poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 αν δεν θες να περασεις μεσα απο τους σωληνες η αν δεν γινεται τοτε μπορεις για το ενα δωματιο μια μικρη τρυπα να περασει το καλωδιο και για το αλλο δωματιο θα περασεις απο την ιδια τρυπα και μετα με καναλι θα φτασεις στην αλλη πλευρα και απο εκει μια τρυπα.μπορεις να βαλεις μικρο πλαστικο καναλι που ειναι αυτοκολλητο και διακριτικο.γιατι ο ηλεκτρολογος ναι μεν ισως να μπορει να το κανει απο την ηδη υπαρχουσα καλωδιωση αλλα τι λεφτ αθα ζητησει συν οτι ισως χρειαστει να ανοιξει καποια καπακια και θα σου χαλασει το χρωμα σε εκεινα τα σημεια.βεβαια μια τετοια καλωδιωση δεν παει χαμενη
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Συγνωμη να κανω μια ερωτηση κρισεως? Γιατι εν ετη 2012 θελεις να μπλεκεσαι με ethernet, καλωδιωσεις και σκαψιματα? Ενα ασυρματο ρουτερ με wifi N ανετα καλυπτει τις αναγκες σου!
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Συγνωμη να κανω μια ερωτηση κρισεως? Γιατι εν ετη 2012 θελεις να μπλεκεσαι με ethernet, καλωδιωσεις και σκαψιματα? Ενα ασυρματο ρουτερ με wifi N ανετα καλυπτει τις αναγκες σου! βαλε πχ εσυ ασυρματο ρουτερ n σε 3οροφο σπιτι και αμα πιασουν ολοι πεστο μου.επισης αν δεν εχεις καλο σημα πηγαινε να κανεις κανα Hd streaming Να δω.αν μπορει να το κανει με καλωδιο γιατι η tv μπορει να μην εχει wifi ας το κανει με καλωδιο.δεν υπαρχει κατι πιο standard που να ξερεις οτι βρεχει χιονισει θα παιζει χωρις προβλημα.συν οτι αμα θες σηκωνεις και gigabit και πετας.
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Καλα αν καταλαβα καλα τα δωματια δεν δεν θα ειναι δα και τοσο απομακρυσμενα! Αλλα ακομη και τριοροφο να ειχα θα προτιμουσα να κανω την δουλεια με οσο reapeaters μπορει να χρειαζοντουσαν παρα να ανοιγω ιστοριες με σκαψιματα και τα λοιπα! Τωρα αν το σπιτι ηταν καινουργιο με καταλληλες σωληνωσεις για τις καλωδιωσεις η αν το εχτιζα απο την αρχη τοτε ναι μαλλον θα εβαζα ethernet. Τωρα η smart tv να μην εχει wifi μου φαινεται λιγο κουλο αλλα δεν μιλαω επειδη δεν ξερω και δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα!
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Καλα αν καταλαβα καλα τα δωματια δεν δεν θα ειναι δα και τοσο απομακρυσμενα! Αλλα ακομη και τριοροφο να ειχα θα προτιμουσα να κανω την δουλεια με οσο reapeaters μπορει να χρειαζοντουσαν παρα να ανοιγω ιστοριες με σκαψιματα και τα λοιπα! Τωρα αν το σπιτι ηταν καινουργιο με καταλληλες σωληνωσεις για τις καλωδιωσεις η αν το εχτιζα απο την αρχη τοτε ναι μαλλον θα εβαζα ethernet. Τωρα η smart tv να μην εχει wifi μου φαινεται λιγο κουλο αλλα δεν μιλαω επειδη δεν ξερω και δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα! καλα μπορει να εχει και wifi Κιολας.δεν ξερω το μοντελο.συνηθως στα πιο πολλα σπιτια μπορεις να περασεις καλωδιωση κανονικα αν ειναι για 2-3 καλωδια.βεβαια το κοστος ενος ηλεκτρολογου μπορει να ειναι αρκετα μεγαλο και να μην συμφερει οικονομικα.οχι οτι ειναι δυσκολη δουλεια απλα ειναι αρκετα χρονοβορα.τα repeaters χανουν σε ταχυτητα πολλες φορες.ναι δεν εχει τριορωφο ο φιλος απλα το εφερα σαν παραδειγμα..στον φιλο θα ειναι και πιο ευκολο να περασει απο τους ηδη υπαρχοντες σωληνες.
pournaras Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Καμμια σχεση η συνδεση καλωδιου με το ασυρματο. Οσο και να λεει η ονομαστικη ταχυτητα 54mbit στο λαπιτοπι μου, που επρεπε να παιζει μεταφορα τουλαχιστον 6 mb/s, στην πραγματικοτητα δεν ανεβαινε πανω απο τα 3-4mb/s (δοκιμασμενο με δυο ρουτερ, αλλα και 2 AP), ενω με το καλωδιακι εχω 11mb/s σταθεροτατα. Καλο το ασυρματο, αλλα υπο προϋποθεσεις, οταν εχεις πολλες συσκευες ασυρματες (λαπτοπ, κινητα, ταμπλετ κλπ), και οταν δε σε ενδιαφερει η ταχυτητα. Οταν ομως εχεις 1-2 συσκευες μονο και θες και ταχυτητα, τοτε το καλωδιο ειναι μονοδρομος.
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 ακομα και στο N που λενε 300 Mbps και εκει τα πραγματα ειναι δυσκολα.σιγουρα θα μεταφερουν hd αλλα και παλι ειναι μια λυση αναγκης.
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 802.11n = 150mbps η 300mbps /second 802.11g = 54mbps per second εκτος απο καποιες turbo εκδοσεις. 802.11b = 11mbps 802.11a = δεν ξερω.
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Παντως απο δικη μου εμπειρια μπορω να πω οτι με Ν δικτυο μια χαρα δουλεια γινεται αρκει να ρυθμιστει σωστα και να υπαρχει αξιοπιστος εξοπλισμος ... Σε τρια διαφορετικα σπιτια εχω στησει Ν και μαλιστα τα δυο απο αυτα αρκετα μεγαλα και μια χαρα στριμαρω hd περιεχομενο ειτε στο xbox ειτε απο υπολογιστη σε υπολογιστη... Και ακομη και σε μεταφορες αρχειων δυσκολα πεφτω κατω απο τα 11 με 12 mb/ sec
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Συγνωμη να κανω μια ερωτηση κρισεως? Γιατι εν ετη 2012 θελεις να μπλεκεσαι με ethernet, καλωδιωσεις και σκαψιματα? Ενα ασυρματο ρουτερ με wifi N ανετα καλυπτει τις αναγκες σου! Μαζι με οσα αναφερθηκαν περι αξιοπιστιας κλπ, εχει αναφερει ο ts σε αλλο τοπικ οτι προσπαθει να αποφυγει με καθε τροπο οτι αφορα ακτινοβολια. *Δεν ειναι και ιδιαιτερη φασαρια οταν κανει ανακαινιση καποιος στο σπιτι του.
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Αυτο ομως δεν το ανεφερε εδω! :Ρ Παντως αυτη τη τρομοκρατια με την ακτιβολια δεν μπορω να την καταλαβω.... Μακαρι να ηταν μονο το wifi που θα επρεπε να σκεφτομαστε! ενας οποιοσδηποτε ανθρωπος που ζει σε μια συγχρονη μεγαλουπολη τρωει ακτινοβολια απο τοσες πηγες που ουτε μπορει να φανταστει ακομη και απο το ιδιο το περιβαλλο ! Το wifi στο σπιτι δεν ειναι ουτε το ενα χιλιοστο απο ολα αυτα που τρωμε καθε μερα! Και στην τελικη δεν θα εχω εγω wifi μεσα στο σπιτι... Θα εχει ο διπλα, ο πανω, ο κατω οποτε το ιδιο ειναι! Και μην ακουσω οτι ολα αυτα ειναι προσθετικα διοτι για απλη ακτινοβολια μιλαμε ουτε για ακτινες Χ ουτε για ραδιενεργεια! Σεβαστη η φοβια του καθενος αλλα ας μην γινομαστε υπερβολικοι σε βαθμο υποχονδρισμου!
Hamurabi Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 stm00192, δεν ξερω ποσο χρονων εισαι και αν εχεις παιδι, αλλα επειδη συντομα θα εχω ενα νεογεννητο σενα δωματιο,θα ηθελα να γινω αρκετα υποχονδριος με τις ακτινοβολιες ωσπου να αναπτυχθει λιγο. ΤΟυς πρωτους μηνες ειναι τρομερα ευαισθητα στα παντα και επειδη δε μπορω ναμαι θεος και να τα ρυθμισω ολα,θα ρυθμισω αυτα που μπορω. Και καποια απαυτα ειναι να μειωσω οση ακτινοβολια χτυπαει μεσα στο σπιτι μου. Κινητα, wifi,ασυρματα τηλεφωνα,ολα.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Παντως απο δικη μου εμπειρια μπορω να πω οτι με Ν δικτυο μια χαρα δουλεια γινεται αρκει να ρυθμιστει σωστα και να υπαρχει αξιοπιστος εξοπλισμος ... Σε τρια διαφορετικα σπιτια εχω στησει Ν και μαλιστα τα δυο απο αυτα αρκετα μεγαλα και μια χαρα στριμαρω hd περιεχομενο ειτε στο xbox ειτε απο υπολογιστη σε υπολογιστη... Και ακομη και σε μεταφορες αρχειων δυσκολα πεφτω κατω απο τα 11 με 12 mb/ sec δεν ειπε κανεις οτι δεν παιζει.και ετσι παιζει και με powerline παιζει αλλα οτι και να πει καποιος το καλωδιο αν μπορει να περαστει ειναι top(gigabit ethernet).εχω δει και σπιτια με g που δεν παιζουν στα 10 μετρα γιατι ειναι πιτα στο τσιμεντο και διπλα τουβλα δεν μιλαω για επαρχια σε σπιτια με πετρα. Μαζι με οσα αναφερθηκαν περι αξιοπιστιας κλπ, εχει αναφερει ο ts σε αλλο τοπικ οτι προσπαθει να αποφυγει με καθε τροπο οτι αφορα ακτινοβολια. *Δεν ειναι και ιδιαιτερη φασαρια οταν κανει ανακαινιση καποιος στο σπιτι του. συμφωνω.αν κανεις ανακαινιση ειναι ευκολο και το καλωδιο αρκετα φτηνο. Αυτο ομως δεν το ανεφερε εδω! :Ρ Παντως αυτη τη τρομοκρατια με την ακτιβολια δεν μπορω να την καταλαβω.... Μακαρι να ηταν μονο το wifi που θα επρεπε να σκεφτομαστε! ενας οποιοσδηποτε ανθρωπος που ζει σε μια συγχρονη μεγαλουπολη τρωει ακτινοβολια απο τοσες πηγες που ουτε μπορει να φανταστει ακομη και απο το ιδιο το περιβαλλο ! Το wifi στο σπιτι δεν ειναι ουτε το ενα χιλιοστο απο ολα αυτα που τρωμε καθε μερα! Και στην τελικη δεν θα εχω εγω wifi μεσα στο σπιτι... Θα εχει ο διπλα, ο πανω, ο κατω οποτε το ιδιο ειναι! Και μην ακουσω οτι ολα αυτα ειναι προσθετικα διοτι για απλη ακτινοβολια μιλαμε ουτε για ακτινες Χ ουτε για ραδιενεργεια! Σεβαστη η φοβια του καθενος αλλα ας μην γινομαστε υπερβολικοι σε βαθμο υποχονδρισμου! εχεις αρκετο δικτυο.οτι πολλες φορες ο κοσμος φοβατε οτι βλεπει ενω υπαρχουν αλλα τοσα.και οι μισοι νομιζουν οτι ειναι μονο αυτα μεσα στο σπιτι.οτι υπαρχουν 10 δικτυα και μερικα παιζουν το ιδιο με σενα οτι καποιοι παιζουν με ενισχυτες 1 watt και αλλα τοσα.αστα να πανε.τα ασυρματα απο ολους φτανουν μεχρι το καθε διαμερισμα. stm00192, δεν ξερω ποσο χρονων εισαι και αν εχεις παιδι, αλλα επειδη συντομα θα εχω ενα νεογεννητο σενα δωματιο,θα ηθελα να γινω αρκετα υποχονδριος με τις ακτινοβολιες ωσπου να αναπτυχθει λιγο. ΤΟυς πρωτους μηνες ειναι τρομερα ευαισθητα στα παντα και επειδη δε μπορω ναμαι θεος και να τα ρυθμισω ολα,θα ρυθμισω αυτα που μπορω. Και καποια απαυτα ειναι να μειωσω οση ακτινοβολια χτυπαει μεσα στο σπιτι μου. Κινητα, wifi,ασυρματα τηλεφωνα,ολα. εχετε και οι 2 δικαιο.ο καθενας για τους δικους του λογους.απλα και το κινητο να εχεις κλειστο το εχει ανοιχτο ογειτονας και τα 1000mw που βγαζει φτανουν σε σενα ανετοτατα.επισης το ιδιο με τα dect .για την πλακα περνανε 5-6 τοιχους .πχ ειμαι τριτο οροφο .το wifi sto ισογειο δεν παιζει ενω με το ασυρματο μιλαω μια χαρα.ειναι και eco υποτιθεται.οποτε και ο αποκατω να εχει ασυρματο ειναι σαν να το εχεις στο δικο σου σπιτι σε ενα ποσοστο 70-80 της 100.που να το πιασεις και που να το αφησεις.και αλλα τοσα που δεν βλεπουμε.ολοκληροι ιστοι με απειρα πιατα,lmds,κινητης τηλεφωνιας,wifi,base stations και αλλα τοσα.
Hamurabi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Παιδια να ρωτησω εδω μην ανοιγω νεο θεμα. Περναω καλωδιοσεις στο σπιτι. Περναω καλωδιο δικτυου, HDMI, και καλωδια ηχειων. Αυτα μπορουν να περνανε ολα μαζι στον ιδιο σωληνα ή καποιο/α απαυτα πρεπει να περναει ξεχωριστα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα