Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζομάρα. Όλη την ώρα να παίζεις νυχτερινές αποστολές είναι κουραστικό.

Πάντως γενικά μου αρέσει πολύ το παιχνίδι, το παίζω στο normal με τις second wave επιλογές ενεργοποιημένες για περισσότερο σασπένς και τα πάω πάρα πολύ καλά. Aν και δεν παίζω ironman, δεν χρειάστηκε να παίξω με reloads, παρα μόνο σε μερικές περιπτώσεις όπου πειραματιζόμουν με τις λειτουργίες του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα απλοποιημένο σε σχέση με τα παλιά παιχνίδια, αλλά κυλάει πιό ομαλά. Το gameplay μου αρέσει πολύ, στο περιεχόμενο θα ήθελα περισσότερη ποικιλία (χάρτες, μοντέλα χαρακτήρων, εναλλαγή νύχτας-μέρας κλπ).

Κρίμα που έκαναν τους στρατιώτες "Kinder έκπληξη". Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιά κλάση θα εξελιχθούν. Έχω τιγκάρει στους άντρες Heavy. Πολύ βαρβατίλα μαζεύτηκε.

Οι snipers είναι πολύ overpowered.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα με την έκπληξη (όχι με τον προκαθορισμό της ειδικότητας κατά τη δημιουργία τους, όμως) λύνεται -σχετικά αργά, και με πολύ υψηλό κόστος- μέσω του officers training school, με την επιλογή New Guy ($250), οπότε ξέρεις από την πρώτη στιγμή τι ειδικότητα θα πάρουν οι squaddies, αποκτάς ένα "δωρεάν" perk και μπορείς να προγραμματίσεις καλύτερα ποιους νέους θα πάρεις μαζί σου.

Το να έχεις πολλούς heavy δεν είναι απαραιτήτως κακό, μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά builds, έχουν αρκετή περισσότερη ποικιλία από ό,τι οι assault, ας πούμε. Προφανώς, αν σε 12 άτομα έχεις 7 heavy υπάρχει πρόβλημα αντικατάστασης των άλλων ειδικοτήτων, σε περίπτωση απωλειών.

Συμφωνώ ότι θα ωφελούσαν πολύ νέοι χάρτες, αλλά με τον τρόπο που ρέει το παιχνίδι παρότι δεν είναι αχανείς είναι επαρκέστατοι για μάχες με ένταση -σε αυτό το σημείο βρήκα το νέο μοντέλο βελτιωμένο σε σχέση με τα κλασικά X-COM, όπου ούτε (θέλω να) θυμάμαι πόσες φορές έψαχνα κάποιο sectoid που είχε γίνει spawn/ξεστρατίσει σε κάποια γωνιά του χάρτη.

Οι snipers υπό προϋποθέσεις είναι θάνατος, αλλά και οι assault είναι φονικά εργαλεία, με σωστή διαχείριση. Χρειάζεται, όμως, από ένα σημείο και μετά, που αναβαθμίζονται οι ιδιότητες των αντιπάλων -εκεί που ως ένα σημείο η ομάδα θέριζε, με το ανέβασμα στο παραπάνω επίπεδο ιδιοτήτων παλεύει να σταθεί.

Πρέπει να δω πώς επηρεάζουν το παιχνίδι οι νέες επιλογές, αλλά χρόνος δεν υπάρχει, οπότε από εβδομάδα, μάλλον.

Δημοσ.

Oι νέες επιλογές κάνουν το παιχνίδι πιό δύσκολο, εισάγοντας τυχαία στατιστικά, έσοδα, ζημιά όπλων κλπ.

Βέβαια, στο πρώτο παιχνίδι (που παίζω εγώ) δεν σου δίνει όλες τις επιλογές του Second Wave.

Κατα τα άλλα συμφωνώ ότι η ροή του παιχνιδιού είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα παλιά παιχνίδια. Γενικά το gameplay του είναι εκμοντερνισμένο, χωρίς όμως να γίνεται ρηχό.

Όσο για τους Heavy, το πρόβλημά μου είναι όπως το είπες: Δεν έχω άλλες ειδικότητες για να αντικαθιστώ όταν μου πεθαίνουν.

Από την άλλη, μέχρι στιγμής δεν μου πεθαίνουν εύκολα. Έχω χάσει 4 άτομα στις 20(?) αποστολές. Περίμενα να τα πάω αρκετά χειρότερα.

Με βλέπω να το ξαναξεκινώ σε classic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιο λόγο ψήθηκα να το ξαναβάλω και ήθελα να ρωτήσω αν έχει χρησιμοποίησει κανείς κάποιο από τα mods του nexus .

π.χ το warspace extension το οποίο φαίνεται πολύ καλό.

@Στις αρχικές αποστολές είχα χάσει και γω 1-2 άτομα μόνο αλλά όσο προχωράς η δυσκολία αυξάνει απίστευτα

(chryssalid,muton  :fear: )

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.

Εγώ έπαιζα πάντα με δύο heavy έναν snipper και τους υπόλοιπους assault και support για τα healing και revive. Ο snipper ειδικά αν τον τελικιάσεις γίνετε τελείως τούμπανο και θερίζει. 

Δημοσ.

Εγω εχω μονο εναν sniper και εναν heavy τους προσεχω σαν τα ματια μου. Εχω γεμισει assault λεμε. Οσο overpowered και αν ειναι ο sniper παντως να λεμε την αληθεια χωρις αυτον οι αποστολες θα ηταν απιστευτα δυσκολες. Επισης μεγαλη μαγκια που ο heavy μπορει να κανει 2 επιθεσεις σε ενα γυρο αν μεινει ακινητος.

Δημοσ.

Εκει ειναι η μαγκια, ο Heavy το κανει απο το level 3 αν το επιλεξεις. Παντως 2 shots απο Sniper θα θεριζουν σιγουρα. Δεν τους βλεπω σαν πολυ OP Ομως, ειδικα οταν παιζεις αποστολες 6 VS 15 και save the civilians.

Δημοσ.

Δοκιμάστε και το multi του παιχνδιού. Είναι πάρα πολύ καλό και θέλει καλή στρατηγική και σετάρισμα για να βγάλεις τον αντίπαλο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εκει ειναι η μαγκια, ο Heavy το κανει απο το level 3 αν το επιλεξεις. Παντως 2 shots απο Sniper θα θεριζουν σιγουρα. Δεν τους βλεπω σαν πολυ OP Ομως, ειδικα οταν παιζεις αποστολες 6 VS 15 και save the civilians.

Έχω παρατηρήσει ότι η χρησιμότητα κάθε κατηγορίας διαφέρει ανάλογα με το χάρτη και το χαρακτήρα της αποστολής. Σαφώς ορισμένα χαρακτηριστικά απογειώνουν την κάθε κατηγορία (εκεί οι assault πλεονεκτούν, αφού το run & gun είναι το πρώτο perk, την ώρα που οι sniper, ας πούμε, θέλουν άλλο ένα επίπεδο για το teamsight) και μου έχει τύχει sniper να μη "βλέπει" σωστά σε κάποιες αποστολές, οπότε η χρησιμότητά του περιορίζεται δραστικά.

Οι assault εξελίσσονται σε πολύ χρήσιμα εργαλεία με το lightning reflexes και οι support με τα medic perks.

Γενικά, παρότι λες πως με έξι στρατιώτες ή/και μηχανές είναι "περιορισμένα" τα πράγματα, επιλογές υπάρχουν πάντοτε, και μάλιστα ενδιαφέρουσες.

Να δούμε το επόμενο dlc τι θα λέει, γιατί το πρώτο ήταν απογοητευτικό (το Second Wave δεν το μετράω dlc, αλλά σαφώς δίνει περισσότερα πράγματα από ό,τι τρεις αποστολές -που αν δεν τις επιλέξεις από την αρχή, τις χάνεις οριστικά...)

Δημοσ.

Μπορέι κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργεί το run'n'gun?

Επίσης σε ποιούς βάζουμε ghost και σε ποιούς archangel?

• Super Moderators
Δημοσ.

Το run & gun το ενεργοποιείς πριν κάνεις τη δεύτερη κίνησή σου (το αργότερο, μπορείς και πριν την πρώτη) και ουσιαστικά στο τέλος των δύο κινήσεων μπορείς να πυροβολήσεις (όχι να χρησιμοποιήσεις αντικείμενο, όμως, έστω για stun).

Ουσιαστικά διπλασιάζεις την απόσταση που μπορείς να καλύψεις, ώστε να φτάσεις πολύ κοντά σε έναν αντίπαλο και να τον "εκτελέσεις" (flank με shotgun για critical). Πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργεία, αρκεί να μην εκτεθείς σε νέους αντιπάλους, άρα αν υποψιάζεσαι πως κυκλοφορούν κι άλλοι εχθροί προς τα εκεί που θα πας, φρόντισε να καλύψεις το στρατιώτη σου -κατά προτίμηση με full cover.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΟΚ έχω παίξει κανα 45-ωρο μέχρι στιγμής και μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι ναι μεν είναι πολύ πολύ καλό παιχνίδι, από την άλλη έχει κάμποσα bugs ακόμα.

Σε καμία περίπτωση δεν λέει να το παίξεις σε ironman, γιατί αν bugg-άρει το παιχνίδι άσχημα είναι ικανό να σου χαλάσει όλη τη ροή του παιχνιδιού. Σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάστηκα να κάνω load λόγω bugs. Και είχα και την περιβόητη τηλεμεταφορά των εξωγήινων, παρ'όλο που στο τελευταίο patch υποτίθεται διορθώθηκε.

Είχε φάση όπου μόλις έκατσα σε μεγάλο σκάφος ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα όλοι οι εξωγήινοι του χάρτη. Αν το είχα σε ironman θα το παρατούσα το παιχνίδι και δεν θα το ξαναέπαιζα.

Η καλύτερη λύση είναι να παίζεις χωρίς ironman και να έχεις αυτοπειθαρχία να κάνεις load μόνο όταν bugg-άρει το παιχνίδι. Έτσι κάνω εγώ.

Τέλος, όπως είχα πεί, του λείπει του παιχνιδιού η ποικιλία και από ένα σημείο και μετά του φαίνεται πολύ.

Ευελπιστώ σε κάνα content update που να εμπλουτίζει το παιχνίδι.....

Δημοσ.

To μόνο αρνητικό του είναι αυτό με την ποικιλία και φυσικά περιμένουμε κάποιο αξιόλογο dlc. Δες και το multi πάντως

Δημοσ.

Εγώ πάντως ότι sniper έχω βγάλει (μόνο σαν reward από missions τους έχω πάρει btw) πέφτει πρώτος στη μάχη, ίσως επειδή δεν τον καλύπτω σωστά, ίσως και επειδή τον βάζουν στο μάτι οι εξωγήινοι και παίρνει πούλο από το ντου, ειδικά αν σκάσει καμία χειροβομβίδα δίπλα του...

Επίσης έχω μεγάλο πρόβλημα με τα λεφτά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αγοράσω satellites σε περιοχές με αυξημένο panic level, για να το ρίξω, κερδίζοντας χρόνο και έχω χάσει έτσι Mexico, Nigeria, Japan και China σχετικά νωρίς στο παιχνίδι.

Σαν αποτέλεσμα, αποστολές αναλαμβάνω με γνώμονα τα φράγκα και το panic level. Καλοί οι επιστήμονες και οι engineers, αλλά σαν το ζεστό χρήμα που θα πέσει σε εξοπλισμό και upgrades τίποτα.

Τέλος, το grey market, πόσο το χρησιμοποιείτε? Εγώ φοβάμαι να πουλήσω αβέρτα, αν και θα ήθελα να ξεφορτωθώ πτώματα εξωγήινων  γιατί δεν ξέρω αν τυχόν μου χρησιμεύσουν μελλοντικά στο παιχνίδι και δεν έχω την κατάλληλη στιγμή απόθεμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...