Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας :)

Σε ένα χρόνο ξεμπερδεύω με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου είμαι Μηχανικός Αυτοματισμού και σκέφτομαι να αναζητήσω την τύχη μου στην Γερμανία κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό με στόχο να μπώ στο κλίμα και να έχω ένα πάτημα σε γερμανικό έδαφος για να βρω δουλειά εκεί ή να κάνω κάτι με έρευνα το οποίο με ενδιαφέρει πολύ. Ας σας δείξω καλύτερα, τι έχω στο νού μου:

Option 1: TUM στο Μόναχο

Για το TUM πιστεύω δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Είναι μέσα στα 50 καλύτερα Πανεπιστήμεια του κόσμου στον κλάδο του Engineering (2012 ranking) . Κοιτάζω για δύο μεταπτυχιακά εκεί που γίνονται στο Garlich, 20 λεπτά με το μετρό έξω από το Μόναχο (και πιο φτηνό ενοίκιο φαντάζομαι):

1) http://www.in.tum.de...nformatics.html στα αγγλικά

2) http://portal.mytum....lligence_master δίγλωσσο

Φαντάζομαι ότι αν επιλέξω το TUM, θα έχω συνέχεια στην έρευνα κάτι με το οποίο θέλω να ασχοληθώ + το κύρος με το χαρτί ενός τέτοιου Πανεπιστημείου. Επίσης στο Μόναχο έχει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW, αλλά και η Mercedes διπλα στην Στουτγγάρδη είναι. Ο στόχος μου όμως θα είναι να ακολουθήσω μία ακαδημαϊκή καριέρα ερευνητή.

Option 2: Hasso Platner Insitute

Μια άλλη καλή επιλογή είναι το http://www.hpi.uni-p...kommen.html?L=1 . Είναι ένα ιδιοτικά χρηματοδοτουμενο ίδρυμα στο πανεπιστήμειο του Potsdam. Το γεγονός ότι είναι ιδιωτικό, με έκανε να μην το βρίσκω σε διεθνή rankings. Ωστόσσο αν δείτε το πρόγραμμα σπουδών που έχει, θα μείνετε άφωνοι. Είναι σαν τον παράδεισο του προγραμματιστή, αφού ο χρηματοδότης είναι co-founder της SAP. Για όσους δεν γνωρίσουν η SAP είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού αν όχι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα είναι μόνο στα Γερμανικά και δωρεάν - αν καταφέρεις και σε δεχτούν. Αν δείτε στα Γερμανικά rankings της ZeitOnline έχει άριστο μεταπτυχιακό πρόγραμμα: http://ranking.zeit....=1&ab=4&hstyp=1

Αυτό που με απασχολεί είναι αν με πάρουν και στο TUM και σ'αυτό.. ποιο να επιλέξω ;

Option 3: IBM

Τέλειος συνδυασμός θεωρίας και πράξης - διπλό πρόγραμμα φοίτησης στην IBM

Επιθυμείτε να αρχίσετε τις σπουδές σας με συναρπαστικό περιεχόμενο και σταθερό μηνιαίο μισθό; Θέλετε μετά το προπτυχιακό σας (Bachelor) να ξεκινήσετε γρήγορα και επιτυχημένα την επαγγελματική σας ζωή; Τότε αυτό το διπλό πρόγραμμα φοίτησης στην IBM είναι το ακριβώς σωστό για εσάς Γιατί εδώ (μπορείτε) να πάρετε ακαδημαϊκή/επιστημονική τριτοβάθμια εκπαίδευση στα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας και να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία σε μία παγκόσμια καινοτόμα επιχείριση, ως μία από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τεχνολογίας στον κόσμο της Πληροφορικής

Για να σπουδάσεις στο DHBW πρεπει να έχεις profiency στα Γερμανικα:

• - DSH 2– Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausl. Studienbewerber (German language university entrance exam for foreign students).
  • - TestDaF (www.testdaf.de ) with TDN 4 in all four subtests
  • - GDS – Großes Deutsches Sprachdiplom
  • - KDS – Kleines Deutsches Sprachdiplom
  • - ZOP – Zentrale Oberstufenprüfung (Advanced Level Examination)
  • - Deutsches Sprachdiplom der KMK (2.Stufe)

Πόσα χρήματα παίρνεις καθώς κάνεις φοίτηση εκεί παράλληλα:

Διαφοροποιείται με βάση το έτος σπουδών/εκπαίδευσης που βρίσκεται ο μαθητής:

1. 1ο έτος: 810 Ευρώ
  2. 2ο έτος: 920 Ευρώ
  3. 3ο έτος: 1.100 Ευρώ

+ επίδομα ενοικίου κατοικίας (εθελοντική προφορά της IBM)

+ Συμμετοχή στο σχέδιο αγοράς μετοχών

+ Φορητός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο (εθελοντική προσφορά της IBM)

+ Ευέλικτα ωράρια εργασίας

+ 30 μέρες διακοπών ανά έτος

Η προοπτική είναι να το κάνεις και μετά να εργαστείς στην εταιρία, που έχει διάφορες περιοχές Mainz, Στουτγκάρδη και Βερολίνο. Ωστόσσο, ψάχνοντας λίγο τις θέσεις εργασίας, είδα ότι ζητάνε πάρα μα πάρα πολύ IT Consultants, κάτι που δε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ.

Το θέμα είναι.. θα κάτω να ξαναμάθω όλα όσα ξέρω; Οι συμφοιτητες μου θα ειναι 18χρονα που δεν ξερου τι ειναι τάση και αμπέρ, την στιγμή που εγώ προγραμματίζω PLC και κάνω remote έλεγχο κίνησης βραχίονα.

Option 4: Πάμε Ελβετία

Σκεφτόμουν και το ETH της Ζυρίχης, και συγκεκριμένο πάνω στην Ρομποτική έχει διάφορα: http://www.master-robotics.ethz.ch/

Σαν Πανεπιστήμει σου δίνει πιστεύω αρκετά περισσότερες δυνατότητες (μεα στα 10 καλύτερα του κόσμου λόγω της έρευνας που κάνουν). Ωστόσσο η ζωή στην Ζυρίχη θα είναι φαντάζομαι αρκετά ακριβή, οπότε θολό το τοπίο.

Για όσους θέλουν να ψάξουν περισσότερα για τα Technische Universitat στην Γερμανία, ας ριξουν μια ματιά στο παρακάτω site

http://www.tu9.de/

Αν λοιπόν γνωρίζετε κάτι, έχετε ακούσει κλπ, οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη :)

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο ούτε έχω ακούσει, τουλάχιστον και τα 3 πανεπιστήμια που ανέφερες εκτός από εκείνο στο postdam για το οποίο δεν έχω ακούσει τίποτα, τα υπόλοιπα είναι μεγάλα ονόματα.

Όμως το σημαντικότερο για μένα, κάνε αναζήτηση για τα κριτήρια που θέτει το κάθε πανεπιστήμιο που θές να πας για να σε πάρει ως φοιτητή στα μεταπτυχιακά του. Μπορεί λ.χ να θέλουν κάπου υψηλό βαθμό πτυχίου γενικά ή να έχουν όριο το 7.5 και εσύ να βγάλεις 7 ή χαμηλότερα. Στο λέω επειδή λές οτι σε 1 χρόνο ξεμπερδεύεις και μάλλον δεν θα γνωρίζεις ακριβώς τι βαθμό πτυχίου βγάζεις αλλά στο περίπου.

Δημοσ.

ωραια τα πανεπιστημεια που εχεις κατα νου αλλα οπως λεει και ο απο πανω μου, τι κριτηρια εχουν το εχεις σκεφτει; διδακτρα και γενικα κοστος;

εχε κατα νου και μερικα λιγοτερο γκλαμουρατα πανεπιστημεια ως δευτερον σχεδιο για να μην βρεθεις στα κρυα του λουτρου. λιγοτερο γκλαμουρατο δεν σημαινει κατ'αναγκη χειροτερο.

επισης μην το παρεις προσβλητικα αλλα αλλη νοοτροπια εχουν οι σπουδες στο ΤΕΙ κι αλλες του πανεπιστημειου. το πανεπιστημειο ειναι πολυ πιο θεωρητικο. βεβαια αν εισαι ο σουπερ ντουπερ φοιτητης που γουσταρει τρελα αυτο που κανει και πορωνεται αγρια δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

Βαθμό πτυχείου έχω γύρω στο 8 - 8.5 :)

Θα το έχω υπόψην μου πάντως :)

Ok από βαθμό πτυχίου είσαι μια χαρά. Κοίτα σε άλλα κριτήρια τι παίζει ξένες γλώσσες κτλπ.

Δημοσ.

http://home.tudelft.nl/en/study/studying-at-the-tu-delft/admission-and-application/msc-with-international-degree/admission-requirements/countries-a-h/

δεν μην ισχυει κατι τετοιο γιατι αναφερεσαι σε πολυ γνωστα πανεπιστήμια

To be considered for admission to an MSc programme, applicants should have a Ptychio degree from a Anotata Ekpedeftika Indrimata (AEI) university with a final cumulative grade point average (CGPA) of 7.0/10 or better.

A Ptychio degree from a Technologika Ekpedeftika Idrimata (TEI) institute does not qualify for admission.

Δημοσ.

Μην του κόβετε τα φτερά του παιδιού. Οτι και να χρειάζονται κάντο και πήγαινε εκεί που θέλεις να πας περισσότερο. Σπουδές κάνεις μόνο μια φορά και ειδικά το μεταπτυχιακό μπορεί να είναι από άθλιο μέχρι mind blowing (μιλάω εκ πείρας).

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την περίπτωση της IBM, χωρίς να ξέρω περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ξέρω καλά από την αγορά ότι οτιδήποτε έχει σχέση με κάποια επιχείρηση η πραγματικότητα είναι πάντα >>>> από κάτι καθαρά ακαδημαϊκό στις περισσότερες χώρες. Αρκεί να σου δίνει επίσημα master αναγνωρισμένο απο EU και όχι bachelor η κάτι παρόμοιο. Αυτά εφόσον θες να ασχοληθείς με ιδιωτικό τομέα.

Αν θές ακαδημαϊκή καριέρα μακρυά απο IBM η ιδιωτικές πρωτοβουλίες πάνε στο πιο high ranked "επίσημο" πανεπιστήμιο της λίστας.

Φυσικά μην γυρίσεις ποτέ πίσω οπότε διάλεξε και την χώρα με προοπτική 10ετίας όχι 2 ετίας (ελβετία μπορεί να σε πετάξουν έξω χωρίς visa)

Ακόμα και για δίδακτρα υπάρχουν άτοκα δάνεια κτλ που μπορείς να τσιμπήσεις ως φοιτητής ψάχτο.

Καλή τύχη

Δημοσ.

ωραια τα πανεπιστημεια που εχεις κατα νου αλλα οπως λεει και ο απο πανω μου, τι κριτηρια εχουν το εχεις σκεφτει; διδακτρα και γενικα κοστος;

επισης μην το παρεις προσβλητικα αλλα αλλη νοοτροπια εχουν οι σπουδες στο ΤΕΙ κι αλλες του πανεπιστημειου. το πανεπιστημειο ειναι πολυ πιο θεωρητικο. βεβαια αν εισαι ο σουπερ ντουπερ φοιτητης που γουσταρει τρελα αυτο που κανει και πορωνεται αγρια δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα.

Tα δίδακτρα δεν ξεπερνουν τα 2000 Ευρώ, στην στιγμή που στο ΠΑΜΑΚ μου ζητάνε 6000-9000 Ευρώ. Το κόστος ζωής στην Γερμανία είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα, και ίσως πιο φτηνό σε πράγματα πρώτης ανάγκης (ψωμι, τυρι, γαλα κλπ). Αν νοικιάσεις έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, το ενοίκια είναι 500 Ευρώ και ικανοποιητικό στο σπίτι. Όσο για το θεωρητικό υπόβαθρο, το έχω λάβει υπόψην μου, και γνωρίζω σε τι μονοπάτια πάω να μπλέξω.

http://home.tudelft..../countries-a-h/

δεν μην ισχυει κατι τετοιο γιατι αναφερεσαι σε πολυ γνωστα πανεπιστήμια

Το Delft το έχω και αυτό στα υπόψην. Tωρα αυτο που λες δεν το ειχα δει. Ωστόσσο το πτυχείου Μηχανικού Αυτοματισμού από το ΤΕΙ ισχύει στην Γερμανία και το έχουν μάλιστα και σε μεγάλη υπόληψη μπορώ να σου πω - καραδιασταυρωμένο. Για Ολλάνδια δεν ξέρω τι παίζει.

Δημοσ.

επειδη εισαι απο τει μπορει να σου πουν να κανεις μια χρονια προετοιμασιας η να περασεις ειδικες εξετασεις. τουλαχιστον εδω που ειμαι για να παει καποιος απο τει στο μαστερ θελει μια χρονια προετοιμασιας, στην ουσια τους βαζουν να περασουν την τριτη χρονια του μπατσελορ.

Δημοσ.

Επικοινώνησε με τα πανεπιστήμια και μην ενημερώνεσαι μέσω τρίτων.

Εννοείται πως τα καλά πανεπιστήμια έχουν υψηλές απαιτήσεις και ζητάνε και επιπλέον δραστηριότητες ή προϋπηρεσία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν πας στην IBM με πτυχίο ΑΕΙ φιλολογίας ή γεωλογίας θα σε πάρουν ενώ θα απορρίψουν λόγω ΤΕΙ Αυτοματισμού.. αυτό είναι γελοίο.

Δημοσ.

Αυτό για το Ντελφτ μου κάνει εντύπωση, γιατί γνωρίζω άτομα από ΤΕΙ που κάνουν μεταπτυχιακά

στην Ολλανδία και νομίζω και στο Ντελφτ. Πάντως και το 7 που γράφουν σαν βαθμό δεν ισχύει απόλυτα,

οπότε μην σε αποθαρρύνει αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...