Luciddream Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 ωραια σωστα τα εχεις κανει.οποτε παμε ενα ενα κομματι για να μην σε μπερδευω.εφοσον εχεις attenuation 7,5 με το ενα ζευγαρι ξερουμε οτι μεχρι εκει παιζεις μια χαρα.ωραια εσυ θελω να συνδεσεις το δευτερο ζευγαρι καλωδιου που δινει τηλεφωνο και στην αλλη πριζα αλλα στην αλλη πριζα δεν θελω να βαλεις τιποτα.καθολου τηλεφωνο .και θα παρεις το ιντερνετ απο την κεντρικη πριζα και θα το βαλεις μονο του στην δευτερη πριζα και θα μου πεις ποσο attenuation εχεις.χωρις καθολου τηλεφωνα.αυτο για αρχη αχα, το έπιασα, τώρα δοκιμάζω edit1: λοιπόν έχω πάλι 7.5 και σε αυτο το καλώδιο οπότε είναι είτε θέμα συσκευής η φίλτρου, σωστά? edit2: βάζω το τηλέφωνο εκεί που είχα πρώτα το internet και πάει απευθείας 18. άρα το θέμα είναι στην συσκευή + φίλτρο... τώρα θα βγάλω και το φίλτρο να δούμε edit3: χωρίς φίλτρο είμαι στα 8 και έχω και αναγνώριση... άρα φταίει το φίλτρο... πρεπει να βρώ φίλτρο
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 οπου κολλησεις μου λες. γιατι το θεωρω δυσκολο να φταιει το καλωδιο απο το πρωτο στο δευτερο.απλα τσεκαρε οτι τα καλωδια εχουν κουμπωσει καλα και στο δευτερο οτι ειναι στα 2 μεσαια και οτι το πριζακι ειναι γενικα σε καλη κατασταση οτι δεν ειναι οξειδωμενο σκουριασμενο και δεν ξερω τι
Luciddream Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 οπου κολλησεις μου λες. γιατι το θεωρω δυσκολο να φταιει το καλωδιο απο το πρωτο στο δευτερο.απλα τσεκαρε οτι τα καλωδια εχουν κουμπωσει καλα και στο δευτερο οτι ειναι στα 2 μεσαια και οτι το πριζακι ειναι γενικα σε καλη κατασταση οτι δεν ειναι οξειδωμενο σκουριασμενο και δεν ξερω τι καινούριο είναι προχτές το πήρα και τα σύνδεσα καλά, τώρα απο εκεί μπαίνω internet. το αστείο ειναι οτι μάλλον ταλαιπωρούμαι χωρίς λόγο γιατι θυμάμαι να μου έχουν δώσει άλλο φίλτρο... και μάλλον το χω χάσει θα περάσω απο forthnet να δούμε μήπως μου "δώσουν" άλλο πάντως πολύ θετικό το οτι βρήκαμε τι φταίει
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 καινούριο είναι προχτές το πήρα και τα σύνδεσα καλά, τώρα απο εκεί μπαίνω internet. το αστείο ειναι οτι μάλλον ταλαιπωρούμαι χωρίς λόγο γιατι θυμάμαι να μου έχουν δώσει άλλο φίλτρο... και μάλλον το χω χάσει θα περάσω απο forthnet να δούμε μήπως μου "δώσουν" άλλο πάντως πολύ θετικό το οτι βρήκαμε τι φταίει και ξαναλεω.αν εχεις μπει απο το δευτερο πριζακι και χωρις τηλεφωνα εχεις attenuation 8 Και συγχρονιζεις στα 20 τοτε απο καλωδιωση εισαι οκ οποτε μετα ειτε φταιει συσκευη ειτε φιλτρο.αν ομως και με σκετο το ρουτερ στην δευτερη πριζα εχεις attenuation 18 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ πανω τοτε φταιει το καλωδιο. φιλτο δωρεαν δεν νομιζω να σου δωσει η forthnet Οποτε βλεπω να αγοραζεις πουθενα απεξω απο το εμποριο.αλλα κανε τις δοκιμες που σου ειπα για να δουμε αν ειναι πραγματι αυτο.εσυ ειχες 2 τηλεφωνα και ειχες φιλτο και στα 2 η ειχες φιλτρο στο ενα και splitter στο αλλο?γιατι θα μπορουσες αν παιζεις με 8 attenuation στο μεσα να βαλεις splitter και ενα τηλ πανω για να δεις αν παει 18 ξανα η οχι.και μετα δοκιμη και το δευτερο τηλεφωνο να δεις αν θα παει 18.
Luciddream Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 τελικά ήταν πιο απλό απο όσο νομίζαμε... έβαζα το φίλτρο ανάποδα... !!! τώρα ειμαι κομπλε και δουλεύουν όλα Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.216 / 19.896 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.007 / 19.852 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 4,0 / 7,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,5 και με 5.5 SNR θα πάω κοντά στα 21...
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 τελικά ήταν πιο απλό απο όσο νομίζαμε... έβαζα το φίλτρο ανάποδα... !!! τώρα ειμαι κομπλε και δουλεύουν όλα Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.216 / 19.896 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.007 / 19.852 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 4,0 / 7,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,5 και με 5.5 SNR θα πάω κοντά στα 21... στο ειπα οτι δυσκολο να φταιει το καλωδιο.λογικα και για αυτο δεν επαιζε η αναγνωριση.το φιλτρο συνηθως το βαζουν αναποδα δηλαδη να κοιταει την συσκευη οταν εχουν πριζακι με τις 2 τρυπες.εσυ που ειχες με rj11 πως σου ηρθε και το εβαλες αναποδα??? η αναγνωριση παιζει τωρα?
Luciddream Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 στο ειπα οτι δυσκολο να φταιει το καλωδιο.λογικα και για αυτο δεν επαιζε η αναγνωριση.το φιλτρο συνηθως το βαζουν αναποδα δηλαδη να κοιταει την συσκευη οταν εχουν πριζακι με τις 2 τρυπες.εσυ που ειχες με rj11 πως σου ηρθε και το εβαλες αναποδα??? η αναγνωριση παιζει τωρα? ναι όλα κανονικά... μα τόσα χρόνια ήμουν χωρίς φίλτρο ούτε που μου πέρασε απο το μυαλο εν το μεταξύ το κατάλαβα επειδή στο φίλτρο που αγόρασα πάνω τα γράφει κανονικά (Line) κτλπ, και έβαλα το παλιό ανάποδα
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 ναι όλα κανονικά... μα τόσα χρόνια ήμουν χωρίς φίλτρο ούτε που μου πέρασε απο το μυαλο εν το μεταξύ το κατάλαβα επειδή στο φίλτρο που αγόρασα πάνω τα γράφει κανονικά (Line) κτλπ, και έβαλα το παλιό ανάποδα το χωρις φιλτρο εχει 3 παρατραγουδα. α.χαμηλο sync β.αποσυνδεση οταν σηκωνεις το τηλ. γ.θορυβο στο τηλεφωνο(οχι παντα).εξαρτατε την συσκευη. το αναποδο φιλτρο εχει α.χαμηλο sync μονο και σπανια προβλημα αναγνωρισης. ναι καποια φιλτρα το γραφουν πανω το Line και phone.τελος καλα ολα καλα. αντε να χαρεις τωρα τα 20 mbit σου
tolis1983 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 εγω κλειδωνω στα 20 με θορυβο γραμμης 16.5 και snr 9.
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 εσυ εισαι Πιο μακρια απο απο τον Lucidrream με βαση το attenuation αλλα παιζεις καλυτερα.εχει να κανει και με ποιοτητα γραμμης και σε τι dslam εισαι. Luccidream σε τι dslam εισαι?forthNet εισαι λογικα και το κοβω να εισαι σε alcatel.
Luciddream Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 εσυ εισαι Πιο μακρια απο απο τον Lucidrream με βαση το attenuation αλλα παιζεις καλυτερα.εχει να κανει και με ποιοτητα γραμμης και σε τι dslam εισαι. Luccidream σε τι dslam εισαι?forthNet εισαι λογικα και το κοβω να εισαι σε alcatel. ελα ντε δεν έχω ιδέα... αλλα φαίνεται οτι κάτι δεν πάει καλά.. ίσως παίζει πολύ crosstalk? (ένα παράδειγμα αν βγώ στο μπαλκόνι με το λαπτοπ πιάνω πάνω απο 30 δίκτυα και 2-3 του awmn), δεν ξέρω τι γίνεται πολύ τεχνολογία έχει πέσει στην γειτονιά μου πάντως χτές το βράδυ σε μια φάση κατέβαζα με 2mb/s ... αλλα γενικά πάνω απο 1.4-1.5 δεν πάει πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι οτι και με 5.5 SNR που πάει γύρω στα 21mbit η γραμμή δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα.. αλλα δν με απασχολεί η ταχύτητα πιο πολυ το ping και η σταθερότητα με ενδιαφέρει
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 ελα ντε δεν έχω ιδέα... αλλα φαίνεται οτι κάτι δεν πάει καλά.. ίσως παίζει πολύ crosstalk? (ένα παράδειγμα αν βγώ στο μπαλκόνι με το λαπτοπ πιάνω πάνω απο 30 δίκτυα και 2-3 του awmn), δεν ξέρω τι γίνεται πολύ τεχνολογία έχει πέσει στην γειτονιά μου πάντως χτές το βράδυ σε μια φάση κατέβαζα με 2mb/s ... αλλα γενικά πάνω απο 1.4-1.5 δεν πάει πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι οτι και με 5.5 SNR που πάει γύρω στα 21mbit η γραμμή δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα.. αλλα δν με απασχολεί η ταχύτητα πιο πολυ το ping και η σταθερότητα με ενδιαφέρει το max που θα κατεβασεις θα ειναι 2MBYTE/sec.αλλα εμεις κραταμε το ποσο συγχρονιζεις.εχεις 20 mbit με λιγοτερο attenuation απο τον αλλον φιλο και λογικα θα επρεπε να παιζεις παραπανο.αλλα οπως ειπες ειναι πολλα στην μεση.ποιοτητα χαλκου,τι dslam πεφτεις(αν ειναι alcatel παιζει να χανεις απο εκει λογω Profile),crosstalk απο αλλα Isdn,pcm,adsl,τι ρουτερ εχεις.πχ ενα Linksys μπορει να εδινε παραπανω.τι firmware εχει το ρουτερ και παει λεγοντας.αλλα ενταξει και 20 mbit μια χαρα ειναι.και 5 και 4 να το βαλεις το snr μια χαρα θα παιξεις επειδη εισαι κοντα.no worries.και τα 20 πολυ μια χαρα ειναι.οτι μπορει μερικες φορες να κατεβαζεις με 1,5 κτλ μπορει να ειναι φορτωμενο dslam να μην ειναι καλα απο εκει που κατεβαζεις κτλ.για την ωρα απλα συγκριναμε ποσο συγχρονιζεις και με τι χαρακτηριστικα.και εκανα μια συγκριση οτι θεωρητικα με τα χαρακτηριστικα που εχεις θα πρεπε να συγχρονιζεις περισσοτερο απο τον αλλον φιλο που εχει παραπανω attenuation αλλα για x y λογο δεν γινεται.αλλα και οι 2 εισαστε top.Μην το λετε πουθενα.
tolis1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 εμενα με εχουν μονο μου στη ρεκλετα στο καφαο επειδη στην αρχη ειχα προβλημα κ επιανα μονο 7.και το εχω δει και εγω ο ιδιος.
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 στην ρεγκλετα του απερχομενου εννοεις με πιο απλα λογια.ναι αν υπαρχουν spare και τρως πολυ crosstalk απο αλλους τοτε καποιους τους βαζουν μονους μεχρι να γεμισει η ρεγκλετα.αλλα και παλι δεν ειναι μονο το απερχομενο αλλα καιτο κεντρικο και εκει πας παρεα και με αλλους θες δεν θες. απερχομενο= καλωδιο απο καφαο μεχρι κατανεμητη η box Πολυκατοικιας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα