theef Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ξεκινα πρωτα να μαθεις γκαζι, φρενο, ταχυτητες και μετα θα πας θεσσαλονικη ↲Αυτό ρωταω... Ποια ειναι τό φρενο το γκαζι κτλ...να τα μαθω να παω παρακατω...
aledjo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ↲Αυτό ρωταω... Ποια ειναι τό φρενο το γκαζι κτλ...να τα μαθω να παω παρακατω... μερικα πραγματα δε μαθενονται με τα λογια. ξεκινα και δοκιμασε. θα τα βρεις γρηγορα
theef Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 μερικα πραγματα δε μαθενονται με τα λογια. ξεκινα και δοκιμασε. θα τα βρεις γρηγορα Εάν πάρω ένα γυηνό controller να ξεκινίσω θα μάθω γρηγορότερα? Ή καλύτερα? Και άμα είναι να ασχοληθώ παίρνω και έναν ακριβότερο controller αργότερα...
viper2005 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Εάν πάρω ένα γυηνό controller να ξεκινίσω θα μάθω γρηγορότερα? Ή καλύτερα? Και άμα είναι να ασχοληθώ παίρνω και έναν ακριβότερο controller αργότερα... γιατι δεν παιρνες κατι τετοιο για αρχη? http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=6077 http://musica.gr/pegasus/products01/show00.php?code=30192&pcode=SHOW_PROD30192
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 το nanokontrol2 πιο καλα για αυτο που θελει.
theef Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω το phrasing. Στα house κομματια ας που με ακους αυτο το ντουπ ντουμ που εινα το μπασο. 4 τετοια ντουπ στη σειρα ονομαζετε μετρο ή bar( οπως θα το δεις αλλου) . Καθε 32 beat(ντουπ) δηλαδη καθε 8 μετρα ειναι ενα phrase. Ενα τραγουδι εχει μεσα πολλα phrase. Οταν αλαζει καποιο phrase αλαζει και κατι πανω στο τραγουδι, ειτε μπαίνουν φωνες, ειτε αλλαζει κατι πανω στον ρυθμο του τραγουδιου, ειτε μια οαυση στη μουδικη, οτιδηποτε. Για παραδειγμα βαλε ενα τραγουδι house να παιξει και μετρα απο το πρωτο beat του τραγουφιου, θα δεις οτι στο 33 beat κατι θα αλλαξει. Αυτο στο περιπου ειναι ενα phrase μεσα σε ενα τραγουδι. Τωρα το phrasing σε μια αλλαξη, ασ πουμε οτι παιζει ενα τραγουδι στο ενα deck και εσυ ετοιμαζεις το επομενο τραγουδι στο αλλο. Βαζεις το cue στο πρωτο beat ενος οποιοδηποτε phrase στο δευτερο τραγουδι. Για να γινει σωστα η αλλαγη πρεπει το πρωτο beat ενος phrase του δευτερου τραγουδιου να ειναι συγχρονισμενο με ενα πρωτο beat ενος phrase στο τραγουδι που παιζει στο αλλο deck. Μετα που θα γινει αυτο μπορεις να κανεις την αλαγη απλα κουνοντας το crossfader(ή με volume fader και eq otan μαθεις). Αυτο στο περιπου ειναι το phrasing. Aν ειπα κατι λαθος(ή ειναι ολο λαθος) παρακαλω οι πιο εμπειροι να με διορθωσουν Στα ελληνικά και κανονικά ξένα τραγούδια (dance, rnb κτλ) ισχύει το ίδιο?
vasilis123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 και σε dance μπορεις να κανεις το ιδιο. Σε rnb δε γνωριζω γιατι δεν ασχολουμε με αυτα. Οταν λες ελληνικα ? beat ή λαικα?
thomasG4 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Εάν πάρω ένα γυηνό controller να ξεκινίσω θα μάθω γρηγορότερα? Ή καλύτερα? Και άμα είναι να ασχοληθώ παίρνω και έναν ακριβότερο controller αργότερα... Γιατί δεν μαθαίνεις πρώτα καλά στο VJ, να κάνεις καλές αλλαγές ανάμεσα στα τραγούδια; Μετά άμα δεις ότι είσαι καλός παίρνεις controller. Από τα λίγα που ξέρω, πρέπει πρώτα τα τραγούδια να μην έχουν μεγάλη διαφορά στα bpm μέχρι 5 είναι καλά. Πατάς το sync και έτσι τώρα και τα δύο τραγούδια θα έχουν τα ίδια bpm. Τέρμα πάνω στο VJ βλέπουμε τις κυματομορφές των δύο τραγουδιών. Μετά πρέπει να ταιριάξεις τις "κορυφές" και των δύο κομματιών. Ας πούμε ότι το τραγούδι που παίζει εκείνη την ώρα είναι το μπλε, εσύ θα πρέπει να πατήσεις το play για το κόκκινο κομμάτι όταν οι δυο κορυφές (η μπλε και η κόκκινη) θα είναι μαζί, έτσι θα γίνει το λεγόμενο beatmatching. Πρέπει να γίνει και σωστή χρήση του crossfader(εκείνο που είναι ανάμεσα στα deck) βέβαια. Για να πάρεις controller πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά όπως σου είπαν και πιο πριν. Γιατί στην ουσία θα πάρεις controller και δεν θα ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις. Υπόψιν το VJ παίρνει και skin από γνωστούς controller,όποτε είναι μια καλή γνωριμία με το πως μπορείς να χειριστείς έναν controller.
theef Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 και σε dance μπορεις να κανεις το ιδιο. Σε rnb δε γνωριζω γιατι δεν ασχολουμε με αυτα. Οταν λες ελληνικα ? beat ή λαικα? Beat κυρίως αλλά και λαικά... Γιατί δεν μαθαίνεις πρώτα καλά στο VJ, να κάνεις καλές αλλαγές ανάμεσα στα τραγούδια; Μετά άμα δεις ότι είσαι καλός παίρνεις controller. Από τα λίγα που ξέρω, πρέπει πρώτα τα τραγούδια να μην έχουν μεγάλη διαφορά στα bpm μέχρι 5 είναι καλά. Πατάς το sync και έτσι τώρα και τα δύο τραγούδια θα έχουν τα ίδια bpm. Τέρμα πάνω στο VJ βλέπουμε τις κυματομορφές των δύο τραγουδιών. Μετά πρέπει να ταιριάξεις τις "κορυφές" και των δύο κομματιών. Ας πούμε ότι το τραγούδι που παίζει εκείνη την ώρα είναι το μπλε, εσύ θα πρέπει να πατήσεις το play για το κόκκινο κομμάτι όταν οι δυο κορυφές (η μπλε και η κόκκινη) θα είναι μαζί, έτσι θα γίνει το λεγόμενο beatmatching. Πρέπει να γίνει και σωστή χρήση του crossfader(εκείνο που είναι ανάμεσα στα deck) βέβαια. Για να πάρεις controller πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά όπως σου είπαν και πιο πριν. Γιατί στην ουσία θα πάρεις controller και δεν θα ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις. Υπόψιν το VJ παίρνει και skin από γνωστούς controller,όποτε είναι μια καλή γνωριμία με το πως μπορείς να χειριστείς έναν controller. Μα ξέρω να δουλευω σε virtual dj... Δηλαδη το beatmatcing που περιέγραψες ξέρω να το κάνω...
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 καλα ασχετα με το autosync, μια αλλαγη ετσι οπως την περιεγραψε θα ακουστει χαλια μιας και τα μπασα δεν θα ειναι ομοιομορφα, θελει να παιξεις και με τα eq.
thomasG4 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Beat κυρίως αλλά και λαικά... Μα ξέρω να δουλευω σε virtual dj... Δηλαδη το beatmatcing που περιέγραψες ξέρω να το κάνω... Λάθος δικό μου τότε. Τώρα το είδα ότι έγραψες Beatmatching έχω *σχεδόν* μάθει...και μου μένει το phrasing που δεν ξέρω καν τι είναι... Καταλαβαίνεις όμως ότι αυτό το "σχεδόν" που λες, πρέπει να φύγει. Δηλαδή θα χρειαστείς εξάσκηση για να θεωρείς ότι έχεις φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.
aledjo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 @theef μη παρεις καποιο απο τα controler που σου ειπαν πιο πισω. ειναι πολυ fail για τι δουλεια που το θες εσυ. σου προτεινα πολυ πιο πισω καποιους καλους controlers. αν δε σου γεμιζει κανενας απο αυτους το ματι, πες μου μεχρι ποσα λεφτα διαθετεις να σου πω τι να παρεις. μη σκαλωνεις... σε μια βδομαδα το πολυ την εχεις μαθει
haris013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 εγω ρε παιδια απο που μπορω να αρχισω να μαθαινω djing και τι θα χρειαστω? δεν ξερω τιποτα απο τεχνικες κλπ μονο γνωσεις σε μουσικη θεωρεια εχω..
viper2005 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 εγω ρε παιδια απο που μπορω να αρχισω να μαθαινω djing και τι θα χρειαστω? δεν ξερω τιποτα απο τεχνικες κλπ μονο γνωσεις σε μουσικη θεωρεια εχω.. χρειαζεσαι 2 καρτες ηχου για αρχη αν και ο adejo δηλωνει οτι μπορεις να μιξαρεις και με 2 κινητα οποτε χρειαζεσαι 2 iphone 4s για αρχη χιουμορ μλκς, χιουμορ
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ευτυχως που δεν ρωτησε πως θα μαθει να οδηγαει, θα του λεγε να παρει καμια ferrari.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα