Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα παλιό μηχάνημα το οποίο θέλω να προσθέσω μνήμη RAM. Δέχεται τα εξής

Memory

2 x 168-pin DIMM slot

Supports up to 2GB of PC133 SDR-SDRAM

Αν η μνήμη που θα βρω είναι πιο γρήγορη φαντάζομαι ότι απλά θα πέσει στις ταχύτητες που υποστηρίζει η Motherboard. Το άλλο που με προβληματίζει είναι αυτό που λέει 168-pin. Αν βρω μία μνήμη με 184pin υπάρχει πρόβλημα;

Δημοσ.

Pins είναι αυτά τα ποδαράκια που κουμπώνουν πάνω στη βάση, οπότε ναι, θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι θέμα ταχύτητας. Για να έχεις τέτοια μνήμη θα έχεις και p3 λογικά. Αν έχεις 1gb με win xp είσαι οκ. Πάντως να ξέρεις, δεν αξίζει να αγοράσεις τέτοια μνήμη. Αν βρεις, θα είναι πανάκριβη.

Δημοσ.

To 168 SDR αν θυμάμαι καλά είχε 2 εγκοπές το 184 DDR μία εγκοπή οπότε τσουκ.

Επίσης αυτό με την τιμή ισχύει. Το μισό GB υπολόγιζε το στο 30άρι;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, βρήκα περίπου 40€ τα 512mb. Μάλλον θα βάλω μία σε αυτό το μηχάνημα επειδή έχει μόνο 256mb και ο γνωστός μου που το θέλει δεν έχει ιδιαίτερα πολλές απαιτήσεις, απλά τώρα σέρνεται απίστευτα. :-)

Δημοσ.

Και μετά πάλι θα σέρνεται ... μην περιμένεις πολλά :devil: ,καλλίτερα αποτελέσματα θα έχει με ένα καθαρισμό αρχείων με το Ccleaner και ένα εξηγημένο defraggler ,χώρια της ψιλό ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις για καλή απόδοση του λειτουργικού.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, βρήκα περίπου 40€ τα 512mb. Μάλλον θα βάλω μία σε αυτό το μηχάνημα επειδή έχει μόνο 256mb και ο γνωστός μου που το θέλει δεν έχει ιδιαίτερα πολλές απαιτήσεις, απλά τώρα σέρνεται απίστευτα. :-)

Σιγουρα χρειαζεσαι τουλαχιστον 512 mb για Windows XP

(οποτε και με εστω αλλα 256 mb θα ειναι ψιλοενταξει) :rolleyes:

Ποσες θεσεις/slots για ram εχει -και για ποια cpu μιλαμε?

Δημοσ.

Δε μπορώ να μάθω τώρα τον επεξεργαστή γιατί δεν είναι δικό μου το pc, αλλά έχει 2 slot για RAM, τα οποία είναι αυτή τη στιγμή με 2x128MB. Άρα λογικά θα φύγει η μία και θα πάμε στα 640MB σύνολο.

Δημοσ.

Για να λέει ο φίλος sdram 133 μάλλον μιλάμε για pentium 3 ή για pentium 4 από τους πρώτους...

Nope, μπορει να ειναι πολλα "σεναρια"... :shifty:

(και Amd βεβαιως, απο Κ6 ως Athlon XP!)

Ρωταω για cpu, καθως αν ειναι φερειπειν Pentium 2 /Celeron,

με τη μνημη μονο διχως αλλη cpu, δε θα σωθει η κατασταση...

Δε μπορώ να μάθω τώρα τον επεξεργαστή γιατί δεν είναι δικό μου το pc, αλλά έχει 2 slot για RAM, τα οποία είναι αυτή τη στιγμή με 2x128MB. Άρα λογικά θα φύγει η μία και θα πάμε στα 640MB σύνολο.

Μηπως θα σας εβγαινε φθηνοτερο το 2 Χ 256 = 512?

Και ρωτησε, οποτε μπορεις, για τον επεξεργαστη του.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά προχώρησε μόνος του στην αναβάθμιση, 640mb έχει τώρα και λέει είναι πολύ ικανοποιημένος. Ο επεξεργαστής του είναι P4 μου είπε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...