Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θελεις λοιπον να παρεις 5καναλο ηχο στον ενισχυτη σου (που δεν υποστηριζει dts, αλλα φανταζομαι υποστηριζει dolby digital 5.1) μεσω του optical out, ακριβως οπως συμβαινει στις ταινιες?

Τοτε χρειαζεσαι μια καρτα ηχου που να υποστηριζει dolby digital live . (υπαρχει και το αντιστοιχο DTS Connect για DTS ηχο)

To υποστηριζουν ακομα κ μερικες καρτες ηχου ενσωματωμενες στην μητρικη, ισως βεβαια να χρειαστεις να ψαξεις για πειραγμενους drivers που να ενεργοποιουν αυτο το χαρακτηριστικο.

Δημοσ.

Να εχεις υποψην σου οτι οποια και να παρεις δεν θα εχει ΚΑΜΜΙΑ διαφορα στον ηχο. (μιας και το encoding σε dolby digital θα το κανει ο αλγοριθμος dolby digital live και θα το περναει αυτουσιο η καρτα ηχου στον ενισχυτη, οποτε η καρτα ηχου δεν παιζει ΚΑΝΕΝΑ ρολο, παρα μονο θα πρεπει να εχει αυτην την δυνατοτητα)

Αν το υποστηριζει μαλιστα η καρτα ηχου σου που ειναι ενσωματωμενη στην μητρικη, μπορεις καλλιστα να κρατησεις αυτην.

Δημοσ.

γιατι εχω την asus xonar d2x και ποιο πριν ειχα την x-fi. η x-fi ειναι η απολυτη καρτα στα παιχνιδια ( αλλα και στις ταινιες ). η asus που εχω ειναι απλα καλη σε αυτα αλλα ειναι πολυ καλη στα mp3. εγω παντος ειχα μεινει περισσότερο ευχαριστημένος με την x-fi.

τεσπα... περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.... εξάλλου η εικονα και ο ηχος ειναι καθαρα εγκεφαλικά ερεθίσματα του καθενός....

το παλικάρι παντος θελει κάρτα με optical έξοδο.... και η asus βγάζει οπτική εξοδο μονο στα μεγαλα και ακριβα μοντελα.

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522748

και γιατί όχι αυτή?

Αυτη μαλλον δεν κανει για τον φιλο, γιατι υποστηριζει DTS (και το αντιστοιχο DTS Connect που υλοποιει την λειτουργια που επιθυμει ο φιλος) και οχι Dolby Digital (και το αντιστοιχο Dolby digital Live).

Ο ενισχυτης του φιλου δεν υποστηριζει DTS, οποτε πρεπει να βρει καρτα ηχου που να υποστηριζει Dolby Digital.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτη μαλλον δεν κανει για τον φιλο, γιατι υποστηριζει DTS (και το αντιστοιχο DTS Connect που υλοποιει την λειτουργια που επιθυμει ο φιλος) και οχι Dolby Digital (και το αντιστοιχο Dolby digital Live).

Ο ενισχυτης του φιλου δεν υποστηριζει DTS, οποτε πρεπει να βρει καρτα ηχου που να υποστηριζει Dolby Digital.

S/PDIF Digital Output: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital, DTS, WMA-Pro.

hmmm, κατάλαβα κάτι λάθος?

γιατι εχω την asus xonar d2x και ποιο πριν ειχα την x-fi. η x-fi ειναι η απολυτη καρτα στα παιχνιδια ( αλλα και στις ταινιες ).

και η απόλυτη αθλιότητα στους drivers...

Δημοσ.

γιατι εχω την asus xonar d2x και ποιο πριν ειχα την x-fi. η x-fi ειναι η απολυτη καρτα στα παιχνιδια ( αλλα και στις ταινιες ). η asus που εχω ειναι απλα καλη σε αυτα αλλα ειναι πολυ καλη στα mp3. εγω παντος ειχα μεινει περισσότερο ευχαριστημένος με την x-fi.

τεσπα... περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.... εξάλλου η εικονα και ο ηχος ειναι καθαρα εγκεφαλικά ερεθίσματα του καθενός....

το παλικάρι παντος θελει κάρτα με optical έξοδο.... και η asus βγάζει οπτική εξοδο μονο στα μεγαλα και ακριβα μοντελα.

Απο την στιγμη που ο φιλος εχει ενισχυτη και παιρνει τον ηχο απο optical στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν τον νοιαζει(γιατι απλα δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ διαφορα) τι ηχο μπορει να βγαζουν οι καρτες ηχου, ολη την δουλεια την κανει ο ενισχυτης.

Η καρτα ηχου ειναι απλα ο τροχονομος(pass through για παιχνιδια , τανιες ακομα και απλο ηχο/μουσικη μεσω DTS connect ή Dolby digital live)

Γενικοτερα , απο την στιγμη που παιζεις με SPDIF (δηλαδη ψηφιακα) η καρτα ηχου παιζει ελαχιστο ρολο. Αλλα μου φαινεται καπως ακυρο να δινει καποιος λεφτα σε καρτες ηχου κλπ αντι να παρει εναν σοβαρο ενισχυτη με ψηφιακη εισοδο για να απολαυσει καλυτερη ποιοτητα ηχου.

S/PDIF Digital Output: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital, DTS, WMA-Pro.

hmmm, κατάλαβα κάτι λάθος?

Δεν γραφει πουθενα για Dolby digital Live, να υλοποιει δηλαδη την λειτουργια που θελει ο φιλος:

να παιρνει το αναλογικο 5.1 track των παιχνιδιων , να το κανει ενα ψηφιακο stream 5.1 που θα μπορει να περασει μεσω SPDIF απο την καρτα ηχου στον ενισχυτη(η καρτα ηχου απλα το κανει pass trough) και να το παιξει σαν 5.1 ο ενισχυτης.

Γραφει για σκετο Dolby digital, δηλαδη αν υπαρχει ηδη καποιο ψηφιακο Dolby digital stream (συνηθως ταινιες) μπορει να το κανει pass through μεσω SPDIF.

Δημοσ.

Να εχεις υποψην σου οτι οποια και να παρεις δεν θα εχει ΚΑΜΜΙΑ διαφορα στον ηχο. (μιας και το encoding σε dolby digital θα το κανει ο αλγοριθμος dolby digital live και θα το περναει αυτουσιο η καρτα ηχου στον ενισχυτη, οποτε η καρτα ηχου δεν παιζει ΚΑΝΕΝΑ ρολο, παρα μονο θα πρεπει να εχει αυτην την δυνατοτητα)

Αν το υποστηριζει μαλιστα η καρτα ηχου σου που ειναι ενσωματωμενη στην μητρικη, μπορεις καλλιστα να κρατησεις αυτην.

+1 σε αυτα που γραφεις αλλα αυτο ισχύει μονο θεωρητικά. απο προσωπική εμπόρια σε αυτο το θεμα θελω να σας πω οτι αυτο δουλευει μονο σαν υποστήριξη και δεν εχει καμια σχεση με την ποιότητα στον ήχο.

εκανα συγριση την καινουρια mobo που εχω ga-990xa-ud3 η οποια εχει DD-live και εχει και οπτικη εξοδο με την asus d2x στα ηχεία z-5500 που εχω. ναι μεν ειχα ηχο αλλα η ποιότητα ηταν νυχτα με την μερα. η καρτα της μητρικης γαυγιζε ενω η asus xonar d2x κελαηδούσε !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...