Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε terro αποστολές όπως και σε bomb-difusal όπου τρέχεις σαν τρελός να προλάβεις, δεν έχεις τύχη σε classic να σώσεις την ομάδα σου. Ξεκίνησα από την αρχή σε normal και κάνω ένα μινι-στατιστικό για την ευστοχία των alien. Μετά θα κάνω και σε classic-impossible για να γελάσουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 959
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Yπόψη ότι οι αντίπαλοι έχουν διαφορετικά ποσοστά ευστοχίας ανά επίπεδο.

Γενικά, ανάλογα τον εξωγήινο, υπολόγισε ένα +10 με +20 από το normal σε classic και impossible. Eπίσης, στα χαμηλότερα επίπεδα είναι μικρότερο ή και μηδενικό το critical.

Οι βόμβες είναι ένα θέμα, αλλά οι terror (εκτός κι αν πέσει καμία τραγικά άσχημη κατανομή civilians) σε classic βγαίνουν (ενίοτε και με excellent, αν είναι ευνοϊκή η κατανομή και σου επιτεθούν νωρίς τα chrysalids).

Επειδη το θεμα με την ευστοχια το ειχα συζητησει εδω στο ιδιο thread και παλιοτερα εκατσα και ελιωσα για να δω τι στο διαολο γινεται. Οταν πηρα για πρωτη φορα το mind control ειχα κανει ολους οσους μπορουσα mind control για να δω τα πως και τα τι των ικανοτητων τους. Αυτο που καταλαβα (προσοχη μιλαω για classic mode) ειναι οτι οι aliens ειναι ΠΟΛΥ καλυτεροι στη χρηση των οπλων απο οτι η αρχικη ομαδα σου. Οι στρατιωτες σου ανεβαζουν το επιπεδο τους οσο αγοραζεις skills στο military school και ετσι ενας νεος στρατιωτης θα καταληξει να ειναι πολυ καλυτερος σε ολα του σχεδον απο τους παλιοτερους στρατιωτες σου. 

Στην αρχη ομως οι Aliens σιγουρα εχουν το πανω χερι και το παιχνιδι φαινεται ιδιαιτερα ικανο στο να σε "βιαζει" ακομα και με "αδικο" τροπο. Εσυ μην πτωεισαι, ελευθερη χρηση εκρηκτικων θα σε βοηθησει να φτασεις σιγα σιγα στο επιπεδο που θελεις. Το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να κρατησεις τον Sniper σου ασφαλη και να παιρνει promotions. Οταν τελικα μαθεις ολα τα skills του training school οι στρατιωτες σου θα καταληξουν το ιδιο ικανοι στη χρηση οπλων με τους aliens. 

• Super Moderators

Ένα Sectoid στο normal έχει βασική ευστοχία 65%. Στο impossible έχει 75%. Ήδη από το classic παίρνει και 10 critical (συν τυχόν flanking). Που σημαίνει, ότι στο classic είναι σαν rookie στρατιώτης, ενώ με mind merge παίρνει +25 critical, +25 will, +1 hp, επομένως δεν θέλεις flanking από mind merged εξωγήινο.

Αν πάμε στους Thin Men, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην αρχή: από το classic ήδη έχει βασική ευστοχία 75, +10 που του δίνει το light plasma rifle, πάει στο 85%, άρα σε καμία περίπτωση δε θέλεις ανταλλαγή πυρών με half cover, είναι (σχεδόν) αυτοκτονία, συν του ότι με το poison σου κάνει έως και 3 ζημιά και σου ρίχνει τα στατιστικά. Αν λάβουμε υπόψη ότι τους Thin Men τους βλέπουμε μέσα στον πρώτο μήνα, είναι σαφές το άλμα στη δυσκολία, από νωρίς.

O Outsider τώρα (επίσης μέσα στον πρώτο μήνα) στο classic ανεβαίνει σε βασική ευστοχία από το 70 στο 80, +10 το light plasma rifle, πάει στο 90 (100 στο impossible, 90 +10) άρα αν είναι να αφήσεις στρατιώτη να τον βλέπει (από απόσταση) θέλεις τουλάχιστον full cover + hunker down, και πάλι έχει μια μικρή πιθανότητα να σε πετύχει. Γι' αυτό το προτιμότερο είναι να τους βγάζεις από τη μέση στο γύρο που τους πρωτοβλέπεις (εδώ βοηθούν πολύ οι assault και οι support, αν κρυφτεί στην αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που είσαι).

Γενικά, τα δύο πρώτα επίπεδα δεν έχουν καμία σχέση με το τρίτο σε δυσκολία (για το impossible δεν το συζητάω, θέλει γερή τύχη στην αρχή καθώς τους TM, για παράδειγμα, μόνο με critical τους βγάζεις με τη μία, συν του ότι υπερτερούν σε mobility).

Εκανα λοιπον απειρες δοκιμες και εβγαλα το συμπερασμα οτι το RNG εχει ηδη "γραψει" μεσα ποια θα ειναι τα αποτελεσματα της καθε βολης. Γι αυτο οσες φορες και να κανεις reload παντα miss θα κανει μια βολη οτι και να γραφει στο info.

Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως επιπέδου δυσκολίας και classic ή μη. Αφενός αποθαρρύνει τα συνεχή reload μέχρι να σου κάτσει η ζαριά που θες, αφετέρου είναι αισχρό σε παιχνίδι "πιθανοτήτων" να ξέρεις ότι τα αποτελέσματα είναι προκαθορισμένα.

Μην κανεις το βημα αν δεν εχεις σε ολους plasma οπλα και τουλαχιστον Titan + arcangel armor. Κανε ολες τις αναβαθμισεις που εχεις, ολα τα research και ολα τα capture + interogation που υπαρχουν διαθεσιμα μεχρι εκεινη τη στιγμη. Αφου πλεον τα εχεις κανει ολα ΜΕΤΑ κανε επιθεση στη βαση τους.  

• Like 1

• Super Moderators

H επίθεση στη βάση ρίχνει το επίπεδο απειλής σε όλο τον πλανήτη, οπότε αν κινδυνεύεις να χάσεις χώρες, είναι μια λύση να επιτεθείς.

Τη βάση την έχω βγάλει με laser, και μια φορά στάθηκα αρκετά τυχερός ώστε να πιάσω ζωντανό και το "μεγάλο" στόχο. Laser + headshot τρώει άνετα Chrysalid (το έχω καταφέρει και με απλό όπλο, αλλά ήταν μεγάλη τύχη εκεί).

Χμμμ ειμαι σιγουρος οτι laser sniper με critical δεν κατεβαζει chrysalid δεδομενου οτι αυτες οι μαλακιες στο classic εχουν 10HP και το laser sniper εχει 9 damage σε critical. Στο normal mode ναι βεβαια καθως εχουν 8 HP. Γενικα παντως η βαση με laser οπλα και απλες carapace armor ειναι αυτοκτονια δεδομενου τι θα συναντησεις. Πραγματικα προκαλεις την τυχη σου μιας και οι πιθανοτητες, που ετσι και αλλιως ειναι εναντιον σου, ειναι να αποτυχεις με επικο τροπο ανεπανορθωτα.  

• Super Moderators

To headshot εκτός από +30% στο critical δίνει και έξτρα damage.

Με laser το έχω κάνει κατ' επανάληψη και προχτές, σε μία κατά τα άλλα καταστροφική terror, ένα από τα λίγα θετικά που έχω να θυμάμαι είναι ότι το πέτυχα και με απλό (10αρι) που σημαίνει ότι το headshot δίνει έως και +4.

Στη βάση, αντιμετωπίζεις ό,τι έχεις βρει έξω + το "boss" στο τέλος. Αν γλιτώσεις από τα Chryssalids, οι άλλοι είναι εφικτοί, δεδομένου και του ότι υπάρχει καλή κάλυψη. Δεν προτείνω να πάει κανείς έτσι, απλά λέω ότι γίνεται (και αν καταφέρεις να πιάσεις τον αρχηγό, είναι μεγάλο το πλεονέκτημα).

Απλά, επισήμανα ότι επειδή νίκη στη βάση σημαίνει -2 στον πανικό σε όλες τις χώρες, αν η κατάσταση δε σώζεται με ανάπτυξη δορυφόρων ως το τέλος του μήνα, προφανώς από το να πέσεις αμαχητί δε χάνεις να ρισκάρεις μια επίθεση στη βάση, ως ύστατη λύση. 

• Super Moderators

Παράδειγμα της κατάστασης που περιέγραφα με χρήση της επίθεσης στη βάση για καταστολή του πανικού:

Βρίσκομαι προς τα τέλη του 3ου μήνα (full laser, carapace+skeleton) και στο δεύτερο abduction μου βγαίνει επιλογή Βόρεια Αμερική (4 engineers), Ευρώπη ($200) και Ασία (Heavy captain).

Έχω τρεις δορυφόρους έτοιμους προς χρήση και το Μεξικό θα πάει στο 5 αν το αγνοήσω, στην Ευρώπη μόνο αν η Βρετανία πάρει +2 θα πάει στο κόκκινο (η επίθεση είναι στη Ρωσία που είναι ασφαλής), ενώ Ασία έχω ήδη Ιαπωνία στο 5 και όλες τις άλλες 4 και 3.

Μία λύση είναι να επιλέξω Ασία, και οι 3 δορυφόροι να πάνε 1 Αμερική, 1 Ευρώπη (αν χρειαστεί) και 1 ή 2 Ασία. Έτσι, κρατάω τη βάση για τον επόμενο μήνα και ενδεχομένως προετοιμάζομαι λίγο καλύτερα (αλλά θα έχω και ισχυρότερους αντιπάλους).

Η άλλη λύση είναι να επιλέξω το Μεξικό. Με τους 4 engineers φτάνω τους 29, έχω ήδη 3 ανά μήνα και με άλλους 3 από Ασία (αν διαθέσω εκεί τους δορυφόρους) πάω αρχές του επόμενου στους 35, άρα φτιάχνω το Nexus και πάω για 6 δορυφόρους.

Δεν ξέρω βέβαια αν θα μου βγάλει στις μέρες που απομένουν terror, ώστε αν τα καταφέρω να πέσει ο πανικός σε όλη την ήπειρο, αλλά τείνω προς το τολμηρό σχέδιο με τους engineers. Με επιτυχημένη επίθεση στη βάση, ρίχνω τον πανικό παντού και με λίγη τύχη ξεκινάω psionics...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators

Ξέρει κανείς αν οι πιθανότητες να εμφανίσει psi abilities ένας στρατιώτης συνδέονται με το Will που διαθέτει όταν πηγαίνει για εκπαίδευση ή αυτό είναι ανεξάρτητο και μπορεί να βγει θετικός ακόμη και ένας χαμηλόβαθμος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...