MINDER Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Καλη χρονια καταρχην. Ωρα για αναβαθμισουλα. Απο το υπαρχον pc θα κρατησω καποια πραγματα. 1) AX850 Το οποιο αγορασα προσφατα μιας και ενα αλλο παλιο που ειχα εφαγε τα ψωμια του και χαλασε. 2) Καρτα ηχουν ASUS XONAR D2S καπως ετσι τελος παντων το μοντελο σε pci-e 3) 2 σατα χ 640 δισκους σε ραιντ για να μην χασω και τα δεδομενα που εχω ηδη μεσα. 4) ενα δισκο σατα2 2TB 5) Κουτι cosmos - s 6) Ψυκτρα noctua p12 αν θυμαμε καλα το μοντελο 7) Πληκτρολογιο : G19 8) Οθονη : DELL U2410f Τι σκεφτομαι να παρω και θελω να ξερω εαν ειναι οκ χωρις προβληματα για να το στησω οπως σκεφτομε και που θα εξηγησω παρακατω. Μητρικη : Asus Socket 1155 P8Z68-V PRO/GEN3 (B3) CPU : Ι7 2600Κ Μνημη : Εχω σταμπαρει καποια που εχω δει σε βιντεο και παιζει με P8Z68-V PRO αλλα δεν ξερω εαν παιζει και με την gen3 και ειναι η G.Skill Ripjaws X 16GB DDR3 Non ECC CL9 1866MHz (F3-14900CL9Q-16GBXL) (Kit 4 x 4096) Η δευτερη επιλογη στην μνημη ειναι Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ8GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 4096) Αν η πρωτη ειναι συμβατη θα την προτιμουσα. Μια προταση για μια αυμβατη με την μητρικη στα 1866Mhz 8Gb ( δηλαδη δυο τεσσαρες ) μεχρι 80 ευρω θα την προτιμουσα. Ενα δευτερο θεμα ειναι ο σκληρος που θα κανουν boot τα windows. Στο τωρινο συστημα εχω ενα σατα2 400gb για τα windows 7 Σκεφτομαι στο καινουργιο για ενα ssd 120gb Ειμαι μεταξυ Corsair 120GB Force GT κσι crucial 128GB. Corsair εχω δει το προηγουμενο μοντελο πριν απο το gt και δουλευτει μια χαρα με την απλη p8z68 v-pro οχι την gen3 ... http://www.youtube.com/watch?feature=iv&annotation_id=annotation_649344&src_vid=JiZ_0hOfLOc&v=bbvPQRHIm_k Μια αλλη επιλογη ο Samsung 830 128gb που εχω διαβασει οτι ειναι πολυ ποιο σταθερος απο τους αλλους δυο παραπανω λογω οτι χρησιμοποιει αλλο controller κατι τετιο. Καρτα γραφικων σκεφτομε να βαλω την ATI Radeon HD6870 DirectCU 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI Dual DP (Asus) (EAH6870 DC/2DI2S/1GD5) Απο οτι διαβαζω ειναι ανωτερη σε επιδοσεις απο την αναλογη της nvidia και ποιο φθηνη. Λινουξ δεν ασχολουμε και δεν ειμαι φανατικος gamer που μπορει να φανταζεστε απο το hardware που εχω. Ποιο πολυ με ενδιαφερουν οι εφαρμογες οπως cs5. Αλλα κανα test drive θα το βαλω να παιζω που και που η κανα παρομοιο. Αυτο που θελω ειναι να κανω εγκατασταση τα win 7 στον ssd σατα3 ( συνδεδεμενος σε μια σατα3 της μητρικης )ωστε να εχω γρηγορη εκκινηση windows και τον πιο σημαντικων προγραμματων. Και μετα να προσθεσω πανω τους 2χ640 σατα2 ( συνδεδεμενους σε 2 σατα2 της μητρικης )οριζοντας τους ραιντ οπως ειναι και τωρα για να μην χασω τα δεδομενα. Μετα ριχνω και τον 2 ΤΒ σατα2 ( σε μια απο τις αλλες 2 σατα2 της μητρικης )στον οποιο εχω δεδομενα και σε αυτον. Λιγη βοηθεια επειδη υπαρχουν απο οτι διαβαζω διαφοροι κοντρολερς των σατα της μητρικης που θα συνδεσω τον καθε δισκο και εαν τυχον παρουσιαζει προβλημα. Και πως οριζω τους δισκους στο bios της μητρικης. Τον ssd απο οτι διαβασα πρεπει να τον ορισεις σε καποιο ειδος δεν θυμαμε αυτη την στιγμη και μετα να επιλεξεις και απο τον boot manager σαν πρωτη επιλογη στο μπουταρισμα αν δεν κανω λαθος. Η προσθηκη των αλλων σατα2 δισκων θα επηρεαζει την αποδοση σε ταχυτητα του ssd σατα 3 ; Επισης κατι αλλο για την ψυκτρα. Αντι να παρω μια καινουργια σκεφτομε να παρω το NM-I3 Mounting-Kit που οπως γραφει ειναι για LGA1366/LGA1156/LGA1155 backplate απο το www.checkmate.gr για την ψυκτρα NH-U12P που εχω ηδη. Για τελος επειδη εχω θεμα με την τακτοποιηση των καλωδιων στο cosmos σκεφτομε το Corsair Graphite 600T που ειναι μαυρο και δεν λερωνετε ευκολα οπως το ασπρο. Αν πετυχω το μαυρο χωρις διαφανες παραθυρο στα πλαγια για να μην φαινονται τα φωτακια το βραδυ και ενοχλουν ακομα καλυτερα. Περιμενω απαντησεις και ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα