Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέρει κανείς κανα καλό ΤΕΙ ή ΙΕΚ ( δωρεάν αν υπάρχει η τουλάχιστον με χαμηλά δίδακτρα ) για γραφιστική ; και πόσα μόρια ειναι περίπου ;

Δημοσ.

Το μόνο τμήμα γραφιστικής σε ΤΕΙ είναι αυτό στα ΤΕΙ Αθήνας στη σχολή γραφικών τεχνών (link). Εκεί σπουδάζω, είμαι 2ο έτος και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη από το επίπεδο της σχολής. Όχι ότι δεν έχουμε προβλήματα, αλίμονο, αλλά βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών (ως ένα βαθμό γιατί εννοείται ότι έχουμε και άχρηστα μαθήματα), τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος (δεν έχουμε παρατάξεις ουσιαστικά :-D), αλλά και το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου τμήματος του εκπαιδευτικού προσωπικού, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη, ειδικά με τα όσα ακούω από άλλες σχολές. Τώρα για τη βάση, όταν έδινα εγώ ήταν κάπου στα 18500 μαζί με τα σχέδια, λογικά τώρα πρέπει να έχει πέσει κάπου στις 16000 με το πανηγύρι το περσινό.

Όσο για ΙΕΚ, δεν το έψαξα ποτέ να σου πω την αλήθεια. Αν έχεις την δυνατότητα να τα ακουμπήσεις, ξέρω ότι πολύ καλό όνομα στο χώρο έχει η σχολή Βακαλό. Βασικά αν είχες τη δυνατότητα να τα ακουμπήσεις υποθέτω θα πήγαινες εξωτερικό και θα τελείωνε η υπόθεση, οπότε εγώ τουλάχιστον επειδή ακριβώς δεν το έχω ψάξει δεν μπορώ να σε κατευθύνω. Το μόνο που μπορώ να σου πω αν ψάξεις για ΙΕΚ είναι να ρωτήσεις πρώην φοιτητές, γιατί τα ΙΕΚ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και δεν τους είναι σε τίποτα να παραμυθιάζουν τον κόσμο :-(

• Like 1
Δημοσ.

Έχει και δημόσια ΙΕΚ αλλά είναι αρκετά χαμηλό το επίπεδο

Στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ δίνεις κάπου στα 200Ε το εξάμηνο νομίζω

Δημοσ.

Πιστεύω για ιδιωτικό ΙΕΚ, όπου και να πάει το ίδιο πράγμα είναι, θα του δώσουν τη δυνατότητα αν θέλει να δουλέψει να μάθει πάρα πολλά πράγματα. Ειδικά αν είναι στην Αθήνα και έχει πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες και λατρεμένα βιβλιοπωλεία κέντρο μεριά :wub:

Όσο για τα δημόσια ΙΕΚ πραγματικά δεν έχω ιδέα τι παίζει. Λογικά το επίπεδο θα είναι πάρα πολύ χαμηλό και θα σου βγει η πίστη να παλεύεις μόνος σου αν σου δίνουν μόνο τα βασικά, ένα χαρτί θα πάρεις βέβαια και μετά βλέπεις από εκεί τι κάνεις. Στο σάιτ για το design στην Ελλάδα βρήκα μια συζήτηση για τα δημόσια ΙΕΚ, αν θες να διαβάσεις τι λένε τα παιδιά, εδώ :-)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εχω ακούσει οτι είναι πολύ καλό το δημόσιο ιεκ γραφιστικής στην Σιβιτανείδιο στην Καλλιθέα. Κοστίζει 450 ευρώ το εξάμηνο και μάλλον θα ξεκινήσει καινουριο τμήμα από τον Σεπτέμβριο. Ψαξτο. Εγώ άκουσα καλά νέα απο κάποιον που φοίτησε εκει.

Δημοσ.

Mετα απο την επιλογή ΤΕΙ δες μονο για AKTO εχει φοιτητση η κοπελα μου και μου εχει πει τα καλύτερα..Εχουν πολυ καλους καθηγητές σημαντικους στο χωρο των εφαρμοσενων τεχνών..ψαξτο καλα..

Δημοσ.

Εχω ακούσει οτι είναι πολύ καλό το δημόσιο ιεκ γραφιστικής στην Σιβιτανείδιο στην Καλλιθέα. Κοστίζει 450 ευρώ το εξάμηνο και μάλλον θα ξεκινήσει καινουριο τμήμα από τον Σεπτέμβριο. Ψαξτο. Εγώ άκουσα καλά νέα απο κάποιον που φοίτησε εκει.

βρες κανα tutorial απο εδω --->  http://www.fzdschool.com/

και μετα συγκρινε με ακτο και ιεκ/τει...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια, υπάρχει κάποιος γραφίστας που να θέλει να μπει στον χώρο των mobile games;

Είμαι developer με αρκετή εμπειρία σε production συστήματα και αυτή τη στιγμή φτιάχνω ένα πολύ απλό

casual game για κινητά.

Στόχος μου είναι μια πρώτη αναγνωριστική επαφή με τον χώρο, ενώ μετά από αυτό το παιχνίδι

θέλω να συνεχίσω με την ανάπτυξη και άλλων mobile games.

Όπως καταλαβαίνετε στόχος μου είναι να βρώ έναν συνεργάτη-designer που να τον ενδιαφέρει ο χώρος των mobile games και να ασχοληθούμε ενεργά.

Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm. Προυπόθεση να είναι gamer :P

Φιλικά,

Γιώργος

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για το ΤΕΙ Αθήνας στη σχολή γραφικών τεχνών. Ψαχνει η αδερφη μου για να ξεκινησει να φοιτα σε αυτο το τομεα και ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανενας απο ποιο πεδιο μπορεις να περασεις μεσω πανελλαδικων εξετασεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...