Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις επόμενες 4-5 ημέρες θα αγοράσω τον πρώτο μου φορητό, με σκοπό να αντικαταστήσω τον σταθερό μου τον οποίο θα χαρίσω στον πατέρα μου. :-D

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι περίπου 5ετίας, με επεξεργαστή pentium D, 2πύρηνο στα 3.4ghz. 1.5gb ram, και onboard κάρτα γραφικών. Να αναφέρω πως στο σπίτι τους τελευταίους 5 μήνες έχουμε 2 dellάκια τα γνωστά Inspiron Q15 με τους επεξεργαστές δεύτερης γενιάς της Intel και οι ιδιοκτήτες τους για τις απαιτήσεις τους, είναι αρκετά ευχαριστημένοι.

Οι δικές μου απαιτήσεις είναι οι εξης.

-Αυξημένες Multitasking ικανότητες καθώς συνηθίζω να έχω ταυτόχρονα ανοικτά 8-9 tabs σε ie και chrome ταυτόχρονα, πιθανόν ορισμένα απο αυτά και με flash ενώ παράλληλα παρακολουθώ και streaming video ενώ κάποτε ακούω και ταυτόχρονα μουσική απο τον windows media player. Όπως φαντάζεστε υπο αυτές τις συνθήκες ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ τώρα, ζορίζεται και γίνεται αρκετά θορυβώδης :cry: Θα ήθελα όσο το δυνατόν αυτά τα συμπτώματα να αποφεύγονται όσο γίνεται περισσότερο.

-Απο παιχνίδια προς το παρών δεν παίζω εδώ, όμως θα θέλω στα επόμενα 3 χρόνια να μπορώ να παίζω fifa και nfs, και περιστασιακά οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μου κινήσει το ενδιαφέρον χωρίς βέβαια να έχω οποιεσδήποτε απαιτήσεις για κορυφαία γραφικά, ούτε θα ρίξω κλάμα εαν κάποιο δεν τρέχει. Θα ήθελα όμως να κάνω την πιο σοφή επιλογή για τα χρήματα που θα δώσω.

-Σκοπεύω περιστασιακά να το συνδέω με εξωτερικό Monitor ή τηλεόραση για πραγματοποίηση εργασιών ή για παρακολούθηση ταινιών. Το blueray όμως δεν μου είναι απαραίτητο.

-Η οθόνη του θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και ξεκούραστη στα μάτια για πολύωρη χρήση, με όσο το δυνατόν σωστότερη αποτύπωση των χρωμάτων.

-Περιστασιακή χρήση photoshop και προγραμματισμού.

Το budget που διαθέτω είναι 1000-1100 ευρώ.

Μετά απο έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα. 1 της dell και 1 hp. Βασικά αρχικά ήμουν πολύ υπέρ του dell, στη συνέχεια όμως είδα και το hp και άρχισα να το σκέφτομαι.

Προκειται για τα Dell L502X και το HP PAVILION DV6-6B19SV

Τα χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά παρόμοια, με επεξεργαστές i7, 6 gb ram το dell - 8 το hp. Ο σκληρός δίσκος είναι διπλάσιο του HP αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθως και τα 500 μου είναι αρκετά. Επίσης στο μέλλον σκοπευω να βάλω SSD οποταν θα ήθελα να είναι συμβατός. Το Dell είναι, για το HP δεν έχω βρεί κάποια πληροφορία σχετική.

Η οθόνη του dell είναι full hd ενω του hp όχι. Να αναφέρω πως έχω δει απο κοντά το dell στην hd έκδοση με την φτηνή led οθόνη, και τα χρώματα ήταν πολύ "άχρωμα", οπόταν στο dell βαζω την FHD οθόνη η οποία είναι αρκετά καλύτερη αν και προσωπικα δεν το είδα απο κοντά. Την οθόνη του HP δεν την έχω δει απο κοντά οπόταν δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Κάποιος που το έχει δει μπορεί να μου πει;

Το HP υπερέχει στην κάρτα γραφικών αφου φοράει AMD Radeon HD 6770M ενω το dell την 525M, και απο ότι διαβάζω η διαφορά τους είναι αρκετά μεγάλη.

Στο dell ακόμη ένα + είναι η αξιοπιστία καθώς και το επίπεδο του service, τα hp έχω ακούσει πως έχουν προβλήματα καθώς και διάφορες ασυμβατότητες της κάρτας γραφικών με διάφορα προγράμματα, δεν ξέρω όμως εαν έχουν επιλυθεί με νέους drivers, ούτε το ποσο αξιόπιστα είνα γενικά σαν μηχανές.

Οπόταν έχουμε dell + οθόνη, αξιοπιστία. HP + κάρτα γραφικών και ίσως εξωτερική όμορφιά. :-(

Κάποιος που έχει εμπειρία με κάποιο απο τα 2 και θα μπορούσε να μου διαλευκάνει τις απορίες μου; Κάποια άλλη πρόταση που ίσως να μην πρόσεξα έτσι ώστε να πάρω το όσο το δυνατό καλύτερο value για να χρήματα που θα δώσω;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω θα σου προτείνω dell με τα χίλια! 6 χρόνια τώρα έχω σταθερά κ φορητό κ ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα! Το πιο σημαντικό είναι η υποστήριξη που η dell είναι νούμερο 1!!!!!

Δημοσ.

Φίλε μου καλήμερα λόγο ότι είμαι κάτοχος λαπτοπ με FullHD οθόνη 16΄΄ θα σου έλεγα να το ξανα σκεφτείς είναι πολύ κουραστικά να δουλεύεις σε τέτοια ανάλυση εγώ δεν θα ξανάπερνα με τπτ.

Εγώ θα έπαιρνα κάτι τέτοιο http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=13410

άντε να έκανα την υπέρβαση εδώ http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=12628

αφού πρώτα είχα δει από κοντά πως δείχνει στις 17'' το fullHD.

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, +1 και από μένα για το DELL XPS L702x!

Δημοσ.

Τις επόμενες 4-5 ημέρες θα αγοράσω τον πρώτο μου φορητό, με σκοπό να αντικαταστήσω τον σταθερό μου τον οποίο θα χαρίσω στον πατέρα μου. :-D

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι περίπου 5ετίας, με επεξεργαστή pentium D, 2πύρηνο στα 3.4ghz. 1.5gb ram, και onboard κάρτα γραφικών. Να αναφέρω πως στο σπίτι τους τελευταίους 5 μήνες έχουμε 2 dellάκια τα γνωστά Inspiron Q15 με τους επεξεργαστές δεύτερης γενιάς της Intel και οι ιδιοκτήτες τους για τις απαιτήσεις τους, είναι αρκετά ευχαριστημένοι.

-Αυξημένες Multitasking ικανότητες καθώς συνηθίζω να έχω ταυτόχρονα ανοικτά 8-9 tabs σε ie και chrome ταυτόχρονα, πιθανόν ορισμένα απο αυτά και με flash ενώ παράλληλα παρακολουθώ και streaming video ενώ κάποτε ακούω και ταυτόχρονα μουσική απο τον windows media player. Όπως φαντάζεστε υπο αυτές τις συνθήκες ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ τώρα, ζορίζεται και γίνεται αρκετά θορυβώδης :cry: Θα ήθελα όσο το δυνατόν αυτά τα συμπτώματα να αποφεύγονται όσο γίνεται περισσότερο.

-Απο παιχνίδια προς το παρών δεν παίζω εδώ, όμως θα θέλω στα επόμενα 3 χρόνια να μπορώ να παίζω fifa και nfs, και περιστασιακά οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μου κινήσει το ενδιαφέρον χωρίς βέβαια να έχω οποιεσδήποτε απαιτήσεις για κορυφαία γραφικά, ούτε θα ρίξω κλάμα εαν κάποιο δεν τρέχει. Θα ήθελα όμως να κάνω την πιο σοφή επιλογή για τα χρήματα που θα δώσω.

-Σκοπεύω περιστασιακά να το συνδέω με εξωτερικό Monitor ή τηλεόραση για πραγματοποίηση εργασιών ή για παρακολούθηση ταινιών. Το blueray όμως δεν μου είναι απαραίτητο.

-Η οθόνη του θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και ξεκούραστη στα μάτια για πολύωρη χρήση, με όσο το δυνατόν σωστότερη αποτύπωση των χρωμάτων.

Μετά απο έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα. 1 της dell και 1 hp. Βασικά αρχικά ήμουν πολύ υπέρ του dell, στη συνέχεια όμως είδα και το hp και άρχισα να το σκέφτομαι.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά παρόμοια, με επεξεργαστές i7, 6 gb ram το dell - 8 το hp. Ο σκληρός δίσκος είναι διπλάσιο του HP αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθως και τα 500 μου είναι αρκετά. Επίσης στο μέλλον σκοπευω να βάλω SSD οποταν θα ήθελα να είναι συμβατός. Το Dell είναι, για το HP δεν έχω βρεί κάποια πληροφορία σχετική.

Η οθόνη του dell είναι full hd ενω του hp όχι. Να αναφέρω πως έχω δει απο κοντά το dell στην hd έκδοση με την φτηνή led οθόνη, και τα χρώματα ήταν πολύ "άχρωμα", οπόταν στο dell βαζω την FHD οθόνη η οποία είναι αρκετά καλύτερη αν και προσωπικα δεν το είδα απο κοντά. Την οθόνη του HP δεν την έχω δει απο κοντά οπόταν δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Κάποιος που το έχει δει μπορεί να μου πει;

Το HP υπερέχει στην κάρτα γραφικών αφου φοράει AMD Radeon HD 6770M ενω το dell την 525M, και απο ότι διαβάζω η διαφορά τους είναι αρκετά μεγάλη.

Στο dell ακόμη ένα + είναι η αξιοπιστία καθώς και το επίπεδο του service, τα hp έχω ακούσει πως έχουν προβλήματα καθώς και διάφορες ασυμβατότητες της κάρτας γραφικών με διάφορα προγράμματα, δεν ξέρω όμως εαν έχουν επιλυθεί με νέους drivers, ούτε το ποσο αξιόπιστα είνα γενικά σαν μηχανές.

Οπόταν έχουμε dell + οθόνη, αξιοπιστία. HP + κάρτα γραφικών και ίσως εξωτερική όμορφιά. :-(

Κάποιος που έχει εμπειρία με κάποιο απο τα 2 και θα μπορούσε να μου διαλευκάνει τις απορίες μου; Κάποια άλλη πρόταση που ίσως να μην πρόσεξα έτσι ώστε να πάρω το όσο το δυνατό καλύτερο value για να χρήματα που θα δώσω;

Καταρχάς, η εγγύηση της HP ανέβηκε στα 3 χρόνια, περισσότερα και από την εγγύηση της Dell.

Πρόβλημα ασυμβατότητας δεν θα αντιμετωπίσεις με την 6770m, την έχω εγώ σε Pavilion dv6 με i5-2410m και είναι άριστη. Μετά, αν θέλεις οπωσδήποτε Full HD οθόνη, μπορείς να πας σε αυτό το Dell Studio XPS L702x που είναι στις 17" με Full HD οθόνη, που θα είναι πιο ξεκούραστη. Το HP έχει σίγουρα πιο στιβαρή συναρμολόγηση, και η οθόνη του είναι πολύ καλή για 1366x768 ανάλυση και στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

χτες πηγα με τον ξαδερφο μου να παρει αυτον http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=13060

το laptop τα σπαει

πολυ καλη οθονη

τα καλυτερα ηχεια σε λαπτοπ

πολυ καλη καρτα γραφικων

στιβαρη κατασκευη

πανεμορφο

δισκος στις 7200 στροφες (μπορει να παρει και 2ο σκληρο)

και τελος ΕΓΓΥΗΣΗ dell

η hp εχει 1 χρονο οχι 3 που ακούστηκε (http://www8.hp.com/gr/el/products/laptops/product-detail.html?oid=5170952)

οποτε κοιτα καποιο απο αυτα τα dell

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=xps+l+702

για μενα πας σε αυτον

http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=12628

και του βαζεις 8 γιγα μνημη καποια στιγμη

Δημοσ.

χτες πηγα με τον ξαδερφο μου να παρει αυτον http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=13060

η hp εχει 1 χρονο οχι 3 που ακούστηκε (http://www8.hp.com/gr/el/products/laptops/product-detail.html?oid=5170952)

Ναι, αυτό είναι δικό μου λάθος, αν το πάρεις από Πλαίσιο παίρνεις 3ετή εγγύηση B)

Δημοσ.

Ναι, αυτό είναι δικό μου λάθος, αν το πάρεις από Πλαίσιο παίρνεις 3ετή εγγύηση B)

λαθος η hp δινει 3 χρονια εγγύηση στη σειρα HP Pavilion dv7 και οχι στα 15αρια που δινει 1

το πλαισιο δεν δινει εγγυηση η hp δινει

Δημοσ.

λαθος η hp δινει 3 χρονια εγγύηση στη σειρα HP Pavilion dv7 και οχι στα 15αρια που δινει 1

το πλαισιο δεν δινει εγγυηση η hp δινει

Δεν είπα ποτέ ότι το Πλαίσιο δίνεi εγγύηση 3 χρόνια στους HP. Είπα ότι άμα τον πάρεις από το Πλαίσιο, σου δίνουν αυτήν την εγγύηση. Δεν ήξερα όμως ότι η HP δείνει 3 χρόνια εγγύηση στους dv7

Δημοσ.

Καλή πρόταση το L702X καθώς το γλυκοκοίταζα και εγώ αρχικά, ενώ σε τιμή δεν ξεφεύγει και πολύ. Το μέγεθος δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς δεν προβλέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού, ενώ υπάρχει και εύκολη πρόσβαση στα ενδότερα, όχι μόνο στις μνήμες όπως στο L502x. Επίσης το πλήρες πληκτρολόγιο του, με τα αριθμητικά νούμερα στα δεξιά, ίσως να με βολεύει περισσότερο.

Προς τον φίλο που το αγόρασε ο αδελφός του θα ήθελα να τον ρωτήσω κατα πόσο τον προβληματίζει η θέση των ηχείων στο L702X? Έχω δει σε reviews του εξωτερικού που λένε πως επειδή τα μεγάφωνα είναι στο μπροστά μέρος, υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν παίζει κάποιος παιχνίδια ή ακούει μουσική και χρησιμοποιεί το laptop καθώς τα "κρύβει" με τα χέρια του και έτσι ο ήχος δεν ακούγεται όπως πρέπει. Είναι τόσο μεγάλο αυτό το θέμα;

Δημοσ.

ακουγεται ελαχιστα σιγοτερα οταν γραφεις και τα χερια σου ειναι απο πανω τους αλλα οχι κατι το ανησυχητικό, απλα καταλαβαινεις ισα ισα τη διαφορα οταν περνανε τα χερια σου απο πανω.

δεν κανεις καμια βολτα απο κανενα μαγαζι να το δεις και απο κοντα για να χεις αποψη απο πρωτο χερι.παντως παιξαμε προ και τα ηχεια τα σπανε και ειδικα στα τραγουδια το wooferaki κανει τη διαφορα.

Δημοσ.

Το έχω δει αλλά δεν του έδωσα ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόσεξα περισσότερο το 502. Μπορώ να τα δω και τα 2 σε λειτουργία αλλά στις χαμηλές τους αναλύσεις και η οθόνη του L702χ στη χαμηλή ανάλυση τα χρώματα μου φάνηκαν όπως και στο 502, κάπως.. άχρωμα. Βέβαια μπορεί να είναι και θέμα ρύθμισης. Θα παω αύριο να το περιεργαστώ περισσότερο αν και ψήνομαι περισσότερο προς την FHD οθόνη στις 17 ίντζες.

Απο το κατάστημα στο ebay το MADLapTOP έχει παραγγείλει ποτέ κανείς; Μπορώ να φτιάξω την δική μου σύνθεση και σε καλύτερες τιμές απο ότι εδώ.. Έχει κανείς εμπειρία απο το συγκεκριμένο μαγαζί;

Δημοσ.

φιλε μου εγω σε προτινω αυτο.

http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Turbo-X-IRON-i7276-850-II.htm

το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο.

Δημοσ.

φιλε μου εγω σε προτινω αυτο.

http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Turbo-X-IRON-i7276-850-II.htm

το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο.

θα αφήσει το L702x για την πλαστικούρα σου? Χαχαχαχα ωραίος είσε φιλαράκι... :mrgreen:

Δημοσ.

Κι εγω προτεινω τον L702X με την 1920x1080 οθονη μιας και η 1600χ900 δεν ειναι τοσο καλη απ'οτι διαβαζω. Εφοσον δεν σκοπευεις να τον μετακινεις και πολυ δεν βρισκω το λογο να πας σε κατι μικροτερο. Ενα ακομα θετικο ειναι οτι παιρνει 2 σκληρους κι ετσι βαζεις τον ssd και κρατας και τον κανονικο και εισαι αρχοντας. ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...