Προς το περιεχόμενο

mac os & apple

chris70

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και ο πατέρας μου δουλεύει indesign ολόκληρα βιβλία με core 2 duo μηχάνημα που του έδωσα εγώ. Κάνει και photo editting.

Δως του για ενα μηνα ενα μηχανημα με i5,ειτε με windows ειτε με mac,να κανει τη δουλεια του και μετα το μηνα ξανα δως του πισω,το παλιο!

Την αποκληρωση,την εχεις στο τζεπακι,αν δε του επιστρεψεις πισω το καινουριο! :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 50% που έχει υπολογιστές Mac τους αγόρασαν ελαφρώς μεταχειρισμένους γιατί ξέρουν ακριβώς ότι τα χρήματα για έναν καινούριο δεν είναι ανταποδοτικά.. Γι'αυτο και η μεταπώληση σε τέτοια προϊόντα ακριβά θα είναι πάντα σε καλό σημείο.. γιατί ο άλλος είναι διατεθειμένος να δώσει τα χρήματα που αυτός νομίζει ότι αξίζουν..

Π.χ σήμερα μπορείς να έχεις ένα 3Gs 2ετιας συσκευή με 200 ευρώ.. MacBook με 2Duo με 600 ευρώ και αυτό περίπου 2ετιας.. γιατί να μην τα πάρεις αν θέλεις iOs k osX ? και με δεδομένο ότι ο άλλος το έχει χρυσοπληρώσει άρα το προσέχει ..

Και ξέρουμε πολύ καλά ότι υπολογιστή και να έχουμε εμείς τον εκθειάζουμε γι'αυτο ακριβώς τον λόγο για να κρατήσει τιμή μεταπώλησης κ να μην χάσουμε τα χρήματα μας .. πόσο μάλλον σε προϊόντα Apple που είναι και λίγο clubακι..

Φυσικά και έχοντας αυτό το Avatar έχοντας και iPhone μόνο πολέμιος της Apple δεν είμαι ..

Και να σας πω και κάτι αν ήμασταν πιο αντικειμενικοί εμείς οι ίδιοι αυτή η υπερτίμηση των Apple συσκευών θα είχε περιοριστεί υπέρ μας..

Το iFixit έχει βγάλει κάτι wallpapers που δείχνουν το εσωτερικό από iMac κλπ.. Δείτε τα και δείξτε μου και εμένα τι απ'ολα αυτά και γιατί πρέπει να το πληρώσω διπλά.. + με μισή και λιγότερο εγγύηση..

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Εγώ πάντως τέτοια ποιότητα κατασκευής που έχουν τα macbook pro δεν έχω ξαναδεί.Και το έχω δίπλα σε vaio και η μόνη ενόχληση είναι ο ανεμιστήρας του Vaio.Εγώ σαν προγραμματιστής αυτήν την ησυχία δεν την αλλάζω με τίποτα.Αν δε κάνουν το macbook pro μισό σε πάχος από ότι είναι τώρα (που είναι πάλι απίστευτα λεπτό σε σχέση με τα άλλα laptops της αγοράς), όπως λένε οι φήμες , βλέπω να έχουμε μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά laptops!

Εγώ πάντως τέτοια ποιότητα κατασκευής που έχουν τα macbook pro δεν έχω ξαναδεί.Και το έχω δίπλα σε vaio και η μόνη ενόχληση είναι ο ανεμιστήρας του Vaio.Εγώ σαν προγραμματιστής αυτήν την ησυχία δεν την αλλάζω με τίποτα.Αν δε κάνουν το macbook pro μισό σε πάχος από ότι είναι τώρα (που είναι πάλι απίστευτα λεπτό σε σχέση με τα άλλα laptops της αγοράς), όπως λένε οι φήμες , βλέπω να έχουμε μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά laptops!

Φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα τι κυκλοφορει απο τις αλλες εταιρειες,ουτε στο θεμα ποιοτητας ουτε στο θεμα ποικιλιας και σχεδιασμου!

Για ψαχτου λιγο καλυτερα και μετα κανε οσα σχολια θες!Φιλικα παντα!

Εγω στην θέση σου θα έπαιρνα iMAC αλλα θα περίμενα για νέα μοντέλα.

Τα Laptop της Apple είναι πανακριβα , εκτός αν πάς σε 13 ίντσες.

τα μηχανήματα της apple τα αγοράζεις γιατί γουστάρεις και όχι για να τα συγκρίνεις με άλλα.

πάλι θυμήθηκα τον γείτονα μου που αγόρασε το Χ αυτοκίνητο (μην κάνουμε και τζαμπέ διαφήμιση) και όχι το άλλο γιατί λέει το ένα έχει

4,7 λίτρα παραπάνω πορτ μπαγκάζ .....

ε, αει χέσε μας ρε καρντάσι ...(τον γείτονα εννοώ)

• Super Moderators

Φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα τι κυκλοφορει απο τις αλλες εταιρειες,ουτε στο θεμα ποιοτητας ουτε στο θεμα ποικιλιας και σχεδιασμου!

Για ψαχτου λιγο καλυτερα και μετα κανε οσα σχολια θες!Φιλικα παντα!

Διαβάζω τέτοια αμετροεπή σχόλια και πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γέλασω ή όχι...

Αλήθεια, εσύ, που απευθύνεις και νουθεσίες, έχεις δουλέεψει ποτέ με MacBook για να έχεις τέτοια «άποψη»; Γιατί θυμάμαι πρόσφατο μήνυμα σου στο οποίο έγραφες ότι δεν είσαι πελάτης της Apple και δεν θα γίνεις. Γιατί λοιπόν έρχεσαι εδώ να τρολλάρεις;

offtopic

Διαβάζω τέτοια αμετροεπή σχόλια και πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γέλασω ή όχι...

Αλήθεια, εσύ, που απευθύνεις και νουθεσίες, έχεις δουλέεψει ποτέ με MacBook για να έχεις τέτοια «άποψη»; Γιατί θυμάμαι πρόσφατο μήνυμα σου στο οποίο έγραφες ότι δεν είσαι πελάτης της Apple και δεν θα γίνεις. Γιατί λοιπόν έρχεσαι εδώ να τρολλάρεις;

Τώρα το είδες,έχει τόσες μέρες που ποσταρα!Η απλά δεν έχεις κάτι να κάνεις και αποφάσισες να δωσεις συνέχεια στο "τρολαρισμα" μου!

Υ.Γ.Οταν ολοι σου οι φιλοι ειναι με τα iphone,ipad,imac,macbook,πως να το κανουμε,δε γινεται να μην αρπαξει κατι το ματι,το αυτι και το χερι!!!

• Super Moderators

offtopic

Τώρα το είδες,έχει τόσες μέρες που ποσταρα!Η απλά δεν έχεις κάτι να κάνεις και αποφάσισες να δωσεις συνέχεια στο "τρολαρισμα" μου!

Υ.Γ.Οταν ολοι σου οι φιλοι ειναι με τα iphone,ipad,imac,macbook,πως να το κανουμε,δε γινεται να μην αρπαξει κατι το ματι,το αυτι και το χερι!!!

Σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη, δεν παρακολουθώ καθημερινά τα όποια μηνύματά σου για την Apple και τα προϊόντα της, τα οποία προφανώς γράφεις έχοντας αρκετή εμπειρία με MacBook, iPhone, iPad, iMac. Αν και θα ήθελα, ο γιατρός μου έχει απαγορεύσει τις δυνατές συγκινήσεις...

Σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη, δεν παρακολουθώ καθημερινά τα όποια μηνύματά σου για την Apple και τα προϊόντα της, τα οποία προφανώς γράφεις έχοντας αρκετή εμπειρία με MacBook, iPhone, iPad, iMac. Αν και θα ήθελα, ο γιατρός μου έχει απαγορεύσει τις δυνατές συγκινήσεις...

Αστειάκια,αστειάκια!!! :-D

Πιστεύεις ότι είναι δύσκολο μου,μέσα σε λίγους μήνες να γίνω πολύπειρος στο θέμα macbook?

Και στο θέμα ποιότητας των άλλων λαπτοπ,νομίζω ξέρω κάτι τις παραπάνω,από αυτούς που βγαίνουν στα φορουμ,με υφακι και σου ρίχνουν στο ξεκάρφωτο ένα "ποιοτικά μηχανήματα μόνο η apple βγάζει!"!

Και να σου ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά,ότι αυτό που λέω πάντα,είναι ότι δε θα αγοράσω προϊόντα της apple,γιατί δε γουστάρω την apple και όχι ότι δε μ'αρεσουν τα προϊόντα της και δε τα βρίσκω καλά κ ποιοτικά!

Απλά μάθε να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα!

• Super Moderators

Αστειάκια,αστειάκια!!! :-D

Πιστεύεις ότι είναι δύσκολο μου,μέσα σε λίγους μήνες να γίνω πολύπειρος στο θέμα macbook?

Και στο θέμα ποιότητας των άλλων λαπτοπ,νομίζω ξέρω κάτι τις παραπάνω,από αυτούς που βγαίνουν στα φορουμ,με υφακι και σου ρίχνουν στο ξεκάρφωτο ένα "ποιοτικά μηχανήματα μόνο η apple βγάζει!"!

Και να σου ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά,ότι αυτό που λέω πάντα,είναι ότι δε θα αγοράσω προϊόντα της apple,γιατί δε γουστάρω την apple και όχι ότι δε μ'αρεσουν τα προϊόντα της και δε τα βρίσκω καλά κ ποιοτικά!

Απλά μάθε να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα!

Τα πράγματα είναι απλά: μπαίνεις σε ένα thread που επιγράφεται Mac OS και Apple για να "προσφέρεις" τις "συμβουλές" σου ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις ιδέα από MacBook ή από Mac OS ή από άλλα προϊόντα της Apple.

Όλα τα άλλα είναι περιττά...

paredwse : Χαρά στο κουράγιο σου που ασχολείσαι ακόμα με Έλληνες που το μόνο που κάνουν είναι να καταναλώνουν και όχι να παράγουν.Έτσι κι αλλιώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε κάνα 2 χρόνια δε θα μπορούν καν να αγοράσουν laptop όσοι μείνουν Ελλάδα επειδή οι μισθοί θα έχουν πάει στα 100-200-300 ευρώ.

Από το ύφος που μιλάει ο φίλος και τους χαρακτηρισμούς που κάνει , δείχνει ότι δεν έχει καν αρχές, ούτε σωστούς τρόπους συμπεριφοράς.

Και επειδή είναι πάρα πολλοί Έλληνες έτσι ετοιμαστείτε για άτακτη χρεοκοπία.

Τα πράγματα είναι απλά: μπαίνεις σε ένα thread που επιγράφεται Mac OS και Apple για να "προσφέρεις" τις "συμβουλές" σου ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις ιδέα από MacBook ή από Mac OS ή από άλλα προϊόντα της Apple.

Όλα τα άλλα είναι περιττά...

Εισαι πολυ fail "φιλε" μου.Το θεμα ειχε ξεφυγει απο το θεμα software osx οταν ποσταρα!

Και δε συμβουλεψα κανενα σε θεματα osx ή ios!Σταματα να βλεπεις φαντασματα!

Και κλεινω για να μη χαλασει,αλλο το θεμα!Και επειδη ητα λαθος μου που ξανα ασχοληθηκα,εστω κ λιγο,μαζι σου!

Δουλεύω linux, snow leopard, και win7 καθημερινά.

Και τα τρία λογισμικά, είναι σταθερά με καλό hardware. Ανάλογα με την δουλειά χρησιμοποιώ και το αντίστοιχο. Μου αρέσει περισσότερο το mac os x, επειδή πιστεύω ότι συνδυάζει στοιχεία από τα δύο άλλα χωρίς μερικά βασικά αρνητικά τους.

Συγκεκριμένα,

-όλες τις βασικές εφαρμογές (δεν γίνεται στα linux) αλλά και πιο ψαγμένα προγράμματα+παιχνίδια πλέον

-σταθερότητα

-δεν έχουν άπειρα pop up (αν και μετά από ρυθμίσεις γίνεται και στα windows κάτι τέτοιο)

-αισθητική

-συμβατότητα (μια χαρά-ότι έχω βάλει παίζει, και οι ntfs δίσκοι, απλά δεν μπορείς να γράψεις, μόνο να διαβάσεις)

για εμένα το hardware πέρα από την αισθητική δεν μου λέει κάτι (μην με κράξετε). Είναι σε καλή τιμή δεδομένου ότι έχουν καλές οθόνες-σίγουρα όχι φθηνά.

Χωρίς να γίνω fanboy, αν κάποιος επενδύσει σε προϊόντα apple, θα καταλάβει ότι η δύναμη του λογισμικού, έγκειται στην συνεργασία των προϊόντων. Αν σκοπεύεις να πάρεις ipod ή έχεις iphone, είναι πολύ εύκολο να τα συγχρονίζεις, να κάνεις backup κλπ. Αν έχεις apple tv βλέπεις έχεις ένα τέλειο media center.

Τέλος σημαντική είναι και η μεταπωλητική αξία.

Ακριβώς!!!!!

Συμφωνώ με ό,τι γράφεις.

Στα Windows μπορείς να έχεις ένα πολύ σταθερό σύστημα, με όσα installs - uninstalls και εάν κάνεις, με ό,τι και να του κάνεις, αλλά για να το κάνεις για πρέπει να ασχοληθείς αρκετά. Μεγάλο μείον, τουλάχιστον προσωπικά που έχω δουλέψει και σε Linux και σε MAC, είναι η έλλειψη των πολλών desktops και η διαχείριση των παραθύρων που έχει καθώς και το file tree του (θεωρώ πολύ πιο λογική την διάταξη του /root/users/theUser κτλ).

Βέβαια, και όπως είπε και ένας άλλος συν-φορουμίτης πιο πάνω... εάν σε κάποιον αρέσει να έχει πλήρη έλεγχο του hardware του τότε σε Windows θα βρει την υγειά του. Βέβαια, αυτό σημαίνει χρόνο για να ασχολείσαι με αυτό.

Σε Linux, μπορείς να έχεις τα καλά ενός *nix συστήματος, συν τα πολλά desktops, με την φθηνότερη τιμή από τα 3 αλλά χάνεις τηλεφωνική υποστήριξη και, σε μερικές περιπτώσεις, σταθερότητα. Επίσης, και πάλι σε μερικές περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειάζεται επίσης κάποιος χρόνος για να σεττάρεις το μηχάνημά σου.

Σε MAC OS έχεις τα καλά ενός *nix συστήματος συν το όποιο after sales της Apple. Στα μεγάλα συν είναι η απίστευτη συνεργασία μεταξύ όλων των Apple συσκευών.

Καταλήγοντας,

Και τα 3 είναι καλά συστήματα. Εξαρτάται με τι γνώμονα αγοράζεις ένα μηχάνημα και πώς σε βολεύει να εργάζεσαι - ασχολείσαι με τον Η/Υ σου.

Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να πληρώνω λίγο παραπάνω (και λέω λίγο γιατί δεν είναι και τόσο τραγική η διαφορά ενός οποιουδήποτε άλλου ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟΥ Η/Υ με i5 με το MBP) και να χάνω:

- Δυνατότητα παραμετροποίησης hardware

- Επιλογές σε παιχνίδια

- Συμβατότητα με κάποια λογισμικά

- Χώρο στο σκληρό για να βάλω Windows για εξειδικευμένα λογισμικά που υπάρχουν μόνο για Windows

Για να κερδίσω

- Χρόνο σετταρίσματος του Η/Υ

- Χρόνο σετταρίσματος άλλων συσκευών με τον Η/Υ

- Την διαχείριση παραθύρων που έχουν τα MAC = χρόνο στην ενασχόλησή μου με τον Η/Υ

- Εργαλεία για την δουλειά μου (που είναι unix εργαλεία αλλά το Windows δεν τα έχει)

Θα μπορούσα να πάρω ένα απλό Dell και να του φορτώσω Linux. Όμως, θα έπρεπε να ασχοληθώ για να κάνω το κινητό μου να κρατάει τις επαφές σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης επαφών και ό,τι άλλο μπορώ να κάνω με το iPhone και το MAC μου. Όπως επίσης για να κάνω ένα φάκελο share. Ή, για να διαμοιράσω Internet από το Ethernet μου στο Wi-Fi μου. Όλα αυτά σε MAC OS είναι απλά ένα τικάρισμα ενός κουτιού.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και βασικές διαφορές, όπως αυτό το C loop στο Win32 που κουβαλάνε τα Windows από παλιά ή η registry αντί για preference list ή η διαφορά στην ταχύτητα που έχει λόγο γλώσσας (η C++ είναι πιο γρήγορη σε μία αρχική κλήση αλλά η Objective C είναι πιο γρήγορη στις επόμενες) ή τα διάφορα πλεονεκτήματα λόγο unix αλλά δεν νομίζω ότι απασχολούν κάποιον που δεν ασχολείται με αυτά και ρωτάει τι σύστημα θα αγοράσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...