Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 959
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η βάση της φώτο είναι πιθανόν να είναι πλασματική.

Με 2 workshop δεν μπορείς να έχεις 5 sat link. Οι απαιτήσεις σε engineers είναι μεγάλη.

Ανεξάρτητα. 4 Link σε τετράγωνο προσφέρουν σύνολικά 16 δορυφόρους. Tα 5 που έχει φτιάξει στην φώτο μόνο 12. Το ίδιο και ενέργεια κλπ.

Και 2 labs είναι άχρηστα. Το ίδιο και το Elerium Gen. Ίσως παίζει στο Easy για να έχει τόσο elerium που να έφτιαξε τον reactor.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή έχω προλάβει να παίξω μόνο μια μέρα και έχω μια απορία που δεν εχω κατσει να την διασταυρώσω:

αν σε κάποιο Player δεν χρησιμοποιήσεις τα TU του σε ένα γύρο , κανονικά δεν θα πρέπει να είναι σαν να τον έχεις βάλει σε overwatch;

εχω την εντύπωση πως δεν γινεται αυτό, ενώ αν μπορώ να θυμηθώ από το παλιό γινόταν αυτόματα.

• Super Moderators

Λυπάμαι που το γράφω, γιατί το παιχνίδι μου αρέσει πραγματικά και υπάρχουν στιγμές (καλές και άσχημες) που είναι εξαιρετικό, όμως έχει σοβαρά θέματα ισορροπίας στις τακτικές μάχες.

Το overwatch είναι φορές που πραγματικά μοιάζει άχρηστο. Δεν μπορεί δύο φορές, διπλό overwatch (την πρώτη πυρά από την ίδια κατεύθυνση, τη δεύτερη διασταυρούμενα) με μονή κίνηση (άρα χωρίς το evasion bonus που δίνει το dash), να μου βγάζει 0/4. Τουλάχιστον, όχι την ίδια στιγμή που το hunker down μετατρέπει τους ανελέητα εύστοχους εξωγήινους σε κωθώνια που έρχονται και τερματίζουν το γύρο τους δίπλα μου, προσφέροντάς μου βολές της τάξης του 85%-100%, ενώ πριν δεν τους πετύχαιναν τέσσερις ακροβολισμένοι στρατιώτες...

Δεν μπορεί να αστοχώ τρεις φορές με πλεονέκτημα ύψους και να δέχομαι critical πίσω από full cover με τον εξωγήινο να έχει μειονέκτημα ύψους. Δεν μπορεί να μειώνω στο μισό την απόσταση που μας χωρίζει και το ποσοστό ευστοχίας να μένει αμετάβλητο, ούτε να περνάω από πιστόλι σε sniper rifle και πάλι να μην αλλάζει τίποτε (έστω αρνητικά, αν υποτεθεί ότι πάω να το χρησιμοποιήσω από πολύ μικρή απόσταση).

Είναι κρίμα, δηλαδή, να σου λέει το παιχνίδι ότι δεν μπορώ να δομήσω σοβαρή πρόκληση και οι εναλλακτικές είναι ή να κλέψω ή να φερθώ σαν ηλίθιο, αν βρεις τι με μπλοκάρει.

Μέχρι χτες έλεγα πως είμαι άτυχος ή κάνω λάθη, αλλά το σημερινό ήταν το αποκορύφωμα. Είναι κρίμα να μηδενίζει σοβαρές στρατιωτικές τακτικές και να επιβραβεύει ένα φαιδρό exploit.

Snoob, man είπα τόσες φορές. Χρησιμοποιήσε το αντι ΑΙ cheat mod. To παχνίδι γίνεται καλύτερο. Σκληρό ακόμα, αλλά δεν τραβάνε βολές που να τραβάς τις τρίχες σου.

Στο λαπτοπ που πήγα να το τρέξω στην δουλειά. Ξεκίνησα το campaign, και έχασα την 1η αποστολή 4 φορές!!!!! (σου βγάζει αν κάνεις restart). Δεν έχει συμβεί αυτό στο PC.

Και ξεκίνησα ξανά το campaign, και έκανα περίπατο. (Classic Ironman χωρίς mod).

Στο backpack τι φορτώνετε συνήθως;

Sniper, Heavy - SCOPE

Assault - Arc/Nano/Chitin (ανάλογα)

Support - Medikit & SCOPE/Nano/Chitin (μιας και έχουν 2 slot).

Εγώ έχω δοκιμάσει αρκετά combo και έχω βρεί να αποδίδει καλύτερα διαφορετική τακτική ανάλογα το χάρτη / περίσταση .

Μη ξεχνάμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο και το στυλ παιχνιδιού του καθένα.

Προσωπικά συνήθως παίζω με ζώνη , δηλαδή 3 να καλύπτουν με το μάτι για κίνηση (οι 2 είναι snipers και ένας assault για κάλυψη από επερχόμενο floater ) και 2 Heavy να πάνε για πέσιμο , συχνή χρήση scanner και στους heavy rockets για να μπορούν να δίνουν πόνο όταν ο εχθρός είναι μαζεμένος στον ίδιο χώρο (ολόκληρα squad φεύγουν άκλαυτα). Συχνή χρήση του smoke καθώς και προσεκτικού ανοίγματος του χάρτη για να μην βρεθώ αντιμέτωπος με 2-3 enemy squad - same time (αν και όταν συμβεί πέφτει μπόλικο μολύβι). Κάνω χρήση αρκετά πυρών κάλυψης σε εχθρούς που δεν έχω αποτελειώσει ή που έχουν την δυνατότητα να ξεπαστρέψουν τον άχρηστο Major που αστόχησε από τα 2 μέτρα. Οι Assault μπορούν να αποδώσουν εάν έχουν covering fire και πλησιάσουν τον εχθρό με ασφάλεια. Παίζω αρκετά και με πιστόλια , ένας ειδικά Assault την έχει δεί Judge Dred και παίζει από παράθυρα τον μάγκα.

Στους χάρτες που μπουκάρω σαν Starship trooper έχω γλυτώσει αρκετές φορές επειδή πήγαινα swat style gameplay. covering corners and move in teams of two.

Όσο προχωρά το game τα ίδια tacs δε θα αποδώσουν εάν δεν έχεις το κατάλληλο εξοπλισμό . Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί πολλές φορές να κοιτάς το μοντέλο της πρώην σου ενώ πέφτει με αίματα στο έδαφος σε αργή κίνηση και μετά κοιτάς την άλλη πρώην σου σκεπτόμενος .. " αστόχησε ρε γαμ***λη!!! " ... και αστοχεί!!!! Ύστερα σκέφτεσαι αν πρέπει να τρέξεις να τη κοπανίσεις για να κλάψεις μία φορά μόνο ή να ρισκάρεις να την εμπιστευθείς και να προσπαθήσεις να αποτελειώσεις τον στόχο . Βέβαια καταλήγεις να σκέφτεσαι πως καλά έκανες και χωρίσατε μιας και αστοχεί να εξολοθρεύσει την απειλή και υπογράφει και αυτή το θάνατό της.

Καλό είναι να μη στέλνεις συνέχεια τους ίδιους στη μάχη διότι μπορεί να τραυματιστούν σε μία εκκαθάριση ρουτίνας και μετά από λίγες ώρες-μέρες να σκάσει μία χοντρή μάχη ... και σκέψου να πρέπει να τη δώσεις με Rookies και χωρίς sniper ...

Οι sniper σε ορισμένα maps είναι το Α και το Ω , πολλές φορές οι rest είναι το decoy . Εκμεταλλευτείτε τα αμάξια που σκάνε και εάν βρεθείτε σε κατάσταση face2face με bersheker και δεν υπάρχει κοντά δικός σας, κάντε τη τρέχοντας (για το άνοιγμα του χάρτη σε περίεργες καταστάσεις κάνω χρήση των Assault εφόσον έχουν το μεγαλύτερο βεληνεκές . Μέχρι και τους Δίσκους/ζόμπι/bugs τους βγάζεις άνετα με τα αρχικά όπλα και το SCOPE add on .

Αναγκαστικά αργότερα θα πρέπει να επενδύσει κάποιος σε νέα Armor εφόσον ο εχθρός πλέον αποκτά 4 σειρές HP . Προσεκτικά επιλέξτε τα bonus των στρατιωτών σας καθώς το να πυροβολήσει π.χ 2 φορές στο ίδιο turn αλλά και overatch μπορεί να έχει τελείως διαφορετική εξέλιξη . Θυσιάστε κανά turn για ολικό Reload .

Επειδή τέλος μπορεί στο σχεδιασμό να είναι όλα καλά αλλά στη πράξη να έρθει μία απρόβλεπτη ενέργεια π.χ ένας δίσκος από το πουθενά όπου εμποδίζουν διάφορα εμπόδια το line of fire των rest παικτών σας , remember μπορείς να ανοίξεις δίοδο-τρύπα εκεί που υπάρχει τοίχος... και να κάνεις χρήση covering fire Η rockets λυτρώνοντας τον ξεγραμμένο απ'τον θεό Metrosexual πεζοναύτη σας.

Ακόμα δεν έχω κάνει χρήση του Johny 5 αλλά διάβασα κάπου πως δε καταλαβαίνει τίποτα από plasma shots , εάν αυτό ισχύει είναι ενδιαφέρον , αλλά όταν έχω βαρέσει τον Δίσκο με plasma , του χω κόψει αρκετά hp. Τελικά τί ισχύει ;

Τέλος, ανέκαθεν σαν τακτική,όσους είχαν 0 kills/missions τους εξόπλιζα με νέα guns+armor και τους πήγαινα μπαρότσαρκα . Μάθαιναν αρκετά καλά και ασφαλέστερα στα μετέπειτα στάδια του παιχνιδιού .

Στανταράκια τα Squad Size και Rapid Recovery. Όσον αφορά το Research θεωρώ ίσως κακό το research των ενδιάμεσων armor .

Δηλαδή έχω κάνει research από τα 7 είδη έως τώρα τα 4 . Δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψω έξτρα χρόνο έρευνας για τα άλλα , εκτός αν όσοι το έχετε τελειώσει γνωρίζετε κάτι καλύτερα.

Ερώτηση #1, σε 5-6 missions που χουν να κάνουν με UFO έχω κολλήσει να κάνω stun τον τελευταίο etheral (εάν τον λένε έτσι) και ενώ ingame τον stun-αρω στη πράξη δε κάνω complete το Quest : Capture Live Alien . Αναγκαστικά πρέπει να κάνω άλλο τύπο capture υποθέτω , θα το δοκιμάσω laters.

Ερώτηση #2, έχω την αίσθηση πως μετά από heal των marines αρκετοί χάνουν το item που είχαν στο extra slot.

Apoll : Αυτό με τα δύο slots το ξαναείδα που το είχες αναφέρει , αλλά νομίζω ισχύει από ένα βαθμό support και πάνω.

Και άλλα tips : http://www.oxm.co.uk/46682/features/xcom-expert-tips-seven-ways-to-utterly-humiliate-enemy-unknown/?page=1

Εντωμεταξύ αν δείτε στο τελευταίο link που δίνω , το βίντεο , η χειροβομβίδα μια χαρά δουλεύει στο xbox.

Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι έγινε port από το xbox.

Ένα κολπάκι που ανακάλυψα για ομαλή κίνηση της χειροβομβίδας/μπαζούκας είναι χρήση ροδέλας ποντικιού για μέγιστο zoom out.

Και πάλι βέβαια δε φτάνει την ομαλή κίνηση που είδα στο βίντεο του xbox.

2012-10-16_00001.jpg

Στην επάνω φώτο, θα δείτε ότι έχω ρίξει ένα καπνογόνο στο τέλος του προηγούμενου γύρου μου.

Ξέρετε τί έκαναν οι τρεις floater στον γύρο τους;

Suppress fire!!!!!

Που αν δεν είχα ρίξει το καπνογόνο θα είχαν ξεκάνει 3 δικούς μου, ως συνήθως.

Έφαγα τον 1ο, με 28% Aim (λόγο suppress fire) από το Heavy!!!!! (πήγαινα για Holo Targeting bonus), και οι άλλοι δύο έπεσαν αμέσως, με τον ένα support να μπει σε overwatch.

O ένας δεν φαίνετε γιατί μόλις τον έφαγα. Και είπα να τραβήξω shot για να δείτε ότι ακόμα και μισή cover υπό συνθήκες, κρατά. (Η ζημιά που έχει ο άλλος, είναι από Tin Man poison).

Αν κάποιος θέλει το save της μάχης να δοκιμάσει με την ομάδα μου, πολύ ευχαρίστως.

Τρία ακόμα ενδιαφέροντα links με αναλυτικές πληροφορίες για το παιχνίδι, (κάτι σαν manual) :

xcom-enemy-unknown-building.jpg

http://www.guide4gam...acilities-guide

xcom_enemy_unknown_laboratory.jpg

http://www.guide4gam...-research-guide

xcom-enemy-unknown-0.jpg

http://guide4games.c...abilities-guide

Εντωμεταξύ στην Firaxis έχουν χεστεί στο τάληρο : http://www.rockpaper...-0

Apoll : Οπλάκια τι προτείνεις στη κάθε κατηγορία στρατιώτη;

• Super Moderators

Επιβιώνουν και οι τέσσερις στην πρώτη αποστολή, αλλά οι τρεις βγαίνουν από 10 έως 18 μέρες off (οι δύο καθαρά δικό μου λάθος, πήγα να περάσω από πόρτα καλυμένη από overwatch...)

Οπότε, στη δεύτερη αποστολή, είμαι με ένα heavy και τρεις rookies, κάνω το σταυρό μου και ξεκινάω... Και επιβιώνουν ξανά και οι τέσσερις, με μόλις ένα τραυματία των 4 ημερών -πταίσμα δηλαδή. Και οι 3 rookies παίρνουν προαγωγή, και οι 3 σε assault. Καλό είναι αυτό, κακό, θα δείξει στην πορεία. Πάντως, είχα δεκάδες μάχες να σταθώ τυχερός σε βολές της τάξης του 50/50 και να πετύχω δύο αντιπάλους από reaction shot. Η μάχη κρίθηκε όταν ένας rookie πέτυχε την πηγή ενός mind merge με 50% πιθανότητες, και καπάκι πέτυχα δεύτερο στόχο σε reaction shot.

Φοβάμαι να συνεχίσω, τόση καλή τύχη μαζεμένη, βλέπω 4 ΚΙΑ στην επόμενη :Ρ

• Like 2

Εγώ ξεκίνησα δεύτερο παιχνίδι (στο easy level πάντα) και μετά από 2 αποστολές χωρίς απώλεια έκανα save.Από εδώ και πέρα αν έχω έστω και μία απώλεια θα γίνεται re-load της προηγούμενης κατάστασης.

Ειμαι στα προθυρα να χασω το campaign εκει που κοντευα να το τερματισω ξανα :shock: Εκεινο το patch που απενεργοποιει το ai cheat,υπαρχει περιπτωση να μου απενεργοποιησει achievements,να με flaggarei cheater η κατι αλλο;Desperate times...

Επιτέλους γύρισα από δουλειά και θα στρωθώ. :ph34r:

@skiabox: Γιατί μωρέ? Έχει τη φάση του να χάνεται και κανένας. Οκ αν ξεκληριστεί όλη η αφρόκρεμά σου τότε ΟΚ αλλά κατα τ'άλλα κουλ.

edit: αυτά τα λέω τώρα, όταν μου χάνεται κανένας δικός μου τρελαίνομαι, χαχα

@Snoob: lol με τη γκίνια που σε δέρνει σε βλέπω να σου επιβιώνουν και οι 4 για καμια 10αρια αποστολές απλά για να γλυκαθείς και σε καμια κρίσιμη αποστολή για panic να σε αρχίζουν τα crit σε full cover από sectoid στην άλλη άκρη του χάρτη. :-D

Αντί για τη λύση με το ai-cheat γιατί δε δοκιμάζετε πιο εύκολο επίπεδο? Αλλάζει κάτι άλλο στο gameplay?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...