Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά καλησπέρα σας :P

Είμαι λίγο άσχετος όσον αφορά τράπεζες, πιστωτικές, e-commerce γενικότερα αλλά χρειάζεται να κάνω μία προσθήκη στο site για την εταιρία που δουλεύω.

Το κόνσεπτ είναι το εξής. Έχουμε ένα απλό site (στημένο σε joomla 1.5) και παρέχουμε διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης.

Μου ζήτησαν λοιπόν να προσθέσω ένα μηχανισμό έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να πληρώσει μια υπηρεσία χωρίς απαραίτητα να έρθει από την εταιρία ή να πάει στην τράπεζα για κατάθεση.

Τι μπορώ να κάνω;

Οι δικές μου εικασίες είναι οι εξής και πείτε μου παρακαλώ αν ισχύουν

-δίνω ένα λινκ προς την υπηρεσία της τραπεζας που συνεργαζόμαστε και ο πελάτης συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία μεταβιβάζει το ποσό απο το λογαριασμό του στο λογαριασμό της εταιρίας.

-paypal επιλογή, όπου ο πελάτης με το λογαριασμό paypal μεταφέρει χρήματα στο λογαριασμό paypal της εταιρίας.

(δεν θέλω μόνο την επιλογή paypal, επειδή πχ ο πελάτης βαριέται ή δεν ξέρει πώς να φτιάξει ένα λογαριασμό)

οποιαδήποτε πληροφορία κρίνεται ότι θα μου φανεί χρήσιμη είναι φυσικά ευπρόσδεκτη. :)

edit::

*μόλις συνειδητοποίησα την ορθογραφία μου στον τίτλο.. sorry :S

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βασικά αγοράζεις ένα module από τα πολλά που υπάρχουν που κάνει αυτή την δουλειά. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που φτιάχνουν τέτοια Modules στην Ελλάδα. Και σου περιγράφουν και την διαδικασία για να το χρησιμοποιήσεις και να το εγκαταστήσεις.

Δημοσ.

Μπορουν να σε πληρωνουν μεσω paypal και χωρις να κανουν λογαριασμο, χρησιμοποιωντας την πιστωτικη τους η debit card

Δημοσ.

Βασικά καλησπέρα σας :P

Είμαι λίγο άσχετος όσον αφορά τράπεζες, πιστωτικές, e-commerce γενικότερα αλλά χρειάζεται να κάνω μία προσθήκη στο site για την εταιρία που δουλεύω.

Το κόνσεπτ είναι το εξής. Έχουμε ένα απλό site (στημένο σε joomla 1.5) και παρέχουμε διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης.

Μου ζήτησαν λοιπόν να προσθέσω ένα μηχανισμό έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να πληρώσει μια υπηρεσία χωρίς απαραίτητα να έρθει από την εταιρία ή να πάει στην τράπεζα για κατάθεση.

Τι μπορώ να κάνω;

Οι δικές μου εικασίες είναι οι εξής και πείτε μου παρακαλώ αν ισχύουν

-δίνω ένα λινκ προς την υπηρεσία της τραπεζας που συνεργαζόμαστε και ο πελάτης συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία μεταβιβάζει το ποσό απο το λογαριασμό του στο λογαριασμό της εταιρίας.

-paypal επιλογή, όπου ο πελάτης με το λογαριασμό paypal μεταφέρει χρήματα στο λογαριασμό paypal της εταιρίας.

(δεν θέλω μόνο την επιλογή paypal, επειδή πχ ο πελάτης βαριέται ή δεν ξέρει πώς να φτιάξει ένα λογαριασμό)

οποιαδήποτε πληροφορία κρίνεται ότι θα μου φανεί χρήσιμη είναι φυσικά ευπρόσδεκτη. :)

edit::

*μόλις συνειδητοποίησα την ορθογραφία μου στον τίτλο.. sorry :S

Οι τράπεζες υποστηρίζουν 2 τρόπους πληρωμής.

Ο πρώτος είναι αυτός που περιγράφεις στην πρώτη περίπτωσή σου, που είναι και ο εύκολος τρόπος.

Ο δεύτερος είναι να το κάνεις με web services μέσα από την ιστοσελίδα σου. Αυτή η περίπτωση είναι λίγο μανίκι, καθώς απαιτεί καλή εξοικίωση με web services. Πρόσφατα, μάλιστα, προστέθηκε μια επιπλέον ταυτοποίηση χρήστη (cardinal νομίζω λέγεται η εταιρία που την κάνει) για κατόχους καρτών VISA και MasterCard, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να στέλνεις δύο XML Requests κάθε φορά. Χέζε ψηλά κι αγνάντευε!

Δημοσ.
Μπορουν να σε πληρωνουν μεσω paypal και χωρις να κανουν λογαριασμο, χρησιμοποιωντας την πιστωτικη τους η debit card

+1,και εγω αυτο προτινω.

android.png

Δημοσ.

Επειδη προσφατα εφτιαξα ένα gateway απο dealάδικο σε τραπεζα ,δες λιγο το Deltapay που δίνει η Alphabank. Στην ουσία αυτο που σου ζητάει είναι να φτιαξεις μια φορμα με συγκεκριμένα fields τα οποια πατώντας το submit αποστέλλονται σε σελίδα της τράπεζας (με post method), εχοντας βεβαια κρυφα και το id σου σαν πελάτης.

Ειναι αρκετά sensitive ως προς τις τιμές που θέλουν (πχ αλλο 25,00 και αλλο 25.00), κεφαλαια-μικρά, αλλά αν το δουλέψεις σωστά εισαι οκ και σου δινουν ενα μικροποσο (1€ αν θυμαμαι) για να κάνεις τις δοκιμές σου. Το μόνο δύσκολο είναι να βρεις τις τελικές μεταβλητές του site σου ώστε να τις περάσεις μέσα απο το gateway στη σελίδα της εκάστοτε τράπεζας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...