BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 πως μπορω να κόψω την πρόσβαση στο ιντερνετ σε ένα ατομο στο σπίτι μου που συνδεεται κατευθειαν με καλώδιο απο το modem? (Εκτός απο του να του βγάλω το καλώδιο)
Bspus Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Ψαξε στις ρυθμισεις στο firewall του ρουτερ σου. Καπου θα εχει να διαλεγεις φιλτρα που κοβουν κινηση απο συγκεκριμενες εσωτερικες IP σε συγκεκριμενα site η ports. Αν εχει για ports κοψε την 80 και 443. Αν εχει URL filters βαλτο να κοβει γενικως τα com, gr κλπ. Αλλα οι ρυθμισεις διαφερουν σε καθε ρουτερ οποτε δεν μπορω να σου πω συγκεκριμενα
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Ωπ ξέχασα,σορρυ. έχω το SpeedTouch 585 (Software Release: 6.1.0.5) Αυτες τις επιλογες μου βγάζει.Τι θα επιλέξω απο αυτά;
rfc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Γιατι δε βγαζεις το καλωδιο τοτε? Οι απαντησεις που μπορουμε να σου δωσουμε ειναι δεκαδες, αλλα επειδη απο οτι καταλαβα θα δημιουργηθει θεμα με τον εταιρο σου, καλυτερα να το συζητησετε πρωτα, προτου ξεκινησεις τις φουστιες... με το συμπαθειο κιολας σου μιλαω. Και αυτο στο λεω διοτι μπορει να ρωτησει καποιον που ξερει και μετα επερχεται ο σκοτωμος μεταξυ σας
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Κοιτα .Φιλοξενούμε ένα ανηλικο παιδί για 6 μηνες και το βράδυ η μανα μου,μου έχει πει να του κλείνω το Ιντερνετ για να κοιμάται ,γιατί με το ιντερνετ ξενυχτάει. και το μοντεμ είναι στην άλλη ακρη του σπιτιου στο κάτω όροφο και δε μπορώ να τρέχω καθε βράδυ να του βγάζω το καλώδιο και έλεγα μηπως γίνεται απο το κομπιούτερ μου να του το κλείνω υπάρχουν απαντήσεις τελικά?
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το firewall του Thomson ρυθμιζεται απο cli Οποτε το αφηνουμε.το μονο που σκεφτομαι σαν ευκολη λυση ειναι να βαλεις στα pc σου καρφωτα ip και νακλεισεις τον dhcp στον ρουτερ οταν θελησεις να του κοψεις το ιντερνετ.κλεινεις dhcp κανεις reboot το ρουτερ και παιζουν ολοι εκτος απο αυτον
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 ok pouline ευχαριστώ πάρα πολύ.Πέτυχε αυτό που είπες.να σαι καλά
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 edit: Πέτυχε μεν ,αλλά όταν θέλω να του το ξαναενεργοποιήσω το Ιντερνετ,πρέπει αυτός να απενεργοποιήσει και να ξαναενεργοποιήσει την συνδεσή του απο τον πίνακα ελέγου. Εχει windows XP. Μήπως αν του περάσω τα windows 7 ,δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα?
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 edit: Πέτυχε μεν ,αλλά όταν θέλω να του το ξαναενεργοποιήσω το Ιντερνετ,πρέπει αυτός να απενεργοποιήσει και να ξαναενεργοποιήσει την συνδεσή του απο τον πίνακα ελέγου. Εχει windows XP. Μήπως αν του περάσω τα windows 7 ,δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα? oxi δεν χρειαζεται να κανει κατι αυτος.απλα εσυ οταν την ενεργοποιησεις θα κανεις παλι ενα reboot το ρουτερ.οποτε επειδη αυτος συνδεεται πανω στο ρουτερ θα παρει μετα το reboot ip κανονικα.εναλλακτικα ισως πετυχει να του βγαλεις το καλωδιο δικτυου και να του το ξαναβαλεις.απλα θα το βγαλεις για περιπου 20-30 seconds οχι μονο για ενα.ισως να παρει και λιγο πιο γρηγορα Ip αμα το συνδεσεις μετα σε αλλη ethernet.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 oxi δεν χρειαζεται να κανει κατι αυτος. απλα εσυ οταν την ενεργοποιησεις θα κανεις παλι ενα reboot το ρουτερ. οποτε επειδη αυτος συνδεεται πανω στο ρουτερ θα παρει μετα το reboot ip κανονικα. εναλλακτικα ισως πετυχει να του βγαλεις το καλωδιο δικτυου και να του το ξαναβαλεις. απλα θα το βγαλεις για περιπου 20-30 seconds οχι μονο για ενα. ισως να παρει και λιγο πιο γρηγορα Ip αμα το συνδεσεις μετα σε αλλη ethernet. ευχαριστώ κ πάλι. αλλα σκέφτηκα κάτι άλλο. ξέχασα να αναφέρω οτι έχουμε 2 ρουτερ στο σπιτι. λεω να του πάω το άλλο ρουτερ που έχω στον 2ο όροφο στο δωμάτιο του και αυτό που έχει στο δωμάτιο του στον 2ο όροφο. Το ρουτερ είναι αυτό: Τι επιλογες έχω μ αυτό τώρα για να του διακόψω την παροχή στο Ιντερνετ με καλώδιο?
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 να δωσεις μεσα στο ρουτερ λαθος dns ωστε να μην μπορει να βγει στο ιντερνετ η δεν ξερω αν εχει καμια αλλη επιλογη για να κοβεις τελειως το ιντερνετ αποαυτο το ρουτερ. δεν ξερω αν απο το network μπορεις να δωσεις λαθος gateway επισης.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 λάθος dns απο ακριβώς θα το κάνω αυτο? edit: Επίσης επειδή τα 2 ρουτερ επικοινωνουνε μεταξύ τους με καλώδιο utp για να μοιράζουνε το Ιντερνετ στο σπίτι και απο το tplink βγαίνουνε καλώδια για να δίνουν ιντερνετ σε 3-4 υπολογιστες . Αν κάνω αυτό που λες με το gateway ή το dns, υπάρχει περίπτωση να μην έχουνε ιντερνετ αυτοί οι υπολογιστες?
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 ναι δεν θα εχουν ουτε οι αλλοι.οποτε μαλλον μενεις στην πρωτη λυση
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Σε ποιο ποστ είναι η πρώτη λύση ?σόρρυ αν σε επριξα
Bspus Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μπορεις να βαλεις καρφωτο dns σε ολους τους υπολογιστες ακομα και αν παιρνουν διευθυνση απο dhcp. Ετσι ασχετα με το τι dns δινει ο ρουτερ αυτοι οι υπολογιστες θα παιζουν Ως (σωστο) dns θα ορισεις αυτον που σου δινει ο παροχος. Για ote για παραδειγμα ειναι 195.170.0.1 και 195.170.2.2 Οχι οτι αμα βαλεις αυτους με αλλο παροχο δεν θα παιξουν βεβαια. Η μπορεις να βαλεις 4.2.2.2 που ειναι γνωστος δημοσιας χρησης dns
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα