Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

<<-Τα ζωα στην συμβατικη κτηνοτροφια ταιζονται με φυραματα, (που οι συσταση τους ουδε μια σχεση εχει με το φυσικο χορταρακι που θα επρεπε να τρωνε), δεν τα βλεπει ηλιος, ειναι σε κλουβια το ενα διπλα στο αλλο, προληπτικα τους δινουν ενα καρο χαπια μην τυχον και αρρωστησουν, και υστερα απο ολα αυτα θελετε να παραχθει ενα γαλα που να ειναι αγνο και ευγεστο?

-Το γάλα όμως περιέχει επικίνδυνες ποσότητες Ορμόνης Ανάπτυξης των Βοοειδών (Bovine Growth Hormone) η οποία συλλέγεται από τους αδένες των σφαγμένων μοσχαριών και χορηγείται στις αγελάδες για να παράγουν περισσότερο γάλα... επιπλέον, με την ομογενοποίηση τα λιπίδια που περιέχει γίνονται (σύμφωνα με κάποιες μελέτες) επικίνδυνα για το καρδιαγγειακό... περιέχει και αντιβιοτικά τα οποία χορηγούνται στις αγελάδες για να μην παθαίνουν διάφορα, κυρίως μαστίτιδα η οποία προκαλείτα από τη διαρκή χρήση μηχανών άρμεξης... επιπλέον, η παστερίωση καταστρέφει (ειδικά η υψηλή παστερίωση) πολλά ένζυμα τα οποία είναι απαραίτητα για να χωνέψουμε το γάλα... επιπλέον, το αγελαδινό γάλα (αντίθετα με το κατσικίσιο) έχει πρωτεϊνική σύνθεση εντελώς ακατάλληλη για το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου... τα πιο κατάλληλα είναι το κατσικίσιο και το γαϊδουρινό (μετά το μητρικό, φυσικά)...

-Το αγελαδινό γάλα πράγματι παρουσιάζει την μεγαλύτερη ασυμβατότητα σε σχέση με τα άλλα γάλατα αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την χώνεψη. Απλά η αναλογία του λίπους, των πρωτεϊνών των διαφόρων αλάτων και αντισωμάτων, είναι πολύ πιο διαφορετική από ότι το ανθρώπινο γάλα. Για τα αντισώματα π.χ. δεν προσφέρει τίποτα το αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό και τα παιδιά που έχουν πιει πολύ μητρικό γάλα αρρωσταίνουν πιο δύσκολα. Αυτό με την χώνεψη έχει να κάνει με το ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προορισμένος να πίνει γάλα μεχρι τα 3, 4 έτη. Μετά σιγά σιγά χάνει τα ένζυμα που διασπούν την καζεΐνη του γάλακτος, άσχετα που πλέον έχουμε εκφυλιστεί και δεν χάνουμε αυτό το ένζυμο, είναι ακριβώς το αντίθετο με την σκολικοϊδίτη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τα φάρμακα που δίνονται στα ζώα γαλακτοπαραγωγής είναι τα φάρμακα για την μαστίτιδα. Για το τι τρώνε δεν μπορούνε να τους αλλάξουνε και πολύ το μενού γιατί αυτό φαίνεται πολύ έντονα στο γάλα και μετά έχουν πρόβλημα οι γαλακτοβιομηχανίες που θέλουν μιας σταθερής σύστασης γάλα.>>

 

http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?6048-%D0%EF%E9%FC%F4%E7%F4%E1-%F4%F1%EF%F6%DF%EC%F9%ED

http://www.eufic.org/article/el/nutrition/understanding-food/artid/Cow-milk-processing-health-greek/

Δημοσ.

αμερικανικη γεωργικη σχολη; εξαιρετικη επιλογη :fear: καπου θυμομουν οτι το ειχα δει προσφατα:

http://www.greenpeace.org/greece/Global/greece/report/2011/odigos_katanaloton_2011a.pdf

 

παντως ειναι καλυτερο απο το δελτα :eek: ! :P

 

 

Πλαστικό είναι πλέον, απλά στο pdf που είδα της greenpeace που έστειλε ο καλός φίλος στο post του έχει βαθμολογία 7.8 σε αντίθεση με τα αγνό, μεβγάλ, ευρωφάρμα και όλυμπος που φυγουράρουν στην 1η θέση... Το ευρωφάρμα ποιος το πουλάει?

Επίσης ξέρω ότι το αγνό πωλείται μόνο στους φούρνους... :cry:

 

τι σημαίνει η βαθμολογία;

Δημοσ.

ασχετο , αλλα περιμενω πως κ πως να αρχισει η παστεριωση γαιδουρινου γαλακτος . Ψαχνω καιρο τωρα .

 

Το ότι κοστίζει 30-100 ευρώ το λίτρο, το έχεις στο μυαλό σου; :devil:

 

Εγώ προτιμώ κατσικίσο. Αλλιώς άμα δε βρω παίρνω το φτηνότερο, έτσι κι αλλιώς, άμα δεν έχεις τη γίδα στην αυλή σου, δε ξέρεις τι πίνεις.

Δημοσ.

ΤΟ θεμα ειναι ότι με τις συνεχεις επιστροφες - παστεριώσεις δεν ξερεις τι να εμπιστευτεις.

 

Εισαι σιγουρος οτι ισχυει αυτη η φημη?

Δημοσ.

Εδώ εξηγεί τους λόγους που βάζουν την συγκεκριμένη βαθμολογία σε κάθε εταιρία.

 

http://www.greenpeace.org/greece/Global/greece/report/2011/analitiki_vathmologia_2011a_vale.pdf

Γενικότερα άσχετη η βαθμολογία με την ποιότητα του προϊόντος, την εταιρία βαθμολογεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ...

 

Έχουμε και λέμε... :

 

<<-Τα ζωα στην συμβατικη κτηνοτροφια ταιζονται με φυραματα, (που οι συσταση τους ουδε μια σχεση εχει με το φυσικο χορταρακι που θα επρεπε να τρωνε)

 

 

ενημερωτικά , τα ζώα ταϊζονται με :

- καλαμπόκι αλεσμένο = φύραμα

- κοτσάνια (το υπόλοιπο τμήμα του φυτού τελοσπάντων) καλαμποκιού , το οποίο για μεγαλο χρονικό διάστημα έχει μείνει πατηκωμένο και σκεπασμένο αεροστεγώς ωστε να γίνει η ζύμωσή του απο τα ένζυμα που το ίδιο το φυτό έχει στα κύτταρά του . Αυτό λέγεται ενσίρωμα καλαμποκιού Το αποτέλεσμα : ενα προϊόν γευστικότατο , αρωματικό και γεμάτο πρωτεΪνες (φυτικές) που με μεγάλη όρεξη τρώνε τα ζώα

- άχυρο

- τριφύλλι

- ελαιοκράμβη (google it)

- πίτυρα

 

δυστυχώς και ο άνθρωπος κανονικά έπρεπε να κηνυγαει και να ξεθαυει ριζες για να επιβιωνει , αντι αυτού ομως τρώει άλλα πράγματα . και ναι , ζει κανονικά

 

 

δεν τα βλεπει ηλιος, ειναι σε κλουβια το ενα διπλα στο αλλο, προληπτικα τους δινουν ενα καρο χαπια μην τυχον και αρρωστησουν, και υστερα απο ολα αυτα θελετε να παραχθει ενα γαλα που να ειναι αγνο και ευγεστο?

 

προφανώς υπάρχει σύγχηση μεταξύ των μονάδων εκτροφής ζώων και των υπόγειων κελιών φυλάκισης των μαύρων σκλάβων στα λιμάνια της Αγγλίας.

Εν ολίγοις , στην Ελλάδα τουλάχιστον , αυτό ΔΕΝ ισχύει.

 

* ένδειξη οτι η μόνη αγελάδα που έχει δει ο γραφών , είναι σε διαφήμιση γάλατος : οι αγελάδες ΔΕΝ πίνουν χάπια

 

Ίσως σε μερικές ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΕΣ μονάδες που δυστυχώς στην Ελλάδα λίγες είναι οι ΑΡΙΣΤΕΣ. Κατα τα άλλα , δεν υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής που να ακολουθεί το παραπάνω πρότυπο περι στριμωγμένων ζώων που δεν βλέπουν το φως του ήλιου .

Μια επίσκεψη σε οποιαδήποτε μονάδα θα το επιβεβαιώσει.

 

-Το γάλα όμως περιέχει επικίνδυνες ποσότητες Ορμόνης Ανάπτυξης των Βοοειδών (Bovine Growth Hormone) η οποία συλλέγεται από τους αδένες των σφαγμένων μοσχαριών και χορηγείται στις αγελάδες για να παράγουν περισσότερο γάλα...

 

και η οποία έχει εδω και κάμποσα χρόνια απαγορευτεί , καταργηθεί και δεν χορηγείται..

τελοσπάντων

 

 

επιπλέον, με την ομογενοποίηση τα λιπίδια που περιέχει γίνονται (σύμφωνα με κάποιες μελέτες) επικίνδυνα για το καρδιαγγειακό...

 

είμαι πολύ περίεργος να δω κάποια απο αυτες τις μελέτες. καμια greenpeace θα τις πραγματοποίησε .

 

 

περιέχει και αντιβιοτικά τα οποία χορηγούνται στις αγελάδες για να μην παθαίνουν διάφορα, κυρίως μαστίτιδα η οποία προκαλείτα από τη διαρκή χρήση μηχανών άρμεξης...

 

η λανθασμένη χρήση των μηχανών άρμεξης . αυτό είναι ευθύνη του παραγωγού καιτου χειριστή των μηχανών αυτών. όταν δεν τις χρησιμοποιείς σωστά , την πληρώνουν τα ζώα .

Συγκεκριμένα , οι μηχανές αυτές πρέπει να λειτουργούν με μια συγκεκριμένη συχνότητα "ρουφηξιών" ανα λεπτό και σε συγκεκριμένα επίπεδα κενού αέρα (αυτο που προκαλέι το ρουφηγμα του γάλατος).

Πολλοί (90%) των παραγωγών και των εκτροφέων , ως γνωστόν , ΔΕΝ τηρούν τις προυποθέσεις αυτες.

Επιπρόσθετα , στο τέλος του αρμέγματος οι θηλές ειναι ακόμα ανοιχτές. Αυτος ειναι και ο λόγος που μετά απο καθε άρμεγμα , οι θηλές εμποτίζονται σε αντισηπτικό υγρό απο τον αρμεχτή . όπως είναι λογικό , αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανένας και το παραβλέπει , με αποτέλεσμα τα ζωα να είναι επππιρεπή σε μολύνσεις απο μικρόβια (βακτήρια κατα κύριο λόγο) μέσω του μαστού

που το πρώτο πράγμα που προκαλούν είναι η μαστίτιδα.

Και επειδή η οικονομία της επιχείρησης στηρίζεται στα υγιή μαστάρια των αγελάδων μια μαστίτιδα είναι έξοδο και μείωση εσόδου.

 

Αλλα φταίει το κακό μηχάνημα...

 

επιπλέον, η παστερίωση καταστρέφει (ειδικά η υψηλή παστερίωση) πολλά ένζυμα τα οποία είναι απαραίτητα για να χωνέψουμε το γάλα... επιπλέον, το αγελαδινό γάλα (αντίθετα με το κατσικίσιο) έχει πρωτεϊνική σύνθεση εντελώς ακατάλληλη για το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου... τα πιο κατάλληλα είναι το κατσικίσιο και το γαϊδουρινό (μετά το μητρικό, φυσικά)...

 

το αν μπορεί κάποιος να χωνέψει ή όχι μια τροφή εξαρτάται απο τα ένζυμα και την μικροχλωρίδα που έχει ο ίδιος στο στομάχι/έντερο και τον οργανισμό του , και όχι απο το τρόφιμο.

Είναι γενετικά καθοριζόμενο.

 

βλέπε δυσανεξία στην λακτόζη

 

-Το αγελαδινό γάλα πράγματι παρουσιάζει την μεγαλύτερη ασυμβατότητα σε σχέση με τα άλλα γάλατα αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την χώνεψη. Απλά η αναλογία του λίπους, των πρωτεϊνών των διαφόρων αλάτων και αντισωμάτων, είναι πολύ πιο διαφορετική από ότι το ανθρώπινο γάλα. Για τα αντισώματα π.χ. δεν προσφέρει τίποτα το αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό και τα παιδιά που έχουν πιει πολύ μητρικό γάλα αρρωσταίνουν πιο δύσκολα. Αυτό με την χώνεψη έχει να κάνει με το ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προορισμένος να πίνει γάλα μεχρι τα 3, 4 έτη. Μετά σιγά σιγά χάνει τα ένζυμα που διασπούν την καζεΐνη του γάλακτος, άσχετα που πλέον έχουμε εκφυλιστεί και δεν χάνουμε αυτό το ένζυμο, είναι ακριβώς το αντίθετο με την σκολικοϊδίτη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τα φάρμακα που δίνονται στα ζώα γαλακτοπαραγωγής είναι τα φάρμακα για την μαστίτιδα. Για το τι τρώνε δεν μπορούνε να τους αλλάξουνε και πολύ το μενού γιατί αυτό φαίνεται πολύ έντονα στο γάλα και μετά έχουν πρόβλημα οι γαλακτοβιομηχανίες που θέλουν μιας σταθερής σύστασης γάλα*.>> http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?6048-%D0%EF%E9%FC%F4%E7%F4%E1-%F4%F1%EF%F6%DF%EC%F9%ED

http://www.eufic.org/article/el/nutrition/understanding-food/artid/Cow-milk-processing-health-greek/

 

 

για αυτό το κομμάτι δεν έχω να πώ κάτι

 

* για λόγους δημόσιας υγείας με βάση αποτελέσματα απο τις ερευνες δεκαετιων σχετικα με την συμπεριφορα του ανθρώπινου οργανισμού στα συστατικά του γάλατος. εξου και η αντίστοιχη νομοθεσία της ΕΕ.

 

γενικά πάντως για άλλη μια φορά αποδυκνύεται οτι η ημιμάθεια και η ενημέρωση απο τα μη σωστά πρόσωπα (βλέπε greenpeace κλπ) εχει σαν αποτέλεσμα να δίνεται λάθος εικόνα στο κοινό.

 

και όχι τίποτα άλλο , αλλα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν και να μάθουν .

 

 

 

 

και στο συνολό της η απάντηση δεν απευθύνεται σε εσένα φίλε μου , αλλα στον συντάκτη του κειμένου που παρέθεσες..

Επεξ/σία από Adon1s
Δημοσ.

Ολυμπος τοσο για γαλα οσο και για κακαο αμα λαχει και Μεβγαλ για ασπρο γαλα λογο τιμης (το παιρνω 95 λεπτα το 1 λιτρο) αν δεν εχω ψιλα στην τσεπη.

Δημοσ.

Μεβγαλ εκτός αν έχει τελειώσει οπότε ό,τι υπάρχει.

 

Σχετικά με την ΑΓΣ, γενικά τα γιάλινα μπουκάλια μπορεί να δείχνουν πιό τραντίσιοναλ φάρμα του παππού κι έτσι, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου που το προϊόν εκτίθεται στο φως.

Δημοσ.

για οσους ειναι θεσσαλονικη και γυρω περιοχες τους προτεινω να δοκιμασουν γαλα ΛΥΚΑΣ δεν το βρισκεις ευκολα αλλα δεν εχει καμμια σχεση με τα αλλα γαλατα εχει πιο παχια υφη και γευση και γενικα θυμιζει αυθεντικο γαλα.

 

http://www.lykas.gr/index.php?SCREEN=content&page=2&cid=2&scid=5

 

Επισης σχετικα με την εβροφαρμα προιοντα της εχουν τα lidl με δικιες τους επωνυμιες (γιαουρτι στραγγιστο σιγουρα) για το γαλα δεν ειμαι 100% σιγουρος

Δημοσ.

Επισης σχετικα με την εβροφαρμα προιοντα της εχουν τα lidl με δικιες τους επωνυμιες (γιαουρτι στραγγιστο σιγουρα) για το γαλα δεν ειμαι 100% σιγουρος

 

 

ξέρω ότι το φρέσκο γάλα τους είναι εβροφάρμα, δεν ήξερα και για τα γιαούρτια

 

λύκας πίνω και εγώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...