Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εντάξει δεν θα πεθάνουμε όντως, αλλα είναι και το gala με χαμηλά λιπαρά μέσα στα πλαίσια της διατροφής που μου είπε ο γιατρός..τι εννοείς να το κόψω αν το πίνω για το ασβέστιο?

Οκ αν στο έχει πει ο γιατρός, κάτι παραπάνω θα ξέρει με το πλαίσιο που σου έχει δώσει. Εννοώ αν νομίζεις ότι παίρνεις ασβέστιο με το να πίνεις αγελαδινό γάλα, μάλλον θα διαψευστείς στο μέλλον, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.Συγνώμη που δε θα μπω στη διαδικασία να ποστάρω link κτλ, γιατί το έχω ξανακάνει στο παρελθόν κ καταντάει κουραστικό, όποιος ενδιαφέρεται το google εκεί είναι, αν θέλει να δει την διατροφική αξία των γαλακτοκομικών διαφόρων ειδών, και το κατα πόσο είναι ωφέλιμα για την υγεία, με κριτήρια, το λίπος που περιέχουν, τι είδους λίπος είναι, τι ορμόνες κ αντιβιοτικά περνούν στο γάλα, κ πόσο τελικά από το ασβέστιο που υπάρχει απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός που πίνει γάλα μετά την ενηλικίωση κ μάλιστα από θηλαστικό άλλου είδους.

κατα 90% ειναι εκτως πραγματικότητας όμως

η δήθεν πληροφόρηση απο λάθος άτομα και ""οικολογικές οργανώσεις"" μόνο προβλήματα προκαλεί γιατί γεμίζει με σκατό το κεφάλι ανθρώπων που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν με καλύτερο τρόπο.

Το ίδιο θα μπορούσα να πω γι την γαλακτοβιομηχανία, ότι γεμίζει με σκουπίδια τα στομάχια των ανθρώπων και τους κάνει πλύση εγκεφάλου με τις διαφημίσεις, ότι πιες γάλα με 100 βελτιωτικά για να γίνεις ο γαμάω, και καταστρέφει τα μυαλά των ανθρώπων ώστε να δουν πέρα από τη μύτη τους κι αντι αυτού υπερασπίζονται τον ίδιο που κακόβουλα παίζει με την υγεία τους. Το ίδιο ισχύει κ για την "πυραμίδα" με τα ψωμιά και τις ζάχαρες σαν κυρίως διατροφή, δημιούργημα του USDA (υπουργείο γεωργίας ηνωμένων πολιτειών), ο οποίος παράλληλα προμόταρε τα αραβοσιτέλαια κ συναφή ως τα πιο υγιεινά λάδια την δεκαετία του ΄90.

Δημοσ.

δεν μιλάω τόσο για την επεξεργασία του γάλακτος στην βιομηχανία , όσο για το προηγούμενο βήμα που είναι..η παραγωγή του ! ;)

Πάνω σε ΑΥΤΟ το στάδιο ,και λόγω του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαι, μπορώ να έχω μια Χ ευρύτερη εικόνα και γνώση περι της όλης διαδικασίας.

Τουλάχιστον για την Ελλάδα .

Δημοσ.

δεν μιλάω τόσο για την επεξεργασία του γάλακτος στην βιομηχανία , όσο για το προηγούμενο βήμα που είναι..η παραγωγή του ! ;)

Πάνω σε ΑΥΤΟ το στάδιο ,και λόγω του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαι, μπορώ να έχω μια Χ ευρύτερη εικόνα και γνώση περι της όλης διαδικασίας.

Τουλάχιστον για την Ελλάδα .

νομιζω ομως οτι το τελικο προιον ειναι που μας ενδιαφερει ετσι; γιατι αυτο καταναλωνουμε αν δεν κανω λαθος;

Δημοσ.

χμμ...Έχουμε και λέμε... :ενημερωτικά , τα ζώα ταϊζονται με :- καλαμπόκι αλεσμένο = φύραμα- κοτσάνια (το υπόλοιπο τμήμα του φυτού τελοσπάντων) καλαμποκιού , το οποίο για μεγαλο χρονικό διάστημα έχει μείνει πατηκωμένο και σκεπασμένο αεροστεγώς ωστε να γίνει η ζύμωσή του απο τα ένζυμα που το ίδιο το φυτό έχει στα κύτταρά του . Αυτό λέγεται ενσίρωμα καλαμποκιού Το αποτέλεσμα : ενα προϊόν γευστικότατο , αρωματικό και γεμάτο πρωτεΪνες (φυτικές) που με μεγάλη όρεξη τρώνε τα ζώα- άχυρο- τριφύλλι- ελαιοκράμβη (google it) - πίτυραδυστυχώς και ο άνθρωπος κανονικά έπρεπε να κηνυγαει και να ξεθαυει ριζες για να επιβιωνει , αντι αυτού ομως τρώει άλλα πράγματα . και ναι , ζει κανονικά προφανώς υπάρχει σύγχηση μεταξύ των μονάδων εκτροφής ζώων και των υπόγειων κελιών φυλάκισης των μαύρων σκλάβων στα λιμάνια της Αγγλίας.Εν ολίγοις , στην Ελλάδα τουλάχιστον , αυτό ΔΕΝ ισχύει.Ίσως σε μερικές ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΕΣ μονάδες που δυστυχώς στην Ελλάδα λίγες είναι οι ΑΡΙΣΤΕΣ. Κατα τα άλλα , δεν υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής που να ακολουθεί το παραπάνω πρότυπο περι στριμωγμένων ζώων που δεν βλέπουν το φως του ήλιου .Μια επίσκεψη σε οποιαδήποτε μονάδα θα το επιβεβαιώσει.και η οποία έχει εδω και κάμποσα χρόνια απαγορευτεί , καταργηθεί και δεν χορηγείται..τελοσπάντωνείμαι πολύ περίεργος να δω κάποια απο αυτες τις μελέτες. καμια greenpeace θα τις πραγματοποίησε .η λανθασμένη χρήση των μηχανών άρμεξης . αυτό είναι ευθύνη του παραγωγού καιτου χειριστή των μηχανών αυτών. όταν δεν τις χρησιμοποιείς σωστά , την πληρώνουν τα ζώα .Συγκεκριμένα , οι μηχανές αυτές πρέπει να λειτουργούν με μια συγκεκριμένη συχνότητα "ρουφηξιών" ανα λεπτό και σε συγκεκριμένα επίπεδα κενού αέρα (αυτο που προκαλέι το ρουφηγμα του γάλατος).Πολλοί (90%) των παραγωγών και των εκτροφέων , ως γνωστόν , ΔΕΝ τηρούν τις προυποθέσεις αυτες.Επιπρόσθετα , στο τέλος του αρμέγματος οι θηλές ειναι ακόμα ανοιχτές. Αυτος ειναι και ο λόγος που μετά απο καθε άρμεγμα , οι θηλές εμποτίζονται σε αντισηπτικό υγρό απο τον αρμεχτή . όπως είναι λογικό , αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανένας και το παραβλέπει , με αποτέλεσμα τα ζωα να είναι επππιρεπή σε μολύνσεις απο μικρόβια (βακτήρια κατα κύριο λόγο) μέσω του μαστού που το πρώτο πράγμα που προκαλούν είναι η μαστίτιδα.Και επειδή η οικονομία της επιχείρησης στηρίζεται στα υγιή μαστάρια των αγελάδων μια μαστίτιδα είναι έξοδο και μείωση εσόδου.Αλλα φταίει το κακό μηχάνημα... το αν μπορεί κάποιος να χωνέψει ή όχι μια τροφή εξαρτάται απο τα ένζυμα και την μικροχλωρίδα που έχει ο ίδιος στο στομάχι/έντερο και τον οργανισμό του , και όχι απο το τρόφιμο.Είναι γενετικά καθοριζόμενο.βλέπε δυσανεξία στην λακτόζηγια αυτό το κομμάτι δεν έχω να πώ κάτιγενικά πάντως για άλλη μια φορά αποδυκνύεται οτι η ημιμάθεια και η ενημέρωση απο τα μη σωστά πρόσωπα (βλέπε greenpeace κλπ) εχει σαν αποτέλεσμα να δίνεται λάθος εικόνα στο κοινό.και όχι τίποτα άλλο , αλλα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν και να μάθουν .και στο συνολό της η απάντηση δεν απευθύνεται σε εσένα φίλε μου , αλλα στον συντάκτη του κειμένου που παρέθεσες..

απάντηση στο :

<<-Τα ζωα στην συμβατικη κτηνοτροφια ταιζονται με φυραματα, (που οι συσταση τους ουδε μια σχεση εχει με το φυσικο χορταρακι που θα επρεπε να τρωνε), δεν τα βλεπει ηλιος, ειναι σε κλουβια το ενα διπλα στο αλλο, προληπτικα τους δινουν ενα καρο χαπια μην τυχον και αρρωστησουν, και υστερα απο ολα αυτα θελετε να παραχθει ενα γαλα που να ειναι αγνο και ευγεστο?

-Το γάλα όμως περιέχει επικίνδυνες ποσότητες Ορμόνης Ανάπτυξης των Βοοειδών (Bovine Growth Hormone) η οποία συλλέγεται από τους αδένες των σφαγμένων μοσχαριών και χορηγείται στις αγελάδες για να παράγουν περισσότερο γάλα... επιπλέον, με την ομογενοποίηση τα λιπίδια που περιέχει γίνονται (σύμφωνα με κάποιες μελέτες) επικίνδυνα για το καρδιαγγειακό... περιέχει και αντιβιοτικά τα οποία χορηγούνται στις αγελάδες για να μην παθαίνουν διάφορα, κυρίως μαστίτιδα η οποία προκαλείτα από τη διαρκή χρήση μηχανών άρμεξης... επιπλέον, η παστερίωση καταστρέφει (ειδικά η υψηλή παστερίωση) πολλά ένζυμα τα οποία είναι απαραίτητα για να χωνέψουμε το γάλα... επιπλέον, το αγελαδινό γάλα (αντίθετα με το κατσικίσιο) έχει πρωτεϊνική σύνθεση εντελώς ακατάλληλη για το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου... τα πιο κατάλληλα είναι το κατσικίσιο και το γαϊδουρινό (μετά το μητρικό, φυσικά)...

-Το αγελαδινό γάλα πράγματι παρουσιάζει την μεγαλύτερη ασυμβατότητα σε σχέση με τα άλλα γάλατα αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την χώνεψη. Απλά η αναλογία του λίπους, των πρωτεϊνών των διαφόρων αλάτων και αντισωμάτων, είναι πολύ πιο διαφορετική από ότι το ανθρώπινο γάλα. Για τα αντισώματα π.χ. δεν προσφέρει τίποτα το αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό και τα παιδιά που έχουν πιει πολύ μητρικό γάλα αρρωσταίνουν πιο δύσκολα. Αυτό με την χώνεψη έχει να κάνει με το ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προορισμένος να πίνει γάλα μεχρι τα 3, 4 έτη. Μετά σιγά σιγά χάνει τα ένζυμα που διασπούν την καζεΐνη του γάλακτος, άσχετα που πλέον έχουμε εκφυλιστεί και δεν χάνουμε αυτό το ένζυμο, είναι ακριβώς το αντίθετο με την σκολικοϊδίτη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τα φάρμακα που δίνονται στα ζώα γαλακτοπαραγωγής είναι τα φάρμακα για την μαστίτιδα. Για το τι τρώνε δεν μπορούνε να τους αλλάξουνε και πολύ το μενού γιατί αυτό φαίνεται πολύ έντονα στο γάλα και μετά έχουν πρόβλημα οι γαλακτοβιομηχανίες που θέλουν μιας σταθερής σύστασης γάλα.>>

http://www.cyclist-f...%F6%DF%EC%F9%ED

http://www.eufic.org...g-health-greek/

το οποίο κατα 90% είναι εκτως πραγματικότητας

και θέλοντας ή μη , επηρεάζει την γνώμη του απλού κόσμου που ούτε μπορεί αλλα κατα κύριο λόγο ούτε έχει υποχρέωση να γνωρίζει το πως μεγαλώνει μια αγελάδα .

Δημοσ.

Εγώ πάλι πίνω μόνο μπλε, πράσινο μόνο άμα δε βρω μπλε και δε προλαβαίνω να πάω σε άλλο supermarket.

Εντάξει, δε θα πεθάνω για +2% παραπάνω λιπαρά w/v που έχει σε σχέση με το light. Το light είναι 1,5% ενώ το κανονικό 3,5%... big deal. Να είχαν καμιά αξιόλογη διαφορά να το σκεφτόμουν, έτσι όχι. Και bonus ότι πίνεται κιόλας, τα περισσότερα light που έχω δοκιμάσει είναι σα νερόπλυμα γάλακτος.

Εγω παλι συμφωνωντας με την xri_ni, αναγουλιαζω με το μπλε, μου φαινεται πλεον καπως βαρυ και λαδερο.

Το ίδιο θα μπορούσα να πω γι την γαλακτοβιομηχανία, ότι γεμίζει με σκουπίδια τα στομάχια των ανθρώπων και τους κάνει πλύση εγκεφάλου με τις διαφημίσεις, ότι πιες γάλα με 100 βελτιωτικά για να γίνεις ο γαμάω, και καταστρέφει τα μυαλά των ανθρώπων ώστε να δουν πέρα από τη μύτη τους κι αντι αυτού υπερασπίζονται τον ίδιο που κακόβουλα παίζει με την υγεία τους. Το ίδιο ισχύει κ για την "πυραμίδα" με τα ψωμιά και τις ζάχαρες σαν κυρίως διατροφή, δημιούργημα του USDA (υπουργείο γεωργίας ηνωμένων πολιτειών), ο οποίος παράλληλα προμόταρε τα αραβοσιτέλαια κ συναφή ως τα πιο υγιεινά λάδια την δεκαετία του ΄90.

Σωστο και ενημερωμενο σε βρισκω φιλε μου;)

Nα υποθεσω λοιπον οτι δε πινεις γαλα και δε τρως ποτε ψωμια, ζαχαρη και σπορελαια?

Δημοσ.

Εγω παλι συμφωνωντας με την xri_ni, αναγουλιαζω με το μπλε, μου φαινεται πλεον καπως βαρυ και λαδερο.

Σωστο και ενημερωμενο σε βρισκω φιλε μου;)

Nα υποθεσω λοιπον οτι δε πινεις γαλα και δε τρως ποτε ψωμια, ζαχαρη και σπορελαια?

Γάλα αγελαδινό δεν καταναλώνω παρα μόνο αν είναι μέσα σε κάποιο γλυκό που σπάνια τρώω, στη ίδια κατηγορία και η ζάχαρη, και το σπορέλαιο επίσης. Δε θα μπω σε ακραίες υπερβολές να πω "ΕΓΩ ΠΟΤΕ", το αποφεύγω όμως όσο πιο πολύ μπορώ. Το ακριβώς αντίθετο από τη μάζα δηλαδή. Επομένως για τους υπόλοιπους το ελάχιστο δικό μου, μπορεί να είναι "ποτέ" γι αυτούς. Καφέ πίνω σκέτο, και συνήθως στην ελλάδα δέχομαι σχόλια "πως μπορείς κ τον πίνεις, φαρμάκι είναι,σίγουρα τον θες σκέτο κτλ, κτλ." Είμαστε γενικότερα λαός που κάνει τραγικά λάθη στη διατροφή του, και ειδικά οι προηγούμενες γενιές με τις πυραμίδες, που τους κατάντησαν διαβητικούς. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι από τους γέρους στην Ελλάδα είναι με διαβήτη τύπου Β. Θα ήθελα να ήξερα ποιός καριόλης όμως ονόμασε την πυραμίδα του υδατάνθρακα,"μεσογειακή".

Δημοσ.

Αυτο το βιβλιο διαβασες κι εσυ φιλε μου? :-D

5764607525183177545.jpg

Δεν ειναι μονο ο δικος μας λαος, ολες οι καταναλωτικες κοινωνιες ετσι τρωνε. Συσκευασμενα.

Και ναταν κανονικη ζαχαρη καλα θα'ταν, σχεδον ολα εχουν το ακρως επικινδυνο HFCS(σιροπι αραβοσιτου ή σιροπι γλυκοζης-φρουκτοζης) που οπως φανταζομαι θα ξερεις σε χοντραινει και τελικα σε στελνει στα θυμαρακια μια ωρα αρχιτερα:lol:

Εγω πινω (πρασινο)γαλα με μετρο, αν και ως γνωστο το γαλα δεν προσφερεται για ενηλικες γιατι εχει κορεσμενα λιπαρα και οξειδωτικα. Γλυκα ποτέ. Το πρωτο εχει καποιες βιταμινες, τα δευτερα δε προσφερουν τιποτα(εκτος απο τη μαυρη σοκολατα με κακαο >70% που ειναι ωφελιμη για την υγεια).

Στο καφε μου βαζω μια κοφτη κουταλια ξανθια ζαχαρη. Καλα κανεις και τον πινεις σκετο, αλλα περισσοτερο θα προστατευοσουν εαν δεν τον επινες καθολου:)

Δημοσ.

Αδυνατίζει κανείς, ή γίνεται πιο έξυπνος ας πούμε;

μην χλευαζεις κατι που προφανως δεν γνωριζεις. θα μπορουσες απλα να ειχες googlarei στα γρηγορα:

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1860

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1722

http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/body/article1475699.ece

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=12048&ct=6

http://my.aegean.gr/web/article2466.html

Δημοσ.

Με μετρο ομως... μη νομιζεις οτι αν μπουκωθεις με μαυρη θα ωφελησεις την υγεια σου!

Αδυνατίζει κανείς, ή γίνεται πιο έξυπνος ας πούμε;

Noμιζω οτι το εχουμε ηδη κουβεντιασει αυτο, εσυ με ειχες ξαναρωτησει? :)

Θα πρεπει να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα κορεσμενα λιπαρα και ζαχαρη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες έχετε ακούσει κάτι για το γάλα που βγάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος? Εχω μάθει ότι έχει σχέση με την ΑΓΝΟ?

Παρακαλώ τα σχόλιά σας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...