.

(προσωπική γνώμη πάντα)

Δημοσ.

Faders αυτά του πάνε πάνω-κάτω στο κέντρο του μίκτη και ρυθμίζουν την ένταση του κάθε καναλιού

Thanks!! :D

η ποιοτητα ξεχωριζει με το αυτι. Εδω που τα λεμε τα μπ3 >320 κβ/ς που πιανουν 15-20ΜΒ δεν εχουν και τοσο μεγαλη διαφορα με φλακ και ουαβ.αλλο αυτα ομως και αλλα εκει να των 3ων ΜΒ που βαζουμε στο κινητο

Εμένα τα mp3s μου είναι 192Kbps και ακούγονται μία χαρά και σε δυνατή ένταση...

Έχω πάρει τραγούδι από μαγαζί και είναι και 100kbps αλλά όταν το έπαιξε το συγκεκριμένο έπαιζε μια χαρά...

Εγώ πιστεύω έχει να κάνει με τα ήχεια...

Δίσκοι, παίδες.

Σε όποιον τον ενδιαφέρει η ποιότητα και η όλη "μαγεία" του δίσκου, το βινύλιο είναι ο μοναδικός δρόμος.

(προσωπική γνώμη πάντα)

Τους δίσκους μπορείς να τους επεξεργαστείς? (Πχ rip κλπ) και έπειτα χρειάζεσαι και έναν player ο οποίος είναι πανάκριβος.... Βασικά χρειάζεσαι δύο players συν εναν μίκτη... Και οι τιμές για κάτι τετόιο δεν είναι και χαμηλές...

Δημοσ.

Εμένα τα mp3s μου είναι 192Kbps και ακούγονται μία χαρά και σε δυνατή ένταση...

Έχω πάρει τραγούδι από μαγαζί και είναι και 100kbps αλλά όταν το έπαιξε το συγκεκριμένο έπαιζε μια χαρά...

Εγώ πιστεύω έχει να κάνει με τα ήχεια...

Τους δίσκους μπορείς να τους επεξεργαστείς? (Πχ rip κλπ) και έπειτα χρειάζεσαι και έναν player ο οποίος είναι πανάκριβος.... Βασικά χρειάζεσαι δύο players συν εναν μίκτη... Και οι τιμές για κάτι τετόιο δεν είναι και χαμηλές...

Το θέμα με τα mp3 είναι σχετικό. Ένα 192άρι μπορεί να ακούγεται καλύτερα από ένα 320άρι. Όμως αυτό έχει να κάνει με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει κάποιος ώστε να μετατρέψει την πηγή σε mp3.

Γενικά, εγώ ακολουθώ την 'πλευρά' του δίσκου, χωρίς να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ την τεχνολογία.

Με το 2ο θέμα, θα σου απαντήσω ότι μπορείς να μετατρέψεις τους δίσκους σου σε mp3 (δεν είναι και τόσο ακριβό το μηχάνημα), όμως γιατί να θες να μετατρέψεις κάτι "καλό" σε πιο κάτω ποιότητα;

Ο εξοπλισμός δεν είναι και τόσο ακριβός διότι στην αγορά κυκλοφορούν πολύ καλά μεταχειρισμένα κομμάτια (πικάπ, μίκτες). Η επιλογή είναι καθαρά δική σου.

Δημοσ.

αμα θελεις να τιμας τα λεφτα που περνεις

τοτε θα παιζεις ειτε με φλακ ειτε με βινυλιο

και φυσικα χρειαζεσαι και τις διασυνδεσεις ηια τα προμοζζζ

επισης

αντε να περασει ο καιρος να κανουμε ενα μιξακι

^______^

Δημοσ.

αμα θελεις να τιμας τα λεφτα που περνεις

τοτε θα παιζεις ειτε με φλακ ειτε με βινυλιο

και φυσικα χρειαζεσαι και τις διασυνδεσεις ηια τα προμοζζζ

επισης

αντε να περασει ο καιρος να κανουμε ενα μιξακι

^______^

Τα μαγαζιά που έχουν το κατάλληλο PA για να αποδώσουν τα flac αρχεία καλά είναι ελάχιστα, οπότε και με mp3 σε 320 να παίζει στα περισσότερα μαγαζιά είναι καλυμμένος...

Δημοσ.

καλα και ωραια αυτα που λετε για τους fail djs αλλα εγω θα κανω το δικηγορο του διαβολου και θα σας πω,

μηπως θα θελατε ολα τα αυτα τα τραγουδια να τα τραγουδανε και live οι καλλιτεχνες?

δηλαδη θελω να πω, μηπως ζητατε πολλα?

τετοια δικαιολογια εχω ακουσει απο καποιον που λεει

"σιγα μη παω στο ταδε club να ακουσω ελληνικη μουσικη που ειναι ηχογραφιμενη. αν θελω να ακουσω ηχογραφημενη μουσικη καθομαι σπιτι και βαζω το cd και ακουω. το θεμα ειναι να το ακουσω ζωντανα...."

απο τη πλευρα του εχει καποιο δικιο ετσι οπως το λεει. εχει ομως?

και ερχομαστε με το ιδιο σκεπτικο στη ξενη, mainstream μουσικη και λεω,

αφου ετσι κι'αλλιως τα τραγουδια που θα ακουσετε ειναι τα ιδια που ακουτε και σπιτι σας

απο το youtube η απο το cd.

ποια διαφορα περιμενετε να ακουσετε απο εναν dj? live αποκλειται....

το να ειναι προμιξαρισμενο, παλι δεν αλλαζει τιποτα γιατι παλι το ιδιο θα ακουστει.

χαζομαρες.... με τη μουσικη δε μπορει κανεις να βγαλει ακρη με κανεναν.

ο καθενας λεει το στενο του και το μακρι του.

εδω αλλοι λενε οτι η house μουσικη δεν ειναι μουσικη επειδη εχει ενα σταθερο ρυθμο.

αντε βγαλε ακρη δηλαδη και να πισεις τον καθεναν...

Δημοσ.

Αλετζο παλι τα ιδια κανεις... Δεν μιλας στην μαρια που ακουει guetta εδω και 1 μηνα και το παιζει ειδικη. Κανεις κουβεντα με ατομα που κατεχουν κατι λιγο παραπανω. Τα ατομα που θεωρουν οτι η ηλεκτρονικη μουσικη δεν ειναι μουσικη ειναι ανοητα, το εχουμε πει πολλες φορες.

Και την διαφορα που λες οτι κανει ο dj στην λεω εδω και μηνες. Κανεις αλλαγες απο το α στο β και παλι τουμπαλιν. Λογικο ειναι να μην εχει διαφορα.

Δημοσ.

Λοιπόν, με βάση τα λεγόμενα για τη διαφορά μεταξύ: ήδη μιξαρισμένου set με το live set, η γνώμη μου είναι η παρακάτω:

Αν πραγματικά ο Χ,Ψ DJ θέλει να αποκαλείται Disc jockey, αλλά επίσης, θέλει και να τιμά το όποιο όνομα έχει σχηματίσει, τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να παίζει κομμάτια τα οποία θα κάνει ο ίδιος blend μεταξύ τους. Το κοινό, ίσως τις περισσότερες φορές, να μην καταλαβαίνει αν αυτό που ακούει είναι μιξαρισμένο σιντί ή όχι, όμως αυτό δεν μου λέει κάτι. Είναι ή δεν είναι η δουλειά του να μιξάρει μπροστά στο κοινό;

Επίσης, ο DJ φυσικά και παίζει!! μουσική, δημιουργεί αλλά και πειραματίζεται, όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Αν το κατέχει το άθλημα, μπορεί να κάνει πολλά. Ένα παράδειγμα τέτοιου DJ, είναι ο Nicolas Jaar.

Καλό είναι να μην μένουμε με την "τροφή" απ'το MAD και το ραδιόφωνο.

Όλα αυτά είναι η δική μου γνώμη και προφανώς, όπως σε όλα τα πράγματα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τα γούστα διαφέρουν από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον defector... Ο dj πληρώνεται για να μιξάρει μπροστά στο κοινό και όχι να έρχεται να δείχνει την δουλειά που έχει κάνει σπίτι του...

Αν είναι έτσι είμαι και εγώ dj με προμιξαρισμένα setάκια του youtube....

Δημοσ.

Έχω την εξής εύλογη απορία...

Αν έχετε παρατηρήσει όλοι οι DJs (αν όχι όλοι σχεδόν όλοι) εχουν ενα MacBook δίπλα από την κονσόλα τους και γενικά τα υπόλυπα μηχανάκια...

Εχουν κάποια ιδιέτερη δυνατότητα τα MacBook που δεν έχουν τα PCs και τα Laptops??

Η υπάρχει κανένα προγρμματάκι που κυκλοφορεί σε Mac και είναι τοσο σημαντικό ωστε να σπαταλήσουν (γιατί για εμένα είναι σπατάλη πάνω απο 1000 ευρώ σε ένα μηχάνημα που τις δυνατότητες του της βρίσκεις και σε laptops με πολύ καλύτερες τιμές..) πάνω απο 1000 ευρώ σε ένα μηχανάκι...???

-πολλοί είναι άσχετοι από πληροφορική όπως ο Liam από τους Prodigy, όπως έχει πει και ο ίδιος.

-εταιρίες προμοτάρουν ενισχυτές και κιθάρες μέσα από μεγάλα ονόματα, η apple ξέρει από promotion

-οι Kraftwerk (godfathers της ηλεκτρονικής μουσικής) έχουν Vaio

Δημοσ.

Έπεσα τυχαία σε αυτό το θέμα και διάβασα όσες σελίδες μπορούσα...και Ω ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ πάλι μια κουβέντα μεταξύ dj και κάποιων που θέλουν να γίνουν κατέληξε να αφορά προγράμματα...υπολογιστές...καρτες ήχου κτλ. Οκ ίσως έτσι έπρεπε να γίνει μιας και απο την αρχή σε αυτο το θέμα η ερώτηση ήταν "Γιατί όλοι οι Djs έχουν mac".

Απάντηση δικιά μου; ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ. Και δεν ξέρω κιόλας αν ισχύει. Κάποιοι έχουν...κάποιοι δεν έχουν. Λοιπόν; Εγω ξέρω πως αν έχεις σετάρει σωστά το pc με τα αυθεντικά προγράμματα (ναι κράξτε με αλλά...χρειάζονται και τα αυθεντικά που και που) χωρίς να το έχεις φορτωμένο με διάφορα...τότε θα στην κάνει τη δουλειά του. Το πως να σετάρεις το μηχάνημα...δεν είναι ευκολη υπόθεση. Ξέρω άτομα που το έχουν ψάξει πολύ και δουλευουν 10ωρα με hp laptop που δεν τους έχουν προδώσει ποτέ. Κάποιοι άλλοι λένε οτι τα Mac είναι αξιόπιστα και δε θα σε κρεμάσουν ποτέ κτλ. Ίσως έχουν δίκιο. Δεν έχω ιδέα. Προσωπικά για να σας λύσω την απορία παίζω ακόμα με cd. Ένας λόγος που θα τα άλλαζα είναι τα cue points που μπορείς να κάνεις στο τράκτορ ή όποιο άλλο πρόγραμμα έχεις...τα οποία βοηθάνε πάρα πολύ ειδικά στα Ελληνικά. Φυσικά γίνεται και με τα cd αυτό αλλά πρέπει να έχεις καλα οργανωμένες βαλίτσες και να ξέρεις τα κομμάτια καλά κτλ. Τέλος πάντων δε θέλω να εστιάσω σε αυτό γιατί ήδη το post γίνεται τεράστιο...σίγουρα το laptop σου προσφέρει μεγάλες ευκολίες, αλλά εκτός απο αυτό σου βάζει και επιπλέον προβλήματα στο κεφάλι (διαφωνεί κανείς;).

Ο λόγος που δεν παίρνω laptop και δεν έχω ασχοληθεί με όλα αυτά είναι γιατί δε μου περισσεύουν 1000+ ευρώ για να παρω ενα μηχάνημα και να το σετάρω...επίσης τα νευρα μου τώρα τελευταια δεν ειναι και πολύ καλά και φοβάμαι πως αν δεν τα καταφέρω με την πρώτη θα το παρατήσω. Laptop..κάρτες ήχου...καλώδια απο δω...καλώδια απο κει...ρυθμίσεις...βάσεις για το laptop ...το σκέφτομαι και κουράζομαι. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο...αλλά εγώ δεν ξέρω αν θα ήμουν ευχαριστημένος...και το πιο βασικό...δεν ξέρω και αν οι πελάτες θα άκουγαν κάποια διαφορά.

Μετά απο όλα αυτά που έγραψα και επειδη ειναι και αργά θέλω να καταλήξω σε κάποιες παρατηρησεις που έχω για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν να παίζουν μουσική.

Προσπαθήστε να ξεκινήσετε σιγά σιγά με κάποιο πρόγραμμα απλό στον υπολογιστή απο τη στιγμή που δεν έχετε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε σε πραγματικά μηχανήματα σε κάποιο μαγαζί, όπως έκανα εγώ όταν ξεκίνησα. Μην περιμένετε απο την αρχή να κάνετε τρελά πράγματα...απλά παίξτε μουσική...σκεφτείτε τι μπορεί να ήθελε να ακουσει ο κόσμος σε ένα μαγαζί...και προσπαθήστε να μην κάνετε θόρυβο στις αλλαγές,δηλαδή να μην κουράζουν. Έστω και με το beatmatching του Virtual...έστω και με crossfader και το ποντίκι...δεν έχει σημασία. Απλά με αυτό τον τρόπο θα καταλάβετε πάνω κάτω τι πρέπει να γίνεται όταν παίζετε μουσική και πρέπει να υπάρχει συνεχής ροή μουσικής. Διαβάστε μερικά πράγματα σχετικά με το μέτρημα των κομματιών...θα σας βοηθήσει και μετά απο κάποιο καιρό εξάσκησης θα γίνεται αυτόματα. Μην κολλάτε σε λεπτομέρειες τυπου πρέπει να αγοράσω controllers κάρτες ήχου κτλ. Ξεκινήστε σιγά σιγά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν απο μόνα τους. Σημασία έχει τι παίζεις και όχι τόσο πως το παίζεις. Τέλος όποτε βγαίνετε καλό ειναι να παρατηρείτε και να ακούτε τι παίζει ο Dj...και τις ανάλογες αντιδράσεις απο το κοινό. Πχ μια κοφτή αλλαγή ακόμα και σε διαφορετικά ειδη μουσικής μπορεί να σας ξενερώνει και να πείτε "τι άχρηστος που είναι" αλλά το μαγαζί να πεταχτεί όλο στον αερα, και τελικά αυτό ειναι που έχει σημασία, να περάσει καλά ο κόσμος.

Συγνώμη για το τεράστιο post αλλά ήθελα να πω δυο πράγματα που σκέφτομαι γιατι βλέπω και ακούω συνέχεια τέτοιου είδους συζητήσεις και συνήθως δεν σχολιάζω. Ίσως λέω και βλακείες...επ' ουδενί δε θέλω να το παίξω γνώστης και ξερόλας γιατί δεν είμαι άλλωστε. Ελπίζω να μην είμαι "άκυρος" στην κουβέντα και να μην σας κούρασα.

Παύλος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...