Προς το περιεχόμενο

Foxconn & DDR3 XM3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Κατοχος Foxconn Blackops (X48)

Corsair XM3 2x2GB στα 1600

η μητρικη τις βλεπει Dual Channel (το ιδιο και το CPU-Z) αλλα τις βλεπει στα 1333...

καμια ιδεα;

δε καιγομαι να γινει και 1600 μιας και δε νομιζω να δω καμια διαφορα αλλα για το γαμωτο και την απορια.

Δημοσ.

Ποιόν επεξεργαστή έχεις; Τι FSB έχει;

Η μητρική σου έχει σίγουρα τον αντίστοιχο διαιρέτη;

Άν τον έχει μπες στο Bios και στο quantum bios πήγαινε κάτω κάτω στο system memory speed και άλλαξε το.

Δημοσ.

Ποιόν επεξεργαστή έχεις; Τι FSB έχει;

Η μητρική σου έχει σίγουρα τον αντίστοιχο διαιρέτη;

Άν τον έχει μπες στο Bios και στο quantum bios πήγαινε κάτω κάτω στο system memory speed και άλλαξε το.

Q9550 cpu (1333FSB)

Mobo αυτο Link

Δημοσ.

Μην περιμένεις και πολλά σε 775 ...

Εγώ με τον Ε2160 και τις DDR3 τι να πω δηλαδή; :P Δίκιο έχεις βέβαια αλλά άλλο να βλέπεις 1333 και άλλο 1600 :P

Q9550 cpu (1333FSB)

Mobo αυτο Link

Μπήκες να δεις αμα σου δίνει διαιρέτη να τις ανεβάσεις κι άλλο τις μνήμες απο το Bios? Δεν το νομίζω βέβαια αλλά κοίτα καλού κακού....

Δημοσ.

Εγώ με τον Ε2160 και τις DDR3 τι να πω δηλαδή; :P Δίκιο έχεις βέβαια αλλά άλλο να βλέπεις 1333 και άλλο 1600 :P

Μπήκες να δεις αμα σου δίνει διαιρέτη να τις ανεβάσεις κι άλλο τις μνήμες απο το Bios? Δεν το νομίζω βέβαια αλλά κοίτα καλού κακού....

ναι και δινει και πολυ πραμα μαλιστα ειναι 6-7 επιλογες, εκει πρεπει να παιξω μαλλον και με ρευματα και πολλα οποτε μιας και δεν υπαρχει λογος να πιεσω καταστασεις θα το αφησω οπως εχει μιας και μου καλυπτει αναγκες..

απλα δε μπορω να καταλαβω ενω ειναι 1600 και το mobo υποστηριζει 1600 δε τα δινει απο μονο του.... προφανως για να υπαρχει "ισορροπια" αναμεσα στην cpu και την ram υποθετω.

Δημοσ.

Ναι, άμα το πας 1600 πρέπει να δώσεις και λίγο ρεύμα στις μνήμες (είναι κατασκευασμένες για αυτό, αντέχουν :P).

Επιλογές έχει στο Bios, το θέμα είναι αν καμιά απο αυτές είναι για 1600 :P

Τέλος πάντων, αφού δεν σε καίει και τόσο η αύξηση των Hz άσε τις, καλά πάνε και στα 1333 :P

Οι μνήμες έχουν προφίλ στα 1600 αλλά με XMP έχω την εντύπωση (κοίτα τα προφίλ στο SPD απο το CPUZ για να σιγουρευτείς), άρα πρέπει να υποστηρίζει xmp και η μητρική για να χρησιμοποιήσει αυτήν την ταχύτητα απο μόνη της, αλλιώς πρέπει να τις περάσεις με το χέρι και καλύτερα να βάλεις και timings-voltages με το χέρι σταθερά άμα ποτέ το επιχειρήσεις (άμα δεν ξέρεις να κάνεις clear cmos μην το επιχειρήσεις πάντως :P).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...