Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι, πέρασε από μπροστά από τη sniper, και της έριξε από half-cover.

Να ρίχνω χειροβομβίδες είναι μια κακή λύση, 5$ έχουν τα πτώματα και χρειάζομαι τα λεφτά. Τίποτα, θα το ξανασταματήσω και μάλλον οριστικά. Εκτός αν υπάρχει κανένα mod που να το κάνει ανθρώπινο.

P.S. Ώρες-ώρες μου θυμίζει το Civ2 στο δύσκολο επίπεδο, όπου εκεί που πάλευα να βγάλω archers, μου έστειλαν οι "γείτονες" chariots :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Tα πτώματα δεν τα χάνεις με τις χειροβομβίδες, τα weapon fragments χάνεις.

Με το overwatch δε θυμάμαι ποτέ τέτοιο περιστατικό που αναφέρεις, θα έλεγα πως το overwatch λειτουργεί καλά (ας πούμε, με την ευστοχία των αντιπάλων -και ειδικά των σιχαμένων thin men- υπάρχει ενίοτε θέμα).

Θέλει προσοχή και τύχη στην αρχή, γιατί με το πρώτο upgrade κερδίζουν αρκετά σε ευστοχία, συν του ότι ο assault αλλάζει αμέσως τα πράγματα υπέρ του παίκτη (ενώ ο sniper θέλει άλλο ένα επίπεδο για να στρώσει με το teamsight).

• Super Moderators

8 βολές πρώτη αποστολή είναι πάρα πολλές (εγώ είχα 3 τραυματίες με 3/4, τον πρώτο από overwatch των αντιπάλων, που σαν ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από το 2/8 αλλά έπιασαν 2/3 overwatch που έβαλα συν το hunker down που θεωρώ ότι με γλίτωσε από σίγουρο critical).

Προσπάθησε να αποφύγεις να τους "ενεργοποιείς" όλους μαζί. 1η αποστολή σε classic είναι 6 sectoids, που σημαίνει ή 2 ομάδες των 3 ή 3 των δύο.

Nα ρωτήσω, εξαντλείς τις δύο κινήσεις "στα τυφλά";

Όχι, πάντα τους βάζω σε overwatch και ψάχνω για full-cover. Οι 8 που μου έριξαν οφείλεται στο ότι οι δικλες μου βολές σε overwatch αστοχούσαν, ακόμη και σε διασταυρωμένα πυρά, και έτσι είχαν οι εξωγήινοι την ευκαιρία να μου ανταποδώσουν.

• Super Moderators

Tα "διασταυρούμενα πυρά" είναι καλή και λογική σκέψη, αλλά αν δεν έχεις flanking, σε half cover έχεις πιθανότητα 45% (με damage range από 2, που σημαίνει ότι -με χαμηλή πιθανότητα- μπορεί ακόμη και να ευστοχήσεις και να μη σκοτώσεις το Sectoid). Για full cover δεν το συζητάω καν, δεν αξίζει να ρίξεις.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να ενεργοποιώ τις ομάδες των αντιπάλων ανά 1 (γενικά, οτιδήποτε άλλο θέλει πολύ τύχη για να τη γλιτώσεις, ειδικά στην αρχή) και να μην τους δίνω πάνω από 1 βολή ανά γύρο, και αυτό αν έχω σοβαρές πιθανότητες α)να τη γλιτώσω με τραύμα (δηλαδή full cover και hunker down) και β) να παρασύρω τον αντίπαλο σε δικά μου overwatch. 

Για να πιάσει το overwatch, από ό,τι έχω διαπιστώσει, δεν πρέπει να σε βλέπει ο αντίπαλος, αλλιώς ή θα πάει σε δικό του overwatch ή θα ρίξει (και στην αρχή, υπερτερεί τόσο σε πιθανότητα να ευστοχήσει όσο και σε ισχύ όπλου).

Σε full cover με hunker down κόβεις 60% ποσοστό ευστοχίας και αποφεύγεις critical, οπότε είναι μια λύση είτε να τον βάλεις σε πειρασμό να ρίξει, είτε να περάσει σε κίνηση να σε πλησιάσει (οπότε αν έχεις πιο πίσω δικά σου "τυφλά" για τον εξωγήινο overwatch μπορεί να τον βρεις χωρίς κάλυψη άρα πας σε 65% σε rookie, με δύο overwatch μαζί έχεις σοβαρή πιθανότητα επιτυχίας, όχι πως δεν μου έχει τύχει να αστοχήσουν και δύο τέτοιες περιπτώσεις).

Βασικά, το πρώτο σκαλοπάτι για να αλλάξουν οι ισορροπίες είναι να πιάσει πρώτο επίπεδο ο assault και δεύτερο ο sniper.

Όχι, πάντα τους βάζω σε overwatch και ψάχνω για full-cover. Οι 8 που μου έριξαν οφείλεται στο ότι οι δικλες μου βολές σε overwatch αστοχούσαν, ακόμη και σε διασταυρωμένα πυρά, και έτσι είχαν οι εξωγήινοι την ευκαιρία να μου ανταποδώσουν.

Καταρχην το overwatch εχει penalty σε ευστοχια. Νομιζω ενα εξτρα 20-30% επιπροσθετα απο οτιδηποτε αλλο εχει ενεργοποιημενο ο αντιπαλος. Φαντασου λοιπον ειδικα στην αρχη που οι στρατιωτες σου ετσι και αλλιως εχουν χαμηλη ευστοχια να τους βαλεις και εξτρα φορτο στην ευστοχια τους. Μονο ο sniper μπορει να αποκτησει ικανοτητα να μην υπαρχει πλεον τετοιο penalty. To να βαζεις σε overwatch περισσοτερους απο 1 στρατιωτη ανα γυρο ειναι αυτοκτονια. Παντα 1 στρατιωτης θα κανει το overwatch και οι αλλοι θα ειναι ειτε stand by ειτε hunker down. Συνηθως ειναι 1 στρατιωτης overwatch και 1 stand by και ολοι οι αλλοι hunker down. 

Για τις χειροβομβιδες ριχνε αβερτα ελευθερα. Μπορει να χανεις weapon fragments αλλα εχεις να αντιμετωπισεις περισσοτερους aliens ανα αποστολη σε σχεση με το normal mode οποτε ερχεται και δενει η ισσοροπια. Επισης οι χειροβομβιδες καλο ειναι να τις χρησιμοποιεις για καταστροφη του cover των aliens περισσοτερο απο οτι για να τους τραυματισεις. Ειδικα τωρα που ειναι αρχη μην φοβασαι στην χρηση τους καθως μετα γινονται σχεδον αχρηστες (τουλαχιστον μεχρι να κλεψεις την πρωτη σου plasma grenade). 

Σε classic mode ΠΟΤΕ δεν θα κανεις dashing εκτος και αν εισαι απολυτα σιγουρος οτι δεν θα φας ambush ή θα κανεις alert κανενα λοχο ολοκληρο απο aliens. Αποφευγεις οροφες με ολους εκτος απο Sniper και καποιες φορες heavy. Μαθε στον πρωτο heavy που θα παρεις το Holo Shot και μαθε να χρησιμοποιεις πρωτα αυτον για επιθεση στο στοχο που θες. 

• Like 1

• Super Moderators

Πολύ σωστή η παρατήρηση με το holo targeting. Όπως και με το sniper και το squadsight, αυτές οι ικανότητες αποκτώνται στο δεύτερο rank που κερδίζουν (corporal) οπότε θέλει υπομονή.

Επίσης, οι χειροβομβίδες πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως γράφει ο ikaruga για να καταστρέφεις το cover (μικρά αντικείμενα) ή να βάζεις φωτιά σε αυτοκίνητα πίσω από τα οποία κρύβονται οι αντίπαλοι (συνήθως υποχωρούν για να μην πάθουν ζημιά από την έκρηξη).

Εννοείται πως αν υπάρχει mind merge και φαίνεται η πηγή του, στόχος είναι η πηγή γιατί έτσι σκοτώνονται και οι δύο, αλλά αν δε φαίνεται, μια χειροβομβίδα μετατρέπει το 4αρι σε 1, εν δυνάμει καταστρέφει την κάλυψη και δίνει καλές πιθανότητες για kill -ενώ πολύ πιθανό είναι να αποτρέψει και κίνηση των εξωγήινων προς το μέρος σου από εκεί, καθώς "ξέρουν" ότι έχεις 1-2 στρατιώτες εκεί και αν τους φας την κάλυψη θα προχωρήσουν με 65% πιθανότητες να χτυπηθούν.

Το dashing πράγματι πρέπει να αποφεύγεται (εκτός αν πληρούνται πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή είναι τέλος της αποστολής ή κάποιος alien έχει ξεστρατίσει πολύ προς το μέρος σου και μπορείς να κλείσεις πίσω από full cover ή/και έχεις smoke grenade -αργότερα με τα lightning reflexes τρως και το overwatch του αντιπάλου και μπορείς να προχωρήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια).

Σαφώς η πρώτη αποστολή στο classic 6 vs 4 είναι δύσκολη, θεωρητικά αυτά τα βήματα σε προστατεύουν αλλά και πάλι εγώ με 3 τραυματίες έφυγα χθες...

• Like 1

Επισης φιλος μην πολυφοβασαι για τους αρχικους στρατιωτες σου. Στοχος σου ειναι να κρατησεις 1 που να παιρνει τα promotion για να ξεκλειδωνεις ικανοτητες στο school και στο Classic mode ΠΡΕΠΕΙ να κανεις καποιες αποστολες διαλεγοντας σαν ανταμοιβη σου καποιον soldier καθως αυτοι ερχονται παντα με καποια promotions. Θα χρειαστει να εχεις πολους γιατι σε αυτο το mode οι μερες που χρειαζονται για αναρωση ειναι αρκετα περισσοτερες σε σχεση με το normal mode. 

Με λιγα λογια την ομαδα σου δεν θα χρειαστει να τη στησεις ολοκληρη απο το μηδεν. New recruits απο αποστολες και οπως και δηποτε να φτιαξεις mobile weapons platform με την πρωτη ευκαιρια. Ειναι αξιολογος αντικαταστατης καποιου στρατιωτη σε περιπτωση που δεν μπορεις να εχεις ολους οσους θες σε μια αποστολη. 

• Like 1

Τελικά είχα υπερεκτιμήσει το overwatch. Έχοντας λυώσει τα παλιά XCOM πίστευα ότι ήταν απαραίτητο. Τώρα βάζω overwatch μόνο τον sniper και τον support αν έχει το covering fire. Επιτέλους κάπως μπορώ να σώσω τους στρατιώτες μου, αλλά και πάλι με εκνευρίζει ότι τώρα στην αρχή που δεν έχω armor, με κάνουν 1-shot-kill.

1 shot kill δεν παιζει να σε κανουν ακομα και με critical. Τα sectoids δεν ειναι δυνατον να κανουν one shot καθως το plasma pistol τους εχει 3-4 δυναμη. Μονο οι thin men μπορουν και μεχρι να τους συναντησεις θα εχεις σιγουρα βγαλει την πρωτη armor. Σε καθε περιπτωση ομως μην πολυφοβασαι για τους αρχικους σου στρατιωτες. Κρατα ασφαλη τον sniper σου για να παιρνει promotions και τους αλλους μην σε νοιαζει. 

• Super Moderators

Ξεκίνησα προχθές ένα campaign, αλλά έχω ελάχιστο χρόνο (1ος μήνας, 3η μάχη) και μέχρι στιγμής κατάφερα να έχω μόνο 3 τραυματίες (από την 1η μάχη) και να πετύχω 8 προαγωγές, οπότε ο sniper έχει πλέον squadsight και ο assault +5 defense για κάθε ορατό αντίπαλο (που σημαίνει ότι σε full cover με hunker down και smoke είναι πολύ καλά καλυμένος).

Ελπίζω να πετύχω ένα promotion και για το heavy, να περάσω και το holo targeting για να βελτιώνονται τα ποσοστά όλων. Ήδη ο sniper είναι στο 88%. Σκέφτομαι να περάσω ένα scope και στον heavy, αφού τη χειροβομβίδα του σπάνια τη χρησιμοποιώ.

Το καλό είναι πως στη δεύτερη μάχη είχα 0/1 τους aliens σε βολές και στην τρίτη 0/2 (με dashing που τους τρώει ποσοστό ευστοχίας) και αυτό είναι το πιο σημαντικό, να τους περιορίζεις τις ευκαιρίες να σου ρίξουν.

Δεν χάρηκα για πολύ, όλα κατέρευσαν μόλις ήρθε η πρώτη terror. 4 στρατιωτάκια, χωρίς armor, με τα πιου-πιου να κάνουν damage-3 και τα αναθεματισμένα chryssalid και ta zombie να διασχίζουν τον μισό χάρτη και να μην ψοφάνε με τίποτα, δεν έμεινε κανείς. Μέχρι και το παιχνιδι κράσαρε.

Μάλιστα έχω χάσει ήδη 2 χώρες (Αγγλία-Γαλία) ενώ η βάση μου είναι στην Ευρώπη!

• Super Moderators

H εμφάνιση των melee αντιπάλων αλλάζει σαφώς τις στρατηγικές. Θέλεις οπωσδήποτε τους assault εκεί και ιδανικά έναν ή δύο με rapid fire.

Την έχω κι εγώ μπροστά την πρώτη terror, δεν ξέρω αν θα έχω προλάβει τα beam weapons ως τότε (μάλλον όχι) και ο ένας assault που έχει rapid fire είναι αυτή τη στιγμή τραυματίας.

Μερικές φορές, πάντως, και τα καλύτερα σχέδια σκαλώνουν σε μια ατυχία. Παράδειγμα, ρίχνω suppression σε τραυματισμένο Sectoid για να το αιχμαλωτίσω, τα καταφέρνω, έρχεται το ζευγάρι του στον επόμενο γύρο, έχω τέσσερα overwatch, τη γλιτώνει με τραύματα και μου σκάει critical στην απροστάτευτη support...

Σε άλλη αποστολή, πέφτουν τρεις thin men, τρώω τους δύο, ετοιμάζομαι για run' n' gun με τον assault, χάρη στο dashing αποφεύγω τη βολή του thin man (σε classic έχει 85% ευστοχία, 75 base +10 από το όπλο του) αλλά η άστοχη βολή βάζει φωτιά σε ένα αυτοκίνητο, πάει ο heavy...

Από την άλλη, στάθηκα τυχερός όταν από ανοησία μου ενεργοποίησα έναν outsider χωρίς να μπορέσω να τον εξοντώσω στο γύρο μου (φονικός με 80% base ευστοχία +10 από το όπλο του) αλλά έπιασε το overwatch του heavy και τον έφαγα. Μου το χρώσταγε από τη γκαντεμιά με τη support.

Και, όπως πάντα, δεν έχω χρήματα... Θα ξεπουλήσω γιατί τον άλλο μήνα πρέπει να ανεβάσω 4 δορυφόρους μπας και σώσω την κατάσταση. 4x70 (περίπου) + satellite uplink, να δω πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα ως τις 10 του μήνα.

Αλλά είναι εξαιρετικό παιχνίδι, συνέχεια σκέφτεσαι λύσεις, προσπαθείς να ισορροπήσεις βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους. Αν είχε και ένα σοβαρό dlc αντί του ανεκδιήγητου Slingshot, θα ήταν θαυμάσιο από κάθε άποψη.

Δεν χάρηκα για πολύ, όλα κατέρευσαν μόλις ήρθε η πρώτη terror. 4 στρατιωτάκια, χωρίς armor, με τα πιου-πιου να κάνουν damage-3 και τα αναθεματισμένα chryssalid και ta zombie να διασχίζουν τον μισό χάρτη και να μην ψοφάνε με τίποτα, δεν έμεινε κανείς. Μέχρι και το παιχνιδι κράσαρε.

Μάλιστα έχω χάσει ήδη 2 χώρες (Αγγλία-Γαλία) ενώ η βάση μου είναι στην Ευρώπη!

Εγω την πρωτη φορα που το επαιξα το παιχνιδι παρεδωσα τη γη στους 5 μηνες. Τη δευτερη φορα ηταν σαφως καλυτερα τα πραγματα. Ενα γενικο πλανο που φαινεται οτι ολοι συμφωνουν οτι πιανει καλα ειναι 2 heavy, 2 support, 1 assault, 1 sniper. Ο καθε heavy με διαφορετικο spec ενω οι 2 support χρειαζεται ο ενας full healer και ο αλλος hybrid. O assault κατα προτιμηση να ειναι μισος μισος σε οτι αφορα το defence και το offence και φυσικα με shotgun ενω ο sniper σταθερη αξια με Squadsight.  

Για τα zombies και τα chrysalids εχεις εκρηκτικα και heavy. Χρησιμοποιησε τα ελευθερα καθως δεν χανεις κατι με το να τα ανατιναζεις. Ριχνε με ανεση λοιπον. Γενικα σε ολους χαρτες οι πρωτοι σου στοχοι παντα θα πρεπει να ειναι τα chrysalids. Αγνοεις ολους τους αλλους και ριχνεις οτι εχεις και δεν εχεις στα chrysalids. Ειναι μακραν οι δυσκολοτεροι και ποιο υπουλοι εχθροι στο παιχνιδι μαζι με τα heavy floaters (καλα αφηνουμε στην ακρη φυσικα τους Ethereals). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...