Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για δείξε μου στη φωτό που μπορεί να στηριχτεί ένα fan..

Σου εξήγησα, κοίτα καλά και θα δεις τα κενα :)

Δημοσ.

Σου εξήγησα, κοίτα καλά και θα δεις τα κενα :)

Δεν εξήγησες τίποτα απλά πέταξες μία ανυπόστατη πρόταση. Η φωτό υπάρχει και στην άνοψη της ψυκτρας δεν φαίνεται οποιοδήποτε κενό ή κάποιο ζευγάρι οπών. Υπάρχει μια μικρή διαφορά ύψους αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας.

Δημοσ.

Hold your horses, dude... :rolleyes: Δε μίλησε κανείς για νόρμες και guidelines, απλώς οι παρωπίδες της προκατάληψης σε οδήγησαν σε παρερμηνεία και είσαι έτοιμος να αρπαχτείς.

"Νέα δεδομένα θορύβου" θα επικρατήσουν μέσα στο pc από τη στιγμή που θα εγκαταστήσει ένα δαιμονισμένο φουρφουράκι των 4000σαλ. Επιπλέον, δεν είναι σίγουρο ότι το φουρφουράκι θα ξεκινήσει με μειωμένες στροφές (στα 5 ή στα 7 βολτ μπορεί να πάει με ηλεκτρικό restrictor ή με διασταύρωση των παροχών), εκτός κι αν διαθέτει κανέναν fan-contoller και μπορεί να πειραματιστεί. Αν δεν έχει θέμα με το θόρυβο, το αφήνει ως έχει.

Τι να σου πω...και 12άρης ανεμιστηρας μια χαρά μου δουλεύει (αργα, ήσυχα κι ωραία) στα 5 βολτ. Δεν βλέπω το γιατί να μην δουλέψει ο μικρούλης.

Άλλωστε όπως είπε...έχει fan controller..problem solved anyway.

Όσο για τα νέα δεδομένα όπως έστω τα λες..σιγά τον κυκλώνα που θα επιφέρει το δαιμονισμενο αυτό φουρφουρι!!

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να πειραματιστείς με το fanάκι άνετα. Πάντως, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις λύσεις και παρατηρήσεις του obsidian. Ίσως και να μην κάθεται σωστά η ψήκτρα, αλλά ίσως και να ειναι απλώς ανεπαρκής.

Το παθητικό το Zalman μπορείς να το μοντιφάρεις άνετα, να του "κουρέψεις" τα pins ακόμη και με οδοντωτό κουζινομάχαιρο, όσα και όσο χρειάζεται για να βολευτεί κάτω από τη μεγάλη ψήκτρα. Η επόμενη καλύτερη λύση θα ήταν το δεύτερο ψηκτράκι στο ποστ #5. Πάντως, αν είχα πετύχει το νήμα από την αρχή, έχω διαθέσιμα πάμπολλα ψηκτράκια και fanάκια σε πολλά σχέδια και χρώματα, στα έστελνα στο free να δεις τι σου κάνει. Δε χρειαζόταν να καταφύγεις στο ebay για τέτοια ψιλολόγια.

Το PIT/peltier πως το λένε, δεν το σχολιάζω γιατί δεν έχω καμία εμπειρία με τέτοια μαραφέτια.

Δημοσ.

Δεν εξήγησες τίποτα απλά πέταξες μία ανυπόστατη πρόταση. Η φωτό υπάρχει και στην άνοψη της ψυκτρας δεν φαίνεται οποιοδήποτε κενό ή κάποιο ζευγάρι οπών. Υπάρχει μια μικρή διαφορά ύψους αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας.

Μαλλον χαβαλέ κανεις. Ε δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο αν όντως δεν βλέπεις το προφανές. Sorry.

Δημοσ.

Παιδια αν χρειαστει να βαλω τον ανεμηστηρα μπορω και χωρις βιδες...Μπορω με τα κλιπ που μοιαζουν με συνδετηρες...Χαλαρωστε μην σκωτωνεστε για ενα northbridge!!!:P

Φιλε navu το συνολικο κοστος ανεμηστηρα + πλακας ηταν 3.5 Ευρω οποτε δεν υπαρχει θεμα...Ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Μαλλον χαβαλέ κανεις. Ε δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο αν όντως δεν βλέπεις το προφανές. Sorry.

ΆΛΛΟΣ κάνει τον χαβαλέ και επιτίθεται άσκοπα. Thread βοηθειας είναι εδώ όποτε ό,τι λες να το εξηγείς και να το δικαιολογείς. Μία λύση που είναι "προφανής" μόνο σε εσένα, δεν είναι λύση. Αν θες απλώς να postαρεις, εδώ είσαι.

Δημοσ.

Μην το αναφέρεις καν, εδώ θα είμαστε να δούμε τι εξέλιξη και τι απολέσματα θα έχεις.

Πάντως, εφόσον δεν υπάρχουν εγγενείς τρύπες πάνω στο ψηκτράκι για να βιδωθεί ο μικρός ανεμιστήρας, ελπίζω το κλιπάκια που έχεις να μην είναι μεταλλικά (ή τουλάχιστον να το χειριστείς με τρόπο το θέμα...).

Δημοσ.

Για να δω θα σεβαστείτε μία κυρία που μπήκε στο θέμα;

Αν μιλάμε για την ψύχτρα στην πρώτη φώτο πέρα από κανένα δεματικό, ή τρύπημα και φτιάξιμο σπειρώματος για να μπει φουρφούριον εγώ δεν βλέπω.

Για το θέμα θερμοκρασίας το χέρι δεν το λαμβάνω σοβαρά υπόψιν. Από την άλλη εγώ θα έχωνα ala thanos κανένα ανεμιστήρι απο πάνω να σπρώχνει αέρα. Τα μικρά κάνουν πάντως σαν dremel όντως (navu Μου άρεσε αυτό)

Σαν χαδι σε ωραια γυναικα!!:D xaxaxa

παρούσα :D

Δημοσ.

να ψυξω το νορθ μπριτζ

Χρειαζεσαι κατι σαν αυτο εδω:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3875

Cooler Master Blue Ice

Δυστυχως δε παιζει να βρισκεται πλεον @ Ελλαδα...

'Η και το Akasa Chipset Cooler AK-210

http://www.akasa.co.uk

Σε Ελλαδα απο εδω μονο (?) μα οχι φθηνα

http://www.tech4guru.gr/index.php?route=product/product&path=36_114_115&product_id=894

Ουτε και στο ebay ειναι χαρισμα...

http://www.ebay.co.uk/itm/Cool-Blue-Chipset-Cooler-3-hi-bright-LED-Lo-Noise-AKASA-/310366870111?pt=Computing_ComputerComponents_Fans_Heatsinks_SR&hash=item48434e9a5f

Και τα 2 τους ειναι [παρ]ομοια -και λογω "επωνυμιας" ειναι πολυ καλυτερα:

τοσο σε αντοχη οσο και αθορυβοσυνη (sic) απο διαφορα no name κινεζικα.

Για να μη σε μπερδεψουν διαστασεις: συνολικο (ψυκτρα & fan)

υψος τους ειναι 2.4cm maximum, δηλαδη χωρανε σε στενακια!

Δημοσ.

Δες λίγο και αυτές τις λύσεις:

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/product_chipset_cooler.html

Στην Ελλάδα μπορείς να τις βρεις εδώ:

1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650671

2) http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/192

Η 1η λύση νομίζω θα χωρέσει χωρίς μάλιστα να ακουμπάει πάνω στην Corsair (1-2 χιλιοστά :mrgreen: )

Το πρόβλημα με τη 2η λύση είναι μήπως βρει πάνω στη κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Χμμμ, έχω τη σοβαρή υποψία ότι οι λύσεις του solution θα έχουν και οι δύο χωροταξικά θέματα. Από άποψη απόδοσης είναι χωρίς αμφιβολία κορυφαίες, ακόμη και σε passive, φοβάμαι όμως ότι η πρώτη θα βρίσκει πάνω στη μεγάλη ψήκτρα και η δεύτερη θα βρίσκει πάνω στην κάρτα γραφικών. Είναι και λίγο ακριβές για πειράματα και μόντες... :rolleyes:

Από την άλλη, οι προτάσεις του Devil μου φαίνονται οι καλύτερες μέχρι στιγμής αφού είναι οι πιο τεκμηριωμένες και ποιοτικές συνολικά. Για παράδειγμα, το Coolermaster λέει ότι δουλεύει με τάση από 6 βολτ και πάνω, οπότε με το fan-controller θα κάνει πολύ καλή δουλειά (και προφανώς πολύ ήσυχα)!

Οπότε, φίλε cern, ξεκινάς πειραματικά με κάποιο φουρφούρι πάνω στο στοκ ψηκτράκι (σα χάδι σε ωραία γυναίκα κτλ κτλ κτλ - ξέρεις εσύ!) και αν δε δεις πολύ φως, αρχίζεις να ψάχνεσαι με ολοκληρωμένες λύσεις, όπως αυτές που πρότεινε ο obsidian στην πρώτη σελίδα ή αυτές του devil. Ακόμη και τα Thermalright του solution θα ήταν προς εξέταση, αν θες να το πας μακριά και έχεις όρεξη για χοντρές μόντες. Αναφέρω χαρακτηρηστικά ότι το Thermaright VRM4 που έχω κουμπωμένο πάνω στην 5870 σε passive mode κρατά τα regulators σχεδόν 30 βαθμούς πιο ψυχρά απ'ότι οποιαδήποτε άλλη λύση που δοκίμασα (πλην νερού φυσικά) και μάλιστα με 0 θορυβική επιβάρυνση.

Καλημέρα και καλή συνέχεια στο νήμα! ^_^

Δημοσ.

Αν δεν μπορεσω να κανω δουλεια με το ανεμηστηρακι και το peltier αναγκαστηκα θα παω στη λυση του TheDevilMayCare της coolermaster η σε κατι παρομοιο...Μολις ερθουν τα πραγματα με το καλο (σε κανενα μηνα δλδ) θα ανεβασω φοτος και θερμοκρασιες!!!Ευχαριστω ολους για τις λυσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...