Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να ψυξω το νορθ μπριτζ (εχω αναρτησει και φοτο) με αυτο εδω...Η θερμοκρασια που φτανει μεσω του cpu-z ειναι 87 και μεσω ενος αισθητηρα θερμοκρασιας ειναι 65...Το προβλημμα ειναι οτι αν κανω μια απαιτητικη εργασια πχ photoshop το pc ζεστενεται πολυ και φοβαμαι μην την κανει καμια ωρα για τα θυμαρακια...Οσοι γνωριζουν παρακαλω ας δωσουν τα φωτα τους...north+brigde.jpg

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δε το γνωρίζω το εξάρτημα που έχεις προσάψει αλλά η πιο απλή λύση νομίζω είναι να πας σε cpu cooler όπως αυτό (να πάει ο αέρας προς την motherboard)

http://www.skroutz.gr/s/416775/Noctua-NH-C14.html

Αν και μη βιαστείς να προβείς σε κάποια αγορά καθώς:

1)Πρέπει να σαι σίγουρος οτι οι θερμοκρασίες αυτές είναι εκτός ορίων

2)Μήπως απλά φταίει η ψύξη του επεξεργαστή σου? Ποιο cooler χρησιμοποιείς( Corsair A70?)

Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να ψυξω το νορθ μπριτζ (εχω αναρτησει και φοτο) με αυτο εδω...Η θερμοκρασια που φτανει μεσω του cpu-z ειναι 87 και μεσω ενος αισθητηρα θερμοκρασιας ειναι 65...Το προβλημμα ειναι οτι αν κανω μια απαιτητικη εργασια πχ photoshop το pc ζεστενεται πολυ και φοβαμαι μην την κανει καμια ωρα για τα θυμαρακια...Οσοι γνωριζουν παρακαλω ας δωσουν τα φωτα τους...north+brigde.jpg

Δεν νομιζω οτι ειναι η καλυτερη ιδεα να ψυξεις το nb με TEC.Καταρχην,το TEC θελει υδροψυξη για να ψυχεται.

Ειναι υπερβολη για το nb.Kαλυτερα αλλαξα ψυκτρουλα με μια χαλκινη και περνα ξανα θερμωαγωγιμη.Στην χειροτερη κανε καμια πατεντα ωστε να βαλεις να το φυσαει κανενα ανεμηστηρακι.Αλλα το TEC ξαναλεω ειναι υπερβολη.

Βλεπωντας και την μητρικη σου το chipset πρεπει να ειναι G31 ,αν δν κανω λαθος,αυτα δεν ηταν και τοσο ζεστα.

Εχει περασει καιρος ομως και δεν ειμαι σιγουρος.

Ξεχασα να ρωτησω...Εχεις υπερχρονισει cpu/ram ?Αν ναι τι ρευμα δινεις στο nb?

Δημοσ.

Χρησιμοποιω Corsair A70 και πριν απο αυτο την standar intel και ειχε επανω εναν 90 ανεμηστηρα που εφτανε μεχρι τισ 5000 στροφες το λεπτο...Εχω υπερχρονισει cpu στα 3.15GHz απο 2.5 που ηταν αλλα μνημη εχω αφησει στα Hz που ηταν...Θελω να ψυξη εκει γτ αν κανω παραπανω υπερχρονισμο σταματαει να αναγνωριζει gigabit ethrnet και ηχο και ειναι κριμα γιατι ο επεξεργαστης εχει ακομα πολλα να δωσει(Q9300).Δες την φοτο και αν εχεις να μου προτεινεις κατι εδω ειμαι...Ευχαριστω για το ενδιαφερον!!!

post-220798-0-79473400-1325898269_thumb.png

Δημοσ.

Οι αισθητήρες λένε διαφορα. Εσύ έχεις ακουμπήσει το northbridge να δεις αν ζεσταίνεται; Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι κωμικοτραγικές και λογικά το σύστημα θα ήταν ασταθές. Μιας και το μέγεθος της ψύκτρας φαίνεται συμβατικό πάρε την motherboard ανά χείρας και πήγαινε να δεις αν μπορείς να κουμπώσεις κάτι σαν αυτό ή αυτό.

Btw το southbridge είναι συνήθως υπεύθυνο για ethernet/ήχο. Αν έχεις αυξήσει το voltage στο ΝΒ και ψήνεται γι'αυτό, παρ'το αλλιώς.

Δημοσ.

Ναι εχω ακουμπησει με το χερι και κατεληξα στο συμπερασμα οτι οι αισθητηρες λενε ψεματα, η θερμοκρασια ηταν πολυ πιο πανω απο οτι ελεγαν!!!μαλλον θα παω για ανεμηστηρα επειδη αυτο το πραγμα που εδειψα δεν εχει τροπο να στααθεροποιηθει πανω στην μητρικη...Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

Δημοσ.

Πως αναγράφεται το

north brigde

στα προγράμματα hwmonitor - cpuz ?

Σας ρωτάω γιατί μερικές φορές ενώ δίνει ρεύμα το usb ΔΕΝ αναγνωρίζεται καμία συσκευή! Πρέπει να κάνω reboot :confused:

Δημοσ.

Τα ψηκτράκια που ανέβασε ο Obsidian μου φαίνονται οι πιο πρόσφορες λύσεις, ειδικά το παθητικό Zalman που διαθέτει και σχεδόν 2πλάσια επιφάνεια αποβολής θερμότητας. Για όλες τις υπόλοιπες λύσεις με την ενεργή ψύξη, θα έχεις φυσικά υπόψη σου, ότι ισχύουν νέα δεδομένα όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου: καλά τα 40άρια ανεμιστηράκια, αλλά στις 4000σαλ τείνουν προς dremel ειδικά αν είναι κακής ποιότητας ή αν έχουν κάποιες ώρες λειτουργίας στην πλάτη του...

Να σου πω την αλήθεια, σε ανάλογη περίπτωση σε pc γνωστού με καυτό nb και σοβαρά χωροταξικά προβλήματα, κότσαρα ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινένια αερόψηκτρας, τροποποιημένης και με τρύπες στα σωστά σημεία για βίδωμα. Το κόστος για μένα ήταν μηδενικό, απλά χρειάστηκαν αρκετές ωρίτσες try-and-error μέχρι να τη φέρω στα μέτρα την μητρικής και της ψήκτρας που στη σκέπαζε εν μέρει. Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, μιλάμε για -30C (από 85 στους 55). Μιλάμε για παθητική ψύξη πάντα...

Δημοσ.

Για όλες τις υπόλοιπες λύσεις με την ενεργή ψύξη, θα έχεις φυσικά υπόψη σου, ότι ισχύουν νέα δεδομένα όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου: καλά τα 40άρια ανεμιστηράκια, αλλά στις 4000σαλ τείνουν προς dremel ειδικά αν είναι κακής ποιότητας ή αν έχουν κάποιες ώρες λειτουργίας στην πλάτη του...

Όταν λες νέα δεδομένα....; Γιατί εγώ νόμιζα ότι ο καθένας μας κάνει τη δουλειά του όπως νομίζει ότι τον βολεύει. Δεν ηξερα ότι πρέπει να ακολουθούμε τίποτε νόρμες , guidelines, παγκόσμια standard θορύβου κτλ.

Για το 40αρια, 50αρια και γενικά οτιδήποτε άλλο ανεμιστηρακι δεν είναι καν ανάγκη να το συνδέσει στα 12 βολτ, μπορεί να το συνδέσει στα μικρότερα και αμέσως να πέσουν πολύ οι στροφές, αλλά παράλληλα θα δει και διαφορά αφού θα έχει ροή αέρα εκεί που πριν δεν είχε. Λύση που μάλιστα κοστίζει...μηδέν!

Δημοσ.

Την φωτό που postαρε το παλληκάρι την πρόσεξε κανείς;

Δεν υπάρχει επιφάνεια με fins στο πάνω μέρος της ψύκτρας οπότε Ι) Χωρίς κάποια μετατροπή δεν μπορεί να βιδωθεί το fan + ΙΙ) και να τοποθετηθεί το fan δεν πρόκειται να κάνει και πολλά, το πάνω μέρος της ψύκτρας θα φυσάει.

Επίσης υπάρχει και η άλλη περίπτωση: η ένδειξη του προγράμματος να είναι σωστή, εσύ να ακούμπησες την ψύκτρα και να είναι χλιαρή αλλά το ίδιο το ΝΒ να ψήνεται -- άρα η ψύκτρα δεν κάνει καλή επαφή με το chipset ή/και η θερμοαγώγιμη τα έφαγε τα ψωμιά της.

Πως αναγράφεται το north brigde στα προγράμματα hwmonitor - cpuz ?

Δεν είναι κάτι standard, αλλάζει σε κάθε motherboard. Κάθε mobo έχει αισθητήρες για την "system θερμοκρασία", τα VRM, το NB/SB κτλ. Ένας τρόπος να το βρείς είναι να κάνεις underclock+undervolt στο ΝΒ και να δεις στα TEMPs κτλ που έχει το HWmonitor, τι επηρρεάζεται..

Δημοσ.

Σίγουρα είδες εσυ καλά την ψυκτρα; γιατί όπως την βλέπω εγώ, έχει κενα που με κατάλληλες βίδες μπορεί να στηριχθεί φουρφουρι.

Δημοσ.

Φιλε Navu η λυση με τις παθητικες ψυκτρες δεν μπορει να γινει γιατι ειναι θεμα χωρου, το zalman ειναι στο υψος 3.7 και εγω εχω δυνατοτητα μεχρι 2εκατοστα (για αυτο εξαρχης σκεφτηκα την λυση που προτεινα με την ψυξη απο την πλακα με ηλεκτρισμο) και χωραει με το ζορι ενα ανεμηστηρακι που αναγκαστηκά θα πρεπει να ενεχομαι τον θαρυβο που τεινει σε dremel οπως ειπες...εγω πηρα και τα 2 (ανεμηστηρακι και πλακα ψυξης) και τηα δω πρωτα το ανεμηστηρακι,αν κανει εχει καλως (την πλακα την κανω modda για να κρυώνω κανεναν καφε ;D )αλλιως το ανεμηστηρακι παει στο ebay για πουλημα απο οπου προηλθε!!!

Δημοσ.

Σίγουρα είδες εσυ καλά την ψυκτρα; γιατί όπως την βλέπω εγώ, έχει κενα που με κατάλληλες βίδες μπορεί να στηριχθεί φουρφουρι.

Για δείξε μου στη φωτό που μπορεί να στηριχτεί ένα fan..

Δημοσ.

Hold your horses, dude... :rolleyes: Δε μίλησε κανείς για νόρμες και guidelines, απλώς οι παρωπίδες της προκατάληψης σε οδήγησαν σε παρερμηνεία και είσαι έτοιμος να αρπαχτείς.

"Νέα δεδομένα θορύβου" θα επικρατήσουν μέσα στο pc από τη στιγμή που θα εγκαταστήσει ένα δαιμονισμένο φουρφουράκι των 4000σαλ. Επιπλέον, δεν είναι σίγουρο ότι το φουρφουράκι θα ξεκινήσει με μειωμένες στροφές (στα 5 ή στα 7 βολτ μπορεί να πάει με ηλεκτρικό restrictor ή με διασταύρωση των παροχών), εκτός κι αν διαθέτει κανέναν fan-contoller και μπορεί να πειραματιστεί. Αν δεν έχει θέμα με το θόρυβο, το αφήνει ως έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...