chris70 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους σας. Ειμαι αρκετα χρονια χρηστης των windows και τον τελευταιο καιρο μου ''μπαινουν'' ιδεες για μεταπηδηση στην apple και τα mac os λειτουργικα. Θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζουν πραγματικα τα αρκετα χρηματα που κανουν,αν ειναι σταθερα και αξιοπιστα οπως ακουγεται,και αν υπαρχουν ασυμβατοτητες σε συσκευες που δουλευουμε στα windows(εξωτερικοι δισκοι,εκτυπωτες κλπ). Οι δουλιτσες που θελω να κανει,περα απο σερφαρισμα,ειναι να υπαρχει αναλογο προγραμμα των office,να βλεπω ταινιες υψηλης αναλυσης με υποτιτλους φυσικα, να κατεβαζω με torrent και γενικως οχι πολυ εξειδικευμενα πραγματα! Ευχαριστω προκαταβολικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Moderators Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Εαν θελεις προσθεσε και το λογο που θελεις να κανεις μια τετοια μεταπηδηση, απο τη στιγμη που οπως λες δεν ειναι λιγα τα λεφτα και δεν εχεις σκοπο να κανεις κατι εξειδικευμενο που να απαιτει mac. Υπαρχει αναλογο office,δωρεαν (πχ openoffice, libre office) αλλα και office που ερχεται απο την ιδια την ms. Ασυμβατοτητα με εξωτερικο δισκο δεν εχω συναντησει και μου ακουγεται λιγο περιεργο, εαν οντως υπαρχει κατι τετοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 ο λογος που σκεφτομαι να κανω την αλλαγη αυτη ειναι τα καλα λογια που ακουω για την σταθεροτητα και την αξιοπιστια του λειτουργικου,αλλα και την αισθητικη που αποπνεουν. Τα περι ασυμβατοτητας με εξωτερικες συσκευες τα εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ (και εδω ακομα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 απλα για να διαβασεις ntfs δισκους θες να κανεις εγκατασταση κατι επιπλεον. δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι στο lion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα μεταπήδηση.. Εξαρτάτε από το ζητούμενο σου. π.χ Αν είσαι κατσαβιδακιας ένα μηχάνημα Apple αντενδείκνυται.. Αν είσαι επιδοσακιας το ίδιο.. Έχει πιο εξεζητημένους ορίζοντες άρα και πιο στενούς φυσικά λόγω ανάπτυξης τον τελευταίο καιρό αυτό το παλεύουν.. Προβλήματα έχουν και τα 2 πολλά κιόλας,και σε hardware και σε αστάθειες μια βόλτα σε ανάλογο forum για Mac osx θα σου δώσουν μια εικόνα στην αστάθεια προηγούνται φυσικά τα windows αλλά όλο αυτό προέρχεται σε σημαντικό βαθμό 1) γιατί σε αυτά συμβαίνουν όλα τα καινούρια 2) γιατί εμείς οι ίδιοι πειραματιζόμαστε περισσότερο με αυτά, 3) γιατί είναι πιο διαδεδομένα και αυτός που θέλει να κάνει ένα trojan π.χ σε αυτό θα απευθυνθεί.. Συμβατότητα υπάρχει σχεδόν σε όλα, υπάρχουν όμως και πιο συμβατά π.χ ένας airprint printer,apple Tv,Time capsule.κλπ. Τα πολύ παραπάνω χρήματα όχι δεν τ'αξιζουν εκτός αν εσύ κοστολογείς σε ένα δαχτυλίδι το δέσιμο περισσότερο από την πέτρα μιας και το εσωτερικό 80% είναι ίδιο με ένα Pc πλέον.. Και μάλιστα μέχρι iMac με ένα laptop.. Παρ'ολα αυτά επειδή μαντεύω ότι 80% θα το αγοράσεις γιατί όταν φτάνουμε στο σημείο να ρωτήσουμε σχεδόν το έχουμε αποφασίσει,θα σου πω φυσικά να το κάνεις, απλά περίμενε περίπου 6 μήνες ακόμα.. και το lion θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν διορθώσει αρκετά πράγματα και ότι τα iMac θα επανασχεδιαστούν και δεν θα έχουν τα γνωστά προβλήματα .. Τα καλύτερα μηχανήματα της Apple αυτή την περίοδο είναι τα Mac Book Pro τούμπανο άνω των 1600 ευρώ.Το γεγονός ότι ακόμα έχουν 1 χρόνο εγγύηση όταν π.χ οι δίσκοι έχουν πιάσει τα 5 το ίδιο και τα τροφοδοτικά,οι κάρτες γραφικών και οι επεξεργαστές τα 3 και οι οθόνες 2 και zero pixel είναι απλά απαράδεκτο κ αποδεικνύει ότι ούτε οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται τα μηχανήματα τους.. Αν μου μιλούσες για Mac Pro και επαγγελματική χρήση θα σου έλεγα πήγαινε και σκαστα με κλειστά μάτια.. π.χ μοντάζ ήχου εικόνας,publishing κλπ Μια άλλη πολύ καλή σχέση είναι ανάμεσα σε επαγγελματίες DJs κ MBP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 σου δώσουν μια εικόνα στην αστάθεια προηγούνται φυσικά τα windows αλλά όλο αυτό προέρχεται σε σημαντικό βαθμό 1) γιατί σε αυτά συμβαίνουν όλα τα καινούρια 2) γιατί εμείς οι ίδιοι πειραματιζόμαστε περισσότερο με αυτά, 3) γιατί είναι πιο διαδεδομένα και αυτός που θέλει να κάνει ένα trojan π.χ σε αυτό θα απευθυνθεί.. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι το εύρος των πιθανών & απίθανων συνδυασμών hardware που καλούνται να εγκατασταθούν τα Windows είναι χαοτικά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του MACOS όπου μιλάμε για μετρημένα κουκιά. Αυτός είναι ένας παράγοντας που θεωρώ ότι τον παραβλέπουμε και ενδεχομένως "αδικούμε" λίγο τα Windows. Σε γενικές γραμμές και απαντώντας στον φίλο, η εμπερία χρήσης ενός MACBOOK, ειδικότερα στο σερφάρισμα, είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτή ενός windows laptop και αυτό οφείλεται κυρίως στο καταπληκτικό trackpad και το απίστευτα ομαλό scrolling. Φυσικά υπάρχουν και άλλα τόσα προβλήματα στα MAC που μπορεί να σου σπάσουν τα νεύρα. Προσωπικά πιστεύω ότι για την χρήση που το θέλει ο φίλος, υπερκαλύπτεται και με ένα windows laptop που κοστίζει τα μισά χρήματα από το MACBOOK PRO 13 base model. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Σας ευχαριστω θερμα ολους για την βοηθεια σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Για τη χρήση που κάνεις δεν είναι απαραίτητο το Mac OS ή γενικά κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό. Το οποιοδήποτε λειτουργικό με το οποιοδήποτε μηχάνημα θα κάνει άριστα τη δουλειά του. Μετά μπαίνει το γούστο στη μέση, εάν σου αρέσουν περισσότερο τα Mac από τα PC δηλαδή. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις το μηχάνημα που θέλεις. Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου. Εάν τελικά μετά από 2 μήνες ας πούμε, βρεις ότι δε σου προσφέρει και πολλά πράγματα το πουλάς με σχετικά «μικρή» χασούρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δουλεύω linux, snow leopard, και win7 καθημερινά. Και τα τρία λογισμικά, είναι σταθερά με καλό hardware. Ανάλογα με την δουλειά χρησιμοποιώ και το αντίστοιχο. Μου αρέσει περισσότερο το mac os x, επειδή πιστεύω ότι συνδυάζει στοιχεία από τα δύο άλλα χωρίς μερικά βασικά αρνητικά τους. Συγκεκριμένα, -όλες τις βασικές εφαρμογές (δεν γίνεται στα linux) αλλά και πιο ψαγμένα προγράμματα+παιχνίδια πλέον -σταθερότητα -δεν έχουν άπειρα pop up (αν και μετά από ρυθμίσεις γίνεται και στα windows κάτι τέτοιο) -αισθητική -συμβατότητα (μια χαρά-ότι έχω βάλει παίζει, και οι ntfs δίσκοι, απλά δεν μπορείς να γράψεις, μόνο να διαβάσεις) για εμένα το hardware πέρα από την αισθητική δεν μου λέει κάτι (μην με κράξετε). Είναι σε καλή τιμή δεδομένου ότι έχουν καλές οθόνες-σίγουρα όχι φθηνά. Χωρίς να γίνω fanboy, αν κάποιος επενδύσει σε προϊόντα apple, θα καταλάβει ότι η δύναμη του λογισμικού, έγκειται στην συνεργασία των προϊόντων. Αν σκοπεύεις να πάρεις ipod ή έχεις iphone, είναι πολύ εύκολο να τα συγχρονίζεις, να κάνεις backup κλπ. Αν έχεις apple tv βλέπεις έχεις ένα τέλειο media center. Τέλος σημαντική είναι και η μεταπωλητική αξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Να ειστε καλα παιδια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Τέλος σημαντική είναι και η μεταπωλητική αξία. Αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος που "βλακωδώς" τον ακούω και στην αγορά αυτοκινήτων με τα GOLF, τα Mercedes κτλ. Αγοράζεις ένα MACBOOK PRO 15" 2011 με μια αξιόλογη κάρτα γραφικών. π.χ αυτό: http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Apple-MacBook-Pro-MD318GR-Z0NJ0009Q.htm Θα το πληρώσεις κοντά στα 1900+ ευρώ με 1 έτος εγγύηση. Όταν θα πας να το πουλήσεις μετά από ένα χρόνο είναι ζήτημα αν θα πιάσεις τα 1300-1400 ευρώ γιατί θα έχει βγεί το MBP 2012. Η χασούρα σου δηλαδή θα είναι κοντά στα 500-600 ευρώ. Αν τώρα αγοράσεις ένα Windows laptop αντίστοιχων (καλύτερων θα έλεγα εγώ) δυνατοτήτων π.χ. το DELL XPS L502x με FULL HD RGBLED http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13411 Θα το πληρώσεις στα 950-1000 ευρώ με 2ετή εγγύηση. Όταν μετα από ένα χρόνο δοκιμάσεις να το πουλήσεις θα πιάσεις σίγουρα 600-650 ευρώ. Η χασούρα σου θα είναι δηλαδή 300-350 ευρώ. Σε ποιά από τις 2 παραπάνω περιτπώσεις είσαι περισσότερο χαμένος λοιπόν και για ποιά μεταπωλητική αξία μιλάμε? Και απλά να επισημάνω ότι το DELL του παραδείγματος έχει καλύτερη οθόνη με μεγαλύτερο contrast, black value, colour gamut, καλύτερη ανάλυση (1920χ1080 έναντι 1440χ900 του MBP), πολύ καλύτερα ηχεία, usb 3.0, e-sata, γρηγορότερο δίσκο κτλ κτλ Και εγώ είμαι κάτοχος MACΒΟΟΚ PRO, αλλά με απόλυτη επίγνωση ότι πληρώνω το ψώνιο μου...σίγουρα δεν είμαι κερδισμένος με την επιλογή που έχω κάνει και σίγουρα δεν έχω κάνει "επένδυση" για το μέλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μετά από 5 χρόνια πόσο θα κάνει το dell? Πάντως όχι 500-600 Ε που πωλούνται τακτικά το ebay macbook 5 ετίας. Το xoom πόσο έκανε στην Ελλάδα? Πόσο το πουλάνε μεταχειρισμένο? Το ipad 1? Αν και κανονικά πρέπει να το συγκρίνουμε με το 2. Το iphone? Αα και η μεταπωλητική αξία στα αυτοκίνητα και στους υπολογιστές βγαίνει με ποσοστό. Με το δικό σου νούμερο το macbook χάνει 25% και το dell 35% (περίπου). Αν πάρεις μια Ferrari μετά από 5 χρόνια θα έχει χάσει το 30% της αξίας της, δλδ 70000Ε, πιο πολύ από όσο κοστίζουν 5 skoda octavia καινούρια. Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν πρέπει να την πάρεις? Αν έχεις τα χρήματα, τότε ποσοστιαία θα χάσεις λιγότερα από την επένδυση σου, αν δεν τα έχεις, πάρε ότι θες. Δεν είναι μύθος, ένα ποσοστό αυτού που πληρώνεις θα χάσεις πάντα, το θέμα είναι τι ποσοστό είναι αυτό. Και πάνε πούλα αν μπορείς μεταχειρισμένο dell. Πρέπει να έχει ψώνιο αυτός που θα το πάρει. Και ποιός μίλησε για επένδυση? Μπορεί να το πάρει και στον ένα χρόνο να χαλάσει και να μείνει με το π..λι στο χέρι. Απλά αν, λέμε αν το πάρει, θα το πουλήσει για καλό ποσοστο της αρχικής του αξίας μετά, εαν και εφόσον θέλει να το πουλήσει. Και για τις δυνατότητες του hardware διάβασε το post μου. Γράφω ήδη, δεν μου λένε κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Πάντως όχι 500-600 Ε που πωλούνται τακτικά το ebay macbook 5 ετίας. Θέλεις να μου πεις ότι θα έδινες 600 ευρώ για Macbook του 2006 με coreduo/core2duo και 1gb ram και δεν θα έδινες 600 ευρώ για να πάρεις ένα ολοκαίνουργιο ολοκληρωμένο laptop με i5??? Και πάνε πούλα αν μπορείς μεταχειρισμένο dell. Πρέπει να έχει ψώνιο αυτός που θα το πάρει. To 93%+ της αγοράς υπολογιστών καλύπτεται από non-apple προϊόντα. Σίγουρα δεν θα θεωρούσα "ψώνια" ή "εξωγήινους" όλους τους υπόλοιπους χρήστες υπολογιστών. Προσωπικά "ψώνιο" θα θεωρούσα όποιον έδινε 600 ευρώ για Macbook 5ετίας. Και για τις δυνατότητες του hardware διάβασε το post μου. Γράφω ήδη, δεν μου λένε κάτι. Πήγαινε πάρε τότε ένα Macbook pro του 2006 me coreduo/c2d επεξεργαστή και κάνε photo-video editing ή κάποια απαιτική εργασία πέρα του browsing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Οι δυνατότητες των macbook δεν μου λένε κάτι εννοώ. Επίσης όχι δεν θα έδινα 500-600 Ε για macbook 5 χρόνων, αλλά δεν με εμπόδισε αυτό να πουλήσω το δικό μου τόσο σε κάποιον άλλο (μέσω ebay πριν 10 μέρες 460 λίρες). Ούτε λέω κάτι για το 93% των αγοραστών, απλά πιστεύω ότι υπάρχει hype για τα apple προϊόντα και φεύγουν εύκολα αν τα δώσεις σε χαμηλή τιμή. Σε ότι αφορά στο αν είναι καλύτερα ή όχι το λέω ξεκάθαρα, δεν είναι καλύτερα. Είναι πιο όμορφα, ίσως πιο καλά μονταρισμένα στην κατασκευή, αλλά όχι τόοοοσο πολύ καλύτερα από ένα λαπτοπ αντίστοιχης αξίας. Εμένα μου αρέσουν για τους λόγους που έγραψα, άλλους δεν τους αρέσουν για άλλους λόγους. Και ναι είχα και έχω xps (παλιότερο) της dell και με τα προβλήματα που μου έχει βγάλει δεν θα έδινα ξανά τα χρήματα που έδωσα. Όχι ότι τα μακ δεν έχουν προβλήματα αλλά δύο μητρικές σε 2 χρόνια δεν τους έχω αλλάξει ποτέ. Τέλος, όπως είπα παίζει ρόλο το αν θα πάρεις και άλλα προϊόντα apple. Εμένα μου αρέσει και το macbook μου για την δουλειά και το dell για το σπίτι και για παιχνιδάκια και το netbook μου με ubuntu. Συνήθως λόγο δουλειάς το mac βολεύει, μετά από 2 χρόνια το παίρνει ο πατέρας/μητέρα, μετά από 5 πωλείται. Έχω προσπαθήσει το ίδιο με λαπτοπ αλλά δεν πουλήθηκε,ίσως να έτυχε. Αυτό που έγραψα στον φίλο που ρωτούσε είναι η γνώμη μου, που είναι θετική προς τα μακ αν έχει χρήματα να τα αγοράσει και το χρειάζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mac_mac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Θέλεις να μου πεις ότι θα έδινες 600 ευρώ για Macbook του 2006 με coreduo/core2duo και 1gb ram και δεν θα έδινες 600 ευρώ για να πάρεις ένα ολοκαίνουργιο ολοκληρωμένο laptop με i5??? To 93%+ της αγοράς υπολογιστών καλύπτεται από non-apple προϊόντα. Σίγουρα δεν θα θεωρούσα "ψώνια" ή "εξωγήινους" όλους τους υπόλοιπους χρήστες υπολογιστών. Προσωπικά "ψώνιο" θα θεωρούσα όποιον έδινε 600 ευρώ για Macbook 5ετίας. Πήγαινε πάρε τότε ένα Macbook pro του 2006 me coreduo/c2d επεξεργαστή και κάνε photo-video editing ή κάποια απαιτική εργασία πέρα του browsing. Έχω ένα τέτοιο και δουλεύω το final cut pro . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα