Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello every1!

χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για internet, office και να βλέπω καμιά ταινία. Σπανιότατα θα παίξω κάποιο παιχνίδι. Καθότι έχω χάσει επαφή με τις εξελίξεις θέλω τη γνώμη σας για αναβάθμιση ή φτου και από την αρχή. Δε ξέρω τι αξίζει περισσότερο να κάνω.

Διαθέτω ένα intel pentium 2.66Ghz, μια mobo asrock 775-dualvsta, 2 ντιμάκια του 1gb kingston, καρτα γραφικών ati radeon 9600xt 256mb/agp8x, ενα psu 430w, ενα maxtor 80gb και ενα sata 500gb (δε θυμάμαι μάρκα). Από οπτικούς δίσκους ένα dvd και ένα cdrw (μου αρκούν αυτά). Φοράω vista και xp. Το κουτί αντέχει αλλά μια αλλαγούλα σε μαύρο θα ήταν δυνατή.

Το πρόβλημα που έχω εδώ και πολύ καιρό είναι ότι όταν τρέχω ένα video κολλάει τελείως ο υπολογιστής και μετά από λίγο κλείνει αυτόματα. Επίσης, όταν δουλεύω ή κατεβάζω ένα αρχείο από το ιντερνετ μπορεί να κλείσει αιφνιδίως και μετά για να ανάψει πρέπει να βγάλω το καλώδιο του τροφοδοτικού και να το ξαναβάλω. Δε ξέρω αν φταίει η κάρτα γραφικών, ο maxtor, αν υπερθερμαίνεται ο επεξεργαστής ή έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό και κάνει βραχυκύκλωμα. Δοκίμασα μόνο τον sata με xp πάνω και κάνει τα ίδια οπότε φαντάζομαι δε φταίει ο maxtor. Επίσης, δε μιλάμε για ιους. Επειδή λοιπόν δεν έχω εξαρτήματα να αρχίσω να δοκιμάζω ένα ένα μάλλον πάω για γενικό σέρβις. Ακούω προτάσεις και συμβουλές! Budget συμφωνα με τις ανάγκες μου (δε με νοιάζει να τρέχει παπάδες αλλά να είναι γρήγορο για τις δουλειές μου).

Thanks!!

Δημοσ.

Συμφωνώ για καινούριο γιατί το σύστημά σου δεν είναι αναβαθμίσημο.

Το παραπάνω σύστημα ειναι τούμπανο για τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

Εντοπισε καταρχην, αν το θεμα/προβλημα σου, ειναι σε/απο software :shifty:

Σε αυτη την περιπτωση, με ενα φθηνο core duo* (απο τις αγγελιες) cpu

& pciex vga, εισαι υπερκαλυμμενος με κοστος** 25-45 maximum ευρω!

* εκτος & ηδη εχεις τον Ε6700

** δινεις & τα 2 δικα σου μετα

Δημοσ.

ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις.

Ο επεξεργαστης ειναι ο d 0506. Το σύστημα έχει χτυπήσει κάποια χρόνια:-)

Για να αποκλείσω software και hd έστησα ενα xp πανω στο sata και δυστυχως παλι τα ίδια. Υποψιάζομαι πρόβλημα της κάρτας γραφικών ή υπερθερμανση του επεξεργαστή για κάποιο λόγο και κλείσιμο για προστασία. Δε νομίζω για failure του psu. Έχω αλλάξει πολλούς drivers για την κάρτα γραφικών για αυτό και πηγαίνω προς hardware προβλημα.

Δημοσ.

Μηπως να δοκιμαζες το συστημα με ενα linuxάκι/live cd?

Υποψιάζομαι πρόβλημα της κάρτας γραφικών ή υπερθερμανση του επεξεργαστή για κάποιο λόγο και κλείσιμο για προστασία.

Δεν ειναι τα χειροτερα προβληματα! Αν μητρικη = ενταξει,

τετοια επιλυονται, στην τελικη & με αντικατασταση parts :-)

Δημοσ.

Έβαλα ένα μονιτορ και πιανω απο 77 εως 95 βαθμούς

Αλλαγη παστας + προσεκτικη επανατοποθετηση cooler αμεσα!

Πρεπει να δεις αλλαγη C -ακομη & με το intel cooler να εισαι....

Δημοσ.

ειδα οτι η mobo δεν υποστηριζει eide συσκευες (αρα πρεπε να παρω και καλωδια για να συνδεσω τις παλιες μου συσκευες). Επίσης ίσως να παραείναι τουμπανο για τις ανάγκες μου. Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη σύνθεση με φτηνότερο cpu? thanks!

νομίζω πάντως ότι για όλα φταίει η υπερθερμανση του επεξεργαστή. Έβαλα ένα μονιτορ και πιανω απο 77 εως 95 βαθμούς όταν για το συγκεκριμένο επεξεργαστή η επιτρεπτή θερμοκρασία είναι μεχρι 65 όπως διάβασα κάπου.

σου εβαλα αυτον τον επεξεργαστη γιατι εχει πανω μια πολυ αξιολογη καρτα γραφικων για να κανεις την δουλεια σου οποτε να μην χρειαστεις να παρεισ.....αν θες μπορουμε να κοιταξουμε να βρουμε κατι αλλο να κανεις την δουλεια σου και μητρικη που να υποστηριζει ide συσκευες...

Δημοσ.

the devilmaycar thanks, Θα κοιταξω να το ψυξω αμεσα.

Sobi1984 αν εχεις να προτεινεις αλλο σετταρισμα θα σου ειμαι ευγνωμων.

Δημοσ.

the devilmaycar thanks, Θα κοιταξω να το ψυξω αμεσα.

Sobi1984 αν εχεις να προτεινεις αλλο σετταρισμα θα σου ειμαι ευγνωμων.

ΠΕς ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΒΑΝΙ !! να δουμε τι μπορουμε να σου βρουμε...

Δημοσ.

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ?σορρυ για τα κεφαλαια συνηθεια...

απλα σε αυτα τα λεφτα που θες αν δεν εχεισ προβλημα να mhn κρατησεις τα cd/dvd periorizomaste σε μητρικες καρτεσ....αν ο 80αρης ειναι ide o σκληρος που εχεις βλεπουμε ..για αυτο σε ρωταω..

Δημοσ.

εχεις δικιο. Λοιπόν, έχω δυο δισκους ide. Αν μπορουσα θα προτιμουσα να κρατησω επίσης τα δυο ντιμακια της μνημης (νομιζω kingston 1gb/400), τα οπτικα μεσα (dvd/cdr) και το psu (thermaltek 430w).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...