Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως τα criticals πίσω από full cover δεν τα πολυκαταλαβαίνω και το έχω διαβάσει ώς παράπονο καί εδώ αλλά και σε ξένα sites......

Ίσως να το άλλαζαν με κάποιο patch.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως τα criticals πίσω από full cover δεν τα πολυκαταλαβαίνω και το έχω διαβάσει ώς παράπονο καί εδώ αλλά και σε ξένα sites......

Ίσως να το άλλαζαν με κάποιο patch.

Όχι, είναι hardcoded cheating στο .exe

Παράθεσα mod πριν μερικές σελίδες που διορθώνει το θέμα με τα παλαβά shots σε Classic & Impossible. Το ΑΙ δεν επηρεάζεται, ούτε το παιχνίδι. Απλά τα cheat απενεργοποιούνται. Το παιχνίδι είναι το ίδιο δύσκολο. Απλά δεν τις τρώς πίσω από πλήρης κάλυψη από την άλλη μεριά του χάρτη με 100% critical. Και λόγο αυτού, οι alien προσπαθούν ακόμα περισσότερο να σε περικυκλώσουν. Μέχρι και οι Sectoid!!!!!!!!

Το έβαλα επάνω και δεν παρατήρησα κάποια διαφορά, σε κάτι άλλο. Μόνο πρόβλημα ο τύπος που το έγραψε, αυθαίρετα κατέβασε τον χρόνο κατασκευής των δορυφόρων στο 10 ημέρες, και του έχω ζητήσει μία έκδοση χωρίς αυτό. Το οποίο είναι cheat.

Επίσης το AI του Normal, είναι παντελώς ηλίθιο. Οπότε Classic με mod που αφαιρεί το κλέψιμο είναι η μόνη λύση.

Η διαφορά Normal και Classic AI είναι τεράστια.

Επίσης του ίδιου στυλ heavy handed cheats υπάρχουν και στο CIV 5. Ενα civ, μπορεί να έχει Σίδερο, Αλουμίνιο, Ουράνιο στην επικράτειά του, αλλά δεν το έχει αναπτύξει ακόμα.

Όμως μέχρι εσύ να ανοίξεις τον χάρτη της περιοχής του, κατεβάζει μονάδες που χρειάζονται Σίδερο, Αλουμίνιο ή πυρηνικά. Μόλις ανακαλύψεις την συντεταγμένη αυτή, πέφτει μείον μπόνους στις μάχες, αφού δεν έχει τα υλικά, και πάει και το φτιάχνει το ορυχείο μετά. Και φυσικά τα πυρηνικά ως διαμαγείας εξαφανίζονται τον επόμενο γύρο. (Αυτό στις 2 τελευταίες δυσκολίες του CIV 5).

• Super Moderators

Δεν αντέχονται άλλο τα critical πίσω από full cover, 3ος στρατιώτης στη διάταξη. Πάλι μου έφαγαν sniper έτσι.

Και το θέμα είναι πως έτσι και χάσεις αποστολή σε τριπλή επιλογή από abductions, λ.χ., πανικοβάλλονται 3 ήπειροι, όχι απλά τρεις χώρες. Άντε να μειώσεις panic level σε 7 χώρες μαζεμένες...

Στο classic παίζω και πραγματικά μετράω επικές ήττες. Το παλεύω, αλλά αν κάνεις λάθος, 99% σε έχουν τελειώσει (καμιά φορά και χωρίς να κάνεις λάθος :Ρ).

Tip: μέχρι να εντοπίσετε αντιπάλους (εκτός κι αν κάνετε replay πίστα από το tutorial, όπου ξέρεις τι θα συμβεί) ξεχάστε το dash, στο classic είναι αυτοκτονία.

Υ.Γ. Δύο εξωγήινοι ταμπουρώνονται, καταφέρνουν με μειονέκτημα ύψους και απόσταση να χτυπήσουν τον assault μου (4/6 του πήραν) και λέω, "βράσε τα artifacts, θα φάνε ρουκέτα". Και η ρουκέτα, με 90% ποσοστό ευστοχίας, αστοχεί, φυσικά, και πάει 8 τετράγωνα δεξιά και σκοτώνει το person of interest...

Τίποτε, πάω να παίξω κανένα τζόκερ...

• Like 2

• Super Moderators

Nαι, δεν αντιστοιχεί πάντοτε στα πραγματικά ποσοστά (αν και shotgun από μακριά δίνει πράγματι 1% σε κάποιες περιπτώσεις.

Σοβαρά, τώρα, ελπίζω να κάνουν κάτι με τα ανεξέλεγκτα criticals, είναι που είναι τα σημεία κάλυψης ελάχιστα σε ορισμένες πίστες, αν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις ούτε αυτά για να έχεις μια αξιόπιστη άμυνα, πώς θα γίνει; Save, reload;

Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια με τα bonus του tutorial, γιατί μου έβγαλε δεύτερη μάχη χωρίς tutorial 12 sectoids και παρότι κέρδισα, έμεινα μόνο με τη heavy μου, οι άλλοι τρεις έπεσαν ένδοξα (ο sniper από τον τελευταίο αντίπαλο, με critical φυσικά πίσω από full cover).

Αν ποτε σας τυχει encounter με

battleship ufo(ναι καλα διαβαζετε-battleship)

και αν καταφερετε να το ριξετε(μονο με

firestorm

δοκιμαστε),be afraid... be very afraid... :cry:

6 medkit,full colonel squad+max upgrades και ειναι ολοι στο νοσοκομειο...

Μετά από πολύ κλάμα όλη την ημέρα, κατάφερα στο medium ironman να έχω τρεις σερί μάχες (η μία difficult) χωρίς απώλειες. Καλούτσικη αρχή, τώρα και να έχω καμί απώλεια, θα το συνεχίσω.Το πρόβλημά μου είναι ότι δίνω ονόματα και αλλάζω την εμφάνιση όλων των χαρακτήρων, δίνω διαφορετικό χρώμα armour στην κάθε εθνικότητα και πειράζω την εμφάνιση όλων πριν ξεκινήσω την πρώτη μάχη, αυτό όχι μόνο μου τρώει πολύ χρόνο, αλλά με τον κάθε στρατιώτη γίνομαι brother in arms, οπότε η κάθε απώλεια με τρελαίνει.

• Like 1

Εγώ στο πιο εύκολο level και έχω φθάσει να παίρνω βαθμό C από το council να φεύγουν χώρες, γενικά χάλια η κατάσταση.Για να παίξεις σωστά θέλει συγκεκριμένη στρατηγική από την αρχή.Και βέβαια πρέπει να φτιάξουν το τεράστιο bug με τις χειροβομβίδες και τα μπαζούκας όπου παίζει η οθόνη τρελά.

Αν ποτε σας τυχει encounter με

battleship ufo(ναι καλα διαβαζετε-battleship)

και αν καταφερετε να το ριξετε(μονο με

firestorm

δοκιμαστε),be afraid... be very afraid... :cry:

6 medkit,full colonel squad+max upgrades και ειναι ολοι στο νοσοκομειο...

2 Firestorm οπλισμένα με EMP χρειάστηκα, για να ρίξω ένα στο 1ο playthrough. (ναι μπορείς να στείλεις δύο Firestorm διαδοχικά)

Ξεκίνησα απόψε νέο playthrough γιατί το άλλο κόλησε και δεν φόρτωνε. Χωρίς tutorial με την βάση στην Αφρική (30% bonus στα λεφτά).

Το setting είναι Ironman, Classic αλλά με UFO Interception ON και Classic Anti cheat mode.

Χρησιμοποιώντας την θεωρία μου, κράτησα με 4 noobaδες τον 1ο μήνα του παιχνιδιού. Με πυροβόλα όπλα, ενώ έφτιαχνα την βάση.

Πρώτο και 2ο μήνα πήρα Α. Αρκετές αποστολές, έρευνα και κατασκευές. Τρίτο μήνα πήρα Β. Αλλά δεν είχα καμμία αποστολή. Έχω καλύψει όμως το μισό πλανήτη με δορυφόρους, και δεν κουνιέται φύλο!!!!! Έχασα 2 χώρες στην πορεία. Ήταν αναγκαίο κακό, αλλά δεν έχασα κάτι σπουδαίο. UK και Ρωσσία.

Τα επιπλέον λεφτά (έφτασα τα 1020 το μήνα) έχουν βοηθήσει αρκετά για να φτιάχνω την βάση πολύ γρήγορα, και ελπίζω τέλος του 4ου μήνα να έχω άλλους 4 δορυφόρους στον αέρα. Πέσανε 2 σκάφη εν το μεταξύ, και κατάφερα να φτιάξω 2 laser rifles!!! Και με το που τα έφτιαξα, μπαμ με την μία Muton και Δίσκοι. Ανεξάρτητα αν η μισή ομάδα με στρακαστρούκες.

Παρατηρήσεις.

α) Η μισή ομάδα απαραίτητα σε overwatch σε κάθε γύρο των alien.

β) Αν δείτε εχθρό με τον 1ο τύπο, γυρίστε πίσω, ακόμα και αν χάσετε επαφή. Θα έρθουν αυτοί, και θα πέσουν στο overwatch fire. Ακόμα και αν περιμένετε 1 γύρο.

γ) 2 heavy, 2 support καθαρίζουν τα πάντα (μέχρι να εμφανιστούν οι Muton) ακόμα και με στρακαστρούκες. Ιδίως αν οι Heavy έχουν holo targeting. Απαραίτητα χρησιμοποιήστε το, δίνει τρομερό bonus.

δ) 2 laser rifles, και 2 LMG (πυροβόλα), δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καθαρίσουν την πρώτη terror με 3 απώλειες από τους κατοίκους.

Ίσως χάσετε έναν, από τα ζόμπυ (μου πέσανε 3)

ε) Firepower > Armour. Κοιτάχτε να βγάλετε laser όπλα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Οι πανοπλίες μπορεί να περιμένουν.

στ) Snipers είναι over rated τελικά (και το λέω εγώ που είχα τον uber killer sniper στο 1ο playthrough). Ένας μου έτυχε στο αποψινό campaign, και κάθε φορά που τον πήρα έτρεχα να κρυφτό την μισή μάχη. Είναι χρήσιμοι όταν η ομάδα έχει 5 άτομα. Όχι 4. Πάρτε rookies αν δεν έχετε άλλους.

ζ) Αν δείτε ότι "ακούτε ήχο" από κάποια κατεύθυνση, σιγά σιγά ανακαλύψτε τον χάρτη προς αυτή την μερία. Μην στείλετε τον assault με dashing στην άλλη άκρη να δει τί υπάρχει. Σε Classic έχει τεράστια σημασία να μην "ξυπνήσετε" ολόκληρο τον χάρτη. Μιας και δεν έχετε ποτέ το firepower για να τους φάτε όλους πριν σας φάνε την ομάδα.

η) Η οπισθοχώρηση μίας πλευράς, πάντα καταλήγει νικηφόρα. Αν τα δείτε σκούρα, γυρίστε πίσω με dashing, όσο πιο μακρυά γίνεται, ακόμα και 2 στρατιώτες. Μην αφήνετε ποτέ τον εχθρό να πέρνει βολές ενάντια στην ομάδα χωρίς λόγο. Ιδίως αν οι άλλοι γεμίζουν, ή είναι σε overwatch ή έχουν ρίξει ήδη τον γύρο.

θ) Παρατήρησα, ότι αν έχετε 1 στρατιώτη τελευταίο. Και μπαίνει σε overwatch, με καλή κάλυψη του πεδίου της μάχης, ακόμα και αν οι εχθροί είναι 4, δεν κουνιούνται από τις θέσεις τους. Μπαίνουν όλοι σε Overwatch.

ι) Κρύψιμο ενός στρατιώτη (duck) στο 80% τον περιπτώσεων θα κάνει το ΑΙ να οπισθοχωρίσει και να μπει σε overwatch, ακόμα και αν είναι σε απόσταση και θέση που συνήθως σας καθαρίζει με την μία. Καλή τακτική, αν σας πετάχτηκε ο τύπος μπροστά, και περιμένετε τους άλλους να έρθουν για βοήθεια.

ια) Μετακινήστε τον επιτηθέμενο στρατιώτη, πριν την υπόλοιπη ομάδα. Αν δεν έχει κάνει επαφή, μετακινήστε και τους υπόλοιπους.

ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ μην μετακινήτε τον 2+ στρατιώτη, πιο μπροστά από τον 1ο.

ιβ) Οι snipers πέρνουν 50% penalty αν ο εχθρός είναι κάτω από τα 5-6 βήματα.

ιγ) Η χρήση εκρηκτικών απαγορεύεται δια ροπάλου. Είστε άξιοι τις μοίρας σας.

Αυτά από εμένα για απόψε :)

• Like 1

Ω ρε κατι "σεντονια" :P

Και λίγα είναι για την αξία του παιχνιδιού. Μόλις σταμάτησα να παίζω, γιατί τα μάτια μου κλείνουν από τις ήδη από τις 12. Αλλά εκεί, άλλη μία έρευνα, άλλη μία κατάρριψη, άντε να δούμε την φουρνιά των ψαράδων που θα έρθει σε δύο μέρες...χρόνια είχα να κολλήσω έτσι!

• Like 1

Μονο και μονο που γραφετε τοσα πολλα και κατα αυτο το τροπο δειχνει ποσο πωρωθηκατε με το παιχνιδι.Ψηνετε και αλλους να το δουν.Καλα κανετε :-)

2 Firestorm οπλισμένα με EMP χρειάστηκα, για να ρίξω ένα στο 1ο playthrough. (ναι μπορείς να στείλεις δύο Firestorm διαδοχικά)

Το θεμα δεν ειναι να το ριξεις

το εριξα με 1 firestorm με plasma cannon

.Το κλαμα επεσε οταν πηγα στο crash site->29 units συνολικα μεσα και ηταν ολα τα μπουμπουκια

elite muton,heavy floater,ethereal,berserker και 2 heavy mechs που δεν θυμαμαι το ονομα τους τωρα

.Και οπως ειπα,ολη η ομαδα νοσοκομειο.Τρεμω το scan for threats μεχρι να γινουν παλι active :blink: :confused:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...