Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Το θέμα είναι ότι οι engineers είναι απολύτως απαραίτητοι για τα satellite links (άρα για το πόσους δορυφόρους μπορείς να έχεις) συν του ότι στην πορεία γλιτώνεις χρήματα χάρη σε αυτούς, αφού όσο περισσότεροι, τόσο φτηνότερο βγαίνει το κάθε αντικείμενο.

Σαφώς το panic level είναι σημαντικό, αλλά θέλει ισορροπία: αν έχεις λ.χ. τα μέσα να ανεβάσεις τρεις δορυφόρους στο τέλος του μήνα, μπορείς άνετα να αφήσεις την Αφρική να πανικοβληθεί, ώστε να ελέγξεις άλλες ζώνες, και εγκαίρως να βγάλεις τους τρεις δορυφόρους, να τις ρίξεις από το 5 στο 3 και να τις κρατήσεις.

Αναφέρω την Αφρική πρώτον γιατί 3 δορυφόροι είναι απολύτως εφικτοί νωρίς + δίνουν 30% στα χρήματα που εισπράττεις (τα οποία σαφώς δεν περισσεύουν).

Το θέμα με το gray market δεν απαντιέται εύκολα, αλλά γενικά θα έλεγα να μη το φοβάσαι. Τα μεν κατεστραμμένα αντικείμενα πουλιούνται άνετα, συν του ότι υπάρχουν διάφορα χωρίς χρησιμότητα τα οποία επίσης προσφέρουν λίγα αλλά σημαντικά χρήματα. Θα πρότεινα να κρατάς λίγα (αλλά λίγα) από όλα, αλλά αν θες να λύσεις αυτή την απορία χωρίς τρελά spoiler, δώσε βάση στα autopsies.

Επίσης, από τη στιγμή που ο sniper αποκτά το teamsight, δεν έχει λόγο να "βλέπει" ο ίδιος κανέναν εξωγήινο. Δεν έχω διαπιστώσει τάση των εξωγήινων να κυνηγάνε συγκεκριμένη ειδικότητα. Αντίθετα, στοχεύουν ανελέητα τον πιο εκτεθειμένο που βλέπουν, άρα πρόσεξε την τοποθέτηση και την προώθηση των στρατιωτών. Αν λ.χ. έχεις κινήσει τους 3 στους τέσσερις, μην οδηγήσεις τον τέταρτο σε σημείο που βλέπει νέο χώρο -μόνη εξαίρεση σε αυτό, και πάλι υπό συνθήκες και με ρίσκο, οι χρονομετρημένες αποστολές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 959
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ΟΚ μόλις το τερμάτισα.

Το τέλος απογοητευτικότατο, η ιστορία πήρε μιά τροπή που δεν την περίμενα και δεν πιστεύω ότι ήταν και το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει.

Ο σκοπός του ήταν καθαρά να θέσει τις βάσεις για κάποιο sequel, χαλώντας όμως το "μυστήριο" των εξωγήινων και τα κίνητρά τους, τα οποία εξηγήθηκαν βεβιασμένα.

Τέλος πάντων. Μεγάλη επιτυχία όμως για εμένα το γεγονός ότι μόλις το τερμάτισα και θέλω να το ξαναξεκινήσω σε μεγαλύτερη δυσκολία.

Αυτό είναι τεράστια επιτυχία για ένα παιχνίδι το οποίο κρατάει στάνταρ ένα 30-ωρο για να το τερματίσεις.

Οπότε, αν και θεωρώ ότι το παιχνίδι έχει αρκετά μείον, πάρα ταύτα το gameplay του είναι πάρα πάρα πολύ καλό.

• 1 μήνα μετά...

Εχει κανεις συμβουλες για την Alien base? Μπηκα μεσα με laser οπλα και συναντησα εναν νεο τυπο alien και 2 εξελιγμενους (mutons και floaters). Μου σκισανε οτι εχω και δεν εχω γιατι υπαρχει ενα συγκεκριμενο σημειο καπου εκει στη μεση της βασης που εχει καμια 15αριά aliens απο ολα τα ειδη + τον νεο alien (σαν τον Kain στο Robocop 2 μετα τη μεταμορφωση).

Αναγκαστηκα λοιπον να ξανακανω load απο save πριν μπω στη βαση και συνεχιζω να περναω μερες ωσπου καταφερα να ριξω πολυ καλυτερο εξοπλισμο πλεον στην ομαδα μου. Ολοι με plasma οπλα, titan armor στους 2 assault μου, archangel στον sniper μου και στους support μου εχω skeleton armor. Ακομα και ετσι ομως δεν βλεπω πως μπορω να περασω εκεινο το σημειο καθως ολοι οι aliens σε εκεινο το κομματι (εκτος των berserker) ειναι ικανοι να πεταν plasma grenades και ναι τις πετανε ο ενας πισω απο τον αλλο. Το διποδο uber-armor-dreadnought ομως ειναι που ειναι ικανο να μου σκοτωσει ολοκληρη την ομαδα μεσα σε 2 γυρους. Κανω συνδιασμους με smoke grenades + supression για να μειωσω το accuracy του αλλα ειναι ημιμετρο καθως κινδυνευω απο τις plasma grenades.

Εκεί που είσαι τελείωσε το 1ο playthrouh με Iron Man (no save). Αφού μου τσακίσανε όλη την ομάδα (με laser), δεν είχε νόημα να συνεχίσω μετά.

Αυτό είναι ένα από τα παράπονά μου για το παιχνίδι. "Τρέχει" πολύ γρήγορα προς το τέλος.

Την καταφερα τελικα τη σκυλα. Εκεινο το σημειο λοιπον εκτος του οτι με βοηθησε ο νεος μου εξοπλισμος ο βασικος χαρακτηρας που κυριολεκτικα ηταν one man show ηταν ο heavy μου. Μαζευτηκαν ολοι οι aliens με τετοιο τροπο που με μερικες βολες απο τους αλλους στρατιωτες μου για να αποδυναμωθουν ηταν αρκετες για τις 2 ρουκετες του heavy μου να καθαρισουν τον χωρο ολοκληρο. Χωρις heavy ακομα και με σουπερ εξοπλισμο θα ηταν εξαιρετικα δυσκολο εως αδυνατο να βγει το συγκεκριμενο σημειο. Αντε παμε παρακατω τωρα με το καλο για να δω τα end credits.

Θεωρω επισης πως ειμαι και αρκετα προχω για να κανω ενα mini review. Το παιχνιδι τα σπαει. Σιγουρα εχει αρκετα προβληματακια και bugs αλλα αυτα φαινονται γιατι ειναι τοσο προσεγμενο οπουδηποτε αλλου. Το βασικο προβλημα του τιτλου ομως ειναι η περιορισμενη ποικιλια. Σιγουρα μπορουσαν να το πανε αρκετα ποιο μακρια το πραγμα αλλα αν το κανανε αυτο τοτε δεν θα μπορουσαν να βγαλουν αλλο x-com ή dlc ή δεν ξερω και εγω τι αλλο. Πραγματικα κορυφαια δουλεια που μονο καλυτερη μπορει να γινει αν χτισουν πανω σε αυτη τη βαση για τα επομενα παιχνιδια.

• Like 1

Παιδια αλλα παιχνιδια σαν το X-com στο PC εχουμε? Με το ιδιο theme περιπου (δεν θελω space sim ή war sim ή medieval) οπως το Syndicate wars αλλα κατι που να μπορει να τρεχει και σε win7. Βρηκα το UFO: Afterlight το οποιο μοιαζει ιδια φαση και λεω να το δοκιμασω. Αλλες προτασεις υπαρχουν?

Παιδια αλλα παιχνιδια σαν το X-com στο PC εχουμε? Με το ιδιο theme περιπου (δεν θελω space sim ή war sim ή medieval) οπως το Syndicate wars αλλα κατι που να μπορει να τρεχει και σε win7. Βρηκα το UFO: Afterlight το οποιο μοιαζει ιδια φαση και λεω να το δοκιμασω. Αλλες προτασεις υπαρχουν?

σε λιγο καιρο...

Link.png Site: http://www.giantbomb.com/xenonauts/3030-30865/">

Xenonauts

http://www.xenonauts.com/

Το οποιο ειναι remake του πρωτου και θα το τιμησω ανετα οταν ερθει η ωρα. Για τωρα ομως εκτος απο UFO και Syndicate wars εχουμε κατι αλλο?

για δες ayto

http://ufo.ufo-extraterrestrials.com/

και αυτο

ufo alien invasion

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...