Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά σ'ολα τα παιδιά!!!

Κάνω κάτι αφισάκια για ένα φίλο μου που έχει ένα μπαράκι.

Θέλω να τα εκτυπώσω σε απλό Α4 χαρτι.

Τι ανάλυση εικόνας να βάλω για να ταιριάζει στο Α4?

Εννοώ να μην έχει κενά πάνω-κάτω η δεξιά-αριστερά.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για ποιο πρόγραμμα μιλάς;;;Κατά κανόνα μπορείς να ρυθμίσεις το μέγεθος της εικόνας και σε εκατοστά cm όπου είναι 29χ21

21 x 29,7 cm για την ακρίβεια αλλά έχε υπόψη σου ότι σπάνια εκτυπωτής τυπώνει 100% της επιφάνειας του χαρτιού οπότε θα χάσεις περίπου από 1cm σε κάθε πλευρά.

Δημοσ.

21 x 29,7 cm για την ακρίβεια αλλά έχε υπόψη σου ότι σπάνια εκτυπωτής τυπώνει 100% της επιφάνειας του χαρτιού οπότε θα χάσεις περίπου από 1cm σε κάθε πλευρά.

Ε καλά δεν πειράζει αν χάσω και κανένα ποντο.

Εγώ χρησιμοποιώ το Picture It της Microsoft.

Αλλά 2-3 που εχω κάνει μεχρι τώρα δεν μου βγαίνουν καλά και το 30% της σελιδας κάτω μένει άδειο.

Για αυτο ρωτάω για την ανάλυση της εικόνας.

Δημοσ.

Δες αν υπάρχει επιλογή fit to page κατά την εκτύπωση (δεν ξέρω πως το έχει ακριβώς στα ελληνικά) αλλά αν είναι μικρότερη η εικόνα και το κάνεις θα pixel-ιάση.

Επίσης επειδή δεν ξέρω καθόλου το Picture It, αλλά σε πολλά προγράμμαατα καμιά φορά αν έχεις αφήσει κάτι στον καμβά, πχ σε λευκό καμβά μία λευκή γραμμή ή κάτι άλλο, τότε μικραίνει την εκτύπωση γιατί νομίζει ότι είναι πληροφόρια.

Δημοσ.

Για αυτό έβαλα και το λινκ για να το δει ακριβώς.

Dubstep τρέξε το Paint.NET μπορείς να κάνεις new picture και εκεί να ορίσεις το μέγεθος σε cm, για ακόμα ποιο πολλές δυνατότητες δες και το gimp

Δημοσ.

Μάλλον τυπώνεις φωτογραφία που έχει οριζόντιο προσανατολισμό. Όρισε στις επιλογές εκτύπωσης ότι θέλεις να τυπώσεις landscape αντί για portrait και επέλεξε να γίνει fit to page.

Οι επιλογές αυτές είναι συνήθως στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή και επιλέγονται όταν πας για print και επιλέξεις Ιδιότητες εκτύπωσης.

Δες τι επιλογές έχει το Irfan View (δωρεάν Image viewer με βασικές λειτουργίες editing).

post-100994-0-87377000-1325948218_thumb.png

Πας Print και επιλέγεις Landscape (1) και Best fit (aspect ratio) ή Stretch to page (no aspect ratio) (2).

Οι επιλογές στο 1 είναι για το αν η φωτογραφία είναι τραβηγμένη οριζόντια ή κατακόρυφα, ενώ στο 2 είναι για το αν θέλεις να κρατήσεις τις αναλογίες τις φωτογραφίας ή όχι (οπότε θα παραμορφωθεί λίγο για να ταιριάξει στο Α4)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...