Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα ειμαι ο μονος που πινει γαλα δελτα φρεσκο?? Το καλυτερο εχω να πω και με την καλυτερη γευση και πιστεψτε με εχω δοκιμασει πολλα!!!

 

Tο Δελτα "μικρες oικογενειακες φαρμες" το δοκιμασες? σαφως καλυτερο απο το σκετο Δελτα

 

Να σε ρωτησω, μπλε ή πρασινο πινεις?

 

Η ιδια ερωτηση και για τoυς αλλους φιλους, τα κανονικα γαλατα πινετε ή τα light?

Δημοσ.

Tο Δελτα "μικρες oικογενειακες φαρμες" το δοκιμασες? σαφως καλυτερο απο το σκετο Δελτα

 

Να σε ρωτησω, μπλε ή πρασινο πινεις?

 

Η ιδια ερωτηση και για τoυς αλλους φιλους, τα κανονικα γαλατα πινετε ή τα light?

 

το πράσινο μιας και η χοληστερίνη μου πήρε την ανιούσα στις τελευταίες εξετάσεις.. :fear: :eek:

Δημοσ.

εγω πινω οτι προλαβω στο ψυγειο,δεν κοιταω αν ειναι light η κανονικο γιατι μπορει και να εχει εξαφανιστει μεχρι να το σκεφτω.

ρε σεις θυμαμαι μου αρεσε ενα γαλα για μωρα,δεν μου ερχεται τωρα το ονομα του,που ειχε μεσα ζαχαρες βιταβινες και τετοια κερατα.ηταν ακριβο ομως,thus you know why i stopped it.

Δημοσ.

Εγώ πάλι πίνω μόνο μπλε, πράσινο μόνο άμα δε βρω μπλε και δε προλαβαίνω να πάω σε άλλο supermarket.

 

Εντάξει, δε θα πεθάνω για +2% παραπάνω λιπαρά w/v που έχει σε σχέση με το light. Το light είναι 1,5% ενώ το κανονικό 3,5%... big deal. Να είχαν καμιά αξιόλογη διαφορά να το σκεφτόμουν, έτσι όχι. Και bonus ότι πίνεται κιόλας, τα περισσότερα light που έχω δοκιμάσει είναι σα νερόπλυμα γάλακτος.

Δημοσ.

<<-Τα ζωα στην συμβατικη κτηνοτροφια ταιζονται με φυραματα, (που οι συσταση τους ουδε μια σχεση εχει με το φυσικο χορταρακι που θα επρεπε να τρωνε), δεν τα βλεπει ηλιος, ειναι σε κλουβια το ενα διπλα στο αλλο, προληπτικα τους δινουν ενα καρο χαπια μην τυχον και αρρωστησουν, και υστερα απο ολα αυτα θελετε να παραχθει ενα γαλα που να ειναι αγνο και ευγεστο?

-Το γάλα όμως περιέχει επικίνδυνες ποσότητες Ορμόνης Ανάπτυξης των Βοοειδών (Bovine Growth Hormone) η οποία συλλέγεται από τους αδένες των σφαγμένων μοσχαριών και χορηγείται στις αγελάδες για να παράγουν περισσότερο γάλα... επιπλέον, με την ομογενοποίηση τα λιπίδια που περιέχει γίνονται (σύμφωνα με κάποιες μελέτες) επικίνδυνα για το καρδιαγγειακό... περιέχει και αντιβιοτικά τα οποία χορηγούνται στις αγελάδες για να μην παθαίνουν διάφορα, κυρίως μαστίτιδα η οποία προκαλείτα από τη διαρκή χρήση μηχανών άρμεξης... επιπλέον, η παστερίωση καταστρέφει (ειδικά η υψηλή παστερίωση) πολλά ένζυμα τα οποία είναι απαραίτητα για να χωνέψουμε το γάλα... επιπλέον, το αγελαδινό γάλα (αντίθετα με το κατσικίσιο) έχει πρωτεϊνική σύνθεση εντελώς ακατάλληλη για το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου... τα πιο κατάλληλα είναι το κατσικίσιο και το γαϊδουρινό (μετά το μητρικό, φυσικά)...

-Το αγελαδινό γάλα πράγματι παρουσιάζει την μεγαλύτερη ασυμβατότητα σε σχέση με τα άλλα γάλατα αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την χώνεψη. Απλά η αναλογία του λίπους, των πρωτεϊνών των διαφόρων αλάτων και αντισωμάτων, είναι πολύ πιο διαφορετική από ότι το ανθρώπινο γάλα. Για τα αντισώματα π.χ. δεν προσφέρει τίποτα το αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό και τα παιδιά που έχουν πιει πολύ μητρικό γάλα αρρωσταίνουν πιο δύσκολα. Αυτό με την χώνεψη έχει να κάνει με το ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προορισμένος να πίνει γάλα μεχρι τα 3, 4 έτη. Μετά σιγά σιγά χάνει τα ένζυμα που διασπούν την καζεΐνη του γάλακτος, άσχετα που πλέον έχουμε εκφυλιστεί και δεν χάνουμε αυτό το ένζυμο, είναι ακριβώς το αντίθετο με την σκολικοϊδίτη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τα φάρμακα που δίνονται στα ζώα γαλακτοπαραγωγής είναι τα φάρμακα για την μαστίτιδα. Για το τι τρώνε δεν μπορούνε να τους αλλάξουνε και πολύ το μενού γιατί αυτό φαίνεται πολύ έντονα στο γάλα και μετά έχουν πρόβλημα οι γαλακτοβιομηχανίες που θέλουν μιας σταθερής σύστασης γάλα.>>

http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?6048-%D0%EF%E9%FC%F4%E7%F4%E1-%F4%F1%EF%F6%DF%EC%F9%ED

http://www.eufic.org/article/el/nutrition/understanding-food/artid/Cow-milk-processing-health-greek/

 

Αυτό το post quoted for emphasis.

Δημοσ.

Αυτό το post quoted for emphasis.

 

κατα 90% ειναι εκτως πραγματικότητας όμως

 

η δήθεν πληροφόρηση απο λάθος άτομα και ""οικολογικές οργανώσεις"" μόνο προβλήματα προκαλεί γιατί γεμίζει με σκατό το κεφάλι ανθρώπων που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν με καλύτερο τρόπο.

Δημοσ.

το πράσινο μιας και η χοληστερίνη μου πήρε την ανιούσα στις τελευταίες εξετάσεις.. :fear: :eek:

 

 

Κλάιν μάιν, δε γλιτώνεις τίποτε με το γάλα, ούτε κερδίζεις κ τίποτα στην ουσία. Αν το πίνεις για το ασβέστιο καλύτερα κόψτο τελείως. Αν το πίνεις επειδή σου αρέσει καλύτερα πάρε το κανονικό κι ασκήσου περισσότερο.

Δημοσ.

όλυμπος > πρώτο (εδώ πατρα μερια) > δέλτα στην τελική όταν δεν εχει τα αλλα.

φαγε για κανενα λογο. προτιμω να μην πιω απο το να παρω αυτο.

+ ολα τα πρασινα δεν πινονται.

Δημοσ.

Κλάιν μάιν, δε γλιτώνεις τίποτε με το γάλα, ούτε κερδίζεις κ τίποτα στην ουσία. Αν το πίνεις για το ασβέστιο καλύτερα κόψτο τελείως. Αν το πίνεις επειδή σου αρέσει καλύτερα πάρε το κανονικό κι ασκήσου περισσότερο.

 

εντάξει δεν θα πεθάνουμε όντως, αλλα είναι και το gala με χαμηλά λιπαρά μέσα στα πλαίσια της διατροφής που μου είπε ο γιατρός..τι εννοείς να το κόψω αν το πίνω για το ασβέστιο?

Δημοσ.

Δεν πολυ πινω γαλα ,αλλα οταν ειναι να πιω παιρνω μονο το πρασινο.Το μπλε με αειδιάζει, ενω το πρασινο ειναι πιο ελαφρυ.Για το ασβεστιο ξερω οτι τα κιτρινα τυρια εχουν περισσοτερο απ'οτι το γαλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...