theef Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά εγώ ρώτησα μόνο..δεν είπα ούτε ότι θέλω να ασχοληθώ ούτε κάτι άλλο... Γιατί μπερδεύτικα... Να ας πούμε ο tiesto τι είναι? Μουσικός ή DJ?? (ή ας μην πάω μακριά.. οι Otherview, οι Housetwins, οι Slickbeats κτλ τι είναι όλοι αυτοί?) @Timonkaipumpa δεν ξέρω άν είδες ένα yearmix που πόσταρα πιό πάνω... Αυτός που το έφτιαξε είναι dj αλλά το έφτιαξε με ένα πρόγραμμα παραγώγης ήχου -(το Ableton, τουλάχιστον έτσι μου είπε ο Toufas...) - Εγώ θέλω να ασχοληθώ με το djing...και όχι με την παραγωγή μουσικής... @Toufas εσύ όταν ξεκινούσες να ασχοληθείς με το djing ξύπνησες ένα πρωι και τα ήξερες όλα?? Κάποιος σου είπε τι είναι ο μικτης και που χρησιμοποιήται σωστά?? Τέλος για δουλειά είπα για αργότερα που θα σπουδάζω και θα θέλω το χαρτζιλίκι μου... Και γιατί να μην ασχοληθώ με το djing αφου μου αρέσει? Όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις αποδίδεις κάνω λάθος? Όταν θέλεις να μάθεις κάτι που σου αρέσει...θα το μάθεις αργά ή γρήγορα...
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειπα να μην ασχοληθεις! Ειπα οτι, μαθε πρωτα τα βασικα, και μετα αν δεις οτι οντως σου αρεσει, χαλασε λεφτα και παρε οτι θες. Εγω οταν ασχοληθηκα καθομουνα μονος μου με το pcdj, και ενας συγκατοικος ειχε δικα του decks και καθομουνα και mixara μονος μου drum and bass για να μαθω. Το τι κανει ο μεικτης το εμαθα μονος μου, δεν ειναι δυσκολο. Εσυ δεν ρωτας καν τι κανει ο μεικτης, λες "ποιον midi controller να παρω", ενω δεν ξερεις καν τι κανει ο controller...
aledjo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Τωρα αυτο που λες για on the fly αλλαγη controller, οταν το κανει θα θελα να το δω γιατι ακουγεται καπως περιεργο. χαμηλη αναλυση και σκοτεινα. θα καταλαβεις 2 x numark icdx (hid) 1 x hercules rmx (midi) ταυτοχρονα και τα τρια καρτα ηχου Audio Kontrol 1 σε asio mode http://www.youtube.com/watch?v=oygbFysQcNA σε επεισα? Να ας πούμε ο tiesto τι είναι? Μουσικός ή DJ?? (ή ας μην πάω μακριά.. οι Otherview, οι Housetwins, οι Slickbeats κτλ τι είναι όλοι αυτοί?) ο tiesto ξεκινησε ως dj και μετα εγινε και παραγωγος. τωρα ειναι και τα δυο. οι Otherview, οι Housetwins, οι Slickbeats, ειναι παραγωγοι που καμια φορα κανουν και τον dj. σκεψου το αλλιως. πες οτι ο dj ειναι ο τραγουδιστης. παραγωγος ειναι ο συνθετης (πχ καρβελας) ο τραγουδιστης περνει τα τραγουδια απο το συνθετη και τα τραγουδαει. πολλες φορες ομως ο ιδιος ο συνθετης τραγουδαει τα τραγουδια του καρβελας, χατζιγιαννης και πολλοι ακομα. καταλαβες?
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 αλετζο, καλο ειναι αυτο, αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο που θα πεις "γιατι δεν το κανει το αλλο προγραμμα αυτο" Και εσυ ο ιδιος ειπες, κανεις αλλαγες απο το α στο β και παλι απο την αρχη. Εγω δεν το κανω αυτο (πλεον δεν κανω τιποτα, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα). Εγω θελω να παιρνω οτιδηποτε θελω απο καθε τραγουδι, να τα loopαρω και να κανω τα δικα μου τραγουδια on the fly. Τα τραγουδια μου ειναι ολα περασμενα με key πανω και για αυτο το λογο. Οι midi controller μου ολοι ειναι freeform δεν ακολουθανε την κλασσικη α-β μορφη ενος μεικτη. To μοναδικο που θελω να δω πως θα ειναι ειναι αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=7V_t8GfH-v4
theef Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειπα να μην ασχοληθεις! Ειπα οτι, μαθε πρωτα τα βασικα, και μετα αν δεις οτι οντως σου αρεσει, χαλασε λεφτα και παρε οτι θες. Εγω οταν ασχοληθηκα καθομουνα μονος μου με το pcdj, και ενας συγκατοικος ειχε δικα του decks και καθομουνα και mixara μονος μου drum and bass για να μαθω. Το τι κανει ο μεικτης το εμαθα μονος μου, δεν ειναι δυσκολο. Εσυ δεν ρωτας καν τι κανει ο μεικτης, λες "ποιον midi controller να παρω", ενω δεν ξερεις καν τι κανει ο controller... Πιστεύεις ότι δεν ξέρω τι κάνει ο Controller? Μερικά που θα ήθελα να ρωτησω που δεν ξέρω τι είναι...είναι ορολογία νομίζω.... Κάποιες λεξεις κλπ...
aledjo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Εδω δεν ξερεις τι κανει ο μεικτης. πολυ τον υποτιμας το φιλο μας..... δε κανει λες και ο μικτης ειναι ολοκληρη επιστημη πυρηνική φυσικη. σε 5 λεπτα το εχει μαθει. πιο δυσκολο ειναι να μαθεις ποδηλατο αλετζο, καλο ειναι αυτο, αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο που θα πεις "γιατι δεν το κανει το αλλο προγραμμα αυτο" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ζητησες να το δεις και στο εδειξα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ? παιξε εσυ σε μαγαζι, με πολυ κοσμο, γκομενες γυρω σου και καταλαθος εσυ ή κανενας αλλος ριχνει το ποτο του πανω στο controler. θα σου πω εγω εκει αν ειναι τρομερο...
theef Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μερικά απο αυτά είναι... Τι είναι η λουπα? Που χρησιμευουν τα cue (πως προφερονται?)? Τι σημαινει "προετοιμασία τραγουδιού μια 8αδα-16αδα κλπ πρίν? Που χρησιμευουν τα εκκατομυρια κουμπάκια που έχουν οι controllers? Είναι όλα εφέκτς? και τέλος πως μπορω να πρωσθέσω μπάσω σε ένα τραγουδι? Πχ σε ένα μαγαζί είχα ακούσι το "αν είσαι ένα αστέρι" του βερτη το οποιο το είχε κάνει καπως dance... Αυτό το έκανε και σε αλλά τραγουδια αρα ήταν κάποιο effect ή κάτι τέτοιο...
aledjo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Και εσυ ο ιδιος ειπες, κανεις αλλαγες απο το α στο β και παλι απο την αρχη. Εγω δεν το κανω αυτο (πλεον δεν κανω τιποτα, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα). Εγω θελω να παιρνω οτιδηποτε θελω απο καθε τραγουδι, να τα loopαρω και να κανω τα δικα μου τραγουδια on the fly. Τα τραγουδια μου ειναι ολα περασμενα με key πανω και για αυτο το λογο. Οι midi controller μου ολοι ειναι freeform δεν ακολουθανε την κλασσικη α-β μορφη ενος μεικτη. To μοναδικο που θελω να δω πως θα ειναι ειναι αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=7V_t8GfH-v4 εχεις μπλεξει τα μπουτια σου. 1) αυτο δεν ειναι δουλεια του dj 2) που στο πεος θα πας να δουλεψεις και θα τα κανεις αυτα? μονο σπιτι σου Μερικά απο αυτά είναι... Τι είναι η λουπα? Που χρησιμευουν τα cue (πως προφερονται?)? Τι σημαινει "προετοιμασία τραγουδιού μια 8αδα-16αδα κλπ πρίν? Που χρησιμευουν τα εκκατομυρια κουμπάκια που έχουν οι controllers? Είναι όλα εφέκτς? ευκολα γελια θα τα καταλαβεις μολις αρχισεις να ασχολεισε. Μερικά απο αυτά είναι... Πχ σε ένα μαγαζί είχα ακούσι το "αν είσαι ένα αστέρι" του βερτη το οποιο το είχε κάνει καπως dance... Αυτό το έκανε και σε αλλά τραγουδια αρα ήταν κάποιο effect ή κάτι τέτοιο... το ειχε κατεβασει ετοιμο remix απο το νετ και απλα το εβαλε και πατησε play. ή το ειχε φτιαξει μονος του απο το σπιτι του. αλλα και στις 2 περιπτωσεις εκανε το ιδιο. δηλαδη πατησε μονο play. τιποτα δεν εκανε εκεινη την ωρα
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Αλετζο τελευταια φορα που επαιξα μουσικη ηταν σε free party σε ενα αδειο κτιριο καπου στο βορειο λονδινο με καμια 500αρια ατομα που ολα ειχαν παρει και απο διαφορετικη ουσια, και δεν εγινε απολυτως τιποτα. Απο controllers ειχα το nanokontrol και το xone2d. Και σε κανενα μαγαζι δεν εχω δει να μπορει να παει ο καθε τυχαιος διπλα απο τον dj με το ποτο του... Edit: αλετζο, πλακα κανεις ετσι? Τι ποιος θα τα κανει αυτα, εισαι σοβαρος?
theef Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ευκολα γελια θα τα καταλαβεις μολις αρχισεις να ασχολεισε. Μα πρέπει να τα καταλάβω για ν αρχίσω ν ασχολούμε...
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ε ναι, παρε controller με 700 ευρω για να δεις αν σου αρεσει κατι. Ακου τον αλετζο.
theef Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειπα να μην ασχοληθεις! Ειπα οτι, μαθε πρωτα τα βασικα Τα οποία είναι? Να μιξάρω? Ωραία... Αρα πρέπει να μάθω beatmatcing και phrasing που είπε ένας φιλος σ ένα ποστ... Beatmatching έχω *σχεδόν* μάθει...και μου μένει το phrasing που δεν ξέρω καν τι είναι...
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 http://www.djtechtools.com/2009/01/26/phrasing-the-perfect-mix/ Αν και εγω θα πω πως το harmonic mixing ειναι πολυ πιο σημαντικο. Οπως και το να εισαι απο πανω απο τις συχνοτητες σου και να κανεις adjust συνεχεια.
aledjo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Αλετζο τελευταια φορα που επαιξα μουσικη ηταν σε free party σε ενα αδειο κτιριο καπου στο βορειο λονδινο με καμια 500αρια ατομα που ολα ειχαν παρει και απο διαφορετικη ουσια, και δεν εγινε απολυτως τιποτα. Απο controllers ειχα το nanokontrol και το xone2d. 1) μιλαμε για ελλαδα 2) ετσι οπως τα περιγραφεις, και στο winamp αν εβαζες μια λιστα απο ετοιμα τραγουδια, το ιδιο αποτελεσμα θα ειχε. Και σε κανενα μαγαζι δεν εχω δει να μπορει να παει ο καθε τυχαιος διπλα απο τον dj με το ποτο του... θες να σου δειξω απειρες φωτογραφιες??? δε μιλαμε αποκλειστικα για μεγαλα clubs. παιζουν και σε cafe-bars οι djs αν ξερεις.... Edit: αλετζο, πλακα κανεις ετσι? Τι ποιος θα τα κανει αυτα, εισαι σοβαρος? γιατι πραγμα μιλας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα