Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τη μητρική Gigabyte EX58-Extreme, όπως φαίνεται στην υπογραφή μου, και διαθέτει υποδοχές Firewire 1394a για αντίστοιχες συνδέσεις. Στο προηγούμενο σύστημα, με Windows XP, είχα συνδέσει τη βιντεοκάμερα Canon MV530i με καλώδιο firewire και είχα ξεκινήσει μετατροπή αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, μέσω της βιντεοκάμερας, με τη βοήθεια του premiere 6,5.

Πρόσφατα, αποφάσισα να συνεχίσω τη μετατροπή των βιντεοκασετών που έχω και σύνδεσα πάλι τη βιντεοκάμερα στο VCR, με S Video για το βίντεο και 2 RCA για τον ήχο, και τη βιντεοκάμερα με το pc, με καλώδιο firewire (δεν βρήκα το δικό της με τους φερίτες). Ενώ το αναλογικό έρχεται στην κάμερα, δεν το βλέπει το pc, όσες φορές και αν προσπάθησα, ακόμη και όταν έπαιζα κασέτα της βιντεοκάμερας (mini DV). Τη σύνδεσα και με USB, αν και στο manual αναφέρει ότι η μετατροπή του αναλογικού σε ψηφιακό γίνεται με τη σύνδεση με firewire, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Διάβασα σε fora ότι υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση συσκευών με firewire σε pc με Win7 και ότι η λύση σε μερικούς ήταν με αλλαγή των drivers του 1394 σε Legacy, δηλαδή των παλιών που υπήρχαν στα Vista. Έκανα και αυτή την αλλαγή αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Το ερώτημα είναι 1) εάν, πράγματι, υπάρχει σήμερα (με Win7 SP1) πρόβλημα συμβατότητας firewire στα Win7 και 2) πώς μπορώ να συνδέσω τη βιντεοκάμερα στο pc ώστε να βλέπω το σήμα που βγάζει;

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Δεν είδα κανένα πρόβλημα.

Τελευταία το δοκίμασα πριν 1 μήνα σε Win7 SP1 32 και 64 bit. Το ένα σύστημα είχε πρόσθετη κάρτα firewire με το chip της VIA και το άλλο ενσωματωμένο chip της Texas, ακριβώς ίδιο με το δικό σου.

Και στις 2 περιπτώσεις οι οδηγοί εγκαταστάθηκαν αυτόματα από το Windows Update χωρίς δικιά μου παρέμβαση.

Η κάμερα μια αρχαία φθηνή Canon MV 300 και το πρόγραμμα το Corel VideoStudio 14.

Δοκίμασες κανένα άλλο πρόγραμμα; Μπορεί να φταίει το premiere.

Στη Διαχείριση Συσκευών φαίνεται σωστά εγκατεστημένος ο Κεντρικός Ελεγκτής Διαύλου IEEE 1394;

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

1. Όταν λες ότι "οι οδηγοί εγκαταστάθηκαν αυτόματα από το Windows Update" τι ακριβώς εννοείς και τι έκανες; Δηλαδή σύνδεσες απλά το firewire με την κάμερα ανοικτή, και την αναγνώρισε;

2. Εκτός από το Premiere 6.5, δοκίμασα και το VirtualDub 1.9.11 αλλά δεν τη βλέπει

3. Στη διαχείριση συσκευών είναι σωστά εγκατεστημένος ο Ελεγκτής (χωρίς κίτρινη ειδοποίηση), έβλεπε αρχικά τη σύνδεση ως "1394 OHCI Compliant Host Controller" και, με βάση τα μηνύματα σε κάποια fora άλλαξα τους drivers σε "1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy)" που είναι ο παλιός των Vista, όπως λένε, και αφού αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα δοκίμασα σε "Texas Instruments 1394 OHCI Compliant Host Controller" που είναι η τρίτη επιλογή οδηγών που έχουν τα Win7, αλλά και πάλι τίποτε.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Επιμένω στη μετατροπή με τη βιντεοκάμερα αφενός γιατί έχω προϊόν avi αφετέρου μπορούσα (όταν το είχα κάνει στα XP, να διαχειρίζομαι τη βιντεοκάμερα και επομένως τις κινήσεις για το capture από το premiere.

Δημοσ.

1. Στον δικό μου υπολογιστή, έβαλα την κάρτα, ξεκίνησαν τα Win 7 64 bit, βρήκε καινούρια συσκευή και εγκατέστησε τους οδηγούς από το διαδίκτυο αυτόματα.

Στον άλλον οι οδηγοί εγκαταστάθηκαν με την εγκατάσταση των Win 7 32 bit, αφού το chip της Texas ήταν ενσωματωμένο στη μητρική όπως σε εσένα.

2. Σύνδεσα την κάμερα, έβαλα το κουμπάκι της στη θέση player (μήπως το έχεις στο rec;), άνοιξα το Corel VideoStudio 14 και στο τμήμα capture την αναγνώρισε με το όνομά της και μπορούσα να την ελέγξω κλπ.

3. Σε εμένα λέει VIA 1394 OHCI Compliant Host Controller, στον άλλον δεν θυμάμαι, δεν τον έχω εδώ. Δεν έκανα καμιά αλλαγή πάντως, ότι έβαλαν τα Windows.

Δημοσ.

Αρχίζω να υποψιάζομαι απίθανα ενδεχόμενα, όπως πχ. να φταίει το firewire που βρήκα στα καλώδια (σφραγισμένο σε σακούλα, αλλά όχι το δικό της με τους φερίτες) ή να φταίει η υποδοχή στη βιντεοκάμερα. Αποκλείω το ενδεχόμενο της εσφαλμένης υποδοχής firewire στο pc γιατί δοκίμασα και τις δύο που διαθέτει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...