Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Θέλω να καταργήσω τον δίσκο που χρησιμοποιώ ως (C:) αυτή την στιγμή και να χρησιμοποιώ στην θέση του αυτόν που τώρα βρίσκεται στην θέση (D:). Για να το ρωτάω αυτό σημαίνει ότι θέλω να αποφύγω το format. Και απλά να μεταφέρω ότι έχει μέσα ο ένας στον άλλο. Ίσως κάποιο πρόγραμμα να βοηθούσε για να κάνει την δουλειά αυτή, παρόλα αυτά δεν γνωρίζω πιο είναι αυτό. Περιμένω προτάσεις και τρόπους αντιμετώπισης. Ευχαριστώ.

Φιλικά, Ανδρέας.

υ.γ. προς τους moderators, θεώρησα πιο σωστό να ανοιχτεί το θέμα σε αυτήν την κατηγορία μιας και έχει να κάνει εξολοκλήρου με την μεταφορά των Windows και όχι απαραίτητα για την χρήση κάποιο προγράμματος (section: software)

Δημοσ.

Το Acronis True Image δεν είναι freeware, ή κάνω λάθος;

υ.γ. πολύ καλός ο οδηγός σου, μια ματιά έριξα και μπήκα στο πνεύμα. ;-)

Δημοσ.

Όταν θα κάνω το recovery, ο τόμος (D:) στην συγκεκριμένη περίπτωση θα διαμορφωθεί με τα αρχεία του back up με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα υπάρχοντα αρχεία να διαγραφούν ή απλά θα κατανεμηθούν στον ελεύθερο χώρο του δίσκου;

Ευχαριστώ, για τις απαντήσεις σου και την διάθεση για βοήθεια.

edit: το back up συλλέγει όλα τα αρχεία που υπάρχουν στον τόμο (C:) σωστά; Λίγο χαζή ερώτηση αλλά έχω καιρό να μπλέξω με τέτοιους είδους εργασίες.

Δημοσ.

Θα πάρεις το image με το πρόγραμμα του δίσκου C και θα το αποθηκεύσεις σε ΑΛΛΟ δίσκο από τον C και τον D

Αν δεν έχεις άλλο δίσκο κάνε ένα partition σε ένα απο τους δύο δίσκους

Μετά παίρνεις το Image και του D

Εχεις 2 αρχεία λοιπόν στον 3ο δίσκο ή στο partition

imageC

imageD

Πας στο C και ρίχνεις το imageD

και στον D και ρίχνεις το imageC

Τα αρχεία που είναι στους δίσκους ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ και θα γίνει απλά αντιστροφή των καταστάσεων.

Δημοσ.

Αυτό είναι κάπως δύσκολο μιας και ο τόμος (D:) είναι 320gb και είναι γεμάτος κατά 150gb. Ο τοπικός δίσκος (C:) από την άλλη είναι 40gb και από αυτά τα 35 χρησιμοποιούνται από τα windows και προγράμματα. Υπάρχει ένα partition 70gb αλλά δεν θα με βοηθήσει και πολύ από ότι φαίνεται θα πρέπει να μοιράσω παντού (σε άλλους υπολογιστές του σπιτιού) κάποια από τα αρχεία του δίσκου (D:) ώστε να κατορθώσω να κάνω την διαδικασία που περιέγραψες παραπάνω.

Κάποιος άλλος τρόπος για να γίνει δεν σου περνάει από το μυαλό ε; :-/

Δημοσ.

Ρε αδερφέ (και μαρίκα) μήπως θέλεις απλά να ενώσεις το c με το d να έχεις ένα μεγάλο διαμέρισμα και όλα καλά όλα ωραία;

Δημοσ.

ο D είναι 150/320 gb, ο C 35/40 gb και υπάρχει και ο Ε ο οποίος είναι 40/70 (χώρος που χρησιμοποιείται / ολική χωρητικότητα). Στον C βρίσκονται windows και προγράμματα τα οποία θέλω να πάνε στον D. Παρόλα αυτά πρέπει με κάποιο τρόπο τα 150gb του D να μεταφερθούν αλλού.

Ρε αδερφέ (και μαρίκα) μήπως θέλεις απλά να ενώσεις το c με το d να έχεις ένα μεγάλο διαμέρισμα και όλα καλά όλα ωραία;

Θέλω να ξυλώσω των C, εντελώς. Ειδάλλως μια χαρά είμαι και έτσι. :-Ρ

Δημοσ.

ο D είναι 150/320 gb, ο C 35/40 gb και υπάρχει και ο Ε ο οποίος είναι 40/70 (χώρος που χρησιμοποιείται / ολική χωρητικότητα). Στον C βρίσκονται windows και προγράμματα τα οποία θέλω να πάνε στον D. Παρόλα αυτά πρέπει με κάποιο τρόπο τα 150gb του D να μεταφερθούν αλλού.

Θέλω να ξυλώσω των C, εντελώς. Ειδάλλως μια χαρά είμαι και έτσι. :-Ρ

Οκ μιλάμε για τρις ξεχωριστούς δίσκους έτσι;Όχι διαμερίσματα;

Μπες στην διαχείριση δίσκων και ανέβασε εικόνα εδώ γιατί πολύ μπερδεύτηκε το πράγμα.

Αν είναι ξεχωριστοί.

Μπορείς να φτιάξεις ένα διαμέρισμα 40-50GB στον 320GB,στην αρχή του για να μην υπάρχει πρόβλημα,και να κάνεις αυτό που είπε η karmen δηλαδή Image από τον c στο νέο μικρό διαμέρισμα που θα έχεις κάνει στον d.

Έτσι δεν χάνεις τίποτα,αλλά αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του..οπότε τα σημαντικά αρχεία πάλη καλά είναι να τα αντιγράψεις αλλού.

Δημοσ.

Καντο μεσα απο το recovery των ιδιων των windows που ειναι εξαιρετικο.

Ουτε ακρονις ουτε τπτ φιλε. Με τα 7 πεθανανε αυτα τα image softs.

Δημοσ.

Έκανα το recovery μέσω του acronis (να ΄ναι καλά ο θείος), μέσω του bootcd αλλά δεν διέγραψε τα αρχεία μου, απλά πρόσθεσε επιπλέον τα αρχεία του (C:) κανονικά όπως είναι και στον ίδιο τον (C:) αυτή την στιγμή. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο υπολογιστής αναγνωρίζει ως πηγή για να τρέξει τα windows τον τόμο (C:) και όχι τον (D:) όπως θέλω εγώ να κάνω.

Οκ μιλάμε για τρις ξεχωριστούς δίσκους έτσι;Όχι διαμερίσματα;

Μπες στην διαχείριση δίσκων και ανέβασε εικόνα εδώ γιατί πολύ μπερδεύτηκε το πράγμα.

Αν είναι ξεχωριστοί.

Μπορείς να φτιάξεις ένα διαμέρισμα 40-50GB στον 320GB,στην αρχή του για να μην υπάρχει πρόβλημα,και να κάνεις αυτό που είπε η karmen δηλαδή Image από τον c στο νέο μικρό διαμέρισμα που θα έχεις κάνει στον d.

Έτσι δεν χάνεις τίποτα,αλλά αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του..οπότε τα σημαντικά αρχεία πάλη καλά είναι να τα αντιγράψεις αλλού.

Αν κάνω αυτό το διαμέρισμα που θα δημιουργηθεί θα οριστεί ο κύρια πηγή από όπου θα γίνεται η εκκίνηση των windows;

Καντο μεσα απο το recovery των ιδιων των windows που ειναι εξαιρετικο.

Ουτε ακρονις ουτε τπτ φιλε. Με τα 7 πεθανανε αυτα τα image softs.

Κάποια βοήθεια σχετικά με το που υπάρχει αυτό το μητρικό πρόγραμμα ή ενέργεια; Έχει δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο;

post-176189-0-08360100-1325865733_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν κάνω αυτό το διαμέρισμα που θα δημιουργηθεί θα οριστεί ο κύρια πηγή από όπου θα γίνεται η εκκίνηση των windows;

Γίνεται 1 προς 1 αντίγραφο ,οπότε αν το έχεις στην αρχή το διαμέρισμα όπως είπα και πριν τότε ναι θα γίνει,θα πρέπει όμως να βγάλεις τον δίσκο που έχει τώρα το C για να μην μπερδεύεται αφού και τα δύο θα είναι το ίδιο θα πιάνει τον σκληρό που είναι πρώτος στην σειρά από τα bios,αν δεν θέλεις να τον βγάλεις όρισε την σωστή σειρά μέσα από το bios.

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει αυτό που λες και να αλλάξω την σειρά στο bios και να αποσυνδέσω τον δίσκο αλλά μου έβγαζε error του τύπου "Disk boot failure, insert system disk and press enter."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...