Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Unknown

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΟΚ. Εκεί που ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω το campaign ξανά, και είπα να ρίξω μια ματιά στο official forum, έπεσα πάνω σε αυτό το mod.

http://forums.2kgames.com/showthread.php?158376-Anti-cheating-mod-and-real-ufos-released!-Classic-difficult-only

Η επιλογή για να ρίξετε τα UFO πριν κάνουν abduction αποστολή, είναι απενεργοποιημένη στα settings του παιχνιδιού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και όσοι θέλουν μόνο το UFO μέρος, και όχι την αφαίρεση του πρόσθετου cheating που έχουν οι alien, πάτε στο ,

Steam\steamapps\common\XCom-Enemy-Unknown\XComGame\Config

ανοίξτε το DefaultGameCore.ini και αλλάξε το ShowUFOsOnMission=0 σε ShowUFOsOnMission=1.

Πάντως παιδιά αν βρείτε κάποιον καλό guide, ποστάρετε γιατί το παιχνίδι έχει πολλές λέπτομέρειες.

Δεν σου αρέσει να εξερευνείς ένα παιχνίδι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διότι απλά δεν είναι πιο δύσκολο ούτε πιο πολύπλοκο. Εάν το παιχνίδι σε ικανοποιεί βάση της προσπάθειας που κάνει να δώσει στο παίκτη την αίσθηση της δράσης, με 2-3 cinematics και μερικές ανταμοιβές σε ένα σύστημα reward της πλάκας που έχει τότε πάω πάσο.

Οι περιορισμοί που βάζει το παιχνίδι είναι γελοίοι, μη πας να τους δικαιολογήσεις με τη λογική "ε ναί δε μπορείς να σώσεις το κόσμο", πώς να το κάνεις όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ !!!! Είτε τα προηγούμενης γενιάς όπλα σου ούτε τα δικά σου, δε μπορείς να φτιάξεις όπλα και να τα πουλήσεις στη μαύρη αγορά ή στους συμμάχους σου, tragic ! Ούτε π.χ όταν κάνεις research νέα όπλα μπορείς στον Heavy να βάλεις plasma Rifle (που έχει σημαντικά μεγαλύτερο Firepower μέχρι να εξερευνήσεις το Heavy plasma για το class του... όχι ρε κρετίνοι, να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και απλά μειώστε το accuracy ! Δε ξέρει πώς να πατήσει τη σκανδάλη δηλαδή ο Heavy μου που χει πάρει και 5 προαγωγές ; Παλιός Δημόσιος υπάλληλος είναι ;

Αν δε θυμάσαι πως ήταν τα προηγούμενα XCOM , λυπάμαι , αν θυμάσαι τότε θα έπρεπε το 2013 να περιμένεις από μία εταιρία με Χ εμπειρία, σε ένα game που βγαίνει μετά από τόσα χρόνια ως sequel , να έχει αρκετά νέα ή αν μη τι άλλο βελτιωμένα πράγματα. Είναι εγκληματικά αδικαιολόγητο σήμερα να φτιάχνουν ένα sequel παιχνίδι και να αφαιρούν βασικά πετυχημένα συστατικά των προκατόχων του καθώς και όλων των ανταγωνιστικών τίτλων .

Να χάσεις τον μισό πλανήτη εφόσον οι εξωγήινοι σου κάνουν ένα γερό ντού και δε μπορείς να ανταποκριθείς, όχι επειδή έχεις 20 στρατιώτες να ψωλάρουν στα barracks 8 Interceptors αλλά ένα μονάχα transport . Αυτό είναι απλά ηλίθιο. Αν μη τι άλλο το να έχεις ελευθερία σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες, αν είσαι μάγκας , φτιάξε μέτρα να το μαζεύουν . Π.Χ ανέβασε το κόστος συντήρησης και φτιάξε έναν αλγόριθμο όταν τα πας καλά να σου κάνουν κ ένα ντου στη βάση κτλ.

Το παιχνίδι έχει πολλά λάθη , έγραψα 13 μόνο με 2 ώρες παιχνιδιού.

To σύστημα με τα one time consumables των Interceptor σου ώστε να έχουν τα αντίστοιχα boost όποιος το σκέφτηκε, σίγουρα το σκέφτηκε στη χέστρα.

Πως δικαιολογείς το να μη μπορεί να κουβαλήσει ο στρατιώτης σου δύο extra μαζί π.χ Medic Kit μαζί με Grenade , ή grenade μαζί με scope+ ? ... (να σε προλάβω αν μιλήσεις για balance κτλ, φτιάξε ένα σύστημα weight/move blocks ώστε όταν τον φορτώνεις να περπατάει μικρότερες αποστάσεις) .

Δε σε ενοχλούν όλα αυτά ; Δε σε χαλάει η μέθοδος που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε όλο το Game Industry λόγω Console Target Group που απλοποιεί τα πάντα και σε καθοδηγεί και σε περιορίζει; Τα παλιά Xcom τα είχα παίξει αρκετές φορές εξ αρχής , όπως τα Civs και τα Total War διότι είχαν φροντίσει να σε κάνουν να θέλεις να τα παίξεις ξανά . Σου έδιναν την αίσθηση πως θα είναι διαφορετικά . Εδώ το πράγμα είναι πολύ περιορισμένο . Παραδαύτα επειδή έχω απογοητευτεί διότι περίμενα περισσότερα αλλά το χα δεί από το Demo θα το παίξω και θα το ευχαριστηθώ σαν ένα άσχετο παιχνίδι (μη δηλαδή συνδέοντάς το με τα άλλα της σειράς, διότι απλά δεν έχει μεγάλη σχέση). Όπως και με το Duke Nukem Forever, ίδια λογική απ'τα dev houses, καρκίνος της gaming industry τα τελευταία χρόνια.

Όταν πάω για 2ο playthrough, ξέρω τί να προσέξω, το πότε, και ότι αν δεν κάνω το tutorial μπορώ να εγκαταστήσω την βάση σε κάποια χώρα, που επιδρά διαφορετικά στο παιχνίδι αργότερα. Αλλά ξεκινώ με noob ομάδα, και χωρίς δορυφόρο. Οπότε το παιχνίδι από την αρχή, είναι διαφορετικό.

Σε αναγκάζει να ξεκινήσεις το παιχνίδι από την αρχή και δε σου δίνει τη δυνατότητα να διορθώσεις το λάθος της αρχικής επιλογής σου επειδή έτσι γουστάρει.

Scientists, Engineers κλπ δεν είναι πλέον απλά πάω και τους πέρνω από το market. Πρέπει να κάνεις επιλογές εσύ και επιδρούν άμεσα στο παιχνίδι που εσύ κάνεις. Αυτό δεν είναι αρνητικό. Τέρμα οι μέρες που αγόραζες τα πάντα, και πουλούσες τα πάντα από το μάρκετ.

Ακόμα και τα πτώματα έχουν αξία.

Γιατί να έχει σχέση το πόσους engineers θα έχω στη κατοχή μου, με τις αποστολές μου ; Σαφέστατα και είναι αρνητικό . Οι μέρες που αγοράζεις τα πάντα δε τελειώνουν ποτέ εφόσον το παιχνίδι έχει λεφτά μέσα και Μαύρη αγορά. Με τη λογική σου να μη μπορείς να αγοράσεις ούτε στρατιώτες ρε συ και να τους παίρνεις με το μήνα όπως τους Engineers etc. Οι επιλογές που κάνεις εσύ και επιδρούν στο παιχνίδι πρέπει να είναι διαθέσιμες εκεί που υπάρχει λογική . Στον Β Παγκ. Πόλεμο οι Αμερικανοί / Ρώσσοι πόσους Scientists πήραν των Γερμανών; Δικούς τους δεν είχαν ; Δεν έβγαζαν τα πανεπιστήμιά τους ;

• Like 1

Θεωρητικά έχεις δίκιο Vasilius σε όλα όσα λες. Στην πράξη όμως είναι ένα παιχνίδι, το οποίο έχει κανόνες. Είναι ποτέ δυνατόν ένα άλογο να μπορεί να καταστρέψει έναν πύργο; Στο σκάκι είναι, γιατί έτσι είναι οι κανόνες. Όλα αυτά που λες θα προσέθεταν ακόμη περισσότερο στο gameplay, αλλά θα εν έτει 2012 θα περιόριζαν το κοινό του παιχνιδιού σε αυτούς που παίζουν το europa universalis και το hearts of iron, και αυτό η 2Κ και η Firaxis δεν θα το ήθελαν με τίποτε...

Ναι, το τόσο περιορισμένο inventory είναι απίστευτα σπαστικό, αλλά έτσι είναι οι κανόνες. Τί κάνεις με αυτό το δεδομένο; Πως προσαρμόζεις το παιχνίδι σου σε αυτό;

• Like 1

Πως δικαιολογείς το να μη μπορεί να κουβαλήσει ο στρατιώτης σου δύο extra μαζί π.χ Medic Kit μαζί με Grenade , ή grenade μαζί με scope+ ? ... (να σε προλάβω αν μιλήσεις για balance κτλ, φτιάξε ένα σύστημα weight/move blocks ώστε όταν τον φορτώνεις να περπατάει μικρότερες αποστάσεις) .

Ίσως δεν το έχεις παίξει αρκετά ή καθόλου για να γράφεις το παραπάνω.

Οι Support μπορούν και έχουν 2 slots.

Τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι πως θες το παιχνίδι εσύ.

Αν δεν σου αρέσει, και έπαιξες το demo, παίξε κάποιο από τα παλιά XCOM. 2 λίρες έχουν στο Steam πλέον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα αυτό είπα πως δεν είναι μόνο η 2Κ και η Firaxis είναι γενικευμένο και είναι τραγικό και δε πρόκειται να αλλάξει . Εκτός από τις περιπτώσεις ξέμπαρκων houses με κανά φτηνό ή free παιχνίδι στο μοτίβο : Donate here to give you that.

Απάντησα πρίν πως , απλά σταματάω να έχω expectations και το παίζω χωρίς να περιμένω κάτι από αυτό , σαν μία τελειωμένη σχέση. Θα έχει ένα τέλος και λογικά ίσως 0 επανάληψη .

Τα πράγματα που αναφέρω ΔΕΝ απαιτούν πολλές εργατοώρες για να υλοποιηθούν και ούτε θα περιόριζαν το κοινό του παιχνιδιού.

Υπάρχει τρομερή διαφορά στο να το έχεις διαθέσιμο και να μη το χρησιμοποιείς από το να μην το έχεις καθόλου.

Ας είχε δύο μάσκες - δηλαδή να πήγαινα στο options και να έβαζα expert mode ή ας τα χε default enabled .

Το παιχνίδι το αγοράζεις για να το παίξεις και να σε ευχαριστήσει . Το ότι οι κανόνες είναι έτσι και σου επιβάλουν έναν Χ τρόπο παιχνιδιού χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό (like Music Industry) είναι ο λόγος που θα πρέπει στη πραγματικότητα να εξαφανιστούμε σαν είδος από το Γαλαξία με μία πραγματική επίθεση Alien .

Apoll δεν είναι πως θέλω εγώ το παιχνίδι , είναι πως είναι sequel . Η λογική λέει πως βασικά στοιχεία που έχει κάθε σοβαρό game της κατηγορίας σήμερα και πόσο μάλλον εφόσον υπήρχαν στους προκατόχους τους είναι χαζό να απουσιάζουν. Εάν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με αυτό και μιλάς σα να είσαι πωλητής, είναι άλλο θέμα. Αν μπορείς να απαντήσεις στηρίζοντας αυτό που λές κάνε το. Απαντάς στο 1/3 αυτών που σε ρωτάω. Επειδή το παιχνίδι έχει πράγματα που λείπουν λοιπόν δε θα μπορέσω να κάνω κριτική και να πώ τις απόψεις μου; Εδώ είναι forum αν σου χαλάω την ωραία εικόνα του κουτιού XCOM στο γρασίδι , it's not my fault.

Επειδή το ύφος σου δε είναι σπαστικό και δε ξέρεις να διαβάζεις σωστά, είπα πως το έχω παίξει 2 ώρες , αλλά τι σχέση έχει αυτό; Πού κολλάει; Γιατί να αρκεστώ εγώ στο να μπορεί ΜΟΝΟ όπως λες ο Support να έχει τα 2 slot ; Άσε ξέρω θα μου απαντήσεις να πάω να παίξω το παλιό Xcom επειδή ο developer τον έπαιξε και εσύ τον επιβραβεύεις.

Άκου λοιπόν τελευταία φόρα πώς έχει το πράγμα ,

Ας πούμε ότι τρώς σε ένα μαγαζί με ένα φίλο σου Μακαρόνια με απλή Pummaro κόκκινη σάλτσα χρόνια τώρα , σπέρνει η μακαρονάδα από εκεί . Βγάζει τη Μακαρονάδα 2 που έχει σάλτσα με ελιές και μπαχαρικά , niiiice.

Βγάζει τη μακαρονάδα 3 που είναι με άσπρη σάλτσα, και αυτή πολύ καλή, το συνιστάς σε φίλους σου το μαγαζί και το πιάτο , και όταν τρώνε εκεί είναι ευχαριστημένοι . Στο μαγαζί εν το μεταξύ σκάει νέος κόσμος . Μία μέρα το μαγαζί το αγοράζει άλλος, και εσύ δε πατάς διότι έλειπες π.χ σπουδές 6 μήνες . Το επισκέπτεσαι αργότερα να φας τη μακαρονάδα διότι πείναγες πάρα πολύ αλλά πας αργά , σου αναφέρει ότι κλείνει σε λίγο, για να μη καθυστερήσεις λοιπόν ζητάς τη μακαρονάδα σου. Σκάει το πιάτο και έχει άλλο μακαρόνι, χωρίς το ίδιο τυρί και με μία κόκκινη σκέτη σάλτσα , και ένα καλό dressing στο πιάτο , με ψωμάκι ζεστό έξτρα τυρί και μικρότερη μερίδα.

Το τρώς και φεύγεις. Μετά από ημέρες πας να ξαναφάς με τον φίλο σου που πήγαινες κ έναν φίλο του που σας έγινε τσιμπούρι , στον οποίο ο φίλος σου έχει πεί πως κάνει εκεί ωραία μακαρόνια. Εσύ ρωτάς τη σερβιτόρα αν έχουν κεφαλοτύρι αντί regato , και σου λέει ότι δεν έχει . Στις πέννες που τρώει ο διπλανός ωστόσο έχει regato και βλέπεις και τον μάγειρα που έχει μπόλικο . Ζητάς μία Πράσινη και σου λέει η σερβιτόρα πως έχει μόνο Amstel.

Αφού φάτε σκάει η κουβέντα για το φαγητό , και λέει το τσιμπούρι ωραία ήταν .

Ο φίλος σου συμφωνεί και εσύ διαφωνείς και του λές πως ήταν μικρή η μερίδα , δεν ήταν ίδιο μακαρόνι , είναι ακριβό κτλ και πως περίμενες αν μη τι άλλο κάτι καλύτερο . Έχεις σπαστεί για το τυρί και τη μπύρα .

Ο φίλος σου δεν σου απαντάει αν αυτά που του λες είναι ορθά , σε λέει περίεργο και επιμένει πως αυτή η μακαρονάδα τα σπάει. Όταν τον ρωτάει το τσιμπούρι γιατί , του εξηγεί , επειδή έχει ωραίο dressing, ζεστό ψωμάκι και στο μαγαζί οι σερβιτόρες είναι καλές και στα φέρνουν γρήγορα .

Εσύ εξοργίζεσαι , αναρωτιέσαι αν η γυναίκα του φίλου σου φτιάχνει άθλια μακαρόνια ή αν ο φίλος σου έχει πάθει αμνησία και δε το ξέρεις.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις το παράδειγμα και το πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου.

Αν όχι , πάρε και ένα 2ο.

Έχεις ένα γούστο τόσο στην εξωτερική εμφάνιση στις γκόμενες όσο και στο χαρακτήρα τους.

Έχεις μία πρώην, ωραίο σκαρί , σου έκανε στοματικό , παθιάρα , δε σου έκανε λαδιές κτλ Είναι λίγο Loco , απρόβλεπτη, δυναμική. Ξέρει να φτιάχνει ωραία φαγητά να πλένει να σφουγγαρίζει αλλά σου ρίχνει 7 χρόνια.

Πέρναγες ωραία , κάνατε πράγματα που γούσταρες εσύ αλλά και αυτή , δεν ήταν κομπλεξικιά ούτε είχε ψυχομουνικά. Ωστόσο δε σε πειράζει, όμως τα φερε η ζωή έτσι και χώρισες. = Old XCOM

Εσύ = Λογικός - Αγαπούσες

Βρίσκεις μία άλλη που δε κάνει στοματικό , προσποιείται στο κρεβάτι , δε κάνει λαδιές , έχει μικρό στήθος, κωλαράκι το ίδιο . Δεν είναι Loco, αρκετά προβλεπόμενη, αν είναι στις καλές της βγάζει πάθος αλλά είναι μπουμπουκάκι . Με τη κουζίνα δεν έχει καλή σχέση , ούτε με το σίδερο , αλλά σφουγγαρίζει εξίσου καλά.

Κάνετε ότι θέλει αυτή , είναι κακομαθημένη , έχει ψυχομουνικά και τραβάει κάτι σκαλώματα γάματα, κάργα κομπλεξική σε συγκεκριμένα πράγματα. = NEW XCOM

Εσύ = Ερωτευμένος/Ενθουσιασμένος

Ο ερωτευμένος αντικειμενικά δε μπορεί να κρίνει και οι απαντήσεις που δίνει στους φίλους που τον κράζουν και βλέπουν σαν τρίτοι πιο σφαιρικά τα πράγματα είναι ότι να ναι έως εκνευριστικές .

Επεξ/σία από Vasilius

Μετα απο 10 ωρες παιχνιδιου μπορω να πω οτι το παιχνιδι ειναι καψιμο! Το οτι θα επαιζα εγω turn based δεν το 'χα φανταστει ποτε, αλλα το xcom πραγματικα ειναι κορυφη.

Το μονο αρνητικο που εχω βρει ειναι καποια bugs με την camera οταν αλλαζεις elevations.

• Like 1

2ο playthrough ξεκίνησε σε Classic Ironman με UFO Interception ON. Χωρίς tutorial.

Για να δούμε τί καριέρα θα έχει αυτός τώρα......

2012-10-14_00002.jpg

--EDIT : Άχρηστος βγήκε. Μία έφαγε από Sectoid. Πανικοβλήθηκε και μου έφαγε τον Heavy. Και ψόφισε μετά.

Τέτοιο ρεζίλι το άξηζε.

Γιατί διαβάζω ότι το παιχνίδι είναι sequel;

Remake το λένε παντού. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για εμένα είναι απλοποιημένο (αλλά όχι και dumbed down) remake. Θα μπορούσε να είναι και πιο σύνθετο, αλλά και έτσι όπως είναι μια χαρά είναι για την εποχή μας.

• Super Moderators

Κάποια στιγμή έχασα (σχεδόν, αλλά ήταν απελπιστική η κατάσταση) και είπα να ξεκινήσω ironman. Σκέφτηκα, λοιπόν, να περάσω πάλι από το tutorial για να έχω αυτά τα αρχικά bonus ώστε να είναι η ζωή μου κάπως πιο εύκολη.

Τέλος πάντων, με το που φτάνω στην έρευνα για το arc thrower και έρχεται μήνυμα να πάω στο mission control, είτε προλάβω και πατήσω "go to mission control" είτε το αφήσω να με "φωνάξει" δυο φορές, η οθόνη φεύγει από το research και κολάει στο geoscape με τις πληροφορίες του research κάτω.

Έχει τύχει σε κανένα άλλο αυτό; Παρασκευή/Σάββατο έπαιξα απροβλημάτιστα για αρκετή ώρα, σήμερα στάθηκε αδύνατο να βγάλω το tutorial, κολάει συνέχεια εκεί. Μου έτυχε και σε playthrough χωρίς tutorial. Οι drivers είναι ενημερωμένοι...

Όχι. Δεν έχει τύχει.

Αυτό που μου έχει τύχει είναι να περιμένεις περίπου 1 λεπτό καμμιά φορά για να ανοίξει η οθόνη (π.χ. Workshop).

Ένα reset το PC και ήταν ΟΚ.

Ένα πρόβλημα με το παιχνίδι έχω μόνο, και είναι σχετικό το tutorial. Δεν σε αφήνει να φτιάξεις βάσεις αλλού αν ξεκινήσεις από αυτό.

Πήγα να δοκιμάσω Normal Ironman αλλά είναι υπερβολικά εύκολο.

Και ξεκίνησα 4o playthrough Classic Ironman. Γνωρίζοντας τα προβλήματα που συνάντησα στο 1ο play, είμαι σε καλύτερη μοίρα αυτή τη στιγμή, με 5 δορυφόρους στο τέλος του 2ου μήνα και 2 stock. Μόνο πρόβλημα, ότι χρειάζομαι τώρα να ανεβάσω οπλισμό και πανοπλίες, γιατί οι στρατιώτες υδρώνουν να βγάλουν τις μάχες με τα απλά πυροβόλα όπλα.

• Super Moderators

Τελικά ξεπεράστηκε, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν απλά με την αναμονή ή πάτησα esc και ξεκόλλησε.

Πάντως, υποκλίνομαι. Με το bonus sat του tutorial, αυτή τη στιγμή δε βλέπω πώς θα βρω τους +5 μηχανικούς για να φτιάξω uplink... Γενικά, στο τέλος του δεύτερου μήνα, δε με βλέπω σε τόσο καλή θέση :) Πέντε δορυφόροι και δύο στην αναμονή. Όνειρο μου ακούγεται, άντε και στα δικά μου.

Μερικές φορές, όμως, είμαι και άτυχος: βρίσκω δύο floaters, παίρνω θέσεις άμυνας και full overwatch εκτός του στρατιώτη που τα ξετρύπωσε, 2 full cover, βγαίνει το πρώτο, 3/4 damage και ρίχνει critical το αθεόβο στο heavy μου που ήταν τελευταίος στη διάταξη. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι ποσοστό ευστοχίας είχε εκεί. Πήρε την κάτω βόλτα η αποστολή από εκεί και μετά.

Ή, σε downed ufo, κάνω flanking πίσω από full cover, αστοχώ στο 78%, δύο φορές, και τη δεύτερη φορά ένας thin man στο βάαααααθος κήπος μου σκάει 9αρι critical...

Τέλος πάντων, τώρα έχω την κλασσική 1/1/1/1 ομάδα, ελπίζω να τους κρατήσω αρκετές αποστολές ζωντανούς. Αυτά, από αύριο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...