Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 μετά απο καιρό κατάλαβα οτι έχω πρόβλημα στην τηλεφωνική πρίζα και γιαυτό είχα χαμηλό upload αλλά και μερικά άλλα προβλήματα. πήγα και πήρα πριζούλες και προσπαθώ να τις περάσω... έβαλα όλα τα κόκκινα καλώδια(3 καλώδια) μαζί στο 3 και όλα τα μπλέ (άλλα 4 καλώδια) μαζί στο 4... δουλεύει το πρώτο RJ11 όμως μόνο... υποθέτω οτι για το δεύτερο είναι απο κάτω. πώς θα τα κάνω να δουλέψουν σωστά και τα δύο? ευχαριστώ... edit: επίσης πρέπει να αλλάξω όλες τις πρίζες στο σπίτι? η μόνο όσες έχω συσκευές πάνω? ο τεχνικός μου είπε να τις αλλάξω όλες... πάντως το upload αν και συγχρόνισε 200kbps παραπάνω πάλι 0.85 μου δίνει απο speedtest... α και το Line Attenuation έπεσε απο το 18.5 στο 8.5 !!!
nikos903 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Για δοκίμασε κάτι τέτοιο: Άμα υπήρχε φωτογραφία της άλλης μεριάς της πρίζας θα ήταν πιο σίγουρο... Οι άλλες πρίζες ποιες είναι; Παλιές; Καινούργιες; Edit: Το 8.5 γενικά καλό είναι... Στην Ελλάδα άμα δεν έχεις αποσυνδέσεις κάνε τον σταυρό σου... Άμα θες να δεις την γραμμή σου μπες όμως μέσα απο το ρούτερ και δώσε όλα τα στοιχεία της γραμμής. Απο 18.5 σε 8.5 όμως... Το max Download άλλαξε; Απο torrent μόνο άμα το δεις πάντως, τα speedtest δεν...
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 οι άλλες πρίζες εχουν μόνο δύο καλώδια ενώ αυτή έχει έξι... ειναι η κεντρική. αυτό που μου έφτιαξες δεν γινεται(εκτώς και αν βάλω δικά μου καλώδια?) δεν ξέρω πως να τα μοιράσω. είναι τρία και πρέπει να μπούν σε 4 θέσεις χμμμ ιδέα... μήπως να έβαζα το ένα κόκκινο και το ένα μπλέ πάνω, και τα άλλα δύο απο κάτω στις ίδιες θέσεις? το download οχι δεν άλλαξε έτσι και αλλιώς συγχρόνιζε ψηλά...
nikos903 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δεν θα τα μοιράσεις, έτσι όπως είναι θα μείνουν, απλά θα πάρεις 2 άλλα καλώδια, και θα κάνεις γέφυρα όπως στην εικόνα. Αυτά τα 6 στην ουσία είναι 2, ένα ζεύγος απο τον ΟΤΕ και ένα ακόμα για την κάθε πρίζα του σπιτιού. 3 πρίζες σύνολο δεν έχεις; Ένα ζευγάρι καλώδια για την κάθε μια πρίζα + η γραμμή απο τον ΟΤΕ. Edit: Οχι, τα καλώδιο που έχεις τώρα συνδεδεμένα θα μείνουν εκεί. Θες έξτρα καλώδιο για το άλλο. Πόσο συγχρονίζεις; Έτσι απο περιέργεια
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δεν θα τα μοιράσεις, έτσι όπως είναι θα μείνουν, απλά θα πάρεις 2 άλλα καλώδια, και θα κάνεις γέφυρα όπως στην εικόνα. Αυτά τα 6 στην ουσία είναι 2, ένα ζεύγος απο τον ΟΤΕ και ένα ακόμα για την κάθε πρίζα του σπιτιού. 3 πρίζες σύνολο δεν έχεις; Ένα ζευγάρι καλώδια για την κάθε μια πρίζα + η γραμμή απο τον ΟΤΕ. Edit: Οχι, τα καλώδιο που έχεις τώρα συνδεδεμένα θα μείνουν εκεί. Θες έξτρα καλώδιο για το άλλο. Πόσο συγχρονίζεις; Έτσι απο περιέργεια τώρα με 6.5 SNR + Fast Path είμαι έτσι: Uptime: 0 days, 0:25:57 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.196 / 18.784 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.007 / 18.695 λογικά με interleaved και 6 SNR θα είμαι ακόμα πιο πάνω 3 πρίζες έχω στο σπίτι ναι (έτσι νομίζω δηλαδή).. δηλαδή αν βάλω μόνο τα δύο καλώδια πάνω δεν θα χάσω τίποτα?? τότε γιατι τα είχε και τα 3 μαζί...?? τι καλώδια πρέπει να βάλω ? ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως... το παρακάτω είναι απο την προηγούμενη βδομάδα που ήμουν με interleaved
nikos903 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μια χαρά είσαι... Αλίμονο σε μας που έχουμε wind Στην ουσία στο σπίτι σου έρχονται 2 καλώδια, ένα μπλε και ένα κόκκινο, άμα βρεις το σωστό μπλε με το σωστό κόκκινο θα δουλεύει εκείνη η πρίζα, αλλά μόνον αυτή οι άλλες όχι. Εσωτερικά εσύ δίνεις σήμα και στις άλλες πρίζες με ένα ζευγάρι καλώδια στην κάθε μια, για αυτό έχεις και άλλα 2 ζεύγη καλωδίων, όσα οι extra πρίζες. Δηλαδή έχει και τα 3 καλώδια απο κάθε ζεύγος μαζί γιατί πρέπει να μεταφερθεί το σήμα σε όλες τις πρίζες και η ένωση γίνεται σε εκείνο το σημείο, στην κεντρική πρίζα. Το κόκκινο δίνει στο κόκκινο όλων των πριζών του σπιτιού και το μπλε στο μπλε αντίστοιχα. Εdit (ξανά...): Εσένα δηλαδή απο οτι έχω καταλάβει η πρίζα που δίχνεις έχει 2 ξεχωριστά κυκλώματα, άρα είναι σαν ξεχωριστή πρίζα, άρα θα πρέπει να της δώσεις καλώδιο όπως δίνεις και στις άλλες του σπιτιού, αυτό βέβαια θα πρέπει να προσέξεις να είναι σταθερό μην φύγει όπως θα το βάλεις. Βίδωσε καλά.
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δυστυχώς δεν κατάλαβα τι εννοείς. είμαι και λίγο άσχετος απο αυτά. αυτήν την στιγμή έχω τα 3 κόκκινα καλώδια συνδεδεμένα στο 3 της αριστερής πρίζας και τα 3 μπλέ στο 4 της αριστερής πρίζας. και έτσι λειτουργεί το αριστερό μόνο απο τα δύο, το έχω τώρα στο internet και είμαι χωρίς τηλέφωνο. στην μέσα πρίζα του σπιτιού που ΔΕΝ φένεται στην φώτο, έχει δύο πολύ μικρά καλωδιάκια, τα οποία τα δοκίμασα και δουλεύει κανονικά το τηλέφωνο.. θα δοκιμάσω να αφήσω μόνο δύο καλώδια και θα βάλω τα άλλα δύο απο κάτω να σου πώ αν θα δουλέψει... επανέρχομαι
nikos903 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Κάτσε κάτσε, δεν έχεις spliter στην γραμμή; Έχεις το router κατευθείαν στην πρίζα; Τα καλώδια σωστά τα έχεις, μην τα αλλάξεις καλύτερα... Edit: Για να βάλεις ρούτερ στην γραμμή πρέπει να έχεις βάλει και spliter, αυτό σου δίνει γραμμή τηλεφώνου για την πρίζα που το έβαλες άρα δεν θα έχει θέμα. δεν χρειάζεσαι καν την 2η θέση, όχι τίποτε άλλο θα θέλει και φίλτρο άμα βάλεις εκεί το τηλέφωνο και όχι στο spliter. Τι ακριβώς θες να κάνεις; Δεν έχω καταλάβει... Πάντως για την 2η θέση όπως σου είπα παραπάνω σε 2 ακόμα καλώδια...
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ναι δοκίμασα πολλους συνδιασμούς και δεν βλέπω να δουλεύει (τώρα σου στέλνω απο το ιντερνετ του γείτονα)... τι καλωδιάκια θα βάλω? που θα τα βρώ...? απλά θέλω να δουλεύουν και οι δύο θέσεις. splitter δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ παλιά με την vivodi λειτουργούσαν και τα δύο τα πριζάκια αλλα ήταν η πριζα του ΟΤΕ με τον πυκνωτή. την παλιά πρίζα του ΟΤΕ την έβγαλα σήμερα και θέλω να βάλω την πριζα της φωτογραφίας... στο τηλέφωνο έχω φιλτρο έτσι και αλλιώς. το ρουτερ δεν θέλει splitter δουλεύει κατυθείαν απο την γραμμή απο όσο ξέρω...
nikos903 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Κοίτα, μαζεύεις τα μπλε σε μια δεσμίδα και τα βάζεις στο 3, μαζεύεις τα κόκκινα και τα βάζεις στο 4. Μετά δες άμα δουλεύει το τηλ σε όλες τις πρίζες του σπιτιού και κυρίως σε αυτήν που είσαι. Μετά αμα θες να βάλεις το ίντερνετ πρέπει σε μια πρίζα να βάλεις spliter, άμα δεν βάλεις παίζει να σου κάνει αστάθειες η γραμμή όταν σε καλούν στο τηλέφωνο... Προσωρινά βέβαια πρέπει δουλέψει... Καλύτερα για να δεις οτι συγχρονίζεις βγάλε τα τηλέφωνα απο την πρίζα και άφησε μόνο το ρούτερ να δεις άμα είναι οκ η γραμμή. Εδώ στην περίπτωση που θες να βάλεις στο πρώτο φισάκι το τηλέφωνο και στο δεύτερο το ρούτερ θα πρέπει να βρεις λίγο καλώδιο και να κάνεις την γέφυρα που σου είπα προηγουμένως. Δηλαδή στο πάνω θα είναι σύνολο 3(αυτά που ήδη έχεις)+1(η γέφυρα)=4 καλώδια στην κάθε βίδα. Απο εκεί 1+1 θα πηγαίνει κάτω στα αντίστοιχα σημεία και θα βιδωθεί. Όταν το συνδέσεις δες αμα έχεις τηλέφωνο και στην 2η.
Luciddream Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 οκ θα βρώ καλώδιο και θα κάνω την γέφυρα. απλά μου κάνει εντύπωση που με την παλιά πρίζα του ΟΤΕ δεν είχα τέτοιο θέμα. μάλλον τα splittare η πρίζα. το έβγαλα και φωτογραφία για να το δείς. (απο πίσω έχει 2 εξόδους RJ11)
nikos903 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Αυτή του ΟΤΕ έχει εσωτερική ένωση των 2 φις, εσένα για να μην δουλεύει στην καινούργια το 2ο δεν πρέπει να έχει ένωση με το 1ο (άμα δώσεις μια φωτογραφία απο την άλλη της νέας πρίζας θα σου πω σίγουρα). Άρα θα πρέπει να κάνεις την ένωση εσύ, με τα 2 καλώδια. Μπορεί και τώρα να μην έχει πρόβλημα χωρίς spliter, δεν ξέρω, αλλά αμα σου κάνει νερά να ξέρεις απο τι είναι και να βάλεις.
Luciddream Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 οχι η καινούρια δεν έχει σίγουρα ένωση, γιαυτό και έχει 2+2 υποδοχές για καλώδια.... ενώ του οτέ έχει μόνο 2. θα δοκιμάσω με την γέφυρα αύριο το πρωί ευχαριστώ
nikos903 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Ναι, όντως η πρίζα είναι τελείως διαφορετική αλλά ο χώρος άμα ήθελαν στην πλακέτα τους έπαιρνε και λαβύρινθο να κάνουν Καλό μαστόρεμα αύριο τότε. Τα λέμε.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 λοιπον αμα κανετε υπομονη δεκα λεπτα γραφω το Post και θα παιξουν ολα. παμε απο την αρχη. α.ολες οι πριζες παιζουν στα 2 μεσαια. β.την πριζα του οτε την ξεχναμε δεν μας απασχολει.δεν υπαρχει διπλη πριζα οτεκαι να υπηρχε δεν κανει splitting μεσα. εχεις 3 ζευγαρια καλωδια οπως λες το καθε μπλε εχει και ενα κοκκινο που ειναι στριμμενο γυρω του το ενα ζευγαρι ειναι σιγουρα αυτο που ερχεται απο τον οτε και περισσευουν 2 τα 2 το πιο πιθανο ειναι οτι δεν πανε και τα 2 σε αλλα πριζακια. ΣΥΝΗΘΩΣ το ενα ζευγαρι με την ταση ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε.ενα δευτερο ζευγαρι παει στο δευτερο πριζακι και μπορει απο το δευτερο πριζακι να πηγαινει στο τριτο πριζακι. το τριτο ζευγαρι που βρηκε στο κεντρικο πριζακι μπορει να ειναι αναπληρωματικο του οτε δηλαδη μεχρι κατω τον πινακα οποτε δεν το συνδεεις οποτε εσυ ξεκινας και βρισκεις το ζευγαρι που ερχεται απο τον οτε.ειναι αυτο που εχει ταση η αν δεν εχεις πολυμετρο ειναι αυτο που αμα το συνδεσεις μονο του στο πριζακι θα εχεις τηλεφωνο.στα 2 μεσαια. αφου βρεις αυτο θα ενωσεις μαζι με αυτο το δευτερο ζευγαρι και θα πας μεσα στα υπολοιπα πριζακια να δεις αν εχεις τηλ.αν εχεις σε ολα εισαι οκ και αφηνεις το τριτο στον αερα μονωμενο.αν εχεις μονο στο ενα τοτε συνδεεις και το τριτο .αν δεν εχεις σε κανεναν βγαζεις αυτο και βαζεις το αλλο και κανεις παλι τεστ αφου βρεις ποια χρειαζονται μετα παμε στο παρακατω. εδω υπαρχουν 2 -3 τροποι αν ενεργοποιησεις μονο την μια θυρα στο πριζακι για να βαλεις και τηλεφωνο και ιντερνετ θες η ενα splitter η ενα διακλαδωτη απο ενα σε δυο και ενα φιλτρο. αν ενεργοποιησεις και τις 2 υποδοχες τοτε θες εκει που μπαινει το τηλεφωνο μονο ενα φιλτρο.το ιντερνετ θα παει χυμα στο πριζακι.αν βαλειςκαι αλλο τηλεφωνο στο/ στα δωματια θεςκαι εκει φιλτρα. για να παιξει και το κατω πριζακι θα κανεις γεφυρα με ενα κομματι καλωδιο απο το 3-4 στο πανω πριζακι στο 3-4 στο κατω πριζακι η να το πω αλλιως.απο τις 4 βιδες που ειναι στο κατω πριζακι θα κανεις μια γεφυρα απο τις 2 μεσαιες πανω βιδες στις 2 κατω.και ετσι θα παιζουν ολα.για να μην ξεσκισεις το πριζακι με 3 καλωδια μεσα υπαρχει και αλλος τροπος( τα ενωνεις μακρια απο το πριζακι και πιανεις αλλο ενα ζευγαρι πανω σε αυτα και κουμπωνεις μονο αυτο στο πριζακι σαν γεφυρα αλλα μην σε μπλεξω) αυτα απο μενα .good luck.δεν ειναι κατι δυσκολο. επισης αν εχεις παλια πριζακια διπολικα η οτε αλλαξε τα ολα. αν μια πριζα εχει προβλημα και να μην εχεις συσκευη πανω σε επηρεαζει γιατι ειναι connected με τις υπολοιπες. β.μην υπολογιζεις το speedtest.βλεπε τι συγχρονιζεις μεσα οτι επεσε το attenuation απο 18 σε 8 πολυ καλο βημα και εδειχνε οτι υπαρχει μεγαλο θεμα. και επισης το latest firmware στο ρουτερ. επισης δες ποσες πριζες ειναι τελικα στο σπιτι και δοκιμασε αυτο που σου ειπα.διοτι αν το τριτο ζευγαρι ειναι αναπληρωματικο και το συνδεεις χωρις λογο απλα χανεις σε ταχυτητα κτλ κτλ.απο λιγο ταχυτητα εως πολυ αναλογως που τελειωνει το αναπληρωματικο απο την αλλη πλευρα. nikos903 οτι εχεις wind δεν σημαινει οτι φταιει αυτο.φταιει η αποσταση και ποιοτητα του χαλκου. το μονο κακο για την wind αντιθετα με forthnet ειναι οτι δεν σε βαζουν με 6 margin αλλα συνηθως 9 οποτε στην περιπτωση του φιλους μας αν ειχε wind αντι πχ για 18 mbit me 6 margin σε wind μπορει να ειχε 16,5 με 9 margin.1,5 megabit λιγοτερο λογω του 9 margin. 6 margin δινει μονο η forthnet Lucidream γραφεις καπου στην μέσα πρίζα του σπιτιού που ΔΕΝ φένεται στην φώτο, έχει δύο πολύ μικρά καλωδιάκια, τα οποία τα δοκίμασα και δουλεύει κανονικά το τηλέφωνο.. θα δοκιμάσω να αφήσω μόνο δύο καλώδια και θα βάλω τα άλλα δύο απο κάτω να σου πώ αν θα δουλέψει... επανέρχομαι δεν θα δουλεψει .αμα βαλεις τα 2 καλωδια πανω και τα αλλα δυο κατω επειδη τα πανω δεν ενωνονται με τα κατω δεν θα παιξει.εκτος αν οπως ειπα το τριτο ζευγαρι ειναι αναπληρωματικο. αλλα και να βγαλεις το αναπληρωματικο και να μεινουν δυο παλι δεν μπορεις να βαλεις το εναπανω και το αλλο κατω γιατι εφοσον δεν ενωνονται μεταξυ τους δεν θα παιξει παλι.για αυτο θελει γεφυρα. επισης εισαι σιγουρος οτι του οτε εχει 2 rj11 ?γιατι βλεπω μονο μια γραμμη μπλε απο πισω και εναν πυκνωτη.τα διπλα πριζακια εχουν συνηθως δυο μπλε γραμμες οπως και το νεο οπως και 2 πυκνωτες.εχω δει απειρα πριζακια του οτε (central-ote) και δεν θυμαμαι να ειδα ποτε πριζακι να κανει splitting Μονο του.και εχω δει πανω απο 400-500 πριζακια οτε. nikos η splitter θα βαλει η φιλτρο μονο στο τηλεφωνο.το ιντερνετ μπορει να μπει απευθειας χωρις splitter αρκει να εχει το τηλεφωνο φιλτρο.διαλεγει και παιρνει./ ενω μπορει να γινει splitting oπως λες στην πλακετα συνηθως δεν το κανουν γιατι σου λενε μπορει ο αλλος να μην θελει να splitarei αλλα να θελει να βαλει δυο γραμμες τηλεφωνου.αμα θελει να splittarei το κανει και απεξω απο το πριζακι με τηλεφωνικο διακλαδωτη ενα σε δυο ενα σε τρια κτλ. και εχει βαλει φωτο με το νεο πριζακι και εχεις 2 μπλε γραμμες για τα καλωδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα