Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι.

Καμμια 30αριά ήταν σε Supply Ship ανέπαφο, και έχασα το 1o playthrough.

Είχα μόνο skeleton armour και 2 plasma όπλα μόνο. Τα laser ήταν στρακαστούκες.

Αποφάσησα, ότι θα μείνω με laser χωρίς να ανακαλύψω πλάσμα, για λίγο περισσότερο.

Μιας και αν η θεωρία μου είναι σωστή, θα πέφτουν περισσότερα Crysalids και λιγότερα ********

Οπότε θα μπορέσω να φτιάξω μερικές Chitin. Σε colonel με Titan + Chitin είναι κάπου 26-28 hp περίπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα με το παρθενικό μου ποστ . Αν και σας διαβάζω κανα δυο χρόνια, το game αυτό με έκανε να ποστάρω για να προσκαλέσω κι άλλους στη χαρά που βιώνω.

Το game ειναι καταπληκτικό. Δεν έχω παίξει τα προηγούμενα και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά έχω φάει κόλλημα. Μια - δυο ώρες τη μέρα μου περισσεύουν (δουλειά, γυναίκα, παιδιά) και το μυαλό μου είναι εκεί συνέχεια.

Αν και πολλές συμβουλές των παιδιών παραπάνω έχουν λογική, θα σας προτείνω το εξής: Ακολουθήστε τη δική σας τακτική και το playstyle σας. Στο νετκαφε που συχνάζω παίζουμε γύρω στα 10 άτομα και όλοι έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Πολλοί πάνε τέλεια, άλλοι λιγότερο καλά, αλλά όλοι γουστάρουμε. Βλέπω πολλά διαφορετικά set up και με πολλά διαφορετικά abilities στις μονάδες του καθενός και οι αποτελεσματικοί συνδυασμοί είναι άπειροι. Παίξτε το game στο επίπεδο δυσκολίας που σας καλύπτει και η απόλαυση ειναι εγγυημένη.

• Super Moderators

Ώρες-ώρες δεν ξέρω τι να πω...

Εντοπίζω έναν Thin Man με το Heavy μου. Λέω, ας πάω πίσω, να τον τραβήξω στο reaction fire των υπολοίπων. Υποχωρώ, βάζω δύο να περιμένουν και παίρνω την τέταρτη της ομάδας στα δεξιά, να επιχειρήσω flanking στον επόμενο γύρο.

Με κάποιον τρόπο, ο Thin Man "μαντεύει" ότι πάω να τον κυκλώσω (ή απλά στέκομαι άτυχος) και κινείται κατευθείαν επάνω της. Ως φρόνιμο παιδί με πικρή πείρα, έχω βάλει τη rookie πίσω από full cover. Αμ δε. Ο Thin Man στέκεται και ρίχνει 9άρι critical, πίσω από full cover. Για νιοστή φορά.

Majestix_zpsd9a878d7.jpg

Κάθισα και το έψαξα, ακόμη και το full cover σου δίνει defense μόλις 40 (ένας rookie έχει attack 65) και το half cover μόλις 20. Δεν μπορώ (ή δεν ξέρω πώς γίνεται) να δω πόση άμυνα σου προσθέτει το hunker down, πάντως σκοπεύω να τσεκάρω τι σου δίνει το smoke grenade σε πρώτη ευκαιρία.

Κοινώς, μια ψευδαίσθηση είναι το full cover, τουλάχιστον στο classic που παίζω.

Το βράδυ θα κάνω μια τελευταία απόπειρα να στρώσω την ομάδα, αλλιώς μετά λύπης μου πάω σε normal, όπου ελπίζω αυτά τα απιθανοαπίθανα criticals να περιοριστούν. Ας το νικήσω τουλάχιστον έτσι, μπας και καταλάβω τι πρέπει να κάνω σε επίπεδο στρατηγικής τουλάχιστον, γιατί στις μάχες έχω δύο ημέρες που πάω για πρωτάθλημα γκαντεμιάς.

Το cover δουλευει αν ο εχθρός ρίχνει οριζόντια. Αν έχει πάνω από 10 μοίρες γωνία, δεν έχεις καθόλου cover.

Θα πρέπει να πιάνεις γωνίες όπου το cover ακόμα και μισό μισό έχει καλύτερη προστασία αν θες να μπεις σε overwatch.

Επίσης το overwatch εκθέτει τον στρατιώτη. Λογικό είναι.

Δοκίμασε hunker και θα δεις ότι και μισή cover και δίπλα σου να είναι ο άλλος, θα οπισθοχωρίσει και θα μπει σε overwatch.

Skeleton πανοπλία, είναι πολύ καλή γιατί δίνει +10 αν είσαι σε cover. Ανεβάζωντάς το σε 50 αν είσαι δίπλα σε μονό full cover ή δύο μισά.

Smoke, ιδίως με το upgrade του έξτρα stimulant, είναι πολύ χρήσιμό. Οι Support κρατάνε 3 medikit, 3 smoke για αυτό το λόγο. Με 2 τέτοιους, και δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα απωλειών.

Σωστά αυτά για το hunker, από εχθές που άρχισα να το χρησιμοποιώ είδα βελτίωση και οι λεβέντες την γλιτώνουν περισσότερες φορές από ό,τι πριν.

• Super Moderators

Θα το δοκιμάσω, αλλά δεν αισιοδοξώ.

Παρενθετικά, σε γωνία (full/full) την είχα τη rookie μου όταν την έφαγε ο Thin Man. Κι αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης, η αίσθηση πως ό,τι κι αν κάνεις, αν θέλει να σε φάει, θα σε φάει. Δεν υπήρχε καλύτερη κάλυψη εκεί, καμία (υπήρχαν κι άλλα full cover, αλλά όχι γωνία).

Εγώ για να πετύχω από 10 τετράγωνα μακριά αντίπαλο σε γωνία full/full έχω κάτι λιγότερες πιθανότητες από το να πιάσω το τζοκερ με προτάσεις από το γάτο μου.

Παιδιά ένα sticky να γίνει να συγκεντρώνουμε πληροφορίες στο 1ο post.Είναι εφικτό;

Snoob : Αν φύγει μια χώρα δεν επιστρέφει.Αν φύγουν 8 χώρες τότε Game Over.

http://gaming.stackexchange.com/questions/87424/can-i-get-a-country-back-into-xcom-program

• Like 1

• Super Moderators

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Το game over το ήξερα, απλά διατηρούσα την ελπίδα μήπως γίνεται κάπως να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη μιας χώρας.

Πάντως, είναι μεγάλη πόρωση το παιχνίδι. Δουλεύω και σκέφτομαι τακτικές :)

• Like 1

Πάντως αν φτάνεις σε τέτοιο επίπεδο εξαθλίωσης στο πιο εύκολο level σημαίνει ότι στο παιχνίδι πρέπει να γίνουν συγκεκριμμένα πράγματα με συγκεκριμμένη σειρά για να έχεις κάποιες ελπίδες να το τελειώσεις.

• Super Moderators

Με απόλυτη σειρά, μάλλον όχι, αλλά σαφώς υπάρχει σειρά προτεραιότητας, ας πούμε weapons over armor, αυτό είναι ξεκάθαρο (και διαχρονικό).

Ίσως να μην έχω καταλάβει απόλυτα τους μηχανισμούς του παιχνιδιού (αν και το hunker για exploit μου κάνει, ειδικά αν ισχύει αυτό περί υποχώρησης ακόμη και κοντά σου να είναι ο εξωγήινος).

Το θέμα είναι πως, για μένα, ανήκει πλέον στην κατηγορία των παιχνιδιών "όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις". Χτες, δεύτερη μάχη, μου βγάζει 12 sectoids (εντάξει, μπορούσα να διαλέξω ευκολότερη μάχη, αλλά είχε engineers για αμοιβή, που είναι το φετίχ μου) κι εγώ ήμουν με δύο rookies και δύο squadies. Πύρρειος νίκη, με 3 νεκρούς, αλλά δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν βγαίνει πίσω από το βανάκι η Καναδή heavy μου και θερίζει το τελευταίο sectoid,

Νομίζω ότι έχω βρει υλικό για πολλές ιστορίες εδώ. Συνήθως ιστορίες ήττας και αποτυχίας, αλλά πάντως ενδιαφέρουσες.

• Like 1

• Moderators

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Το game over το ήξερα, απλά διατηρούσα την ελπίδα μήπως γίνεται κάπως να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη μιας χώρας.

Ασ' τους να καούν! Αν δεν θέλουν σωτηρία, κακό δικό τους. :P

Btw, σε κάποια φάση αν βγουν τίποτα "free custom team" mods, θα φτιάξω ομάδα όλη Έλληνες πολιτικούς.

Νομίζω ότι έχω βρει υλικό για πολλές ιστορίες εδώ. Συνήθως ιστορίες ήττας και αποτυχίας, αλλά πάντως ενδιαφέρουσες.

Να σου πω, αυτές έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου από την Παρασκευή. Όχι οι νίκες, αλλά οι ήττες και οι απώλειες.

Παιδιά ένα sticky να γίνει να συγκεντρώνουμε πληροφορίες στο 1ο post.Είναι εφικτό;

Snoob : Αν φύγει μια χώρα δεν επιστρέφει.Αν φύγουν 8 χώρες τότε Game Over.

http://gaming.stacke...to-xcom-program

Hmm δεν το ηξερα αυτο, ειμαι στο οριο δηλαδη..τωρα με πορωσες πιο πολυ :-D

• Super Moderators

Η βάση εξαρτάται πολύ από το πού θα βγουν τα steam vents.

Πάντως, εγώ δίπλα στο sat link δε θα έβαζα alien containment, αυτό το στέλνω πάντα άκρη αριστερά και αναπτύσσω τη βάση στα δεξιά, για να φτιάξω δεύτερο link δίπλα στο υπάρχον και να πάρω +1 bonus (όχι ότι φτάνω συχνά ως αυτό το σημείο, με τα criticals να πέφτουν βροχή).

Άντε δυόμισι ώρες ακόμη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...