Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν θα επρεπε να μιξαρεις σε long

αλλα να teasareis τον ακροατη σου με το επομενο track

Για παράδειγμα?

• Απαντ. 857
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε, όπως και να 'χει, όταν κάνεις "μακρόσουρτες" μίξεις μεταξύ των τραγουδιών υπάρχει περίπτωση (εάν δε ξέρεις τα κομμάτια σου και τόσο καλά), να πέσουν λόγια πάνω σε λόγια, μπάσο πάνω σε μπάσο, κτλ κτλ... Το θέμα είναι να μάθεις τα τραγούδια σου και να μην προσπαθείς να μεγαλώνεις τη συλλογή σου με κομμάτια (που ίσως και να μην τα παίξεις ποτέ σου!). Επίσης, κάτι άλλο το οποίο είναι πολύ σημαντικό (για μένα τουλάχιστον): Το καλύτερο "σχολείο" είναι η καθημερινή ενασχόλησή σου με το "άθλημα". Αν ακούς συνεχώς τους άλλους τότε θα καταλήξεις να μιξάρεις με στυλ κάποιου άλλου και όχι δικό σου. Νομίζω ότι τα βασικά της μίξης είναι αυτά που έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενα posts.

Καλή τύχη man σε ό,τι διαλέξεις να κάνεις ;)

Δημοσ.

Φίλε, όπως και να 'χει, όταν κάνεις "μακρόσουρτες" μίξεις μεταξύ των τραγουδιών υπάρχει περίπτωση (εάν δε ξέρεις τα κομμάτια σου και τόσο καλά), να πέσουν λόγια πάνω σε λόγια, μπάσο πάνω σε μπάσο, κτλ κτλ... Το θέμα είναι να μάθεις τα τραγούδια σου και να μην προσπαθείς να μεγαλώνεις τη συλλογή σου με κομμάτια (που ίσως και να μην τα παίξεις ποτέ σου!). Επίσης, κάτι άλλο το οποίο είναι πολύ σημαντικό (για μένα τουλάχιστον): Το καλύτερο "σχολείο" είναι η καθημερινή ενασχόλησή σου με το "άθλημα". Αν ακούς συνεχώς τους άλλους τότε θα καταλήξεις να μιξάρεις με στυλ κάποιου άλλου και όχι δικό σου. Νομίζω ότι τα βασικά της μίξης είναι αυτά που έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενα posts.

το αυτο

Για παράδειγμα?

απο τα ουρανο εχεις πεσει ε?

τρακ Α

τρακ Β

παιζει το Α και σε καποια λουπα του κομματιου βαζεις να παιζει [οχι full volume] ενα χαραξτηριστικο μερος του τρακ Β

αλλα για 2-3 δευτερολεπτα *ΜΟΝΟ*

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου... Και ναι, νομίζω ότι έχω τραγούδια στην συλλογή μου που ίσως να μην τα παίξω ποτέ...

τρακ Α

τρακ Β

παιζει το Α και σε καποια λουπα του κομματιου βαζεις να παιζει [οχι full volume] ενα χαραξτηριστικο μερος του τρακ Β

αλλα για 2-3 δευτερολεπτα *ΜΟΝΟ*

Εγώ τα τραβούσα περισότερο εε??

Το long mixing που μπορεί να χρεισημοποιηθεί?? (Αν μπορεί...)

Δημοσ.

Το "long mixing" βασικά είναι μία τεχνική μίξης για τραγούδια με μακρόσουρτες εισαγωγές (εφόσον και το outro του current playing τραγουδιού είναι και αυτό μεγάλο). Εσύ θα κρίνεις σε ποια τραγούδια θα "τραβήξεις" (σε λογικά πλαίσια-όρια) λίγο παραπάνω την μίξη ή όχι. Αυτό είναι θέμα τραγουδιών αλλά και θέμα καθαρά δικό σου.

Δημοσ.

Εγώ τα τραβούσα περισότερο εε??

Το long mixing που μπορεί να χρεισημοποιηθεί?? (Αν μπορεί...)

δεν ξερω αν εκανες teasing στα τρακς

επισης τα λογια και τα beats πεφταν το ενα πανω στο αλλο σε αρκετα σημεια...

Δημοσ.

δεν ξερω αν εκανες teasing στα τρακς

Δεν το άκουσες το set?

επισης τα λογια και τα beats πεφταν το ενα πανω στο αλλο σε αρκετα σημεια...

Έννοεις ότι έφευγαν διπλομποτιές και τέτοια?

Το "long mixing" βασικά είναι μία τεχνική μίξης για τραγούδια με μακρόσουρτες εισαγωγές (εφόσον και το outro του current playing τραγουδιού είναι και αυτό μεγάλο). Εσύ θα κρίνεις σε ποια τραγούδια θα "τραβήξεις" (σε λογικά πλαίσια-όρια) λίγο παραπάνω την μίξη ή όχι. Αυτό είναι θέμα τραγουδιών αλλά και θέμα καθαρά δικό σου.

Αχα... Ευχαριστώ για την επεξήγηση.... :-)

Δημοσ.

Δεν το άκουσες το set?

οχι ολο

Έννοεις ότι έφευγαν διπλομποτιές και τέτοια?

διπλοτσεκουριες και τετοια

Αχα... Ευχαριστώ για την επεξήγηση.... :-)

Δημοσ.

Παιδιά θέλω ένα controller για να κάνω σωστή δουλειά... Δεν την παλεύω με το ποντίκι... Κάτι φτηνό, μεταχειρισμλενο κτλ... BBudjet γύρω στα 50 ευρώ...

Δημοσ.

Μαζεψε κι άλλα χρήματα, γιατι το controler των 50ε θα το αλαξεις σε 1-2 μήνες το πολύ (δεν θα καλύπτει τις ανάγκες σου)

Οπότε η καλύτερη λύση είναι να μαζέψεις μερικά χρήματα και να πάρεις κατι με 250-300 που να σου κρατήσει αρκετό καιρό

Δημοσ.

Παιδιά θέλω ένα controller για να κάνω σωστή δουλειά... Δεν την παλεύω με το ποντίκι... Κάτι φτηνό, μεταχειρισμλενο κτλ... BBudjet γύρω στα 50 ευρώ...

δεν ξερω αν υπαρχει κατι μεχρι 50 ευρω but heres a choice

Δημοσ.

δεν ξερω αν υπαρχει κατι μεχρι 50 ευρω but heres a choice

Καλό είναι αυτό?? Αν και δεν είναι καθόλου μούρικο...δεν έχω κανένα πρόβλημα!

Δημοσ.

Καλό είναι αυτό?? Αν και δεν είναι καθόλου μούρικο...δεν έχω κανένα πρόβλημα!

Για τα λεφτά του καλό είναι (αν και 50 το βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένο) η γνώμη μου είναι να μαζέψεις άλλα 50-60ε και να πάρεις μια μεταχειρισμένη hercules RMX (που έχει και κάρτα ήχου πάνω)

Δες τις αγγελίες εδώ, νομίζω πέτυχα μια hercules mk4 στα 120

Δημοσ.

Αυτό το controler δεν νομίζω να βοηθήσει τον φίλο από πάνω(για να κάνω δουλειά με αυτό θέλει εξωτερικό μικτή) Αλλά και να ξεπεράσει το πρόβλημα του μίκτη, πώς θα βρεί ένα Que point line χωρίς jogs? Οπότε σε πρόγραμμα εκτός του ableton πιο πολύ θα τον δυσκολέψει παρά να τον βοηθήσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...