Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από 23 ημέρες αποκλειστικής ενασχόλησης με το παιχνίδι 3-4 ώρες την ημέρα, 4 ολοκληρωμένα playthroughs και τουλάχιστον 10 παρατημένα, μπορώ να πω πια ότι το χόρτασα, τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Πάμε για απεγκατάσταση, ευχαριστώ Firaxis!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά περιμένε μην βιάζεσε θα βγάλουν σίγουρα κανα expansion η dlc

Πάρα πολύ δύσκολα θα ασχοληθώ με expansion ή DLC, θα πρέπει να είναι πολύ καλό...

Αν το καλοσκεφτείτε, το παιχνίδι είναι μάλλον γραμμμικό, δεν είναι πραγματικά ανοιχτό. Τα τόσα playthroughs μου οφείλονται στη λύσσα μου να τo τελειώσω στο ironman, στην προσπάθειά μου να αιχμαλωτίσω όλους τους εξωγήινους και σε κάποιους πειραματισμούς που έκανα σε σχέση με την κάλυψη των δορυφόρων, τη σειρά ανακάλυψης των όπλων κτλ. Για εμένα έτσι πρέπει να είναι ένα παιχνίδι, να είναι σχετικά σύντομο σε διάρκεια, αλλά να σε προκαλεί να το ξαναπαίξεις με διαφορετικό τρόπο. Απίστευτα ισορροπημένο και καλοφτιαγμένο παιχνίδι.

Λόγω εργασίας, δεν έχω και πολύ χρόνο να παίξω. Αλλά έχω ένα campaign αυτή τη στιγμή, που παίζω στο laptop, μία αποστολή την ημέρα στο lunch break στην δουλειά. (3η εβδομάδα τώρα)

Παρατήρησα ότι όλες οι απώλειες που είχα στο σπίτι, ήταν σχετικές με την κούραση και τον αριθμό των αποστολών που έβγαζα μία πίσω από την άλλη.

Μία αποστολή την ημέρα, σε αφήνει να συγκεντρωθείς, και μέχρι τώρα, έναν support έχω χάσει σε 20 αποστολές περίπου.

Και αυτό αναγκάστηκα να τον θυσιάσω για να σωθεί η ομάδα. :)

• Moderators

Πάντως απ' όσο έχω δει να παίζετε, αν το παιχνίδι είχε random χάρτες (σε design, κλπ) και δεν ήταν τόσο "linear" θα το λέγατε εύκολα GOTY, έτσι; :)

Και έτσι όπως είναι, πάλι εύκολα το λέω GOTY. Δεν ξέρω αν δούλεψαν πάρα πολύ πάνω σε αυτό ή αν τους βγήκε τυχαία (μάλλον το πρώτο, αν κρίνω από το επίσης πολύ καλοστημένο CIV V), αλλά το παιχνίδι μου φαίνεται απόλυτα ισορροπημένο μεταξύ απλότητας και πολυπλοκότητας τόσο στο στρατηγικό, όσο και στο τακτικό κομμάτι, Ακόμη και η όποια γραμμμικότητά του είναι πλεονέκτημα, γιατί σε προκαλεί να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά πράγματα αλλά μέσα σε κάποια όρια, δεν σε πετάει στο χάος να ψάχνεσαι.

Για παράδειγμα τα cutscenes πριν και μετά την μάχη, τα έχω δει εκατοντάδες φορές, αλλά δεν με έχουν κουράσει ούτε μία φορά. Έχουν ακριβώς όση διάρκεια πρέπει, αρκετά μεγάλα για να με κρατούν στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, αλλά όχι τόσο ώστε να βαριέμαι.

• Super Moderators

Προσωπικά, περιμένω το patch για τα SHIV και τις όποιες άλλες βελτιώσεις ώστε να το δω λίγο από την αρχή -με την ευκαιρία ασχολήθηκα στον όποιο ελεύθερο χρόνο με το King's Bounty: Warrior of the North το οποίο είναι καλό, χωρίς να έχω διαπιστώσει κάποια επαναστατική αλλαγή: το localization όπως πάντα αποτελεί πηγή γέλιου.

Για το XCOM, σίγουρα θα βγουν DLC. GOTY δεν ξέρω αν θα το έλεγα, αλλά σίγουρα έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά -αν φτιάξουν με το patch και κάτι τρελά criticals που πέφτουν από πολύ νωρίς, θα είμαι πανευτυχής με το συνολικό αποτέλεσμα.

Και για μένα πάντως εύκολα GOTY. Πολύ καλή διάρκεια κάι καλη επαναληψιμοτητα. Αρκετά δύσκολο ιδίως για τα σημερινά δεδομένα. Και το κυριότερο, έχει απίστευτη ατμόσφαιρα. Το ζεις το παιχνίδι και ιδίως με το ironman γίνεται πολύ έντονο. Κάθε απόφαση μετράει και το παιχνίδι σε κάνει όντως να ενδιαφέρεσαι και όχι απλά να παίρνεις αδιάφορες αποφάσεις. Τέλος, είναι εκπληκτικό ακόμα και για άτομα που δεν έχουν λιώσει τα παλιά. Και ο όντως φαίνεται ότι είναι καλοδουλεμένο το παιχνίδι ακόμα και στη λεπτομέρεια. Γι'αυτό και εγω στηρίζω πάντα τη firaxis.

Είχα αρκετό καιρό να λιωσω έτσι σε παιχνιδι, 60ώρες μέσα σε 15 μέρες. Απο όταν βγήκε το civ 5 για την ακρίβεια. :D Και μάλιστα να φανταστείτε ότι το xcom το πήρα πιο πολύ για να στηρίξω τη firaxis και γενικοτερα τις strategy κυκλοφοριες χαχα.

off-topic:snoob, στο review του rps έλεγε ο τύπος ότι είναι πάνω κάτω ίδιο με το crosswords απλά με νέο σενάριο. Οπότε λες να πάρω το crossworlds που έχει και 10E λιγότερο? Μου είχε ξεφύγει τελείως αυτή η σειρά, με το που βρω ευκαιρία θα αρχίσω. :)

• Super Moderators

@remalis:

Έχει μερικές καλές ιδέες που εξελίσσουν τη σειρά, αλλά αν δεν έχεις παίξει τα προηγούμενα, σου προτείνω να ξεκινήσεις από το πρώτο King's Bounty και μετά να περάσεις στο Crossworlds -και πιο οικονομικό θα σου έρθει και κάποια αστεία/αναφορές θα μπορέσεις να τα εκτιμήσει καλύτερα. Συν του ότι, θεωρώ πως η εισαγωγή του Πήγασου στο 2ο της σειράς -Armored Princess- παρότι ενδιαφέρουσα, δε βελτίωσε συνολικά το παιχνίδι, συν του ότι αλλοίωσε τη στρατηγική στο χάρτη και περιόρισε τη χρησιμότητα των πλοίων. Η σειρά όμως είναι πολύ καλή και για τα χρήματα που ζητούν τώρα για τα δύο πρώτα της σειράς το προτείνω χωρίς καμία επιφύλαξη

Εντωμεταξύ, πρέπει να εγκαταστήσω το XCOM σε καινούργιο μηχάνημα και δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το DVD ή αν το Steam θα αρχίσει να το κατεβάζει από μόνο του -με την 4αρα που έχω θέλω μια μέρα να αφήσω το μηχάνημα... συν το πρώτο patch, συν αυτό που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες... βάσανα :Ρ

@remalis:

Έχει μερικές καλές ιδέες που εξελίσσουν τη σειρά, αλλά αν δεν έχεις παίξει τα προηγούμενα, σου προτείνω να ξεκινήσεις από το πρώτο King's Bounty και μετά να περάσεις στο Crossworlds -και πιο οικονομικό θα σου έρθει και κάποια αστεία/αναφορές θα μπορέσεις να τα εκτιμήσει καλύτερα. Συν του ότι, θεωρώ πως η εισαγωγή του Πήγασου στο 2ο της σειράς -Armored Princess- παρότι ενδιαφέρουσα, δε βελτίωσε συνολικά το παιχνίδι, συν του ότι αλλοίωσε τη στρατηγική στο χάρτη και περιόρισε τη χρησιμότητα των πλοίων. Η σειρά όμως είναι πολύ καλή και για τα χρήματα που ζητούν τώρα για τα δύο πρώτα της σειράς το προτείνω χωρίς καμία επιφύλαξη

Αχ ρε snoob φωτιές που μου άναψες. Πάνω που έλεγα να τελειώσω επιτέλους το skyrim και να αρχίσω και το fallout που χω πάρει από τα summer sales και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να αρχίσω με έκαψες τελείως. :D Και pc exclusive, και μικρό studio και revive ξαδερφιού παιχνιδάρας (ίσως της αγαπημένης μου όταν ήμουν μικρός μετά το civ 2) και turn-based strategy αυτή την εποχή. Τι άλλο? Με έχει από παντού. Απορώ πως δε το είχα ακούσει τόσο καιρό... Άτιμη διαφήμιση.

Οπότε λες να αρχίσω κλασσικά από το The legend ε? Το steam το χει και 9.9 οπότε δεν περιμένω καν sales. xD

• Super Moderators

Αχ ρε snoob φωτιές που μου άναψες. Πάνω που έλεγα να τελειώσω επιτέλους το skyrim και να αρχίσω και το fallout που χω πάρει από τα summer sales και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να αρχίσω με έκαψες τελείως. :D Και pc exclusive, και μικρό studio και revive ξαδερφιού παιχνιδάρας (ίσως της αγαπημένης μου όταν ήμουν μικρός μετά το civ 2) και turn-based strategy αυτή την εποχή. Τι άλλο? Με έχει από παντού. Απορώ πως δε το είχα ακούσει τόσο καιρό... Άτιμη διαφήμιση.

Οπότε λες να αρχίσω κλασσικά από το The legend ε? Το steam το χει και 9.9 οπότε δεν περιμένω καν sales. xD

Ναι, και πολύ σταθερός μηχανισμός μαχών, και γέλιο κάποιοι διάλογοι, ωραίοι χάρτες, διάφοροι αντίπαλοι, κάθε χαρακτήρας θέλει άλλη στρατηγική και τακτική προσέγγιση των μαχών. Γενικά, και τα τρία είναι καλά, απλά αφού δεν έχεις δει κανένα, ξεκίνα από το πρώτο και έχει ψωμί η υπόθεση. Γενικά, η ανατολική Ευρώπη βγάζει διαμάντια που -για διάφορους λόγους- περνάνε σχετικά ή και τελείως απαρατήρητα, αν και το συγκεκριμένο έτυχε πολύ καλής υποδοχής. Τις παραγωγές της 1C να τις παρακολουθείς, πάντως

Σ/Κ ελπίζω να έχει βγει το νέο patch για να επιστρέψω στο XCOM -μου έλειψαν οι σιχαμένοι Thin Men που με βρίσκουν από παντού :)

Πλέον έχω ισοροπήσει την ομάδα και αν και αρχικά έχασα αρκετούς από τους πολεμιστές μου ενώ φύγανε και αρκετοί από την συμμαχία τώρα πλέον μπαίνω σε αποστολή με το team που έχω και θερίζω κόλους..Δείτε εδώ την ομαδάρα.

xcom.jpg

• Like 1

Ετοιμάζομαι και εγώ να το ξεκινήσω από το ΣΚ... Τερματίζω το Mass Effect 3 και είναι το επόμενο στη λίστα μου -και πιστέψτε με είναι πολύ μεγάλη-. Πάντως είναι ιδέα μου ή πράγματι είναι ένα μικρό "διαμαντάκι" που έσκασε σχεδόν από το πουθενά; Διαβάζω εξαιρετικές κριτικές...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...