Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι στο πρώτο campaign έχασα τον μισό πλανήτη σχεδόν από την αρχή. Αλλά τον κράτησα με χίλια βάσανα.

Και εγκατέλειψα όταν έχασα μία αποστολή μιας και έφερε αλυσιδωτή αντίδραση στα πάντα.

Snoop, δοκίμασε το mod που έβαλα παραπάνω. Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι δύσκολο, αλλά οι alien δεν τραβάνε crit με πιστόλι από την άλλη μεριά του χάρτη και πίσω από το σκάφος τους. Αλλά θέλει καλύτερο management μιας και έχει πολλές καταρίψεις και μάχες στα UFO όπως παλιά.

Για όσους θέλουν να αντέξουν και να δουν το τέλος του ingame έτους στο classic

Χρειάζονται τα ακόλουθα σύμφωνα με την εμπειρία μου που απέτυχα.

8-10 δορυφόροι,

8 Firestorms με EMP. Ή τουλάχιστον plasma, αλλά με αναλώσημα mods.

50 μηχανικοί,

6 Τιταν πανοπλίες

Πλασμα, Alloy, όπλα για όλη την ομάδα.

6 Colonels. (1 Sniper, 2 Support, 1-2 Assault, 1-2 Heavy).

Τα project του Foundry, που είναι σχετικά με οπτικα, medikit, reload, conservation, arc

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω φέρει όλες τις χώρες στο 1-2 panic level, εκτός δύο ασιατικών που είναι στο 3. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι engineers και πολύ το μετανιώνω που όταν είχα σε μια αποστολή επιλογή να πάρω engineers για bonus, διάλεξα επιστήμονες.

Τέλος του μήνα θα έχω άλλον ένα, αλλά πάλι uplink δεν μπορώ να φτιάξω, έβαλα μπροστά όμως sat μπας και γίνει κανένα θαύμα και βγει αποστολή με egnineers.

Η έρευνα πάει καλά, αλλά τι να το κάνω που έχω τα σχέδια για όπλα, αν δεν μπορώ να τα φτιάξω; :)

Τουλάχιστον η ομάδα επέστρεψε ζωντανή με 3/4 promotions. Με την ευκαιρία, ξέρει κανείς αν το adjacency bonus μετράει διαγώνια, ή μόνο κάθετα/οριζόντια;

Δημοσ.

Δεν ξέρω δυστυχώς για το bonus. Θα το ερευνήσω το βράδυ που θα είμαι σπίτι.

Snoop, πριν το τέλος του πρώτου μήνα, έχεις την κάπου ευκαιρία να φτιάξεις Workshop. Γιατί δεν το κάνεις;

Δημοσ.

Εγώ έχω πρόβλημα ρευστότητας, έτσι δεν είχα φτιάξει νέα όπλα και armor και πήγαινα στις αποστολές και σιχτίριζα γιατί ήμουνα μεζεδάκι.Μετά πούλησα κάτι κατεστραμένες μηχανές και πήρα ένα mini-boost. Γενικά, είναι καλή πρακτική να μην πουλάω πράγματα ε? Εκτός αν είναι κάτι τελείως άχρηστο, π.χ. κατεστραμένες μηχανές.

Μου βγήκε και ο έλληνας, τον είπα Βαγγέλα Κακαράντζουλα, και λέω, ωραία θα τον προσέχω, του βάζω και αλεξίσφαιρο, κύριος. Κατεβαίνει η ομάδα κάνω πρώτη κίνηση, ΜΠΑΜ, πάρτον κάτω. χαχαχα. Μια και μοναδική φορά μου φάγανε άνθρωπο με τη μια και ήταν ο Βαγγέλας.

Εντωμεταξύ με το customisation που κάνω, δένομαι με το χαρακτήρα και μετά όταν ψοφάει στεναχωριέμαι. Όταν μου πέθανε μια Ισπανίδα sniper κόντεψα να εκσφενδονίσω το πληκτρολόγιο :D .

• Moderators
Δημοσ.

Μου βγήκε και ο έλληνας, τον είπα Βαγγέλα Κακαράντζουλα, και λέω, ωραία θα τον προσέχω, του βάζω και αλεξίσφαιρο, κύριος. Κατεβαίνει η ομάδα κάνω πρώτη κίνηση, ΜΠΑΜ, πάρτον κάτω. χαχαχα. Μια και μοναδική φορά μου φάγανε άνθρωπο με τη μια και ήταν ο Βαγγέλας.

Ή το έκανε επίτηδες γιατί δεν του άρεσε το όνομα ή ήταν "Πάει ο Βαγγέλας να καθαρί-*ΜΠΑΜ*...με φάγατε μπαμπέσικα...!"

Εντωμεταξύ με το customisation που κάνω, δένομαι με το χαρακτήρα και μετά όταν ψοφάει στεναχωριέμαι. Όταν μου πέθανε μια Ισπανίδα sniper κόντεψα να εκσφενδονίσω το πληκτρολόγιο :D .

Μου αρέσει να τα διαβάζω αυτά. :)

(όχι ότι ψοφάνε, αλλά το δέσιμο)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα κατεστραμμένα ufo components πουλιούνται άφοβα, από ό,τι έχω καταλάβει.

Τα πτώματα, αν τα έχεις κάνει research, μπορείς να τα πουλήσεις (και πριν, εννοείται, τίποτε δε σε εμποδίζει) απλά από ό,τι έχω δει στην πορεία χρειάζεσαι πτώματα για διάφορα bonus στα σκάφη ή για κάποια αντικείμενα, οπότε μην ξεμείνεις τελείως, δεν ξέρεις ποτέ.

Μία απορία έχω, αν χάσεις μια χώρα, υπάρχει περίπτωση να την ξανακερδίσεις; Δεν το νομίζω, αλλά είπα να ρωτήσω.

@Apoll: θα το πιστέψεις πως δεν είχα διαβάσει σωστά την περιγραφή του τι προσφέρει το workshop; Νόμιζα πως δίνει απλά bonus στην παραγωγή /e hangs head in shame.

@remalis: customization μόνο από sergeant και πάνω κάνω, αλλά και να μην κάνω, δεν περιγράφεται η απογοήτευση όταν σκάει critical από το πουθενά (αλλά και η ηδονή όταν ο sniper θερίζει από την άλλη άκρη του χάρτη). Γενικά, οι απώλειες πονάνε πολύ, κυρίως γιατί για να αποκτήσει εμπειρία ένας rookie εκεί γύρω στη 10η αποστολή είναι κόλαση -γι' αυτό έχε το νου σου για αποστολές που δίνουν lvl.3 στρατιώτες για αμοιβή.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω παίξει το παλιό xcom, έχω ενθουσιαστεί απίστευτα με το game! Το πιάνω οταν έχω χρόνο και η ώρα κυλά τοσο γρήγορα που πρέπει να έχω ρολόι δίπλα μου για να μην ξεχαστώ και ξημεροβραδιαστώ.

Είμαι στο 2o playthrough γιατί στο πρώτο αν και δεν είχα πρόβλημα στις μάχες σκόρπαγα τα λεφτά ασύστολα απο νωρίς με αποτέλεσμα να μην έχω μετα που τα χρειαζόμουν επειγόντως. Έμαθα με τον δύσκολο τρόπο οτι τα laboratories/ workshops/ power αν δεν έχεις σχέδιο και δεν τα χρειάζεσαι επειγόντως δεν αξίζουν απο νωρίς.

Επίσης εφοδίασα όλο το team με leiser απο πολύ νωρίς και οι μάχες έγιναν ευκολούτσικες.

Βέβαια το παιχνιδάκι γίνεται πολύ αγχωτικό σε ορισμένα σημεία, πχ. λόγο τις ιστορίας αναγκάστηκα και άφησα την colonel asault μου να φάει χτύπο εξ επαφής για να στανάρω εναν outsider και 2-3 χώρες μ'άφησαν ενώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι αυτό.

Τα μόνα μικροπροβλήματα που έχω είναι αυτο που περνάνε οι σφαίρες μέσα απο τείχους / οχήματα λες και δεν υπάρχουν, τα ufo encounters είναι ανούσια καθώς και ότι άμα δεν συναντήσεις τον εχθρό συνήθως δεν πρόκειται να σου βγει απο το πουθενά.

Παρεμπιπτόντως ξέρει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα να μην προχωράς την ιστορία(top priorities stuff) τουλάχιστον μέχρι να τουμπανιάσω τους στρατιώτες?

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως αν είναι τόσο δύσκολο στο ευκολότερο level , τα υπόλοιπα levels για ποιον τα φτιάξανε;

Για τους παλιούς παίχτες. :)

Kι εγώ το βρίσκω δύσκολο και παίζω easy, αλλά από τα παλιά είχα παίξει μόνο το demo του Terror from the Deep και X-COM Apocalypse. Γενικά έχω θέμα με το management. :P

Δημοσ.

Σου παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιοι νεοσύλλεκτοι θα πάνε στην αποστολή ή επιλέγονται αυτομάτως οι πρώτοι στη λίστα;

Πάντως είναι ωραίο το παίγνιον και αναρωτιέμαι πως δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα!

Δημοσ.

Πάντως είναι ωραίο το παίγνιον και αναρωτιέμαι πως δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα!

τι εννοείς, υπάρχουν ήδη 2-3 παιχνίδια (φτιαγμένα πριν ~15 χρόνια)

Δημοσ.

Σου παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιοι νεοσύλλεκτοι θα πάνε στην αποστολή ή επιλέγονται αυτομάτως οι πρώτοι στη λίστα;

Ξεκινα και το Silent Storm οποτε μπορεσεις.Ειναι καλυτερο κατα τη γνωμη μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Aν ξεκινήσεις με το tutorial, στις πρώτες αποστολές δεν επιλέγεις εσύ, στη συνέχεια κανονικα (clear + add).

Αν ξεκινήσεις χωρίς tutorial, η πρώτη μάχη είναι με προεπιλεγμένους, στη συνέχεια κανονικά επιλέγεις.

Και, ναι, με τη σειρά που είναι στη λίστα τους αντικαθιστά, αν προκύψουν θάνατοι/τραυματισμοί, αλλιώς με αρχαιότητα.

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως ξέρει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα να μην προχωράς την ιστορία(top priorities stuff) τουλάχιστον μέχρι να τουμπανιάσω τους στρατιώτες?

Πρόβλημα. Χμμ, εξαρτάται τί θεωρεις πρόβλημα. :devil:

Αυτό έκανα εγώ στο 1ο playthrough. Δεν έπιασα Outsider και άφησα το παιχνίδι να τρέχει.

Αλλά δεν σε αφήνει εκεί. Οι Alien ανεβαίνουν σε εξοπλισμό και skills όσο ο χρόνος περνά.

Πέρνεις το πάνω χέρι αν βγάλεις γρήγορα skeleton και lasers αλλά αν κάτσεις εκεί, θα βρεθείς κατά τον Νοέμβριο στην ίδια θέση με εμένα. Να μην μπορείς να τους σκοτώσεις γρήγορα ακόμα και με plasma/alloy όπλα και πλήρως εκπαιδευμένη ομάδα, όλοι Colonels. (Τα laser όπλα είναι στρακαστρούκες τότε)

Γιατί απλά δεν έχεις λεφτά να σκάσεις για 6 Titan πανοπλίες που χρειάζονται, και άλλα 250 για το perk ώστε να μην σκοτώνονται αλλά να τραυματίζονται. Και πάλι είναι δύσκολο με τόσες χειροβομβίδες πλάσματος που σου ρίχνουν.

Η μόνη λύση πιστεύω είναι, 5μελής ομάδα όσο το δυνατόν πιο σύντομα τον 2ο μήνα του campaign, ακόμα και με πυροβόλα όπλα. Πιάσιμο του πρώτου alien πολύ γρήγορα και focus στην πλάσμα τεχνολογία. (ξέχνα όλα τα άλλα)

Ιmproved arc απαραίτητο. Και προσπάθησε να βγάζεις 1 εχθρό το γύρο ζωντανό για το όπλο. Ενώ όλο το χρήμα πάει για να σηκώσεις 8-10 δορυφόρους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μιάς και όλο το εισόδημα έρχεται απο τους δορυφόρους. Και κράτα έναν ελεύθερο αν περιμένεις άλλους να κατασκευαστούν. Υπάρχουν χώρες που δεν έχουν, θα σου σκάσουν από 200 έως 1000 για να σηκώσεις δορυφόρο σε αυτούς με αίτηση.

Επίσης στρατιώτες. 2 Support και 2 Assault, είναι must. Από εκεί και μετά, τα τελευταία δύο slot επιλογή μεταξύ Sniper, Heavy, Alloy/Plasma SHIV. Όταν έχασα τους 2 support που είχα (screenshot οι τύποι με τα κόκκινα) τα πάντα πήγαν προς τα πίσω και οι μάχες έγιναν υπερβολικά δύσκολες. Support class είναι η καλύτερη και πιο δύσκολη να βγάλεις από rookies.

Αλλά αυτοί και οι Assault κάνουν όλη την δουλειά μετά την μέση του παιχνιδιού.

Αυτά σε γενικές γραμμές για το Classic mode.

Πάντως αν είναι τόσο δύσκολο στο ευκολότερο level , τα υπόλοιπα levels για ποιον τα φτιάξανε;

Normal που προσπάθησα, είναι υπερβολικά εύκολο. Easy ακόμα πιο εύκολο, πιστεύω (δεν δοκίμασα). Το ΑΙ είναι παντελώς ηλίθιο σε σχέση με το Classic. Βέβαια είχα το 1ο play σε Classic οπότε ακόμα και αν δεν ήξερα, το παιχνίδι, έμαθα πως να στήνω και κινώ την ομάδα από ανάγκη.

Και, ναι, με τη σειρά που είναι στη λίστα τους αντικαθιστά, αν προκύψουν θάνατοι/τραυματισμοί, αλλιώς με αρχαιότητα.

Ή ανάλογα με το τί θέλεις εσύ ανάλογα την αποστολή. Για ποστολή σε μεγάλο διαστημόπλοιο, ο sniper είναι σχεδόν άχρηστος.

2 Assault, 2 Support, 1-2 Heavy, 0-1 Plasma/Alloy SHIV (όχι Hover είναι άχρηστο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...