Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού ξεθαφτικε το θέμα να αναφέρω/θυμίσω και το του συνετερισμου ΘΕΣγαλα ΠΙΕςγάλα, όταν μπορώ να προμηθευτώ (ημέρες εργασίας) το προτιμώ , αλλιώς στις άδειες και όταν δε μπορώ παίρνω το Γαλπο

Όντως, ξέχασα να το αναφέρω,

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το οτι έλεγε 4 ημέρες ζωή, δεν σημαίνει οτι την 5η ήταν για πέταμα .. Το γάλα το πετάς όταν καταλαβαινεις οτι "δεν ειναι πλεον βρώσιμο (μυρωδιά, υφή, γεύση). 

Πολλές φορές έχω πιεί και γάλα 3 ημερών μετά την "λήξη" του. Απλά έχω χρόνια να το κάνω γιατί ανα 2 ημέρες ξαναπαίρνω γάλα γιατί τελειώνει.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλα τα τρόφιμα. Η ημερομηνία λήξης είναι ενδεικτική πολλές φορές, μπορεί κάτι να κρατήσει περισσότερο ή χαλάσει πιο γρήγορα (αν δεν το έχουν σωστά αποθηκευμένο πχ). Πάντα καλό είναι να τσεκάρουμε ανεξάρτητα από την ημερομηνία

Δημοσ.

Και το Δέλτα μικρές οικογενειακές φάρμες που πήρα μερικά μπουκάλια αυτή τη βδομάδα για να δοκιμασω, μου άρεσε αρκετά.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα σας αναμεσα σε κατσικισιο γαλα 3,5% της εβροφαρμα,αγελαδινο τζερσει της ιδιας εταιριας 1,5% και ολυμπος βιολογικο αγελαδινο τι να προτιμησω? επισης μπορει καποιος να με πει αν ισχυουν αυτα για αντιβιοτικα στις αγελαδες και διατροφη των κατσικιων γαλατος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά το κατσικίσιο αν σου αρέσει από όλες τις πλευρές και το κύριο είναι ότι η κατσίκα ειδικά στη χώρα μας είναι το ζώο που τρέφεται πιο φυσιολογικά από όλα τα υπόλοιπα που παράγουν γάλα.Το μεγαλύτερο μέρος των κοπαδιών από κατσίκες ζει και τρέφεται ελεύθερο στη φύση και όχι μόνιμα μέσα σε ένα στάβλο τρεφόμενο με έτοιμη τροφή όπως τα υπόλοιπα.

Εγώ  πάντως τελευταία έχω κατασταλάξει στο μεγαλύτερης  διάρκειας ΓΑΛΠΟ ψυγείου από το lidl για δύο λόγους.Σαν γεύση μου αρέσει περισσότερο από τα μικρής διάρκειας και φυσικά έχει μία από τις καλύτερες τιμές.Έχω δοκιμάσει και το Μαράτα του Σκλαβενίτη που είναι στην ίδια τιμή αλλά δεν μου άρεσε η γεύση.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
Στις ‎21‎/‎3‎/‎2020 στις 2:22 ΜΜ, Vtsola είπε

καλημερα σας αναμεσα σε κατσικισιο γαλα 3,5% της εβροφαρμα,αγελαδινο τζερσει της ιδιας εταιριας 1,5% και ολυμπος βιολογικο αγελαδινο τι να προτιμησω? επισης μπορει καποιος να με πει αν ισχυουν αυτα για αντιβιοτικα στις αγελαδες και διατροφη των κατσικιων γαλατος?

Eγω θα διαλεγα το 1,5%. Περι αντιβιοτικων κανεις δε ξερει, αμα είναι ασυνειδητη η εταιρια και ριχνει μεσα δε θα μας το πει ποτε.

20 ώρες πριν, papoys1 είπε

Φυσικά το κατσικίσιο αν σου αρέσει από όλες τις πλευρές και το κύριο είναι ότι η κατσίκα ειδικά στη χώρα μας είναι το ζώο που τρέφεται πιο φυσιολογικά από όλα τα υπόλοιπα που παράγουν γάλα.Το μεγαλύτερο μέρος των κοπαδιών από κατσίκες ζει και τρέφεται ελεύθερο στη φύση και όχι μόνιμα μέσα σε ένα στάβλο τρεφόμενο με έτοιμη τροφή όπως τα υπόλοιπα.

Εγώ  πάντως τελευταία έχω κατασταλάξει στο μεγαλύτερης  διάρκειας ΓΑΛΠΟ ψυγείου από το lidl για δύο λόγους.Σαν γεύση μου αρέσει περισσότερο από τα μικρής διάρκειας και φυσικά έχει μία από τις καλύτερες τιμές.Έχω δοκιμάσει και το Μαράτα του Σκλαβενίτη που είναι στην ίδια τιμή αλλά δεν μου άρεσε η γεύση.

Δυστυχως κατσικισιο light δεν υπαρχει στην αγορα.

Το μεγαλύτερης διαρκειας γαλπο που λες, οπως καταλάβαινεις δεν ειναι φρεσκο, είναι αποστειρωμενο.

Γευση στα γαλατα εγω δε καταλαβαινω, όλα ιδια μου φαινονται :)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ τώρα την έχω καταβρεί με το γάλα αμυγδάλου του Ολύμπου το πορτοκαλί. Και σταμάτησαν τα πρηξίματα και πιο εύγευστο είναι. Α και τα σοκολατένια γάλατα με καρύδι ή αμύγδαλο είναι καταπληκτικά.

Κι έτσι δε χρειάζεται να βυζαίνω κανένα ζώο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Εγώ τώρα την έχω καταβρεί με το γάλα αμυγδάλου του Ολύμπου το πορτοκαλί. Και σταμάτησαν τα πρηξίματα και πιο εύγευστο είναι. Α και τα σοκολατένια γάλατα με καρύδι ή αμύγδαλο είναι καταπληκτικά.

Κι έτσι δε χρειάζεται να βυζαίνω κανένα ζώο.

E βεβαια, με τοση ζαχαρη και ουσιες που εχει γευστικο θα είναι.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

το πορτοκαλί χωρίς ζάχαρη παίρνω

Αν μπορεις βαλε μια φωτο του να καταλαβω ποιο λες, και άλλη μια με τη πισω ετικετα να δουμε τα συστατικα και τα λιπαρα του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Θα προτιμουσα φωτο απ  το ιδιο το προιον. Το σιγουρο ειναι ότι δε προκειται για γαλα, ουτε και για φρεσκο. Είναι 3% αμυγδαλα και το υπολοιπο νερο και ουσιες. Πλακα εχει εκει που γραφει " ένα φυτικό ρόφημα με όλη την υψηλή θρεπτική αξία των ελληνικών καρπων", δηλ. του 3% :) 

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Εγώ τώρα την έχω καταβρεί με το νερό αμυγδάλου του Ολύμπου το πορτοκαλί. 

Φιξτ. Ντάξει το νεράκι καλό κάνει...😛

Επεξ/σία από TriLoBiTe
Δημοσ.

Θεωρώ τα φυτικά γάλατα μεγάλη απάτη καθώς είναι πανάκριβα και κάτι κομμι τζελαν θαλασσινό αλάτι είναι τα συστατικά του..

Επίσης ρε παιδιά τα μακράς διάρκειας τα θεωρώ δίχως βιταμίνες λόγω υψηλής θερμοκρασίας..

Όσον αφορά την τιμή..πχ το τζερσει έχει 1.60€ το απλό εβροφαρμα 0.90€.Γιατί ;; ποιότητα;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...