Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Από το πουθενά δε θα το έλεγα, καθώς η Firaxis έχει μεγάλη εμπειρία στα tb strategy, αλλά σίγουρα, όταν είχαμε μάθει για το (αγνοούμενο εδώ και καιρό) FPS/strategy XCOM δεν περιμέναμε πως θα ξεπερνούσαν τις φοβίες τους με το "παρωχημένο" αυτό είδος, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα έμπειρο studio να φτιάξει μια σύγχρονη εκδοχή.

Και, ναι, παρότι όλοι θα βρίσκαμε κάτι να πούμε ή να σχολιάσουμε για το παιχνίδι αυτό, είναι μια εξαιρετική προσπάθεια κι ελπίζω να αποτελέσει την αφετηρία (μαζί με το πολυαναμενόμενο, για μένα Eador: Masters of the Broken World) για τη μεγάλη επιστροφή ενός αγαπημένου είδους παιχνιδιών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 959
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να είμαι ειλικρινής έχω παίξει πολλά παιχνίδια της εταιρείας και την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Ειδικά τα civilization είναι κορυφαία... Ωστόσο ομολογώ ότι για το XCOM έμαθα αφού βγήκε διαβάζοντας πολύ καλές κριτικές σε διάφορα forum παιδιών που το είχαν δοκιμάσει...

Παίζει να βγήκε? Μου έκανε ένα update ~38mb και επίσης έκανα και ένα mission σε abductor και δεν είχα κανένα θέμα με την κάμερα. Είχα βέβαια με 5 χρυσαλίδες που βγήκανε από το πουθενά... 2 από τη μία και 3 από την, να μη μπορείς να πας και λίγο μακριά :/

Πάντως πιστεύω πρέπει να δώσουμε το βραβείο ευρηματικότητας ονομάτων στον check2fire :D. Κάθε φορά που ανεβάζει screenshot από την ομάδα του πεθαίνω στο γέλιο. χαχαχα

• Super Moderators

Στο Steam δε βλέπω ακόμη κάποια ανακοίνωση, αλλά ακόμη δεν το έχω εγκαταστήσει, με τη δουλειά. Άντε να δω τι θα προλάβω μέσα στο Σ/Κ... τίποτε, ως συνήθως :)

• Super Moderators

Κι εγώ έχασα ένα ironman από κόλλημα σε turn των εξωγήινων, αλλά γενικά το έχω βρει πολύ σταθερό.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπιζα σταθερά (στο προηγούμενο pc, τώρα ολοκλήρωσα την εγκατάσταση στο νέο και δεν το έχω τρέξει ακόμη) ήταν ότι στο tutorial κολούσε πριν την αποστολή για την πρώτη κατάρριψη ufo και στο reload σου ζητούσε να εγκαταστήσεις ξανά το alien containment αλλά αυτό ήταν ήδη τοποθετημένο από πριν... άρα φινίτο.

Εκτός ironman το πρόβλημα λύνεται με esc., στο ironman το autosave σου ακυρώνει την προσπάθεια. Κατά τα άλλα, όμως, ελάχιστα προβλήματα, τα οποία κυρίως έχουν να κάνουν με τις γωνίες που πυροβολούν οι στρατιώτες, δηλαδή πταίσματα.

• Super Moderators

Το δοκίμασα στο καινούργιο pc και το κόλλημα σε classic ironman tutorial πριν το ufo mission παραμένει, σκαλώνει εκεί, πριν σε βγάλει στη geosphere. Χωρίς tutorial όλα καλά -εκτός από τα κουλά criticals, τα οποία συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με μειονέκτημα ύψους, μετά από 3 άστοχα reaction shots -τα δύο σε σημείο όπου ο εξωγήινος ήταν flanked, κτλ.

Δεν παύει όμως να είναι τρελή πόρωση: νίκησα σε μάχη, αλλά τους δύο τους έχασα για μισό μήνα, τον τρίτο για μία εβδομάδα, έμεινα με έναν assault και ένα κάρο rookies, ανάμεσά τους και η Οφηλία Κατσαρού. Περιμένω να μου βγάλει κανένα Μνησικλή Πραπίδη, να δέσει το γλυκό.

• Like 3

Αφού το τερμάτισα στο Easy & Normal με ελάχιστα Load/Save, είπα να δοκιμάσω και στο Classic.

Ρε σεις! Αυτό δεν παλεύεται. Miss κάνανε συνέχεια, όταν πετύχαιναν στόχο άντε να κάνανε 2 damage, οι Aliens να έχουν τρομερή ευστοχία και να βαράνε κάτι 7άρια, 9άρια, panic σε τουλάχιστον 2 κάθε φορά και γενικώς έφτασα στο σημείο να μην έχω λεφτά να προσλάβω στρατιώτες...

Πως το βγάλατε ρε θηρία;

• Super Moderators

Γενικά, στις ανώτερες δυσκολίες τα λάθη τιμωρούνται αυστηρά. Σε αυτο προσθέτουμε και κάποια αυξημένα ποσοστά ευστοχίας/ criticals των εξωγήινων.

Μερικές γενικές συμβουλές (δε σε γλιτώνουν απόλυτα από απώλειες, αλλά σίγουρα τις περιορίζουν δραστικά):

Μην τερματίζεις γύρο σε half cover χωρίς τουλάχιστον hunker down ή/και smoke grenade κάλυψη ή/και supression των εξωγήινων που σε βλέπουν. Για στρατιώτη flanked ή χωρίς κάλυψη δεν το συζητάμε καν (αν και προχτές επέζησε δικός μου flanked από δύο βολές... κρίμα που δεν έγραφα το turn εκείνη τη στιγμή.)

Οι τέσσερις πρώτοι στρατιώτες που θα πάρεις θα σου δώσουν standard τις τέσσερις ειδικότητες. ΟΛΕΣ είναι χρήσιμες, αλλά υπερπολύτιμο είναι το lighting reflexes των assault και το team sight των snipers (3ο και 2ο promotion αντίστοιχα).

Το lightning reflexes σε γλιτώνει σίγουρα από το reaction shot ΕΝΟΣ εξωγήινου. Αν δεν έχεις εντοπίσει το γκρουπάκι τους (3αρι συνήθως) ή υποψιάζεσαι πως εκεί κοντά υπάρχει δεύτερο γκρουπ, τότε ή μένεις πίσω, ή κάνεις dash σε full cover (και το σταυρό σου...) ΕΦΟΣΟΝ έχεις σε καλό σημείο sniper για να βγάλει εκτός το στόχο ή/και δυνατότητα υποστήριξης από τους heavy και τους support.

Δεν αφήνεις να σε βλέπει πάνω από ένας ή δύο αν έχεις full cover και τα άλλα που είπαμε.

Flank, flank, flank. Οι assault είναι άριστοι για αυτή τη δουλειά, οι support επίσης. Αν έχεις χαμηλές πιθανότητες ευστοχίας, το suppression ή η υποχώρηση είναι καλύτερα του να δώσεις βολές στους εξωγήινους.

Οι support και οι heavy μπορούν να μειώσουν την ευστοχία του αντιπάλου ή να αυξήσουν τη δική σου.

Προσοχή στις χειροβομβίδες. Από τη στιγμή που εμφανίζονται αντίπαλοι εφοδιασμένοι με χειροβομβίδες, ΔΕΝ πάμε σαν τους Χιώτες ποτέ (γενικά αυτό καλό είναι να αποφεύγεται από την αρχή). Ναι στις χαλαρές ομάδες των δύο με κάποια απόσταση, όχι στην προώθηση "αγκαζέ".

Όλα αυτά, βέβαια, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη τεχνολογιών -όσο καλά κι αν παίζεις από άποψη τακτικής, αν μείνεις πίσω σε επίπεδο στρατηγικής, θα αρχίσεις να χάνεις στρατιώτες πολύ απλά γιατί αν θες τρεις γύρους να ρίξεις έναν αντίπαλο, τριπλασιάζονται οι πιθανότητες να σου φάνε κάποιον.

Αν πρέπει να αφήσεις στρατιώτη εκτεθειμένο (γιατί δεν υπολόγισες καλά ή ό,τι άλλο) το hunker down που αποκλείει τα criticals είναι συχνά προτιμότερο μιας βολής με κάτω από 50% πιθανότητες ευστοχίας (εννοείται πως αν η βολή δεν μπορεί στη βασική της έκδοση να φάει τον αντίπαλο, δε το συζητάμε καν, κάτω το κεφάλι).

Και πάντοτε να ξέρεις πως θα βρεθεί και η τρελή βολή που θα σου φάει στρατιώτη, οπότε η ανάπτυξη των επιπλέον θέσεων είναι απαραίτητη και η βελτίωση των rookies όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να έχεις εφεδρίες και τυχόν απώλειες να πονέσουν λιγότερο.

• Like 3

Παιζει κανεις online? Την εχω καταβρει εγω με αυτο τωρα που το τελειωσα.

Δυστυχως δεν εχουν δωσει ιδιαιτερη προσοχη σε αυτον τον τομεα. Ελαχιστοι χαρτες και παραμετροποιηση στα ranked matches

ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ!!!!

περίπτωση παιχνιδιού που το κατέβασα, αλλά περιμένω λεφτά να το αγοράσω!

Αναπολούσα από τις εποχές του Chaos Gate τέτοιο παιχνίδι...

Το είχα κατεβασμένο αλλά βαριόμουν να παίξω και το έβαλα χθες στις 9 να το δω, και όταν κοίταξα ρολόι είχε πάει 2...

Αυτό το να σου σκοτώνουν στρατιώτη και να πονάς δε μου έχει ξανατύχει...

πολλά μπράβο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...