Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πανέμορφο παιχνίδι πρέπει να ομολογήσω. Έκανα βλακεία και δεν έβαζα δορυφόρους και έτρεχα και δεν έφτανα αλλά κατάφερα και το έσωσα (για την ώρα τουλάχιστον). (Κοντά στις 30+ αποστολές και μόνο 1 χώρα την έχει κάνει για την ώρα)

Αποφάσισα να μην το γυρίσω σε παλιότερα saves γιατί το βλέπω πιο ρεαλιστικό να γίνονται λάθη και να παίρνει φωτιά ο κώλος μας να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα :D

3 Assult/2 Heavy/1Support είναι το squad της επιλογής μου και δουλεύει καλά. Αλλά αυτοί οι snipers πόσο παρτάλια θεέ μου. Δε πα να τους έχεις την μάνα τους και τον πατέρα τους από items, η αστοχία τους είναι θρυλική

Τελείωσε επιτυχώς και η assault στην alien base.

Ναι αλλά για να μην πεθάνει ούτε ένας ήταν λίγο πίκρα (με μόνο 2 Laser Rifles την έβγαλα όλοι οι άλλοι είχαν απλά οπλάκια, έπρεπε να περιμένω λιγάκι για κανα Caprass/Plasma, αλλά το φχαριστήθηκα και ας ήμουν με ελάχιστα items, μετά από αυτή την αποστολή κατάλαβα ότι κάτι δεν έκανα καλά και έφτιαξαν τα πράγματα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γυρνώντας απόψε από έξω, αποφάσησα να το τελειώσω

2012-10-21_00002.jpg

Και ακόμα να καταλάβω πως δεν πήρα το Edison achievement. :/

Επεξ/σία από Apoll

Congrats λοιπόν; :D

Ευχαριστώ. Σε Ironman μάλιστα.

Ξεκίνησα σιγά σιγά Impossible Ironman για να δούμε. Οι εχθροί είναι περισσότεροι, και προσπαθούσαν να κάνουν flank συνέχεια.

Για να δούμε αν οι τρεις τύπισες που επιβίωσαν την 1η μάχη θα αντέξουν μέχρι το τέλος, για να πάρω και το achievement.

Ωραίος Αpoll!! Άντε και στα δικά μας οι υπόλοιποι.

Εγώ τώρα κάνω την έφοδο στη βάση. Και Βαγγελας v2.0 captain xD

Το επόμενο game παντως θα είναι ironman. Έτσι κ αλλιώς και τώρα προσπαθώ να μην κάνω load και σκέφτομαι κάθε κίνηση αρκετά πριν κουνηθω.

Το Impossible campaign το έχασα από την 3η αποστολή!!!!!

Μην ενεργοποιήσετε το Damage Roulette. Το παιχνίδι κλέβει ασύστολα στο impossible. Οι εξωγίηνοι κάνουν 4-5 ζημιά, και οι XCOM 1-2.

2o playthrough στο impossible, έχασα την πρώτη αποστολή τρεις φορές. χαχαχαχα. (σου λέει να κάνεις restart κάθε φορά).

Το Impossible campaign το έχασα από την 3η αποστολή!!!!!

Μην ενεργοποιήσετε το Damage Roulette. Το παιχνίδι κλέβει ασύστολα στο impossible. Οι εξωγίηνοι κάνουν 4-5 ζημιά, και οι XCOM 1-2.

2o playthrough στο impossible, έχασα την πρώτη αποστολή τρεις φορές. χαχαχαχα. (σου λέει να κάνεις restart κάθε φορά).

¨Αρα το impossible campaign δικαιώνει το όνομά του.

Είναι όντως impossible...

Θα προτιμούσα να έβλεπα καλύτερο ΑΙ και όχι κλέψιμο.

To ΑΙ είναι στο full όταν παίζεις classic. Στο Impossible απλά έχει ένα σωρό επιπλέον bonus στο να σε βαράει, ακόμα και εκτός LOS.

Και φυσικά ξεκινάς με ένα σωρό πέναλτι εκτός μάχης.

Ξεκίνησα Classic με Second Wave On στα πάντα εκτός του Blitz.

• Super Moderators

4/4 αποστολές σε Classic Ironman με μηδέν απώλειες (1 σοβαρό τραυματισμό αλλά όχι critical) με excellent αποτελέσματα, κι όμως με 10 μέρες να απομένουν στο μήνα έχω 1 χώρα στο κόκκινο, 3 στο πορτοκαλί και 4 στο κίτρινο.

Ρεαλιστικός στόχος μου είναι τέλος δεύτρου μήνα να έχω καλύψει πλήρως την Αφρική και δύο χώρες της Αμερικής, εκεί υπολογίζω έσοδα κοντά στα 700 creds, κι από εκεί και πέρα τέλος τρίτου μήνα να έχω τουλάχιστον 8 χώρες καλυμένες ώστε να μη χάσω από εκεί -αλλά τα abductions είναι καταστροφή με την τριπλή επιλογή (δηλαδή να έχεις κατ΄ελάχιστο 5 χώρες να πανικοβάλλονται, ό,τι κι αν κάνεις στην τρίτη ήπειρο: για ήττα νωρίς δεν το συζητάω, είναι καταστροφή από την οποία δεν είμαι βέβαιος αν γίνεται να ανακάμψεις, αφού θα ανεβεί ο πανικός σε τουλάχιστον 8 χώρες, ίσως και 11...)

Υπόψη, για όσους δεν το ξέρουν, το πόσο θα μειωθεί ο πανικός εφόσον νικήσει κανείς σε terror attack σε παγκόσμιο επίπεδο έχει να κάνει με το πόσους πολίτες έσωσες -το είδα στην πράξη, το excellent είχε τεράστια διαφορά σε σχέση με το good.

Γενικά, οι terror και οι αποστολές που δίνει το Συμβούλιο είναι υπερπολύτιμες στον έλεγχο του γενικού πανικού, ιδιαίτερη προσοχή εκεί.

• Like 1

Για να δείτε πόσο κλέβει στο Impossible

2012-10-21_00016.jpg

O Tin Man ανοιξε την πόρτα. Βγήκε έξω! σκότωσε τον ένα στρατιώτη και κανείς δεν τον πυροβόλησε, αν και οι 4 ήταν σε overwatch.

• Super Moderators

Ήδη στο classic επιχειρούν συστηματικά να σε κυκλώσουν -στην 4η αποστολή έπεσα σε έναν πολύ προβληματικό (τουλάχιστον έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι και τον διαχειρίζομαι εγώ) χάρτη: σε ξεκινάει γωνία, με πάρα πολύ μεγάλη ανοιχτή έκταση γύρω από ένα κτίριο (μέσα στους δύο χώρους του οποίου φώλιαζαν 12 sectoids). Κατάφερα να περάσω δύο στρατιώτες στην πίσω πλευρά του και να κάνω flanking, αλλά με κατάλαβαν οι 3 που φυλούσαν την πίσω πλευρά και οι άλλοι 3 που βρίσκονταν πιο κάτω στο δεύτερο χώρο: τρεις κινήθηκαν από τη μία πλευρά του χάρτη, 3 από την άλλη, με γλίτωσαν τα 2 high cover που είχα στην ανοιχτή πλευρά και κάποια overwatch.

Γενικά, τα S.C.O.P.E και το holo targeting του Heavy είναι πολύτιμα στην αρχή, ώστε να προκύπτουν κάποια υποφερτά ποσοστά ευστοχίας χωρίς flanking -το flanking είναι απολύτως απαραίτητο όμως, ώστε να μην προκύπτουν ανταλλαγές πυροβολισμών, στις οποίες εκ των πραγμάτων μειονεκτεί ο παίκτης τουλάχιστον μέχρι το mid game.

Οπότε, η συμβουλή μου, με την οποία έχω καταφέρει να μειώσω σημαντικά απώλειες και τραυματισμούς, είναι αυτή: μη σταματάτε το γύρο σας σε σημείο που σας βλέπει πάνω από ένας εξωγήινος (ιδανικά να μη σας βλέπει κανένας). Το 1 overwatch σε χώρο που πιθανόν θα εμφανιστεί εξωγήινος είναι πολύ ανώτερο των δύο overwatch σε εντοπισμένο (ορατό) εξωγήινο. Ξεχάστε τα τυφλά dash, αναζητήστε full cover (μη σας ξεγελά ο ορισμός, δεν είναι "πλήρης" κάλυψη, σας δίνει μόλις 40 κάλυψη, που σημαίνει πως ακόμη κι ένας rookie human έχει 25% πιθανότητα να σας πετύχει με τα απολύτως βασικά όπλα, πόσω μάλλον ένας ή δύο εξωγήινοι με όπλα plasma ικανά να σε εξοντώσουν με μια βολή).

Επίσης, ο assault παίρνει πολύτιμη ικανότητα από squaddie (run & gun) ενώ ένας sniper πρέπει να φτάσει corporal για να αποκτήσει το squadsight, με το οποίο αλλάζουν τα δεδομένα. Πολύτιμο είναι και το sprinter των support, επίσης στο 2ο promotion, που αυξάνει κατά 50% το εύρος κίνησης ενός στρατιώτη και μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός επίφοβου full cover που το βλέπει εξωγήινος και ενός full cover εκτός οπτικού πεδίου αντιπάλων. Ο support μπορεί να γίνει έτσι βασικό εργαλείο για flanking ή παροχή γρήγορης υποστήριξης καθώς αλλάζει η διάταξη του μετώπου.

Ο heavy θέλει να φτάσει 2ο και 3ο επίπεδο για να αποκτήσει τα πολύτιμα holo targeting και suppression, οπότε βοηθείστε τον να πάρει νωρίς kills: θυσιάστε λίγα fragments αν μπορείτε να φάτε 2 ή 3 αντιπάλους με τη ρουκέτα (90%) ευστοχία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...